Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κοπή πίτας με κομμάτια για διαπλοκή, αριστεία, Κολλητών κλπ

Η πίτα χαρακτηρίζεται «Κανονικόπιτα»
Δημοσίευση: 09/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ΕΛΜΕ Χίου εξέδωσε αφίσα –Πρόσκληση για την κοπή της πίτας , με πολιτικό περιεχόμενο, όπως καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Χίου.

Την πίτα την χαρακτηρίζει «Κανονικόπιτα», ενώ στα στην αφίσα εμφανίζεται και το σήμα της Νέας Δημοκρατίας.

Στα κομμάτια της πίτας που απεικονίζονται στην αφίσα –Πρόσκληση αφορούν , το σπίτι, την πατρίδα , την οικογένεια  , την αναγκαστικότητα, την αριστεία, τη διαπλοκή, των Κολλητών και του επιτελικού κράτους.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της ΔΑΚΕ  Χίου , η οποια με ανακοινωθέν τονίζει  

  • Η αφίσα της κοπής της Αγιοβασιλόπιτας της ΕΛΜΕ Χίου   και προσβάλει τις αρχές και τις αξίες ζωής συναδέλφων εκπαιδευτικών μελών της επιστημονικής –συνδικαλιστικής Ένωσής μας.
  •   Είμαστε η μόνη παράταξη, που αντέδρασε εγγράφως στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το σταλμένο από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χίου στα μέλη του ΔΣ για το περιεχόμενό της αφίσας (δεν συζητήθηκε σε ΔΣ).
  • Οι υπόλοιπες παρατάξεις του ΔΣ, η ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ) και η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΚΚΕ) ακόμα να απαντήσουν!!!!!!! Σιωπηρά συναίνεσαν στο να κυκλοφορήσει στα σχολεία της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών μια αφίσα, που το περιεχόμενο της προσβάλει τις αρχές και τις αξίες ζωής συναδέλφων εκπαιδευτικών μελών της επιστημονικής μας Ένωσης (τέτοια πρέπει να είναι, κι όχι παράρτημα ενός πολιτικού κόμματος), όπως εκείνες της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας και της αριστείας.
  •  Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι της βάζει στο ίδιο τσουβάλι μ’ εκείνες τις ‘’αξίες’’, που χρεοκόπησαν ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά την πατρίδα μας, ‘’άξιες’’ όπως της διαπλοκής και των κολλητών, οι οποίες υπηρετήθηκαν πιστά από μέλη όλων των κομμάτων του πολιτικού μας συστήματος και πρόδωσαν και ταλαιπωρούν (μνημόνια κλπ) εκείνα τα μέλη τους, που δεν τις ασπάστηκαν (γιατί ‘’όλοι μαζί δεν τα φάγαμε’’).

Ανακοίνωση της ΠΕΚ  Χίου

Η φετινή αφίσα - πρόσκληση της ΕΛΜΕ Χίου για την κοπή της βασιλόπιτας είναι διχαστική και προσβλητική για μερίδα συναδέλφων. Δεν επιτυγχάνει άλλωστε τον στόχο για τον οποίον σχεδιάστηκε, δηλαδή την προσέλκυση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού συναδέλφων στην εκδήλωση, καθώς αποτρέπει εκπαιδευτικούς από το να παραστούν για λόγους ιδεολογικούς.

Η πατρίδα, η οικογένεια, το σπίτι και η θρησκεία είναι αξίες σημαντικές, που δεν μπορεί να τσουβαλιάζονται μαζί με τη διαπλοκή, τους κολλητούς ή το επιτελικό κράτος! Άλλωστε οι αξίες αυτές τιμώνται από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι από τα μέλη και τους οπαδούς μίας και μόνης παράταξης.

Στο θέμα τις προηγούμενες ημέρες αναφέρθηκαν επικριτικά με αναρτήσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικοί (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι), πράγμα που σημαίνει ότι η αφίσα πράγματι δίχασε και η επιλογή της ήταν το λιγότερο ατυχής.

Το ερώτημα που γεννάται είναι: Γιατί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ είχαν βγει αρκετές «αιχμηρές» αφίσες, δεν υπήρξε παρόμοιο ζήτημα, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνούσε; Η απάντηση είναι απλή: δεν έθιγαν αξίες και ιδανικά, αλλά σατίριζαν και επέκριναν πολιτικές αποφάσεις και ατυχείς δηλώσεις των εκάστοτε κυβερνώντων.

Σε ό,τι αφορά την αντίδρασή μας για τη συγκεκριμένη αφίσα:

1. Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Χίου έκρινε ότι δεν έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση πριν από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, για να μην αποτρέψει εκπαιδευτικούς από το να προσέλθουν. Τα πράγματα ήταν ήδη αρκετά άσχημα και στόχος της παράταξής μας δεν ήταν να χειροτερέψουν. Για να το πούμε απλά, δεν θέλαμε να ρίξουμε κι άλλο λάδι στη φωτιά.

2. Στην Συνέλευση της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου 2020, στην οποία δεν υπήρξε απαρτία καθώς παρέστησαν μόλις 10 εκπαιδευτικοί, εκπρόσωπος της παράταξής μας ανέφερε τη ρητή διαφωνία μας με το περιεχόμενο της αφίσας και μετέφερε την ενόχληση συναδέλφων. Ζήτησε μάλιστα στο μέλλον να υπάρχει συζήτηση του Προέδρου με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ πριν από την δημοσιοποίηση αφίσας, προκειμένου να γίνονται προτάσεις από όλους και να αποφεύγονται τέτοια παρατράγουδα, όπως ακριβώς συμβαίνει με την έκδοση ανακοινώσεων. Ο Πρόεδρος όμως της ΕΛΜΕ Χίου διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η αφίσα είναι πολύ καλή...

Ελπίζουμε στο μέλλον να κυριαρχήσουν η λογική και η μετριοπάθεια και να αποφευχθούν κινήσεις που διαιρούν τους εκπαιδευτικούς και υποβιβάζουν τον κλάδο μας στα μάτια της τοπικής κοινωνίας. Η εκδήλωση της κοπής πίτας της ΕΛΜΕ πρέπει να είναι μία ευκαιρία για επικοινωνία και σύσφιξη των σχέσεων, με τη συνάντηση όλων των εκπαιδευτικών της Χίου σε κλίμα ενωτικό, φιλικό και συναδελφικό.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ

Ετικέτες: 
ΕΛΜΕ Χίου

Σχόλια (6)

 
Γ.Π.
09 Φεβ 2020 12:08

Και μόνο το γεγονός της αποδοχής του εθίμου, θα έπρεπε να σας ενθουσιάσει αντί να διαμαρτύρεστε. Σας θυμίζω ότι τα προηγούμενα χρόνια στο Υπουργείο, ο Υπουργός δεν ήθελε να σταυρώσει τη βασιλόπιτα, παρά την προτροπή του Υφυπουργού - το σχετικό βίντεο είχε αναρτηθεί στο esos. Θυμηθείτε επίσης και την εικόνα στον Επιτά-φιο... τα αναμμένα κεράκια, χαρείτε με την αλλαγή και σταματήστε να γκρινιάζετε.

 
Εκπαιδευτικός
09 Φεβ 2020 13:31

Η Πρόσκληση-αφίσα αποτελεί ντροπή για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Κριμα!

 
Παπα"ί"τσος
09 Φεβ 2020 19:28

Δεν αποτελεί ντροπή. Αποτελεί αποτύπωση της πραγματικότητας με χιούμορ. Όσα αναγράφει η πίτα είναι γύρω μας.

 
Γιάννης Ράλ.
10 Φεβ 2020 17:58

Το σκίτσο της αφίσας έχει δημοσιευτεί από τον Μ. Κουντούρη στο φύλο της 02 / 01 / 2020 στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Από εκεί το αντέγραψαν οι δημιουργοί της αφίσας. Αυτό μας λέει κάτι ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

e-epimorfosi.aegean