Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρύτανης ΓΠΑ: Ο Κ. Γαβρόγλου μου είπε ότι έλαβε εντολή άνωθεν να μη γίνει η Κτηνιατρική στο Πανεπιστήμιο μας

”Δεν είμαστε αρνητικοί στην απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ”
Δημοσίευση: 21/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποκαλυπτικός ήταν ο Πρύτανης του Γεωπονικού  Πανεπιστημίου  Αθηνών Σπύρος Κiντζιος στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου , για τα «100 Χρόνια Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

Κτηνιατρική

Για το ζήτημα  ίδρυσης Κτηνιατρικής Σχολής  στο ΓΠΑ ο Πρύτανης δήλωσε:

Α. Επίσημα καταθέσαμε την πρόταση ίδρυσης της Κτηνιατρικής τον Δεκέμβρη του 2018.

Β. Ο τότε υπουργός Κ. Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχα μαζί του, δεσμεύτηκε ότι η Κτηνιατρική θα γίνει στο Γεωπονικό.

Γ. Στη συνέχεια σε άλλη επικοινωνία μας ο Κ. Γαβρόγλου μου είπε  με εντολή άνωθεν δεν θα γίνει τελικά η Σχολή.

Σε επισήμανση του esos ότι πάνω από τον υπουργό Παιδείας είναι ο πρωθυπουργός ο Πρύτανης απάντησε ότι “δεν μου είπε ο κ. Γαβρόγλου ότι δέχθηκε εντολή από τον κ. Τσίπρα”.

Ο Σπύρος Κίντζιος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η εντολή άνωθεν  που δέχθηκε ο Κ. Γαβρόγλου έχει σχέση με πιέσεις που ασκήθηκαν από άλλα Πανεπιστήμια να μη γίνει η Κτηνιατρική στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο.

ΑΣΠΑΙΤΕ

Σε ερώτηση του esos εάν συζητηθεί εκ νέου η απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ο Σπύρος Κίντζιος δήλωσε:”Δεν είμαστε αρνητικοί στην απορρόφηση της ΑΣΠΑΙΤΕ”

Στάση Μετρό

Ο Πρύτανης διατύπωσε την πικρία του για το γεγονός ότι ενώ η προηγούμενη διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ είχε δεχθεί την πρόταση της Συγκλήτου του Ιδρύματος να γίνει στάση ΜΕΤΡΟ στο Γεωπινικό , προκειμένου να εξυπηρετούνται οι φοιτητές, η σημερινή Κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει “παγώσει” αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Σπύρος Κίντζιος δήλωσε ότι ενώ εχει επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Η παρουσίαση του ΓΠΑ

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη Σπύρο  Κίντζιο

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση από τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ιορδάνη Χατζηπαυλίδη για θέματα αρμοδιοτήτων του.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση  από τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Νικόλαο Δέρκα για θέματα αρμοδιοτήτων του.

Σχόλια (16)

 
Κτηνιατρική ΠΑΠΕΛ
22 Φεβ 2020 15:02

θα έφτιαχνε στο ΠΑΠΕΛ, γιατί κανείς δεν είναι ριγμένος...

 
Γιατί κι άλλη Κτηνιατρική:
22 Φεβ 2020 15:18

Οι Κτηνιατρικές είναι πανάκριβες σχολές και γι' αυτό υπάρχουν μόνο 2 (Καρδίτσα-Θεσσαλονίκη). Επίσης δεν χρειάζονται πολλοί κτηνίατροι και άνεργοι.

 
ΠΑΠΕΛ
22 Φεβ 2020 15:44

Εκεί να δείτε τι έγινε...

 
Γεωτεχνικός
22 Φεβ 2020 16:24

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο πρέπει να αλλάξει σε Γεωτεχνικό Πανεπιστήμιο και να έχει όλα τα τμήματα, που οι πτυχιούχοι τους εγγράφονται στο ΓΕΩΤΕΕ.

 
@ΠΑΠΕΛ
22 Φεβ 2020 17:59

Γιατί δεν έκαναν ένα τμήμα Ζωολογίας ΠΑΠΕΛ- που δεν υπάρχει και στην Ελλάδα- και ήθελαν Κτηνιατρική;

 
ΦΟΙΤΗΤΗΣ
22 Φεβ 2020 22:03

Χρειάζεται ένα τμήμα Ζωολογίας στο ΓΠΑ και να συνεργάζεται με φιλοζωικές εταιρειες .

 
γεωπόνοι
22 Φεβ 2020 22:40

Ας δουν εκεί στο ΓΠΑ λίγο το θέμα με τα τόσα και τόσα γεωπονικά τμήματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (>6000 φοιτητές γεωπόνοι/έτος!), που παράγουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ουσιαστικά ανέργους (προκηρύξεις ελάχιστες, μόνο με γνωστό) και έπεται το θέμα με ένα ακόμα νέο τμήμα κτηνιατρικής.

Ας αναφερθεί η άποψή τους, γιατί δέχονται κάθε χρόνο >800 φοιτητές/έτος (με τις μετεγγραφές φθάνουν/ξεπερνούν τους 1000) σε εγκαταστάσεις των 200-250 φοιτητών (αλήθεια, πώς γίνονται ποιοτικά εργαστηριακά μαθήματα;) και ότι παράγουν στρατιές ανέργων με 120 μαθήματα (θα βάλουν και άλλα μαθήματα στο πτυχίο; γιατί γεωπόνος από άλλα γεωπονικά τμήματα γίνεσαι με αρκετά λιγότερα σε αριθμό) και πρακτική και πτυχιακή και σπουδές ουσιαστικά 5,5 ετών...

Και τέλος: τί άποψη έχουν για την επαγγελματική ισοδυναμία τίτλου 2,5 ετών με τον γεωπόνο ΓΠΑ 5ετίας και τα κάπου 350 ects; (integrated master)

 
'Ελενα
23 Φεβ 2020 10:45

Η Ολλανδία με μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα, τεράστιο πρωτογενή τομέα που ασχολείται με την εκτροφή ζώων και μηδενικό αριθμό αδέσποτων ζώων έχει μία κτηνιατρική σχολή και εμείς εδώ θέλουμε 3 με 4; Που θα εργαστούν όλοι αυτοί; Θα συνεχίσουμε να ξοδεύουμε εθνικούς πόρους για να σπουδάζουμε άτομα τα οποία αργότερα είτε θα είναι άνεργα είτε θα απασχολούνται σε άλλα αντικείμενα είτε θα φύγουν στο εξωτερικό για να επωφεληθούν άλλες χώρες την υπεαξία της εθνικής δαπάνης για τις σπουδές τους; Για να μην αναφερθώ στο αίσχος των 12 γεωπονικών σχολών και των 10 τμημάτων επιστήμης τροφίμων και διατροφής και τεχνολογίας. Επιτέλους πρέπει κάποτε να γίνει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολία και να αντιληφθούν οι νέοι ότι υπάρχουν και άλλοι επαγγελματικοί δρόμοι που δεν περνούν μέσα από το πανεπιστήμιο.

 
Σχολείο
23 Φεβ 2020 12:22

Έλενα, ασφαλώς. Το πανεπιστήμιο χρειάζεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό. Το σχολείο, καλό είναι όλοι να το τελειώνουμε διότι αποκτάμε γενικές γνώσεις σε διάφορες επιστήμες. Στο πανεπιστήμιο εξειδικεύεσαι σε μια επιστήμη.
Τελειώνεις το σχολείο. Μετά κοιτάς με ποιο επάγγελμα θες να ασχοληθείς και μετά κοιτάς αν αυτό το επάγγελμα χρειάζεται να το σπουδάσεις ή όχι.
Για παράδειγμα, αν θες να γίνεις γιατρός, θα πρέπει να σπουδάσεις στο πανεπιστήμιο. Αν θες να ανοίξεις μαγαζί με ρούχα δεν χρειάζεται να σπουδάσεις καθόλου. Όλα τα επαγγέλματα χρειάζονται.

 
Σχολείο
23 Φεβ 2020 12:31

Πού κολλάει η κτηνιατρική στο γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών; Η κτηνιατρική ανήκει στην σχολή επιστημών υγείας. Συμφωνώ στο να ιδρυθεί τμήμα κτηνιατρικής. Άλλωστε η αττική δεν έχει τμήμα κτηνιατρικής. Τμήμα κτηνιατρικής, ας ιδρυθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών ή στο πανεπιστήμιο δυτικής αττικής, στην σχολή επιστημών υγείας. Πιο λογικό είναι να ιδρυθεί σε ένα από αυτά τα πανεπιστήμια.

 
@σχολείο: Το παράδειγμα της Μελβούρνης και του Cornell
23 Φεβ 2020 13:34

Όχι απαραίτητα. Στην Μελβούρνη που έχει μια από τις καλύτερες κτηνιατρικές στον κόσμο , η κτηνιατρική είναι μαζί με τη γεωπονική : The Faculty of Veterinary and Agricultural Sciences the University of Melbourne. Τα προς μελέτη ζώα θα είναι στο εργαστήριο-αγρόκτημα ΟΛΙΣΤΙΚΑ με τα φυτά. Αυτό που λείπει από την Ελλάδα που έχουμε πληθώρα φιλοζωικών οργανώσεων είναι ένα τμήμα Ζωολογίας όπως στο κορυφαίο Cornell University USA το οποίο έχει δυο Zoology Degree programs στη Γεωπονική. Έτσι όλοι οι φιλόζωοι θα σπουδάζουν ζωολογία του σκύλου, της γάτας, για τα περιστέρια, κλπ και θα προσέχουν τα αδέσποτα σε συνεργασία με οργανώσεις της κοινότητας και των δήμων για τις ακαθαρσίες, ούρα και άλλα θέματα υγιεινής των ζώων.

 
Να χαλάσουμε κι ό,τι λειτουργεί;
23 Φεβ 2020 15:01

Πιο μοντέλο έχει λειτουργήσει; Την Κτηνιατρικής και της Νομικής με 2 και 3 τμήματα αντίστοιχα; Ή της Ιατρικής και των Πολυτεχνείων με 6-7 τμήματα Ιατρικής και άπειρα Πολυτεχνικά? Από ποια τμήματα διώχνουμε τους νέους στο εξωτερικό και γινόμαστε μια χώρα γερόντων. Όσοι ζητούν πολλαπλασιασμό των σχολών ας αναλογιστούν το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας.

 
ΑΣΠΑΙΤΕ
26 Φεβ 2020 09:45

Εφοσον ο Πρυτανης ειναι θετικος ως προς την συγχωνευση καλο ειναι να συζητηθει το θεμα μεταξυ των δυο σχολων και αν ειναι για καλο ας προχωρησει.Οταν στο παρα πεντε χαθηκε η συγχωνευση της σχολης μας με το ΠΑΔΑ λογω διαφωνιας με το παιδαγωγικο μας τμημα πληρωνουμε τωρα το τιμημα της απομονωσης δυστυχως.

 
Ασπαιτε απορία
29 Φεβ 2020 12:28

Τι δουλειά έχει η ασπαιτε με το γεωπονικό????
Τεχνολογικά τμήματα σχετικά έχει το πάδα οι υπεύθυνοι που φέρανε αυτή τη κατάσταση και όπως αναφέρεται είναι το παιδαγωγικό τμήμα λες και περιμένει ο διορισμός με το που θα τελειώσουν οι φοιτητές δηλαδή....ας νιώσουν καλά στη συνείδηση τους το κακό που κάνανε στη σχολη και αν θενε να θεωρούνται παιδαγωγοί να διορθώσουν την πατάτα που κάνανε και πήραν στο λαιμό τους τόσα παιδιά.!!!! Διαφορετικά να πάνε στα σπίτια τους.οι φοιτητές να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση γιατί για κάποιο λόγο χρονοτριβουν αφήνουν τον χρόνο και κυλάει σε βάρος τους...

 
γεωπονία-κτηνιατρική
29 Φεβ 2020 19:47

Τί που κολλάει το γεωπονικό πανεπιστήμιο με την κτηνιατρική? Σε πολλά μέρη του κόσμου είναι πακέτο, άλλωστε αποτελεί κλάδο της ζωικής παραγωγής (που κάποτε διαχωρίστηκε). Η κτηνιατρική πέρα από τα "ζώα συντροφιάς" έχει και τομέα με την υγεία των αγροτικών ζώων και τομέα με τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Δηλαδή και ο τομέας της φυτιατρικής θα πάει "στις επιστήμες υγείας"; Δεν είναι τα τμήματα και οι επιστήμες τα πεδία των πανελληνίων (αν και είναι και στο αυτό πεδίο πανελληνίων).

 
Γεωπονική μαζί με Πολυτεχνείο
01 Μαρ 2020 06:29

Τα δυο πενταετή ΑΕΙ στην Αττική, και θα απορροφήσουν σταδιακά τα τμήματα των πρώην ΤΕΙ (τώρα ενταγμένα σε ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ). Έτσι, οι φοιτητές θα έχουν καλύτερη εκπαίδευση, οι θέσεις προσωπικού θα κατανεμηθούν σε βιώσιμες σχολές ενώ και διοικητικά θα απλοποιηθεί το ακαδημαϊκό μοντέλο.

Προφανώς πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθημάτων σε 40-45 και σταδιακά να φτάσουμε σε τετραετείς σπουδές για μηχανικούς, όπως συμβαίνει στην Ευρώπη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ