Πρόεδρος ΕΑΠ: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» ή γιατί δεν ευθύνεται η κ. Κεραμέως για το τι παραλάβαμε στο ΕΑΠ

"Φταίει η κ. Κεραμέως που ο τακτικός προϋπολογισμός τον Αύγουστο του 2019 εμφάνιζε έλλειμμα 5.500.000,00 € και ως δια μαγείας αυτός θα γινόταν πλεονασματικός τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ;"

18/02/2020

Ενημερώθηκε: 18/02/2020, 15:00

Άκουσε το άρθρο

Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, πρόεδρος ΕΑΠ

Σε ανακοίνωσή τους, ο κ. Βασίλης Καρδάσης και η κ. Άννα Ρούσσου ψέγουν την Υπουργό Παιδείας για τη δική τους διοικητική και οικονομική διαχείριση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.    

Άραγε φταίει η κ. Κεραμέως που : ο τακτικός προϋπολογισμός των ετών 2017 και 2018 έκλεισε με ελλείμματα περίπου 800.000,00 € και πάνω από 1.500.000,00 € αντίστοιχα για πρώτη φορά στην εικοσάχρονη λειτουργία του Πανεπιστημίου;

Φταίει η κ.  Κεραμέως που : ο τακτικός προϋπολογισμός τον Αύγουστο του 2019 εμφάνιζε έλλειμμα 5.500.000,00 € και ως δια μαγείας αυτός θα γινόταν πλεονασματικός τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ;

Φταίει η κ. Κεραμέως που : ο ΕΛΚΕ δεν διαθέτει ισολογισμούς για τα οικονομικά έτη 2017 και 2018;

Φταίει η κ. Κεραμέως που : το πρόγραμμα «Διοικητική Υποστήριξη και Ανάπτυξη των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ»,  διέθετε το 2015 το ποσό των 15.078.340,00 € και αυτό μειώθηκε στα 5.971.965,00 € το έτος 2018 και ακόμη περισσότερο το 2019, φτάνοντας τον Αύγουστο του 2019 στα 1.697.766,00 €, με σημαντική μείωση του αριθμού των φοιτητών;

Φταίει η κ. Κεραμέως που : υπήρχαν προηγούμενες ανεξόφλητες υποχρεώσεις και προβληματικά τιμολόγια προς τρίτους, λόγω μη τήρησης των εκ του νόμου απαιτούμενων διοικητικών διαδικασιών;

Ωστόσο η Υπουργός Παιδείας αν δεν είχε εγκρίνει στο τέλος του έτους 2019 τη χρήση του ταμειακού διαθέσιμου, θα ήταν αδύνατη η εξόφληση των υποχρεώσεων του Ιδρύματος και αν δεν είχε υιοθετήσει και νομοθετήσει την πρόσφατη διάταξη για τον ΕΛΚΕ, το Ίδρυμα θα είχε περιέλθει σε μια άνευ προηγούμενου περιδίνηση οικονομικής δυσχέρειας και διαχείρισης.

Και επειδή πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις στα ερωτήματα, είναι η τελευταία ενασχόλησή μας, με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης του Πανεπιστημίου.

Σχόλια (10)

μέλος ΣΕΠ
|

Κρείττον του σιγάν το πράττειν κ. Πρόεδρε. Το επόμενο εξάμηνο αρχίζει σε 10 μέρες. Οι διδάσκοντες δε γνωρίζουν αν θα έχουν τμήμα, ποιο τμήμα θα έχουν, ποιοι είναι οι φοιτητές, και δεν μπορούν φυσικά να επικοινωνήσουν και να τους καθοδηγήσουν, ούτε να προετοιμαστούν για το εξάμηνο. Οι διοικητικές υπηρεσίες ανύπαρκτες ή υπερφορτωμένες στο σημείο που δεν απαντούν.

Κ.Δ.
|

Εάν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και άρα δεν μπορεί αυτή να είναι η "τελευταία ενασχόληση της νυν διοικούσας με τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοικούσας". Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

μελος δεπ
|

και οχι τωρα αλλα πριν στη συνοδο των πρυτανεων ελεγε στον κ.γαβρογλου τα πραγματα χωρις φοβο κ παθος

μελος δεπ
|

Ο κ.Ζωρας δεν ειναι συνηγορος της δεξιας αλλα συνηγορος της αληθειας και εχει το σθενος να το λεει.

ΣΕΠ
|

Να αναφέρετε κ. Ζώρα και τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις που σας κληροδότησε ο κ. Καρδάσης και θα πρέπει τώρα το ΕΑΠ να χειριστεί. Μην τα κρύβετε αυτά.

Nicky
|

Είναι πρόεδρος διοικούσας και όχι πρύτανης τον οποίο έχει διορίσει η υπουργός

Πολίτης
|

Συγχαρητήρια κύριε Ζώρα .
Επιτέλους να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

@Τι άλλο θα δούμε...
|

Δηλαδή οι Πρυτάνεις των ΑΕΙ πρέπει να είναι εξ ορισμού αντίθετοι με τους υπουργούς; Φαντάζομαι να γνωρίζετε ότι το σωστό και το λάθος είναι ανεξάρτητο των θέσεων και των κομματικών γραμμών. Η Παιδεία δεν είναι ντέρμπι Αριστεράς--Δεξιάς.

Τι άλλο θα δούμε...
|

Κύριε Ζώρα είστε συνήγορος της κ. Κεραμέως;

Πρώτη φορά Πρύτανης ΑΕΙ υποστηρίζει με τέτοιο τρόπο τον Υπουργό...

Μέλος δεπ
|

Γεια στο στόμα σου κύριε Ζωρα
Και όχι τώρα πάντα ήταν έτσι και έλεγε την αλήθεια
Μακάρι το υπουργείο να ξεκαθάριζε τα πράγματα έτσι όπως εσείς και θα σταματούσαν πολλοί να κάνουν τους εξυπνους

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ