Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κ. Γαβρόγλου: Η απόφαση του ΣτΕ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αφαίρεση του τίτλου «Θρησκευμάτων» από το υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 12/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον Οργανισμό του υπουργείου Παιδείας  δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την αφαίρεση του τίτλου «Θρησκευμάτων» από τον πλήρη τίτλο του υπουργείου Παιδείας, όπως είναι σε όλα τα αντίστοιχα υπουργεία των χωρών της Ευρώπης. Κυρίως, όμως, παρέχει τις δυνατότητες για να συζητήσουμε νηφάλια την παραπέρα ενίσχυση των διακριτών ρόλων της Πολιτείας και Εκκλησίας.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο πρώην υπουργός Παιδείας  Κ. Γαβρόγλου, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα για τον οργανισμό του υπουργείου Παιδείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Σήμερα ήταν μία σημαντική ημέρα για την ενίσχυση των διακριτών ρόλων Πολιτείας και Εκκλησίας. Συνταγματική --κατά πλειοψηφία και με πρόεδρο την κ.Α.Σακελλαροπούλου--- κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αφαίρεση από την αποστολή του Υπουργείου Παιδείας της «ανάπτυξης της θρησκευτικής συνείδησης», βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει η Εκκλησία της Ελλάδος, η Μητρόπολη Πειραιά, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλος, η «Πανελλήνια ‘Ενωσις Θεολόγων», η «Εστία Πατερικών Μελετών» και δύο γονείς των οποίων τα παιδιά τους φοιτούν στο δημοτικό σχολείο και στο λύκειο.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την αφαίρεση του τίτλου «Θρησκευμάτων» από τον πλήρη τίτλο του Υπουργείου Παιδείας, όπως είναι σε όλα τα αντίστοιχα Υπουργεία των χωρών της Ευρώπης. Κυρίως, όμως, παρέχει τις δυνατότητες για να συζητήσουμε νηφάλια την παραπέρα ενίσχυση των διακριτών ρόλων της Πολιτείας και Εκκλησίας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πολιτικό και διοικητικό προσωπικό του Υπουργείου μαζί και στους νομικούς που με σχολαστικότητα διατύπωσαν τους σκοπούς του Υπουργείου όπως αποτυπώθηκαν στον Οργανισμό του. 

Σχόλια (9)

 
Που το είδες γραμμένο αυτό κ.Γαβρόγλου;
12 Φεβ 2020 23:53

Βγήκε η πρώτη καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά και τον ίδιο νόμο τον ξαναυπόγραψες με άλλο ΦΕΚ και τον ξαναεφάρμοσες με την υπογραφή σου σαν νέο νόμο περιφρονώντας το ΣτΕ.Ακολουθεί η νέα καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ γιατί ο νόμος ήταν ο ίδιος με άλλο ΦΕΚ.Δηλαδή δυο αντισυνταγματικές αποφάσεις εναντίον σου και για σένα δεν τρέχει τίποτα.Η κυβέρνηση σου έσπασε και με τους Μπαλτά,Φίλη κάθε ρεκόρ αντισυνταγματικών νόμων.Και από πάνω μιλάς σαν να μην τρέχει τίποτα.Στο Χάρβαντ που σπούδασες και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια που δίδαξες τέτοια έλεγες;

 
Εμάς μας θυμάστε κύριε Γαβρόγλου;
13 Φεβ 2020 03:38

Την αντιπροσωπεία φοιτητών της ΣΤΕΦ Κοζάνης που όταν ήρθατε στην Κοζάνη δεν μας δεχτήκατε.Αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στην Αθήνα να σας συναντήσουμε ξοδεύοντας το υστέρημα των γονιών μας, γιατί αν είχαν λεφτά θα σπουδάζαμε στο Χάρβαντ όπως και εσείς.Θυμάστε τί μας είπαν οι συνεργάτες σας;Ότι δεν γίνεται τίποτε.Θυμάστε τί απάντησαν στην ερώτηση μας γιατί έγινε αυτό μόνο στο ΤΕΙ Κοζάνης;Δεν καταδέχτηκαν να απαντήσουν.Συμπεριφερόσασταν σαν Θεοί,πάνσοφοι που δεν δεχόσασταν αμφισβητήσεις.Καταστρέψατε κόσμο κύριε Γαβρόγλου και συνεχίζετε να μιλάτε;Η μεγαλύτερη χαρά είναι που δεν ξαναγίνατε κυβέρνηση και εσείς υπουργός.Ειδικά εσείς.Καλή αντιπολίτευση λοιπόν και να μην ξαναδείτε κυβέρνηση.Φτάνει το κακό που μας κάνατε.Όχι ότι οι σημερινοί είναι καλύτεροι.Ίδιοι είστε,αλλά εσείς το ξεκινήσατε.Αν δεν το κάνατε δεν θα γινόταν τίποτα.

 
Γαβρόπληκτοι
13 Φεβ 2020 07:15

Πέστε στην Κεραμέως ότι κάνατε λάθος με την ΣΤΕΦ Κοζάνης και αφήστε τις θεωρίες.Να αποκαταστήσει το λάθος σας.Τόσο παίνεμα τις ρίχνετε.Την πολιτική σας ακολουθεί πιστά.Να πάψει η ΣΤΕΦ Κοζάνης να θεωρείται γαβρόπληκτη.Έργα και όχι λόγια για την απικατάσταση των γαβρόπληκτων.

 
Γαβρόπληκτος VS Γαβρόγλου
13 Φεβ 2020 09:05

Κάνε την αυτοκριτική σου για την ΣΤΕΦ Κοζάνης και παραδέξου επιτέλους το λάθος σου.Ζήτα από την Κεραμέως να το διορθώσει.Αν δεν γίνει ετοιμάστε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση νόμου για ένταξη των γαβρόπληκτων στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές,σεισμούς,πλημμύρες κλπ.Γιατί ο νόμος σου για τα ΑΕΙ είναι ένα καταστροφικό τζουνάμι,μια πυρκαγιά στην λογική,ένας σεισμός στην κανονικότητα,μια πλημμυρίδα ασύνδετων καταστροφικών καταστάσεων.Και με ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ .Ποιός θέλει να φοιτά σε καταργημένη σχολή ;

 
Freeman
13 Φεβ 2020 12:33

Άλλον καημό δεν έχετε κ. Γαβρόγλου;

 
Γιάννης
13 Φεβ 2020 15:57

Και εγώ γαβροπαθής είμαι.Τελειώνω μια σχολή που καταργήθηκε την ΣΤΕΦ Κοζάνης με ένα πτυχίο που τώρα δεν ξέρω τι είναι.Όταν μπήκα ήξερα τι ήταν τώρα που βγαίνω δεν ξέρω.Και το άσχημο είναι ότι οι γονείς μου καταξοδεύτηκαν από αυτά που ποτέ δεν είχαν.Δεν είχαν πολύ χρήμα οι γονείς μου για να σπουδάσω στο Αυτοκρατορικό Κολλέγιο του Λονδίνου και μετά στο Χάρβαντ όπου σπούδασε αυτός που μας κατάστρεψε.Ο Γαβρόγλου δηλαδή.Άρα είμαι και εγώ γαβροπαθής ή κατά άλλους γαβρόπληκτος

 
@Γιάννης
13 Φεβ 2020 17:06

Αγαπητέ Γιάννη ότι έχει γίνει τώρα έχει γίνει. Από εδώ και πέρα θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Γιατί όλοι φοιτητές εφόσον γνωρίζουν το πρόβλημα με την ΣΤΕΦ Κοζάνης δεν υπάρχει κινητοποίηση.
Πρέπει άμεσα να ενημερωθούν όλοι μήπως και γίνει κάτι. Θα πρέπει να υπάρξει μια ανακοίνωση προκειμένου μετά την εξεταστική να πάει τουλάχιστον μια επιτροπή στο Πρύτανη προκειμένου να ξεκινήσει κάτι....

 
Γιώργος Π.
13 Φεβ 2020 20:13

Καλά, ο κ. Γαβρογλου διάβασε την απόφαση πριν κάνει τη δήλωση αυτή;

 
Σιχλιμ.βασιλειος
14 Φεβ 2020 17:21

Γιατί να διαγραφεί το..Θρησκευματων?...η Ελλάδα είναι θρησκευτικό κράτος.Το 90% είναι χριστιανοί ,έστω κατ όνομα ορθόδοξοι. Όλοι οι άλλοι που ήρθαν,έρχονται..και θα έρχονται...ξέρουν σε ποια χώρα έρχονται.Οφείλουν λοιπόν να σεβαστούν τη χώρα που τους φιλοξενεί...και τους παρέχει ο,τι επι τέλους μπορεί,για να ζήσουν.Το Θρησκευμάτων ..που κολάει οτι πρέπει να αλλάξει.Να αλλάξει για το 10%?....ωραία δημοκρατία θέλουν οι αριστεροί του...ΣΥΡΙΖΑ...ΤΟΥς ΕΊΔΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΠΈΝΤΕ ΧΡΌΝΙΑ ΤΙ...ΚΑΠΝΌ ..ΦΟΥΜΆΡΟΥΝ....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.