Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαμαρτυρία Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του ΠΑΔΑ

Δημοσίευση: 13/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Συνέλευση του Τμήματος διαμαρτύρεται έντονα για τη ψήφιση ´αναστολής της έναρξης της εκπαιδευτικής λειτουργίας´ του. Θεωρούμε ως νόμω αβάσιμη, άδικη και πολιτικά μεροληπτική αυτή την απόφαση.

Το Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας, δεν αποτελεί νέο Τμήμα αλλά τον  καθολικό διάδοχο της πρώην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Εκπαιδεύει φοιτητές (350 μεταπτυχιακοί) με ικανό αριθμό διδακτικού προσωπικού (24) με υψηλότατο δείκτη διεθνών δημοσιεύσεων και ερευνών, σε ιδιόκτητο κτίριο και με ιδιαίτερης εθνικής σημασίας Κέντρα Αναφοράς Λοιμωδών Νόσων. Προφανώς οφείλει να συνεχίσει να λειτουργεί ανεμπόδιστα !.

Κι όμως ! Η Δημόσια Υγεία ....σε αναστολή!

Τι κι αν την ίδρυσε το 1929 ο Ελ. Βενιζέλος όταν η χώρα επλήγη από επιδημία Δάγγειου πυρετού που ασθένησε κι ο ίδιος,
τι κι αν σήμερα μας έχουν κυκλώσει κορονοιός, κλιματική κρίση και  προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές
με ιδιαίτερη εμμονή ´τσουβαλιαζόμαστε´ συλλήβδην ΄σε αναστολή’ !.

Γιατί ? Η ίδρυση της μοναδικής Σχολής Δημόσιας Υγείας της χώρας ενταγμένης σε ένα Πανεπιστήμιο αποτελεί πολιτική ρουσφετολογική ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ ? Ποιον εξυπηρετεί αυτή η απόφαση ?

Πάντως, σίγουρα όχι την Δημόσια Υγεία.

Φυσικά δεν αρνούμαστε οποιαδήποτε αξιολόγηση/πιστοποίηση (το έχουμε κάνει αυτοβούλως με επιτυχία στην ΑΔΙΠ το 2011). Να πιστοποιηθούμε όμως παράλληλα με τα υπόλοιπα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με κατά προτεραιότητα ένταξη στο επόμενο μηχανογραφικό για να έχουμε εισακτέους τον Οκτώβριο! Αυτό σημαίνει ΑΜΕΣΑ ταχύτατη διαδικασία έγκρισης του ΠΠΣ του Τμήματος εντός του επομένου διμήνου.

Οφείλουμε να μην επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος. Η συγκυρία επιβάλλει το Υπ Παιδείας να επιτρέψει την απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο νεοϊδρυθέν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής ως αποδοτικής επένδυσης στο μέλλον της χώρας.

Καλούμε όλους τους αποφοίτους μας, τους συναδέλφους, τις Πρυτανικές αρχές κ τη Σύγκλητο να συνεχίσουν να μας συμπαραστέκονται ενεργά.

O πρόεδρος, καθηγητής Γεώργιος Ντουνιάς

Σχόλια (2)

 
Τι περιμένατε;
13 Φεβ 2020 17:19

Όταν η ίδια η Υπουργός (η συγκεκριμένη έχει αποδείξει τι αξιζει) σας υπόσχεται ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής του Τμήματος σας τι ακριβώς περιμένατε; Έπρεπε να το είχατε δει να έρχεται και να είχατε ήδη κάνει την προβλεπομενη και λογική αντίδραση.. Τώρα είναι αργά!

 
Ομοίως και με το Χημικών Μηχανικών του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.
14 Φεβ 2020 07:52

Ταφόπλακα και στο Μηχανικών Φυσικών Πόρων & Περιβάλλοντος του οποίου η μετεξέλιξη σε Χημικών Μηχανικών είχε δρομολογηθεί όχι αργότερα από το 2021-2022 με απλή απόφαση Συγκλήτου μέχρι τον Απρίλιο του 2020, κατ' αντιστοιχία με το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που μετονομάστηκε σε Τμήμα Χημικών Μηχανικών και έχει λάβει ήδη φοιτητές.
Το ΥΠΑΙΘ απλά απών, κρίμα!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ