Placeholder

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

Ανακλήθηκε η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ για τις αιτήσεις επίσπευσης για τις προκηρύξεις 1Γ ΚΑΙ 2Γ του ΑΣΕΠ

Εισήγηση Ν. Κεραμέως σε ΑΣΕΠ για τα πτυχία που έχουν “βαλτώσει” στον ΔΟΑΤΑΠ
Δημοσίευση: 19/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ανακλήθηκε η  σημερινή απόφαση του προέδρου του ΔΟΑΤΑΠ Ορ. Καλογήρου που όριζε ότι "Από σήμερα 19/2/2020, αιτήσεις επίσπευσης που θα υποβληθούν και θα αφορούν τις προκηρύξεις 1Γ ΚΑΙ 2Γ του ΑΣΕΠ, δεν θα ληφθούν υπόψη",μετά παό το σχετικό ρεπορτάζ.

Την απόφαση είχε λάβει ο πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ  , με το αιτιολογικό ότι “είναι αδύνατη η διεκπεραίωσή τους στα χρονικά περιθώρια που απομένουν, δηλαδή μέχρι τις 24/2”.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 4 Νοεμβρίου  που η θητεία της προηγούμενης διοίκησης  του ΔΟΑΤΑΠ είχε λήξει, ο οργανισμός υπολειτουργούσε.

Η εκκρεμότητα διορισμού νέας διοίκησης είχε  ως αποτέλεσμα ο ΔΟΑΤΑΠ να διεκπεραιώνει μόνο ζητήματα  "επείγοντος χαρακτήρα"  μεταξύ αυτών και οι  αιτήσεις επίσπευσης για τις προκηρύξεις διορισμού μονίμων εκπαιδευτικών  1Γ ΚΑΙ 2Γ του ΑΣΕΠ.

Σχετική Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, που έγινε δεκτή από το υπουργείο Παιδείας ορίζει ότι  “Ενόψει των γενικών αρχών του Διοικητικού Δικαίου περί της συνέχειας των Δημοσίων Υπηρεσιών μπορεί το σημερινό Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και μέχρις ότου διορισθεί κατά νόμο το νέο Δ.Σ. αυτού, να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, οι οποίες, όμως, θα περιορίζονται στη διεκπεραίωση και μόνο θεμάτων επείγοντος χαρακτήρα”.

Η ίδια Γνωμοδότηση ορίζει επίσης ότι δεν είναι νόμιμη ούτε επιτρεπτή η παράταση της λειτουργίας (θητείας) του σημερινού Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και μέχρις ότου ορισθεί, κατ’ άρθρο 6 του Ν 3328/2005, νέο Δ.Σ. στον Οργανισμό αυτό.

Οι πολίτες που είχαν   εκκρεμότητα στον ΔΟΑΤΑΠ μπορούσαν να υποβάλουν σχετικό  αίτημα συνοδευόμενο από την αιτιολογία του "επείγοντος χαρακτήρα".

Εισήγηση Ν. Κεραμέως σε ΑΣΕΠ για τα πτυχία που έχουν “βαλτώσει” στον ΔΟΑΤΑΠ

Παρέμβαση στο ΑΣΕΠ έκανε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ζητώντας να προσκομίζονται  και σε μεταγενέστερο στάδιο τα πτυχία που καθυστερεί η αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ,όπως η ίδια ανακοίνωσε  ανακοίνωσε  στη  Βουλή.

“Είναι ένα χρόνιο πρόβλημα- διότι οι καθυστερήσεις δεν είναι δύο και τριών εβδομάδων, είναι καθυστερήσεις μηνών και χρόνων” είπε η υπουργός Παιδείας και ανακοίνωσε: “Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο ΑΣΕΠ, προκειμένου ακριβώς, όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ”.

 

Σχόλια (11)

 
Dia
08 Οκτ 2020 12:49

Το κρατος ειναι μπαχαλο. Δεν υπαρχει καποιος να το νοικοκυρεψει;ελεος πια!!ελλαδισταν ζεις;

 
Γεωργια
01 Μαρ 2020 19:34

Αφου οπως οι ιδιοι απο τον ΔΟΑΤΑΠ ομολογουν δεν μπορουν να διεκπερεωσουν τις αιτησεις λογο ελειψης προσωπικου, για ποιο λογο παραμενει σε λειτουργια αυτη η υπηρεσια. Τι σημαινει εκτελουνται μονο τα κατεπιγοντος. Αυτο ειναι ανιση μεταχειρηση. Πως ειναι δυνατον τοσα χρονια τοσσες κυβερνησεις να μην εχουν καταφερει να φτιαξουν αυτη την υπηρεσια. Και σε καλλες οικονομικα εποχες και σε κακες. ειναι τυχαιο;

 
Θωμάς
29 Φεβ 2020 11:55

Μπορεί να μας εξηγήσει ο αξιότιμος Πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ, πως γίνεται κάποιες αναγνωρίσεις να ολοκληρώνονται μέσα σε 3 ημέρες! από την υποβολή της αίτησης, και αντίθετα κάποιες άλλες αιτήσεις ακαδημαϊκής αναγνώρισης πτυχίων που έχουν υποβληθεί από τον Αύγουστο του 2019, όπως η δική μου, να μην έχει λάβει ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου; Αυτό είναι η δικαιοσύνη και η ισονομία ;

 
Kon
23 Φεβ 2020 11:23

Με τις αιτήσεις που αρχίζουν και συσσωρευονται στο ατεεν τι θα γίνει; Που είναι η δέσμευση για αναγνώριση πτυχίων στο νέο ατεεν εντός 4 μηνών; Γιατί δεν τηρείται και πάλι η νομοθεσία;

 
Thomas Paschalis
20 Φεβ 2020 13:01

«Εγώ προσωπικά έχω κάνει εισήγηση στο ΑΣΕΠ, προκειμένου ακριβώς, όταν εκκρεμούν δικαιολογητικά, αυτά να μπορούν να προσκομιστούν και σε μεταγενέστερο στάδιο. Έχει γίνει εισήγηση και είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ».

Σίγουρα είναι αμιγώς θέμα του ΑΣΕΠ? Διότι η νομοθεσία ορίζει άλλα και συγκεκριμένα:
«Τα πτυχία που χορηγούνται από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν αναγνώριση ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3328/2005 (Α΄80)…..».

 
Ξεκαθαρίζει
20 Φεβ 2020 12:19

Αρα στοχεύουμε σε δικά μας άτομα που τελείωσαν ελληνικό κολλέγιο και στη συνέχεια πήραν μεταπτυχιακό και διδακτορικό απ το εξωτερικό

 
Nikos
19 Φεβ 2020 21:04

Έριξε το μπαλάκι στον ΑΣΕΠ ενώ την ευθύνη την έχει αυτή και το υπουργείο. Το ίδιο με το integrated master του τμήματος μουσικών σπουδών της Κερκυρας. Ενώ ξεκάθαρα την ευθύνη την έχει το υπουργείο το οποίο είχε στο συρτάρι για έξι μήνες το αίτημα της σχολής για τους δικούς τους λόγους....... καταστρέφει 300 ανθρώπους, αφού ο ΑΣΕΠ δεν προκειτε να δεχθεί τίποτα. Μπορεί να βγάλει νομοθετική ρύθμιση αλλά αυτή την έβγαλε μόνο για εκεί που θέλει....

 
skp_kepa
19 Φεβ 2020 17:47

Είναι ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά το ίδιο να εισηγηθεί η υπουργός και για τα πιστοποιητικά αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ. Χρειάζονται περίπου 3-4 μήνες από την στιγμή της αίτησης μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού. Είμαστε αρκετοί αυτοί που δεν θα το έχουμε έως τις 24/02/20. Ας το δεχτούνε στις ενστάσεις. Τέτοια προκήρυξη θα ξαναβγεί λογικά σε 4 χρόνια. Κρίνονται πολλά και δεν ευθυνόμαστε εμείς για την χρονοβόρα διαδικασία.

 
Εκπαιδευτικός
19 Φεβ 2020 16:24

Το κράτος δεν είναι υπεύθυνο που κρατά χιλιάδες ανθρώπους σε ομηρία; Δηλαδή αν παει κανείς δικαστικά δεν θα δικαιωθεί;

 
Μακης
19 Φεβ 2020 15:21

Κατάλαβα καλά; Ο ΔΟΑΤΑΠ υπολειτουργεί/δε λειτουργεί λόγω λήξης της θητείας του Α ή του Β, αλλά πάντως ΧΩΡΙΣ να φταίει ο πολιτης. Μετά ο πολίτης κάνει αίτηση επίσπευσης, και ο ΔΟΑΤΑΠ λεει απορρίπτεται γιατί δεν προλαβαίνουμε, έχουμε μόνο 5 υπάλλήλους κλπ κλπ. Αυτό που θα τους άξιζε είναι πολίτες να προσφύγουν με αγωγές και να αξιώσουν αποζημιώσεις για τις συνέπειες που είχαν λόγω των καθυστερήσεων που υπέστησαν.
Προσωπικά, ο ΔΟΑΤΑΠ με καθυστέρησε περίπου 1,5 χρόνο για την αναγνώριση, και μιλάμε για πτυχίο από πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στα τοπ-10, όνομα που το ξέρουν όλοι. Φαντάζομαι τι γίνεται με άλλα, που πρέπει να το ψάξουν περισσότερο. Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο με τέτοιο μηχανισμό και τέτοιο χάλι.

 
Θύμιος
19 Φεβ 2020 13:57

Και αν τα δικαιολογητικά δεν προσκομιστούν ποτέ τι θα πράξει ο ΑΣΕΠ;

Μπορεί κάποιος να καταλάβει θέση με εκκρεμούσα αναγνώριση του ΔΟΑΤΑΠ και μετά να του αφαιρεθεί αν ο ΔΟΑΤΑΠ δεν αναγνωρίσει; Και τότε ποιος θα έχει την ευθύνη; Θα κυνηγάνε τον πτυχιούχο ότι κατέλαβε παράνομα θέση και θα του ζητάνε πίσω τον μισθό; Ή -επιτέλους- θα ζητηθούν ευθύνες για την κατάντια του δημόσιου αν-οργανισμού;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.