ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Η Γνωμοδότηση του ΝΣΚ για τα ΑΕΙ που δεν έγινε αποδεκτή από το υπ. Παιδείας

Δυνατότητα ή μη αναπλήρωσης του Αναπληρωτή Προέδρου Τμήματος Α.Ε.Ι., στην περίπτωση που αναπληρώνει τον παραιτηθέντα ή ελλείποντα Πρόεδρο του Τμήματος
Δημοσίευση: 17/02/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε περίπτωση που ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Τμήματος Α.Ε.Ι. αναπληρώνει τον παραιτηθέντα ή ελλείποντα Πρόεδρο του Τμήματος, επιβάλλεται η εκλογή νέου Αναπληρωτή Προέδρου για το υπόλοιπο της προκηρυχθείσας θητείας.

Την γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε , ομόφωνα, το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα  από το ακόλουθο ερώτημα του υπουργείου Παιδείας:

“Εάν είναι δυνατή η ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 12 και 13 του άρθρου 15 και της παραγράφου 10 του άρθρου 19 του νόμου 4485/2017, στις οποίες προβλέπεται, αντιστοίχως, αναπλήρωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, του Πρύτανη, του Αντιπρύτανη και του Κοσμήτορα από μέλος ΔΕΠ, για την αναπλήρωση του Αναπληρωτή Προέδρου Τμήματος ΑΕΙ στην περίπτωση που ο τελευταίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του παραιτηθέντα προέδρου του τμήματος, καθόσον δεν προβλέπεται στο νόμο αναπλήρωσή του".

Το υπουργείο Παιδείας παραλαμβάνοντας τη Γνωμοδότηση απάντησε ότι  την δεν την κάνει αποδεκτή.

Σχόλια (1)

 
Θύμιος
18 Φεβ 2020 09:09

Α, ωραία. Ρωτάμε το Νομικό Συμβούλιο, αλλά δεν δεχόμαστε την γνωμοδότηση. Αν έχουμε ήδη αποφασίσει, γιατί ρωτάμε;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ