"Εκρηκτική" η κατάσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από χθες Πέμπτη δέχονται το κοινό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00. Για τους υποψήφιους που θα προσέρχονται χωρίς ηλεκτρονικό ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

21/02/2020

Ενημερώθηκε: 21/02/2020, 14:04

Άκουσε το άρθρο

Εκρηκτική” χαρακτηρίζεται η  κατάσταση στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , όπου οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους για μόνιμο διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση.

Μετά τη χθεσινή απόφαση (Διαβάστε εδώ)  να εξυπηρετούνται και οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν ραντεβού, αλλά με αριθμό προτεραιότητας, σήμερα επικρατεί το αδιαχώρητο σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής.

Οι υπηρεσίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από χθες Πέμπτη    δέχονται το κοινό καθημερινά από τις 08:00 έως τις 14:00. Για τους υποψήφιους που θα προσέρχονται χωρίς ηλεκτρονικό ραντεβού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης εκτιμούν ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί και δεν θα χρειαστεί παράταση της προθεσμίας.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι σε άμεση επικοινωνίας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κόσυβα, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση την άλλη εβδομάδα.

Πάντως , μετά τις χθεσινές αποφάσεις  να μη γίνεται  από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων  ηλεκτρονική καταχώρηση των δικαιολογητικών, παρά μόνο  η παραλαβή, μείωσε το χρόνο ανά αίτηση στο  τρίλεπτο από το 20λεπτο που χρειάζονταν.  

Εκείνο που θα πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ είναι αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παραλαβής των δικαιολογητικών από όλους τους αιτούντες εκπαιδευτικούς, είναι η ενδεχόμενη παράταση της προθεσμίας καταχώρησης των δικαιολογητικών στο ηλεκτρονικό σύστημα από τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Υπουργός: Πάνω από 150.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών για 5. 250 θέσεις στα δημόσια σχολεία

Οι αιτήσεις, ενδεχομένως  να ξεπεράσουν και τις 150 χιλιάδες, για τις  5.250 θέσεις  μονίμων εκπαιδευτικών, που ήδη έχουν προκηρυχθεί από το ΑΣΕΠ.

Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε, με πρόσφατες δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

123
|

Που ήμασταν τόσο καιρό; γιατι δεν πηγαίναμε. Από φίλο σε ΔΠΕ μαθαίνα οτι οι περισσότεροι παμε αδιαβαστοι και περιμενουμε να μας τα πουν προφορικά οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων.... Δεν μας τιμά ως υποψηφιους Δημοσιους Υπαλληλους αυτο

Μπουμ
|

"Εκρηκτική", θα είναι η προσέλευση εκπαιδευτικών στις κάλπες να ξέρετε....

takis
|

Από τις 31-12-2011, όταν και καταργήθηκαν τα Γραφεία εκπ/σης(και οι αρμοδιότητες των μεταφέρθηκαν στις Δ/νσεις),έπρεπε να υπάρχει αποκλειστικά ηλεκτρονικός τρόπος περαίωσης όλων των θεμάτων που αφορούν τους αναπληρωτές εκπ/κούς. Το πρόβλημα(οικονομικό και ταλαιπωρίας) είναι κυρίως υπαρκτό στα νησιά, π.χ.: τεράστιο το κόστος για ένα αναπληρωτή της Αμοργού, ο οποίος θα πρέπει να μεταβεί στη Σύρο(έδρα της Δ/νσης εκπ/σης) για να καταθέσει τα δικαιολογητικά του. Για να συμβεί όμως αυτό, θα ήταν σκόπιμο οι ιθύνοντες του ΥΠΑΙΘ να παρακολουθούσαν ένα ταχύρυθμο σεμινάριο γνώσης γεωγραφίας και ιδιαίτερων συνθηκών διαβίωσης περιοχών της Ελλάδος...

Φιλολογος
|

Όλοι μας για μια θέση στον ήλιο! Αλήθεια συνάδελφοι, έχετε σκεφτεί...Γιατί όλοι τρέχουμε για το Δημόσιο; Όταν εκανα τα χαρτιά μου στη Δευτεροβάθμια Λευκαδας απόρησα με τον εαυτό μου. Σάμπως γίνεται ποιοτικό μάθημα στα σχολεία; Υπάρχουν υποδομές; Είναι επαρκείς οι μισθοί; Είναι ώριμοι οι σύγχρονοι μαθητές;

επιτελική
|

αφού δόθηκε παράταση "γιατί έπεσε το σύστημα"... όχι;

Μπανανια
|

Ετος 2020 και εμείς ακόμη καταθέτουμε χαρτιά αυτοπροσώπως σε ουρές. Και μετά μιλάμε για μεγάλες μεταρυθμίσεις και αλλαγές. Θλίψη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ