Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ταλαιπωρία εκατοντάδων εκπαιδευτικών που κάνουν αιτήσεις για μόνιμο διορισμό

Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθημερινά σχηματίζονται ουρές εκπαιδευτικών που προσέρχονται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους
Δημοσίευση: 18/02/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μια απίστευτη ταλαιπωρία έχουν υποστεί αυτές τις ημέρες εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που  διεκδικούν μόνιμο διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.  

Στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης καθημερινά σχηματίζονται ουρές εκπαιδευτικών που προσέρχονται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Τα ραντεβού εξυπηρέτησης που καθόρισαν οι ΔΔΕ (σύμφωνα με ποιον νόμο/ σκεπτικό;) έχουν εξαντληθεί και είναι πάρα πολλοί που δεν έχουν  εξυπηρετηθεί,  λόγω αναμονής βεβαιώσεων από σεμινάρια κλπ και ταυτόχρονα εργάζονται  σε σχολεία,  με διαγωνίσματα και σχολικές υποχρεώσεις.

 Η μόνη λύση είναι να δοθεί εντολή άμεσα   παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών που λήγει στις 4 Μαρτίου.

Η ταλαιπωρία ξεκινά όταν κάνοντας ηλεκτρονικά την αίτηση πρόσληψης , οι αιτούντες καλούνται να κλείσουν ραντεβού με μία από τις Διευθύνσεις  Εκπαίδευσης  για να καταθέσουν αυτοπροσώπως τα δικαιολογητικά.

Ωστόσο οι περισσότερες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν κλείσει το σύστημα υποδοχής ραντεβού, ενώ η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών λήγει στις 4 Μαρτίου.

Η κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ορίζει ένα συγκεκριμένο αριθμό ραντεβού, που, χρονικά,   μπορεί να εξυπηρετήσει και δεν ικανοποιεί επιπλέον αιτήματα.

Έτσι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην αναζήτηση Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ακόμη και αν αυτή βρίσκεται στην άλλη άκρη από τον τόπο κατοικίας τους.

Σημειώνεται ότι η  κατάθεση δικαιολογητικών πρέπει να γίνεται αυτοπροσώπως από τον ίδιο των αιτούντα και δεν επιτρέπεται η αποστολή του φακέλου ταχυδρομικά.

Ετικέτες: 
Διορισμοι

Σχόλια (17)

 
Back to normality...
18 Φεβ 2020 15:22

...που λένε και στο χωρίο μου...

 
Νίκος
18 Φεβ 2020 15:58

Γιατί το καθυστέρησαν;
Όσοι κατέθεσαν στην αρχή τα χαρτιά τους ήταν πολύ άνετοι.
Αναμενόμενο κείμενο, από την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δεν αλλάζει αυτός ο τόπος με τίποτα...

 
Άννα
18 Φεβ 2020 20:51

Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι εκπαιδευτικοί, που περιμένουν να λάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης φοίτησης μεταπτυχιακού, δεύτερου πτυχίου, προγράμματος επιμόρφωσης 400 ωρών ή και αποδεικτικό γνώσης χρήσης Η/Υ ή ο,τιδήποτε θα τους δώσει μόρια. Για 3 χρόνια δεν θα μπορεί να προστεθεί τίποτα. Πόσο δίκαιο είναι αυτό;
Νόμιμο μεν, βάσει της προκήρυξης, άδικο δε. C'est la vie.....!!!!!!!!!!

 
Αυτή είναι κανονικότητα !!!
19 Φεβ 2020 08:26

Από το "ήταν δίκαιο και έγινε πράξη" επιστρέψαμε στην "κανονικότητα". Κυρία υπουργέ θα ήθελα να σας παρακαλέσω αν είναι δυνατόν να σας εξουσιοδοτήσω να μου καταθέσετε τα δικαιολογητικά, αν δεν είναι εύκολο για εσάς λόγω υποχρεώσεων στη Χάλκη κ.λπ. ίσως κάποιος από τους συνεργάτες σας. Το πρωί είμαι αναπληρωτής σε σχολείο και πρέπει να πάρω άδεια για να γίνει η κατάθεση, αλλά το σημαντικότερο δεν είναι αυτό.... είναι ότι δεν υπάρχει ραντεβού στον Πειραιά για τις επόμενες πολλές ημέρες. Και πως να υπάρχει αφού εξυπηρετούνται μόνο 50 υποψήφιοι καθημερινά. Λάβετε υπόψη σας στη χάρη που σας ζητάω ότι από σήμερα ανοίγει και η προκήρυξη των ΤΕ και ΔΕ και θα αυξηθεί η κινητικότητα στα αρμόδια γραφεία των ΔΔΕ. Το καταλάβαμε όμως !!! αργήσαμε λίγο αλλά εντάξει... Μια χαρά τα κανονίσατε για να μην κατατεθούν πολλές αιτήσεις... αυτή είναι κανονικότητα. Το σκοπτικό ύφος είναι για να διασκεδάσουμε λίγο την ταλαιπωρία μας και την αγωνία μας. Οφείλουμε να σας συγχαρούμε για την καινοτομία που εκατοντάδες υποψήφιοι θα καταθέτουν ανά 50αδες την ημέρα τα δικαιολογητικά.

 
Το ηλεκτρονικό μας τελείωσε!!!
19 Φεβ 2020 11:26

Στη ΔΔΕ Πειραιά η κατάθεση δικαιολογητικών των ΠΕ γίνεται με ηλεκτρονικό ραντεβού μέσω της σελίδας της. Για τους ΤΕ και ΔΕ ούτε κουβέντα!!!
Πριν όμως αναγράψουμε τα στοιχεία μας για να κλείσουμε το ραντεβού προσέχουμε στο κάτω μέρος του παραθύρου που αναγράφει "Έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια..."
Δηλαδή δεν μπορούμε πλέον να καταθέσουμε... έτσι λοιπόν χάνεται το δικαίωμα της ισονομίας και θα έχουμε πάλι μηνύσεις και προσφυγές. Μια χαρά κύριοι του Υπουργείου τα ρυθμίσατε !!!
Πρωτοφανής η ταλαιπωρία μας όπως λέει και το άρθρο!!
Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε ξαναδεί τέτοια πράγματα ...
Επομένως ούτε στην κανονικότητα μας φέρατε...

 
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
19 Φεβ 2020 11:55

Οι ΔΔΕ Αθήνας έχουν κλείσει όλα τα ραντεβού και δεν δέχονται άλλα δικαιολογητικά!!! προσπαθήσαμε και στον Πειραιά αλλά και εκεί δεν υπάρχουν ραντεβού.
Κύριοι του Υπουργείου δώστε άμεση λύση τελειώνει η προθεσμία σε λίγες μέρες. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της εκπαίδευσης.
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ.
Ας ενημερώσει κάποιος από το υπουργείο που διαβάζει το esos την κ. Υπουργό να δώσει λύση.
Το Μαξίμου διαβάζει esos ?

 
ΔΔΕ
19 Φεβ 2020 12:00

Να πούμε όμως οτι τις πρώτες δυο εβδομάδες, ίσως και τρεις, δεν πήγαινε σχεδον κανενας (5 με 10 αιτήσεις την ημερα) γιατί ως Έλληνες το αφήναμε για τελευταία στιγμή. Τώρα βουλιάζουν οι Διευθύνσεις και γκρινιάζουμε.

 
Ηλιος
19 Φεβ 2020 12:01

@ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Που ήσουν δυο μηνες τώρα;

 
Μετα απο 3 χρονια...
19 Φεβ 2020 12:31

Οσοι δεν μπορεσουμε να καταθεσουμε δικαιολογητικα φετος λογω αδυναμιας των υπηρεσιων του υπουργειου εχουμε τη λυση να περιμενουμε την επομενη προκήρυξη που κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι σε 3 χρονια!!!

 
ΠΡΟΣ ΔΔΕ
19 Φεβ 2020 13:24

"Να πούμε όμως οτι τις πρώτες δυο εβδομάδες, ίσως και τρεις, δεν πήγαινε σχεδον κανενας (5 με 10 αιτήσεις την ημερα) γιατί ως Έλληνες το αφήναμε για τελευταία στιγμή. Τώρα βουλιάζουν οι Διευθύνσεις και γκρινιάζουμε."

Να πούμε, όμως, ότι ακόμη και αν όλοι οι υποψήφιοι έσπευδαν να επισκεφθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες από την πρώτη μέρα, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, διότι πάλι δεν θα μπορούσε το "σύστημα" να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις σε μόλις λίγες ημέρες μέσω της τετράωρης εργασίας (10.00-13.00) ελάχιστων υπαλλήλων.

Επίσης, να πούμε ότι ως Έλληνες πολίτες έχουμε το δικαίωμα να πάμε όποτε κρίνουμε απαραίτητο εντός της προθεσμίας που ορίζει η προκήρυξη. Το ότι το ελληνικό κράτος για άλλη μία φορά δεν μπορεί να διαχειριστεί μία κατάσταση που το ίδιο δημιούργησε και καταλήγουμε να συζητάμε το προφανές - δηλαδή, το πώς είναι δυνατόν 2 εβδομάδες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών και 5 μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας της ηλεκτρονικής αίτησης, να μην υπάρχει ούτε ένα ραντεβού διαθέσιμο στον νομό που φιλοξενεί τον μισό πληθυσμό της χώρας - δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει;
Τέλος, θα μπορούσε να μην είχε δημιουργηθεί καν το θέμα, αν μπορούσαν οι υποψήφιοι να αποστείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους, όπως γινόταν πριν χρόνια στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ...

 
Θα μείνω εκτός;
19 Φεβ 2020 13:27

Η ευθύνη δεν είναι των εκπαιδευτικών αν έσπευσαν να καταθέσουν ή όχι. Οι καθ ύλην αρμόδιοι πρέπει να κάνουν απλά έναν υπολογισμό (διαίρεση) με την ροή που βλέπουν στο ΟΠΣΥΔ και το ΑΣΕΠ, τη δυναμικότητα των ΔΔΕ να δώσουν την αναμενόμενη παράταση.

 
Κωνσταντινος
19 Φεβ 2020 15:22

Τρέχω απο την πρώτη μέρα και πασχίζω να βρώ βεβαιώσεις επι βεβαιώσεων.Ακομα και για ξενόγλωσσα θέλει επίσημα αντίγραφα πτυχίων και μεταφράσεις επικυρωμένες απο κάποιο νομικό.Και κάποιοι που εργαζόμαστε δεν είναι και τόσο εύκολο να τρέχουμε.Προσωπικά έχω χάσει 3 μέρες απο την άδειά μου και σήμερα που προσπάθησα να κλείσω ραντεβού στην Δ' Αθήνας δεν μπόρεσα.Μιλάμε για 15 ημέρες πριν την λήξη της ημερομηνίας, οπότε οι διάφοροι ας σταματήσετε τις ειρωνίες,γιατί ούτε τελευταία στιγμή είναι,ούτε πάμε σύμφωνα με τα "ελληνικά πρότυπα".Επίσης όλοι δεν μπορούν να πάρουν άδεια όποτε θέλουν,καθώς σε επιχειρήσεις που εργαζόμαστε κάποιοι,πρέπει να ειδοποιήσουμε ίσως και μέρες πρίν.Παντως εν γένει η κατάσταση είναι τραγική και όλοι καταλαβαίνουμε τι γίνεται.Ιδιαίτερα με τα ξενόγλωσσα γελάει ο κόσμος.Ζητάνε αντίγραφο πρωτοτύπου απο τον φορέα που το έχει εκδόσει το οποίο το θέλουν μεταφρασμένο και επικυρωμένο απο δικηγόρο,ενώ βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας χρειάζεται επισυναπτόμενο φωτοαντίγραφο και επικύρωση απο δικηγόρο.Εγώ εξαιτίας αυτού είναι η δεύτερη φορά που θα πάω,έχοντας δώσει 70€ για αντίγραφα και επικυρώσεις και δεν θα κάνουμε την δουλειά μας κιόλας.Ντροπή.

 
ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ
19 Φεβ 2020 18:04

"ΔΔΕ19 Φεβ 2020 12:00
Να πούμε όμως οτι τις πρώτες δυο εβδομάδες, ίσως και τρεις, δεν πήγαινε σχεδον κανενας (5 με 10 αιτήσεις την ημερα) γιατί ως Έλληνες το αφήναμε για τελευταία στιγμή. Τώρα βουλιάζουν οι Διευθύνσεις και γκρινιάζουμε."
Ποιες δύο ίσως και τρεις;;; Πριν δεκαπέντε μέρες μόλις άνοιξε το σύστημα! Και στην περίπτωση που κάποιος εμπίπτει σε δύο κατηγορίες, για να πάει μόνο μία φορά η πρώτη ημέρα ήταν εχθές!

 
Christina P.
19 Φεβ 2020 19:52

Απ'οτι καταλαβα η καθε δευτεροβαθμια αποφασιζει για τις αιτησεις που θα δεχθει? Για παραδειγμα η δευτεροβαθμια Ελευσινας δεχεται μονο 40 αιτησεις την ημερα και δεν παει με ραντεβου και σε καποιες αλλες κλεινουν ραντεβου? Το υπουργειο παιδειας ειναι ενημερο για ολα αυτα?

 
Παύλος
20 Φεβ 2020 13:10

Εγώ όταν τους ρώτησα να μου υποδείξουν το νομο σύμφωνα με τον οποίο δέχονται μονο με ραντεβού, ενας στην ΔΔΕ .. μου απάντησε ""με το νομο που βάζουμε"" εμείς...μια άλλη ""συνάδελφος"" ενώ μας έλεγε οσο περιμέναμε οτι δεν εχει κλείσει ραντεβού, ξαφνικά φωναξαν το όνομα της..προφανώς βύσμα που επεσε τηλέφωνο..οταν παλι ρώτησα με ποιο κριτήριο περασε η εν λογω ""κυρια"" μου απάντησαν οτι δεν μου πέφτει λόγος, ενώ μια υπάλληλος με αποκάλεσε θρασυ και οτι δεν μπορώ να υποδεικνυω ποιους θα φωνάζουν..το βυσματικο, πελατειακο κράτος κι η νοοτροπία "το κρατος ειμαι εγω" επέστρεψαν...

 
αρτεμισια
20 Φεβ 2020 14:56

Δεν τιθεται θεμα αν εισαι Ελληνας η οχι. Εγω το εμαθα προχτες. Οπως και πολλοι συναδελφοι μου που ενημερωσα. Σιγουρα δεν ειμαι η μοναδικη που το εμαθε τωρα. Οποτε δεν στεκει το οτι ειμαστε της τελευταιας στιγμης. Και στο κατω κατω εχουμε μεχρι 4/3. Γιατι πρεπει να παω την πρωτη η την δευτερη εβδομαδα;

 
Αμαλία Μανιατ.
27 Φεβ 2020 23:43

15 ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας έχουν εξαντληθεί τα ραντεβού στην Β/θμια Δ/νση Α΄, Β΄,Γ΄,Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής. Δεν το λες και τελευταία στιγμή!!!! Επίσης κάποιοι από εμάς περιμέναμε τις βεβαιώσεις οπότε δεν ήταν δυνατόν να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά νωρίτερα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ