Υπουργείο: Νέος πρόεδρος του Διεθνούς Πανεπιστημίου ο Καθ. Αθανάσιος Καϊσης

Ο Καθηγητής Αθανάσιος Καϊσης ορίζεται νέος πρόεδρος της Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του esos (Διαβάστε εδώ).
Ο Καθηγητής κ. Καϊσης έχει κάνει σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει υπηρετήσει σε καίριες διοικητικές θέσεις.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης. Από τον Οκτώβριο του 1978 μέχρι τον Αύγουστο του 2014 δίδαξε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ Αστικό Δικονομικό Δίκαιο. Διδάσκει έως σήμερα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αστικό, Αστικό Δικονομικό και Εργατικό Δίκαιο» της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Διετέλεσε διευθυντής του Τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) του ΑΠΘ και είναι μέλος της Συγκλήτου και πολλών πανεπιστημιακών επιτροπών του ΑΠΘ.
Από το 2008 μέχρι τον Μάιο του 2019, υπηρέτησε ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ). Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, πρόεδρος, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της Εταιρίας Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης, του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Ευρεσιτεχνιών, καθώς και Επιτροπών Διενέργειας Μεγάλων Διεθνών Διαγωνισμών και Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών.
Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Οι δράσεις του Παν. Πατρών
- Οδηγία: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που κλείνουν λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών
- Εκδήλωση για την ένταξη της Κορίνθου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO των Πόλεων που Μαθαίνουν
- ΔΑΚΕ ΠΕ: Να ανακληθεί άμεσα η Υπουργική Απόφαση που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου
- Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Πατρών: Κάλεσμα ενάντια στο Ν/Σ για την αστυνόμευση στα ΑΕΙ
- Απόφαση: Αλλαγή στην ώρα αποχώρησης μαθητών από το Νηπιαγωγείο
- Νέες διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία Κολλεγίων, ΙΙΕΚ , ΚΔΒΜ , Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών
- Η Ν. Κεραμέως για τη Σ. Μπεκατώρου
- Αντίθετη η Ομοσπονδία των αστυνομικών με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία
- Η υφ. Παιδείας για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σ. Μπεκατώρου
Σχόλια (21)
Δίκιο έχεις, τι να το κάνεις το ερευνητικό έργο σε Πανεπιστήμιο...
Κρίμα να διαβάζεις τέτοιες δηλώσεις από ανθρώπους μου μπορεί να έχουν σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση!
Όλοι ενδιαφέρονται για την διοίκηση και κανένας για τις προσφερόμενες υπηρεσίας στους φοιτητές. Τι θα γίνει με τους φοιτητές που περιμένουν ορκομωσία εδώ και εξάμηνα;
Καλά, ΠΑΛΙ Πρόεδρο διορισμένο; Η δικαιολογία των λίγων μελών ΔΕΠ δεν ισχύει πλέον, τώρα το ΔΙΠΑΕ έχει εκατοντάδες ΔΕΠ. Τι γίνεται; Τελικά δεξιά-αριστερά όλοι την ίδια καραμέλα, και τις ίδιες κοροϊδίες.
Ο κ. Καϊσης γνωρίζει τι ΔΙΠΑΕ των 7 καθηγητών (όπως ήταν πριν το 2019) και όχι το Πανεπιστήμιο των 400+ καθηγητών που είναι σήμερα.
Ο Πρόεδρος χρειάζεται να έχει κίνητρο να δουλέψει για το Πανεπιστήμιο (κακώς εστιάζουμε στο ερευνητικό έργο).
Όλα τα υπόλοιπα που έχουν αναφερθεί είναι "να είχαμε να λέγαμε" ....
Καλή δύναμη που σίγουρα θα χρειαστεί και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο, η οποία είναι δεδομένη.
Οσο για την καταλληλότητα της εν λόγω επιλογής, είναι αυτονόητη και αντικειμενικά αδιαμφισβήτητη, από διοικητική, επιστημονική και εμπειρική άποψη.
Μα οι συγκεκριμένοι πρώην Πρυτάνεις δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους! Μόλις 1,5 χρόνο πρόλαβαν να κάνουν από τα 4 χρόνια για τα οποία εκλεχτηκαν... Αυτό, δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο! Άρα, γιατί λέτε ότι πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να αποσυρθούν;
Σίγουρα μια επιλογή προεχόντως με αξιοκρατικά κριτήρια. Ανθρωπος του Πνεύματος και με απαράμιλλο ήθος.
Μακάρι το πολυσχιδές και αναγνωρισμένο διεθνώς επιστημονικό και ερευνητικό έργο του νέου Προέδρου να βοηθήσει το Ίδρυμα να ανελιχθεί.
Ας μην επικεντρωνόμαστε στο ποιός ή ποια κυβέρνηση επέλεξε τον εκάστοτε Πρόεδρο και ας επικεντρωθούμε στο ποιον επέλεξε και γιατί!!
Καλή δύναμη!
Εξαιρετική η επιλογή Προέδρου. Γνωρίζει το ΔΙΠΑΕ από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του, με πλούσια διοικητική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Καλή επιτυχία στο έργο του.
Αν θέλουμε να πάει μπροστά το ιδρυμα σαφώς κ πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές. Να εκλεξουμε νέα άτομα, άτομα με όρεξη για δουλειά και για ανιδιοτελή προσφορά. Οι διοικητικές θέσεις πρέπει να εναλασσονται, δεν είναι για πάντα. Σαφώς και αναγνωρίζουμε το έργο των πρώην πρυτανεων και αντιπρυτανεων αλλά πρέπει να καταλάβουν ποτέ πρέπει να αποσυρθούν. Παντού στον κόσμο αυτό συμβαίνει.
Έχετε δίκιο, θα πρέπει το συντομότερο να γίνουν εκλογές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο, ώστε τα 400+ μέλη ΔΕΠ να εκλέξουν αιρετή διοίκηση, όπως αρμόζει σε ένα πανεπιστήμιο τέτοιου μεγέθους.
Μέχρι τότε, η διορισμένη Διοικούσα πρέπει να ασχοληθεί μόνο με τα τρέχοντα ζητήματα, και αυτός άλλωστε είναι ο ρόλος μια προσωρινής διορισμένης Διοικούσας.
Στο μεταξύ και αποκλειστικά μεταβατικά, και στα τρία πρώην ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν, είναι ξεκάθαρη η απαίτηση να συμμετέχουν στην προσωρινή Διοικούσα οι 3 πρώην Πρυτάνεις, οι οποίοι και μόχθησαν για το εγχείρημα αυτό, και γνωρίζουν πολύ καλά τα 3 πρώην ιδρύματα, και παρέχουν εχέγγυα για την επιτυχή ολοκλήρωση της συγχώνευσης. Και στο κάτω-κάτω, είναι και οι μοναδικοί αιρετοί (εκτός από τους εν ενεργεία Κοσμήτορες).
Μέχρι και Τριτη βράδυ, για την θέση του προέδρου έπαιζε ένα όνομα με τεράστια εμπειρία στην διοίκηση Ιδρύματος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα ικανό άτομο με πλούσιο διοικητικό έργο κ εξαιρετικές ικανότητες. Κρίμα για το ιδρυμα που δεν διορίστηκε
Τουλάχιστον ο Αγγελόπουλος είναι γνώστης της κατάστασης που επικρατεί στη Σίνδο. Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει το δρόμο της νομιμότητας και της δεοντολογίας.
Πάλι τα ίδια
δειξτε μία φορά αξιοκρατικές επιλογές
Τι γυρευει ένας νομικός συνταξιούχος επικεφαλής ενός πανεπιστημίου με τεχνολογική κατευθυνση
Ανοίξτε τα βιογραφικά των μελών ΔΕΠ και επιλέξτε όχι μόνο αυτούς που φτιάχνουν βιογραφικό με κοματικές τοποθετήσεις αλλά με επιστημονικό έργο με βάση δείκτες διεθνούς κύρους
@σταυρος
Οι "πρώην" πρυτανεις εκλέχτηκαν με %% πάνω από 65%.
Είναι οι πρωτεργάτες της δημιουργίας ενός από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδος. Είναι οι πλέον κατάλληλοι να ολοκληρώσουν την δυσκολότερη από όλες τις συγχωνεύσεις. Έχουν άλλωστε διανύσει λιγότερο από την μισή θητεία για την οποία εκλέχτηκαν.
Αν όμως τίθεται θέμα δεοντολογίας δεν μπορεί οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των 400 μελών ΔΕΠ στη διοίκηση του ΔΙΠΑΕ να περιοριζονται στους 6 κοσμήτορες κάποιοι μάλιστα από τους οποίους εκλέχτηκαν με λιγότερους από 10 ψήφους.
Αν μας ενοχλούν οι "πρώην" πολύ περισσότερο θα έπρεπε μας ενοχλούν οι κομματικοί.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα 400 μέλη ΔΕΠ του ΔΙΠΑΕ να εκλέξουν τις πρυτανικές αρχές που επιθυμούν και ας αναλάβει την Διοίκηση η Σύγκλητος, στην οποία θα συμμετέχουν και οι πρόεδροι των 33 Τμημάτων, όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια.
Μα και ο κ. Αγγελόπουλος που αναφέρεται παραπάνω, πρώην Αντιπρύτανης είναι (ένας από τους πολλούς). Για αυτόν δεν ισχύει το πρώην; Μόνο για τους πρώην Πρυτάνεις ισχύει;
Φυσικά και είναι κομματική επιλογή! Τι άλλο περιμένατε; Στο κάτω-κάτω, είναι δικαίωμα του κάθε Υπουργού το ποιον/ποιαν θα διορίσει σε μια Διοικούσα.
Το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι να διοριστούν άνθρωποι άξιοι που να θέλουν να προσφέρουν, και όχι να θέλουν να χρησιμοποιήσουν την θέση αυτή για να ανελιχθούν μελλοντικά σε Πρυτάνεις...
Κάνετε λάθος. Η εκλογή τόσο των κοσμητόρων οσο και των πρυτάνεων έγινε από τα μέλη των ιδρυμάτων που αυτήν τη στιγμή αποτελούν το ίδρυμα. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ψήφισαν και τους κοσμήτορες και τους πρυτάνεις. Άρα θα έπρεπε στην διοικούσα να είναι αυτοί που τους διάλεξαν τα μέλη του προσωπικού των ιδρυμάτων και οχι τα κομματικά στελέχη.
Άδικο το σχόλιο, καθώς από τις χρονολογίες προκύπτει ότι ήταν στην προηγούμενη διοίκηση τόσο επί κ. Μπαλτά όσο και επί κ. Φίλη.
Μια ακόμη κομματική επιλογή. Η νυν υπουργός επαναφέρει το κομματικό της στέλεχος που έπαψε ο προηγούμενος υπουργός. Φυσικά στην διοικούσα θα διοριστούν πρωτίστως κομματικά στελέχη όπως συνέβαινε και στην προηγούμενη . μετά οι πολιτικάντηδες μας κουνούν το δάκτυλο για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Καθόλου απαράδεκτο δεν είναι. Οι εκλεγμένοι κοσμήτορες των σχολών εκλέχτηκαν μετά την απορρόφηση των πρώην ΤΕΙ από το ΔΙΠΑΕ. Οι πρώην πρυτάνεις, είναι ακριβώς αυτό πρώην.
Στην πανεπιστημιούπολη Σίνδου κυκλοφορεί η φήμη (βεβαιότητα) πως τη θέση αντιπροέδρου θα καταλάβει ο πρώην αντιπρύτανης ΑΤΕΙΘ Σταμάτης Αγγελόπουλος κι οτι μένουν εκτός οι εκλεγμένοι πρυτάνεις των πρώην τριών ΤΕΙ. Αληθεύει; Κι αν ναι, πόσο απαράδεκτο είναι; Γιατί είναι οι εκλεγμένοι κοσμήτορες μέσα και όχι οι εκλεγμένοι πρυτάνεις; Με ποια λογική;