ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Γνωμοδότηση: Τοποθέτηση σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν πενταετία

Η γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας
Δημοσίευση: 14/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Κατά τις διατάξεις των άρθρων 13 παρ. 4, 6 και 7 και 16 παρ.3 του ν. 4415/2016 θεσπίζεται ανώτατο όριο απόσπασης στο εξωτερικό τα πέντε έτη, ανεξάρτητα της ιδιότητας του αποσπασμένου εκπαιδευτικού ως καθηγητού σε σχολική μονάδα του εξωτερικού ή ως Συντονιστή Εκπαίδευσης εξωτερικού.

Τη Γνωμοδότηση (ατομική) αυτή εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους,ύστερα από ερώτημα του υπουργείου Παιδείας αν είναι επιτρεπτό να τοποθετηθούν σε θέση Συντονιστή Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν πέντε συνολικά έτη απόσπασης στο εξωτερικό .

Η γνωμοδότηση έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας.  

Ιστορικό

Το Συμβούλιο Επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού , στην πρώτη συνεδρίασή του, στις 18-4-19, κατά την εξέταση στα πλαίσια  της αρμοδιότητάς του των τυπικών προσόντων των υποψηφίων βάσει των αιτήσεών τους, προκειμένου να καταρτίσει πίνακες δεκτών και μη δεκτών αιτήσεων, ζήτησε να υποβληθεί ερώτημα, ώστε να διευκρινιστεί αν ο περιορισμός συμμετοχής των εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν πέντε συνολικά έτη απόσπασης στο εξωτερικό, όπως αναφέρεται στη σχετική υπ αριθμ 13561/Η2/29-1-19 προκήρυξη και προκύπτει από τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 16 του νόμου 4415/16 , έχει εφαρμογή για την επιλογή των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.

Σχόλια (5)

 
Πουρ. πενυ
16 Φεβ 2020 18:03

Ελεος πια..ουτε τα προσχηματα δεν τηρηθηκαν με αυτους τους αναπληρωτες .....ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου ...καποιοι ειναι αναντικαταστατοι

 
gogo
15 Φεβ 2020 15:52

Τι θα κάνει το υπουργείο με τους αναπληρωτές συντονιστές που είναι ήδη 10 με 15 χρόνια στο εξωτερικό; Ο νόμος αναφέρει ότι αναπληρωτές καθορίζονται όσοι έχουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Έτσι δεν είναι; Το πέραν της πενταετίας, προφανώς και δεν συνάδει με τις "απαραίτητες προϋποθέσεις".
Τι λέει το Νομικό Συμβούλιο για την διάκριση παροχής του επιμισθίου μόνο σε όσους διανύουν το τέταρτο έτος και όχι σε όσους διανύουν το πέμπτο έτος της απόσπασης;

 
Δασκάλα
15 Φεβ 2020 01:25

Δώστε πενταετία με επιμίσθιο στους αποσπασμένος εκπαιδευτικούς. Μέχρι να ξεχρεωσουμε τα δανεικά της απόσπασης μας γυρίζετε πίσω. Η ομογένεια χρειάζεται εκπαιδευτικούς. Πληρώνετε μισθούς σε ανθρώπους που ήρθαν για τριετία και έχουν βγάλει ρίζες και άλλοι αγωνιούν αν θα μείνουν τρία ή πέντε χρόνια.

 
Δάσκαλος
14 Φεβ 2020 19:15

Σχεδόν όλοι οι Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού, που υπηρετούν σήμερα, είναι αποσπασμένοι στο εξωτερικό πάνω από 5 έτη (λαμβάνουν και κανονικά επιμίσθιο).
Στα Ευρωπαϊκά σχολεία (κι αυτά εξωτερικό είναι) οι εκπαιδευτικοί αποσπώνται (με καλούς μισθούς) για 9 έτη.
Πλήθος εκπαιδευτικών συνεχίζουν να υπηρετούν κανονικά, ως αποσπασμένοι στο εξωτερικό, πέραν της δεκαετίας (και βάλε).
Με όλο το σεβασμό: Οι νόμοι είναι άδικοι και χωρίς λογική.

 
Παντελάκης
14 Φεβ 2020 17:58

Αγαπητοί του υπουργείου και οι αναπληρωτές που στείλατε και έχουν ήδη 10-15 χρόνια;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.