Placeholder

ΒΟΥΛΗ

Ξέσπασε ο Β. Διγαλάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ιδρύσατε 169 τμήματα και ούτε ένα δεν ήταν στον πυρήνα της Τετάρτης Βιομηχανικής Επανάστασης

"Η ΑΔΙΠ ουδέποτε γνωμοδότησε για τις συγχωνεύσεις του κ. Γαβρόγλου των πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ"
Δημοσίευση: 17/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξέσπασε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης   του Βουλευτή Ευάγγελου Αποστόλου , σχετικά με την αναστολή λειτουργίας νέων πανεπιστημιακών  στο ΕΚΠΑ .  

«Ιδρύσατε εκατόν εξήντα ένα νέα τμήματα και ούτε ένα από αυτά δεν ήταν στον πυρήνα της Τετάρτης Βιομηχανικής Επανάστασης και της επιστήμης δεδομένων, που τα τμήματα αυτά και τα προγράμματα σπουδών ιδρύονται σε όλον τον κόσμο», είπε ο υφυπουργός Παιδείας, απευθυνόμενος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε τα εξής:

  • Αντιθέτως, αυτό που κάνατε ήταν να καταστρατηγήσετε τον ίδιο σας τον νόμο, τον ν. 4485 και τον τελευταίο χρόνο, με μια σειρά νομοθετικών διαταγμάτων, να ιδρύσετε τμήματα και σχολές σε όλη την Ελλάδα, χωρίς προηγουμένως να έχουν αξιολογηθεί από την Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας.
  • Αυτό που εμείς κάναμε είναι ότι δεν καταργήσαμε τα τμήματα. Αυτό που κάναμε ήταν στα τμήματα τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει αναστείλαμε την έναρξη λειτουργίας, προκειμένου με τρόπο και στάση υπεύθυνη απέναντι στους φοιτητές -γιατί αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι οι φοιτητές τι θα σπουδάσουν και τι προοπτικές επαγγελματικής απασχόλησης θα έχουν την επόμενη μέρα- να αξιολογηθούν από την αναβαθμισμένη Ανώτατη Αρχή, την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και προκειμένου στη συνέχεια, εφόσον αξιολογήσει θετικά η Ανεξάρτητη Αρχή τη βιωσιμότητα, τα προγράμματα σπουδών των τμημάτων αυτών, να προχωρήσουν στην ίδρυση λειτουργίας.
  •   Αυτό που θα γίνει είναι ότι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης θα τα αξιολογήσει και εφόσον είναι θετική η γνωμοδότηση, θα προχωρήσει η λειτουργία τους.
  • Η ΑΔΙΠ ουδέποτε γνωμοδότησε για τις συγχωνεύσεις του κ. Γαβρόγλου των πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ. Σε καμία περίπτωση δεν εξέφρασε τη γνώμη που προέβλεπε ο ν. 4485 . Αντί να ακολουθήσει την οδό της ίδρυσης μέσω προεδρικών διαταγμάτων, νομοθέτησε σε όλες τις περιπτώσεις.
  • Μας ζητάτε να κάνουμε το ίδιο λάθος που έκανε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Οι υπουργοί έρχονται και παρέρχονται. Αν, όμως, εμείς θέλουμε να έχουμε μια μακροχρόνια πολιτική στρατηγική ως χώρα στην εκπαίδευση και στην ανώτατη εκπαίδευση, θα πρέπει να σεβόμαστε θεσμούς και διαδικασίες.

Σχόλια (39)

 
Πληροφορική
17 Φεβ 2020 23:30

επιστήμη δεδομένων με μονόωρο μάθημα δεν γίνεται Θεόδωρε

 
Βιοπληροφορική
18 Φεβ 2020 00:41

Η 4η βιομηχανική επανάσταση και η επιστήμη δεδομένων θέλει ισχυρά θεμέλια πληροφορικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, περισσότερη στατιστική και λιγότερη ανάλυση. Καλό θα ήταν στο επιστημονικό πεδίο Επιστημών Οικονομίας & Πληροφορικής να εξεταστεί σοβαρά η αντικατάσταση του μαθήματος της ανάλυσης με στατιστική/συνδυαστική.

 
Υπάρχουν τμήματα
18 Φεβ 2020 01:20

Τμήμα Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας ΕΚΠΑ, νομίζω υπάρχει και σε άλλα Πανεπιστήμια, το κατεξοχήν τμήμα για τη 4η Βιομηχανική επανάσταση.

Τέλος οι Πολυτεχνικές Σχολές Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Η/Υ καλύπτουν το αντικείμενο.

 
Ασπαιτε
18 Φεβ 2020 01:23

Αφού λοιπόν σέβεστε θεσμούς και διαδικασίες όπως λέτε και αφού κοιτάτε το καλο των φοιτητών όπως επίσης υποστηρίζεται για κοιτάξτε λίγο καλύτερα το θέμα της ασπαιτε....γιατί εμείς στους μήνες που έχετε αναλάβει το αντίθετο βλέπουμε... αδιαφορία

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης-Χαλκίδας
18 Φεβ 2020 01:29

Θαρσείν χρεί κ Διγαλάκη.Υλοποιείστε αυτά που λέτε και κατακρίνετε τον Γαβρόγλου.Ή ενσωματώστε τις ΣΤΕΦ ΤΕΙ Κοζάνης και Χαλκίδας στο ΠΔΜ ή ανακαλέστε την κατάργηση τους .Αυτές οι δυο λύσεις συμπεραίνονται από τα λεγόμενα σας.

 
Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση
18 Φεβ 2020 01:43

Τα 500 τμήματα ΑΕΙ που λειτουργούσαν μέχρι το 2013 ιδρύθηκαν με σκοπό να προωθήσουν την 4η βιομηχανική επανάσταση;

 
Πολυτεχνείο ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Κρήτης
18 Φεβ 2020 02:01

Η ύπαρξη τριών ξεχωριστών ΑΕΙ στην Κρήτη, με παρόμοια τμήματα στις ίδιες πόλεις, συμφωνεί με την επιστήμη των δεδομένων;

Η ΑΔΙΠ ιδρύθηκε το 2005 για να αξιολογήσει αποσπασματικά τμήματα και σχολές που ιδρύθηκαν και λειτουργούσαν χωρίς κανένα ακαδημαϊκό κριτήριο, χωρίς πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Φτάσαμε στο 2020, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις.

 
Greco master
18 Φεβ 2020 02:23

Η ΑΔΙΠ κ Διγαλακη δεν γνωμοδότησε ούτε για τα γκεκομαστερ.

 
Διγαλακης οπως Συντεχνιάκης
18 Φεβ 2020 08:16

Αγαπητέ κ. Διγαλακη αντί να μιλάτε για κρίση μέσω του θεσμοθετημένου φορέα δεν κοιτάτε να σταματήσετε τις αχαρακτηριστες μεθοδεύσεις ενάντια στο ΠαΔΑ (και ΕΛΜΕΠΕ);
Να υπενθυμίσω ότι στο παρά πέντε σταματήσατε την πιστοποίηση προγραμμάτων από την ΑΔΙΠ (καθως η Αρχή είχε ήδη απαντήσει σε πρώτη φάση θετικά) με πρόφαση ότι δεν είχατε υπογράψει (το ξεχάσατε..) το διαβιβαστικό για τα προγράμματα σπουδών του ΠαΔΑ!
Εσείς ο ίδιος βέβαια δηλώσατε στην επίσκεψη σας στο ΠαΔΑ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση. Πλέον πάμε για Μαρτη και φαίνεται ότι εχετε μπει σε μια διαδικασία αμνησίας και σύγχυσης..
Είναι πραγματικά κρίμα ένας Υφυπουργός να καταλήγει στις άνω πρακτικές, δεν πειράζει ομως καθως ο καθενας μας είναι υπεύθυνος για την υστεροφημία του. Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον όλη αυτή η «άβολη» προσπάθεια σας να υπερασπιστείτε συντεχνιακά θα έχει μικρή διάρκεια..
Από ένα «συνάδελφο» σας.

 
Γελανε και οι πετρες
18 Φεβ 2020 08:30

Κοίτα ποιοι μιλάνε!!!! Η μετατροπή της σχολής πυροσβεστών από 2,5 έτη σε Πανεπιστήμιο (4 έτη) και η δυνατότητα διοργάνωση μεταπτυχιακών έγινε κατόπιν γνωμοδότησης της ΑΔΙΠ και είναι στον πυρήνα της Τετάρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

 
@ Πολυτεχνείο ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Κρήτης
18 Φεβ 2020 08:41

Ένα Ίδρυμα στα Χανιά (πολυτεχνείο), ένα Πανεπιστήμιο σε Ηράκλειο - Ρέθυμνο και το νέο ΕΛΜΕΠΑ στο Ηράκλειο μόνον, με την προοπτική σε λίγα χρόνια να ενσωματωθεί στο Πανεπιστήμιο.
Οτιδήποτε άλλο σε Ρέθυμνο, Χανιά, Σητεία, Άγιο Νικόλαο είναι καταδικασμένο. Ποια η βιωσιμότητα και η προοπτική ανάπτυξης σκόρπιων τμημάτων;
Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος;
Αρκετά πια!

 
POLITHS
18 Φεβ 2020 09:41

Τον Βουλευτή του Συριζα τον κ. Αποστόλου τον έπιασε φαγούρα για την αναστολή λειτουργίας των 4 νέων Τμημάτων του ΕΚΠΑ.... Τι καημός κι αυτός...
Αλλά κουβέντα για τους χιλιάδες φοιτητές των ΣΤΕΦ kΟΖΆΝΗΣ και ΧΑΛΚΊΔΑΣ που σήμερα συνεχίζουν να φοιτούν σε ήδη καταργημένες σχολές που ο Σύριζα κατάργησε και που αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ήτοι: ΦΟΙΤΩ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΗ.
Μα τσίπα ντροπής όπως λέει και ο λαός μας;;;

 
Νοιαζόμαστε!
18 Φεβ 2020 09:58

Νοιάζεστε σοβαρά τώρα? Όταν εκκρεμούν ακόμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των πρώην ΤΕΙ, των πρώην μηχανικών ΤΕΙ, των ατόμων που δήλωσαν σχολές έχοντας υπόψιν αλλά δεδομένα και ατόμων που περνάνε μετεγγραφές σε τμήματα με διπλάσιες μονάδες απ' αυτά που έγραψαν. Σας παρακαλώ "κύριε" Διγαλακη δεν μιλάτε δε λαλατε αφήστε τουλάχιστον την Κεραμεως που ξέρει τι κάνει.

 
Πολίτης
18 Φεβ 2020 12:01

Να κάνετε κάτι με τη ΣΤΕΦ Κοζάνης και Χαλκίδας ,έπρεπε από την πρώτη στιγμή που βγήκατε κυβέρνηση να ασχοληθείτε με αυτό το έκτρωμα που έκανε ο Γαβρογλου....

 
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜ. ΜΗΧΑΝ. ΦΥΣΙΚ. ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΑΝΙΑ
18 Φεβ 2020 12:07

Αξιότιμε Υφυπουργέ, κ. Διγαλάκη,
περιμένουμε να τακτοποιήσετε το θέμα των Φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του πρώην Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης στα Χανιά διότι εμείς οι φοιτητές του σπουδάζουμε σε μια Σχολή που έχει καταργηθεί και οι απόφοιτοι παίρνουν ένα πτυχίο χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Κάντε τα δέοντα ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Τμήμα Περιβάλλοντος που έχει παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών.

 
Αποφοιτος
18 Φεβ 2020 13:22

Καλά λύστε το πρόβλημα των αποφοίτων πρώτα

 
@Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση
18 Φεβ 2020 13:48

Μάλλον την 5η, αλλά καλύτερα την επόμενη εκλογή στην κυβέρνηση.
Πολύ εύστοχο το σχόλιό σας.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
18 Φεβ 2020 14:38

Σας λεει κατι το ΑΣΠΑΙΤΕ? Εκκρεμοτητες πολλες που αποφευγετε επιμελως ν ασχοληθειτε σαν υπουργειο και κυβερνηση.Πριν λιγους μηνες εκανε ερωτηση στην βουλη η κυρια Κεφαλιδου για το θεμα της ΑΣΠΑΙΤΕ και η κυρια υπουργος εριξε το μπαλακι στην νεα ΕΘ.Α.Α.Ε πρωην ΑΔΙΠ για γνωμοδοτηση.Εδω ολες οι σχολες στο πολυνομοσχεδιο Γαβρογλου βρηκαν στεγη στα ΑΕΙ,σχολες με βασει 3.000 μοριων κτλ και η σχολη εκπαιδευτικων τεχνολογων την εχετε στην απομονωση.Πικρα και μεγαλο κριμα για την οικογενεια και την ιστορια της σχολης,καθηγητες φοιτητες αποφοιτοι και οι οικογενειες τους.Αμεση αποκατασταση τωρα.................Κυριε Καθηγητα Περικλη Μητκα στο χερι σας πλεον η λυση

 
ΠΕ86
18 Φεβ 2020 15:36

Η 4η βιομηχανική ανάπτυξη θα είναι η κατασκευή ιστοσελίδων και πόρταλ? Και που να γίνει καμία σοβαρή ηλιακή καταιγίδα και καούν όλα τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. Τότε να σας δω. Χαρτί και μολύβι θα ψάχνετε.

 
Φιάσκο!
18 Φεβ 2020 15:38

Η απόλυτη παρωδία...
τσιμουδιά για τα Grego-Master των πολυτεχνείων (εκεί δεν χρειάζεται η ΑΔΙΠ!), με χαζές δικαιολογίες σταματάμε την (πρώην) ΑΔΙΠ από το να ολοκληρώσει το έργο της όπου δεν μας αρέσει η απόφαση (βλ. ΠαΔΑ όπου ολοκληρωνόταν η πιστοποίηση των νέων Integrated Master) αλλά κατά τα άλλα επικαλούμαστε την ίδια αρχή ανάλογα με το συμφέρον μας!!
Η χώρα μας ζει συγκλονιστικές στιγμές.
ΥΓ τελικά δεν υπάρχει "κάτω επιφάνεια" στο μεγάλο βαρέλι μας

 
ΣΤΕΦ Κοζάνης
18 Φεβ 2020 16:51

Κύριε Υφυπουργέ ανακαλέσετε άμεσα την κατάργηση της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπως και τις ΣΤΕΦ Χαλκίδας γιατί αποτελεί κατάφωρη αδικία για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους.

 
PE86
18 Φεβ 2020 18:04

Τα αυτονόητα λέει ο άνθρωπος. Στην Ελλάδα υπάρχει ψηφιακός αναλφαβητισμός και αντί οι μαθητές να διδάσκονται γλώσσες προγραμματισμού και ρομποτική διδάσκονται word και ζωγραφική.

 
@ ΠΕ86
18 Φεβ 2020 18:28

Το σχολείο δεν υπάρχει για να υπηρετεί ειδικότητες, και η γλώσσα και τα μαθηματικά και η ιστορία και η ζωγραφική και η χημεία και η πληροφορική χρειάζονται.

Χωρίς σωστά θεμέλια τι νόημα έχουν ξεκομμένες γνώσεις; Προγραμματισμό μαθαίνουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, και σε δεκάδες σχολές Πληροφορικής με εκατοντάδες αποφοίτους εδώ και 30 χρόνια.

 
Ενιαίο ΑΕΙ Κρήτης
18 Φεβ 2020 18:30

Δεν μπορεί στην Κρήτη να λειτουργούν τρια ξεχωριστά πανεπιστήμια, ένα ΑΕΙ Κρήτης με τμήματα σε Χανιά, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
18 Φεβ 2020 22:10

Εν τω μεταξύ οι απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ που επιθυμούν να συνεχίσουν επιπλέον μαθήματα στο Πανεπιστήμιο, ακόμα δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν, ποια μαθήματα κλπ. Και το εαρινό εξάμηνο άρχισε...

 
@ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
19 Φεβ 2020 00:30

Τι ακριβώς εννοείτε; Σε ποιό Πανεπιστήμιο έχουν γίνει δεκτοί απόφοιτοι των πρώην ΤΕΙ; (εκτός και αν εννοείτε όσους έχουν μπεί με κατατακτήριες, όποτε αγνοήστε το σχόλιο μου...).

 
@ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
19 Φεβ 2020 07:45

Εννοώ τους απόφοιτους ΤΕΙ που τώρα τελείωσαν (Φεβρουάριο) και μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν πτυχίο ΤΕΙ ή ΑΕΙ. Πώς να είναι σε θέση να επιλέξουν αν δεν γνωρίζουν το πλαίσιο (μαθήματα, δηλώσεις, υποχρεώσεις κλπ). Δεν θα έπρεπε αυτά ήδη να έχουν ανακοινωθεί;

 
@ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
19 Φεβ 2020 08:33

Παρακαλώ ξεχάστε επιτέλους την διάκριση ΑΕΙ-ΤΕΙ. ΔΕΝ ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όσο και αν δεν "πέρασε" στην κοινωνία και αλλού.
Στον Ν. 4009/201 (άρθρο 1 παρ. 2) περιγράφεται ότι "2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς:
α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια» και
β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.».
3. Τα ιδρύματα των δύο τομέων της ανώτατης εκπαίδευσης λειτουργούν παράλληλα, με διακριτή φυσιογνωμία, σκοπό και αποστολή, που διαφοροποιούνται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι., αντίστοιχα."
Η δυνατότητα των Φοιτητών των πρώην ΤΕΙ να λάβουν πτυχίο του νέου Τμήματος Πανεπιστημίου συνδέεται κύρια με (1) τις διαφορές του νέου προγράμματος σπουδών με εκείνο που είχαν όταν εισάχθηκαν και (2) το γεγονός ότι στα ΤΕΙ υπήρχε εξάμηνη πρακτική άσκηση, η οποία πρέπει να αντικατασταθεί από νέα μαθήματα, καθότι στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει θεσμοθετημένη υποχρεωτική πρακτική άσκηση.

 
POLITHS
19 Φεβ 2020 09:22

Μόνο από τον αριθμό των παραπάνω σχολίων μπορεί να καταλάβει ο καθένας ότι η τακτοποίηση θεμάτων των πρώην ΤΕΙ
(φοίτηση σε καταργημένες σχολές, επαγγελματικά δικαιώματα, καθυστέρηση ενημέρωσης των φοιτητών αυτών για το ποιά μαθήματα πρέπει να επιλέξουν για να συνεχίσουν στο οικείο ΑΕΙ κ.λ.π.)
θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο καθώς απασχολεί πολύ μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας..
Μην εθελοτυφλείται κα Υπουργέ και κκ Υφιπουργοί......

 
Πανεποιστήμιο Πελοποννήσου 2
19 Φεβ 2020 09:25

@Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: εννοείται και έχουν ανακοινωθεί τα επιπλέον μαθήματα για όσους φοιτητές των πρώην ΤΕΙ εισήχθησαν/θέλουν να συνεχίσουν στο Πανεπιστημιακό Τμήμα ομοειδούς κλάδου. Ρωτήστε στη γραμματεία, οι σχετικές αποφάσεις είναι από το Σεπτέμβριο 2019 περίπου.

@ @Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Στα Πανεπιστήμια εννοείται ότι υπάρχει θεσμοθετημένη υποχρεωτική πρακτική άσκηση. Προφανώς δεν θα είναι σε όλα, αλλά και υπάρχει και είναι υποχρεωτική. Στον κλάδο μου μάλιστα (ΓΠΑ) πρέπει να γίνεται κατά τους θερινούς μήνες, εναλλακτικά από το 9ο εξάμηνο (και άρα πάμε στα 5,5 έτη για πτυχίο των κάπου 340-350 ECTS με >110 μαθήματα, υποχρεωτική πτυχιακή, υποχρεωτική 4μηνη πρακτική).

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ