Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ν. Φίλης: «Τα όπλα εντός της ΑΣΟΕΕ ανήκουν στην Ελληνική Αστυνομία και όχι στο Συριακό Στρατό»

Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος.
Δημοσίευση: 24/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νίκος Φίλης,  τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση. Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας.

Το πανεπιστημιακό Άσυλο, που τόσο συκοφαντήθηκε και ενοχοποιήθηκε, καταργήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρόσχημα την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, αλλά με πραγματικό στόχο να εδραιωθεί το επικίνδυνο για τις δημοκρατικές ελευθερίες δόγμα «νόμος και τάξη». Τελικά, τα όπλα που βρέθηκαν εντός της ΑΣΟΕΕ δεν ήταν του Συριακού Στρατού, αλλά της Ελληνικής Αστυνομίας...

Οι σημερινές καταγγελίες των φοιτητών και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον διογκούμενο κυβερνητικό αυταρχισμό που μάταια προσπαθούν να καμουφλάρουν οι ψευδείς ανακοινώσεις της Αστυνομίας. Σήμερα μάλιστα που το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς  των αστυνομικών και αθώωσε τους δύο φοιτητές για τα γεγονότα που συνέβησαν τον περασμένο Νοέμβρη, με αφορμή την τότε εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Ας το καταλάβει η κυβέρνηση πριν συμβούν τα χειρότερα. Η παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός των πανεπιστημίων είναι κυριολεκτικά δημόσιος κίνδυνος. Αποτελούν εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής. Θυμίζουν άλλες εποχές και ναρκοθετούν την ακαδημαϊκή και κοινωνική ειρήνη.

Σχόλια (23)

 
Έλεος κ. Φίλη
24 Φεβ 2020 20:20

Έχουμε χάσει το μέτρο...και τι έπρεπε να κάνει; να κάτσει να τον χτυπάνε μέχρι να πεθάνει; εσείς κ. Φίλη τι θα κάνετε; Για τους "φοιτητές" που του επιτέθηκαν χωρίς λόγο τι θα πείτε; Δημοκρατία αλά καρτ έχουμε;

 
Εκπαιδευτικος
24 Φεβ 2020 20:25

Δηλαδή, θαπρεπε να μην καλέσει βοήθεια και να αφήσει 30 άτομα να τον κτυπουν.

 
Μέλος ΔΕΠ
24 Φεβ 2020 21:08

Κ. Φίλη θα πείτε κάτι για αυτούς τους φοιτητές που του επιτέθηκαν; Έχουν το δικαίωμα να τον χτυπήσουν επειδή είναι φοιτητές και αυτός αστυνομικός; Είστε τόσο δημοκράτης όσο ο Στάλιν.

 
Φίλης και αλήθεια
24 Φεβ 2020 21:09

Τον έδερναν ανηλεώς απ έξω.Μετά τον έσυραν από μέσα και τον χτυπούσαν ανηλεώς.Δεν μπήκε μόνος του μέσα.Τον έσερναν.Αν δεν έβγαζε το όπλο τώρα θα ήταν μακαρίτης.Για αυτούς που βγήκαν από την σχολή και τον βαρούσαν γιατί δεν τους καταδικάζετε;

 
Καθηγητής ΑΕΙ
24 Φεβ 2020 21:12

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με το ύφος των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ακόμη κι όταν επιδιώκουν να επισημάνουν κάποιο πρόβλημα ή να εφιστήσουν την προσοχή σε κάποιο ζήτημα. Με την απαράδεκτη γλώσσα, τις υπερβολές και τους ακραίους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν αποξενώνουν τους εχέφρονες ανθρώπους και υπονομεύουν την προοπτική επιστροφής του κόμματός τους στην εξουσία. Κρίμα κε Φίλη. Περισσότερο δίνετε την εντύπωση ότι απευθύνεστε στους συντρόφους σας προσπαθώντας να τους πείσετε για τα "αριστερά" σας αντανακλαστικά παρά την ευρύτερη κοινωνία.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
24 Φεβ 2020 21:53

Στην Ελλάδα έχουμε θέμα με τον ορθολογισμό και τα αυτονόητα. Σκεφτείτε το περιστατικό να συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα...

 
Σωστός
24 Φεβ 2020 21:53

Η άποψη του κυρίου Φίλη νομίζω έχει εξαιρετική βαρύτητα μιας και έχει διαρκώς από το 1978 την ιδιότητα του φοιτητή!!

 
Φίλης και συριακός στρατός
24 Φεβ 2020 22:04

Και στην Συρία με πόλεμο από το 2011 ο Υπουργός Παιδείας ΔΕΝ είναι μόνο απόφοιτος Λυκείου αλλά απόφοιτος Πανεπιστημίου.

 
Φοιτητής
24 Φεβ 2020 22:11

Τι ξεπεσμός ! Πόσος τυχοδιωκτισμός! Δεν αναλογίζεσαι, κ. Φίλη, πόση αποστροφή προκαλεί αυτή η δήλωση σου;

 
Διονυσης
24 Φεβ 2020 22:31

Έχω μια απορία..
Τους έκανε τίποτα ο αστυνομικός? Τι θα πει "τον αναγνώρισαν"? Ναρκωτικά πούλαγε? Και 30 κ(α)λόπαιδα μαζί κτυπούσαν έναν?
Ντροπή σου Φίλη.. να συγχρωτίζεσαι για πολιτικούς λόγους με.......###
Εκτός αν είναι τα "δικά σου" μπουμπούκια.

 
Εκπαιδευτικός
25 Φεβ 2020 03:14

Κίνδυνος για την δημοκρατία Φίλη είναι οι αντισυνταγματικοί νόμοι.Και εσείς σπάσατε ρεκόρ.Να μην πω ότι ήσουν ο μοναδικός απόφοιτος Λυκείου παγκοσμίως που έγινες υπουργός παιδείας.

 
ΓΣ
25 Φεβ 2020 10:26

Ντροπή! Προκαλούν αηδία τέτοιες δηλώσεις. Να αναλογιστεί ο κ. Φίλης και οι συν αυτώ, ότι 1) τον αστυνομικό τον έδερναν 30 και τον έσυραν μέσα στην ΑΣΟΕΕ 2) δεν υπάρχει "άβατο" και απαγόρευση του να κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης και εργαζόμενος στη χώρα, η ΑΣΟΕΕ δεν είναι Αγ. Όρος και ο ειδικός φρουρός δεν ήταν γυναίκα, 3) η πρακτική να τα ρίχνουμε στο θύμα είναι γνωστή και καταδικαστέα, 4) σε οποιαδήποτε άλλη δυτική χώρα αν 30 άτομα την έπεφταν σε αστυνομικό αυτός θα έκανε χρήση του όπλου του πριν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύσει η ζωή του, 5) όταν μας ληστέψουν, μας χτυπήσουν, πέσουμε θύμα απάτης, κινδυνέψει η ζωή ή η περιουσία μας, καλούμε ΟΛΟΙ (και οι κ. Φίλης) την αστυνομία και όχι τους μπαχαλάκηδες για να μας "σώσει".

 
Τι λες ρε πανέξυπνε
25 Φεβ 2020 10:31

Γιατί δεν καταδικάζεις τον ξυλοδαρμό;Χαϊδεύεις τους μπαχαλάκηδες!! Από τον φόβο και από φυσική αδυναμία! Η Αστυνομία μπορεί να μπαίνει παντού σαν φυσικό πρόσωπο.Γιατί δεν είναι πολίτες;Αν δηλαδή ένας αστυνομικός πάει να πάρει την αδελφή του την φίλη του και αναγνωριστεί θα πρέπει να κάτσει να τον τελειώσουν; Να μην αμυνθεί;Για πήγαινε μια βόλτα στην Κούβα να δούμε τι γίνεται εκεί; Στην Βενεζουέλα γιατί εκεί σε καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνεις. Θα απογοητευτείς όμως γιατί αυτά μόνο στην Ελλάδα οι πραιτωριανοί σας μπορούν και φέρονται έτσι χωρίς τιμωρία.

 
Δηλώσεις ιδεολογικής
25 Φεβ 2020 11:27

οπισθοδρόμησης .....

 
Εδώ καράβια χάνονται...
25 Φεβ 2020 13:53

Για την είσοδο από 10 διμοιρίες των ΜΑΤ στη Μυτιλήνη, για τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, έχει καμιά ανακοίνωση η ΕΛΑΣ? Ή δεν μας ενδιαφέρει αυτό, γιατί είμαστε σε εκπαιδευτικό site?

 
ΠΕ04
25 Φεβ 2020 15:03

Αυτά όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που γράφετε, ποιος σας τα έδειξε, ποιος σας τα είπε; Από πού προκύπτει ότι τον έσυραν μέσα στο προαύλιο του Πανεπιστημίου και τον έδερναν; Διαβάσατε την ανακοίνωση του ΟΠΑ; Είδατε το βίντεο; Μήπως είστε αστυνομικοι ή απλώς υπερβολικά δεξιοί !!!!

 
@ΠΕ04 15:03
25 Φεβ 2020 16:14

"Είστε υπερβολικά δεξιοί" γράφεις.Μόνο τα κορόιδα έχουν ταμπέλες και οι ημιμαθείς που θέλουν να τους τις βάλουν.Δεν υπάρχει πια δεξιά και αριστερά.Στις εξουσίες έχουν ξεπεραστεί αυτές οι έννοιες.Που και που τις φωνάζουν για τους χειροκροτητές.Πες μου τις διαφορές Τσίπρα- Μητσοτάκη,εκτός της γραβάτας και του ροζ ή μπλε.Αφού δε επιμένεις να μιλάς για διαχωρισμούς ξαναδες την ταινία Ξύπνα Βασίλη μήπως και αλλάξεις γνώμη.Υπάρχουν ακόμα δεξιοί και αριστεροί ;

 
ΣΚΑ(Ε)Ι το βίντεο?
25 Φεβ 2020 16:22

@ΠΕ04
Η ίδια πηγή που είχε πει, ότι η ζαρντινέρα είχε πέσει στο κεφάλι του φοιτητή... Ποιά κυβέρνηση και ποιός Υπ.Δ.Τ. ήταν τότε, θυμάται κανείς? Άντε για να βοηθήσω το 2006 ήταν...

 
Για ΠΕ04
25 Φεβ 2020 18:21

Και το βίντεο είδα,την ανακοίνωση του ΟΠΑ δεν την διάβασα αλλά διάβασα την μισή του Φίλη και Ασίμωφ διάβαζα και αστυνομικός δεν είμαι,οι δε ιδεολογίες είναι για τα κορόιδα.Είδα αυτό που είδαν όλοι και δεν το είδες εσυ,ο Φίλης και το ΩΠΑ.Άντε γεια

 
Ο προφήτης με την πυρηνική κεφαλή
25 Φεβ 2020 20:34

Πιστόλι έβγαλε σε αυτοάμυνα, δεν έβγαλε πυρηνική κεφαλή. Γιατί τέτοιο chaos απόψεων;

 
Γ.Π.
25 Φεβ 2020 21:30

@ΠΕ04 15:0325 Φεβ 2020 16:14
Και δεξιός είμαι και αριστερός, το συμφέρον μου αποφασίζει παλαιόθεν. Και με τον Πλαστήρα και με τον Παπάγο. Είμαι ένας από τους πονηρούς ναύτες του Ποιητή...

 
Νίκος Σαλτερής
25 Φεβ 2020 22:09

αγαπητέ Νίκο, έχεις χάσει την μπάλα. Αυτός δεν είναι λόγος αριστερού. Είναι αριστερίστικος λαϊκισμός στη χειρότερη μορφή του.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ