Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Τρεις χιλιάδες φοιτητικές κατοικίες στο Παν. Κρήτης

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ
Δημοσίευση: 25/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επτά εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ. Προβλέπει, με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών καθώς και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα προβλέπει την υλοποίηση συγκροτήματος 2.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου στο Ρέθυμνο και 1.000 φοιτητικών κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου.  

Με τη λήξη της προθεσμίας σήμερα διαπιστώθηκε πως επτά (7) εταιρείες υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης,  μετά την θετική αυτή εξέλιξη, θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών και θα προετοιμάσει τη δεύτερη, δεσμευτική φάση του διαγωνισμού.

Ειδικότερα, στη δεύτερη φάση θα προβεί σε «ανταγωνιστικό διάλογο» με τους οικονομικούς φορείς που θα προκριθούν, από όπου θα προκύψει η τελική μορφή της διακήρυξης πριν την  υποβολή των δεσμευτικών προσφορών.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 30 χρόνια (3 χρόνια έργα κατασκευής και 27 χρόνια λειτουργία). Στην περίοδο αυτή ο ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση, την καθαριότητα, τη φύλαξη και την ασφάλιση των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης,με ανακοινωθέν,  απευθύνει ευχαριστίες στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους σύμβουλους του έργου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Οι εταιρείες που υπέβαλαν προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση του έργου, που αφορά την κατασκευή φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και την αποπεράτωση του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, είναι οι ακόλουθες:

1.    ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ
2.    ΑΒΑΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Διακριτικός τίτλος ΑΒΑΞ Α.Ε.
3.    ARCHIRODON GROUP NV
4.    ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
5.    ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.-Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.
6.    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε
7.    ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε

Σχόλια (4)

 
Είναι μακέτο???
25 Φεβ 2020 13:21

[Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής που έγινε ποτέ σε ελληνικό ΑΕΙ. Προβλέπει... την κατασκευή 3.000 φοιτητικών κατοικιών κλπ]. Άρα ΠΟΥ ΘΑ γίνει και όχι που έγινε...
Πολύ μου θυμίζει επίσης, το ανεπανάληπτο σαρδάμ του Κώστα Σημίτη :
[Είναι μακέτο τούτο το έργο;]. Θα το βρείτε εύκολα στο youtube...

 
Θα προλάβουμε να φτάσουμε τα 200;
25 Φεβ 2020 14:29

Τελικά το μόνο για το οποία δεν υπάρχουν χρήματα είναι η άμυνά της χώρας και μάλιστα σε μια εποχή τεράστιας επικινδυνότητας, όπου η εθνική ακεραιότητα απειλείται σχεδόν από κάθε κατέυθυνση. Καλές οι επενδύσεις στην παιδεία, αλλά αν οι κυβερνόντες (με την ανοχή των πολιτών) υποχωρούν στα εθνικά δίκαια, αφήστε τις εστίες να τις φτιάξει μια και καλή ο Ερντογάν

 
Είναι η κατάπτωση κύριε @14:29
25 Φεβ 2020 19:08

Αφού αποφάσισαν τον διαμοιρασμό της χώρας μας χωρίς να υπάρχει αντίδραση.Πρώτα οι Πρέσπες τώρα αυτό στο Αρχιπέλαγος..Για ποιά χρήματα στην άμυνα λοιπόν;Αμύνεσαι μόνο αν θέλεις να αμυνθείς.Αν δεν θέλεις φέρνει ο άνεμος των 5 μποφώρ το βαρύ τουρκικό ερευνητικό στην ύδατα σου ή παρακαλάς να φυσήξει αέρας να πάρει την σημαία από τα Ιμια.Όταν έχεις αποφασίσει να δώσεις ότι σου ζητάν δεν χρειάζεσαι αμυντικές δαπάνες.

 
Ηρακλειώτης
05 Μαρ 2020 14:54

Ας μην είμαστε μικρόψυχοι! Γιατί άραγε η στέγαση των φοιτητών να έρχεται σε αντιπαράθεση με τις δαπάνες για την άμυνα ή τις συντάξεις ή την υγεία; Και μάλιστα όταν οι δαπάνες θα καλυφθούν από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΣΔΙΤ) και οι περισσότεροι φοιτητές (εκτός των απόρων) θα έχουν την δυνατότητα να διαμένουν με καταβολή ενοικίου που βέβαια θα είναι σε τιμές πολύ μικρότερες εκείνων που ισχύουν σήμερα στην αγορά ενοικίων στις δύο πόλεις. Η συσσώρευση χιλιάδων φοιτητών σε δύο πόλεις μικρού/μεσαίου μεγέθους καθώς και το σύστημα βραχυχρόνιων μισθώσεων έχουν τινάξει στον αέρα την αγορά με αποτέλεσμα ούτε οι φοιτητές ούτε άλλες κατηγορίες ενοικιαστών (εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ) να μπορούν να βρουν στέγη με ένα λογικό ενοίκιο. Οι 3000 κατοικίες θα αποσυμφορήσουν την αγορά με μείωση της ζήτησης και πτώση των τιμών σε προσιτά επίπεδα. Το Πανεπιστήμιο παρέχει τον χώρο στις δύο Πανεπιστημιουπόλεις, το κράτος ένα μέρος του κόστους κατασκευής, οι κατασκευαστές ένα άλλο μέρος του κόστους αυτού ενώ αναλαμβάνουν και την συντήρηση των υποδομών και την πληρωμή λογαριασμών (ηλεκτρικό, νερό, wifi, θέρμανση) με τα έσοδα από την χρήση των κατοικιών σε βάθος 30ετίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ