ΒΟΥΛΗ

Υπ. Εργασίας: Ναι στις ΕΠΑΣ

Δημοσίευση: 06/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
  1. Ο ΟΑΕΔ, πρώτον, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό βραχίονα όχι μόνο για το υπουργείο Εργασίας, αλλά συνολικά για το κράτος, για να δώσει κατευθύνσεις επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης την επόμενη μέρα  .
  2. Για να υπάρξει αυτό το ανθρώπινο δυναμικό με δεξιότητες, πρέπει να υπάρχουν τα ονομαζόμενα ΕΠΑΣ, να υπάρχει ο ΟΑΕΔ, να υπάρχουν επαγγελματικές κατευθύνσεις, οι οποίες θα έρθουν μέσα από τον ΟΑΕΔ.  

Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Εργασίας  Γιάννης Βρούτσης , κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του    Βουλευτή   του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξανδρου, με θέμα: «Ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ».

«Για το Υπουργείο Εργασίας και την πολιτική του ηγεσία ο προσανατολισμός είναι σαφής   για τους πόρους που θα διαχειριστούμε το επόμενο διάστημα τι πρέπει να κάνουμε εθνικά, γιατί οι πόροι είναι πολλά δισεκατομμύρια και πρέπει στρατηγικά και αυτή η Κυβέρνηση και η επόμενη και η μεθεπόμενη να έχει κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση για την αξιοποίησή τους προς όφελος των Ελλήνων εργαζομένων», τόνισε ο υπουργός  Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και σημείωσε τα εξής:  

Α.  ΟΑΕΔ θα είναι στην πρωτοπορία αυτής της εθνικής προσπάθειας και θα διατηρήσει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο για την επαγγελματική κατάρτιση της χώρας.

Β.   Ο  ΟΑΕΔ αποτελεί κεντρικό βραχίονα του κράτους. Δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί.   Αναβάθμιση θα κάνουμε. Και αυτό δεν το κάνουμε στη λογική ότι υπάρχουν χίλιοι εξακόσιοι εργαζόμενοι και πρέπει να υπάρχει θέση εργασίας για αυτούς. Δεν είναι αυτό το πρωτεύον. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτή η δουλειά που παράγεται στον ΟΑΕΔ, είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα. Έχει αποδειχθεί με τα στοιχεία που δείξατε και μεταγενέστερα και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αυτοί οι εργαζόμενοι που πέρασαν από τα ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, βρήκαν δουλειά. Γιατί βρήκαν δουλειά; Να το πούμε, για να το καταλάβουμε.

Σχόλια (1)

 
stelios
07 Φεβ 2020 10:39

ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ; ΜΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.