Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτύρεται για τις μηνύσεις εναντίον αιρετών

Δημοσίευση: 27/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε μια εποχή που αμφισβητείται η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, κατατίθενται μηνύσεις ενάντια σε αιρετούς του κλάδου οι οποίοι ως γνωστόν είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στις διαδικασίες λήψεις αποφάσεων. Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις θέσεις και τις εντολές του κλάδου, όπως εκείνες αποτυπώνονται και προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Στην προκειμένη περίπτωση οι αιρετοί του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Πειραιά κατά κύριο λόγο αποτύπωσαν  με τη βαθμολογία τους τη βούληση των συλλόγων διδασκόντων, όπως εκφράστηκε μέσω της διαδικασίας γνωμοδότησης των συλλόγων το 2017 (νόμος 4473/17), περιορίζοντας το υποκειμενικό στοιχείο. Μάλιστα στη διαδικασία της γνωμοδότησης οι σύλλογοι διδασκόντων του Πειραιά συμμετείχαν μαζικά.

Είμαστε ενάντια σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού των αιρετών και του κλάδου γενικότερα, καθώς και σε κάθε απόπειρα ποινικοποίησης του ρόλου των αιρετών.

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά θα σταθεί αλληλέγγυο στους αιρετούς συναδέλφους μας, οι οποίοι εντελώς αναίτια σύρονται στις αίθουσες των δικαστηρίων, και αντίθετο στην όποια προσπάθεια εκφοβισμού τους κατά την τέλεση των καθηκόντων τους.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να καταδικάσει την ποινικοποίηση της δράσης των αιρετών και να υπερασπιστεί τους διωκόμενους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Πειραιά

Ετικέτες: 
Β ΕΛΜΕ Πειραιά

Σχόλια (9)

 
Το δικαστήριο αποφασίζει.
27 Φεβ 2020 15:58

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν είναι ένοχοι ή αθώοι και όχι τα σωματεία. Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αν όμως αποφάσισαν για να προσπορίσουν όφελος για τους ίδιους ή για άλλους αυτό θα αποδειχτεί και θα είναι υπόλογοι απέναντι και στο δημοσιουπαλληλικό κώδικα.

 
13.500 ευρω
27 Φεβ 2020 16:40

Τόσα είναι τα χρήματα απο το επίδομα θέσης του Δντη για την τριετή θητεια που λήγει αυτο το καλοκαίρι. Αν αποδεχτεί ότι κάποιοι αδικήθηκαν σημαίνει ότι στερήθηκαν τα χρήματά αυτά άδικα. Εκεί υπάρχει θέμα για τα μέλη των συμβουλίων επιλογής (ποινικό κ αστικό).

 
Άρειος πάγος.
27 Φεβ 2020 16:44

Ο Άρειος πάγος πρόσφατα δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης προέδρου συμβουλιου επιλογής δντων πρωτοβάθμιας Αθήνας . Η ποινή ήταν σημαντική...

 
Ακολούθησαν την προτροπή της ΕΛΜΕ?
27 Φεβ 2020 16:47

"Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις θέσεις και τις εντολές του κλάδου, όπως εκείνες αποτυπώνονται και προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες."

Ακολούθησαν τις εντολές του κλάδου να μην αξιολογήσουν συναδέλφους τους?

 
Κοντή μνήμη
27 Φεβ 2020 22:42

Επειδή είμαστε αλλεργικοί στο σανό και δεν έχουμε κοντή μνήμη κύριοι συνδικαλιστές της Β ΕΛΜΕ Πειραιά, θα σας έλεγα για να μην εκτίθεστε να διαβάζετε το esos ανελλιπώς.
Σας υπενθυμίζω ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά που δημοσίευσε το ESOS στις 08/06/2017 και είχε τίτλο :

"ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ. Δε συμμετέχουμε στη διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων!" και βρίσκεται στη διεύθυνση:
https://www.esos.gr/arthra/51069/elme-peiraia-de-symmetehoyme-sti-diadik...

Αναγράφετε στην δική σας ανακοίνωση που εστάλη σε όλα τα σχολεία του Πειραιά σήμερα αλλά και στην αρχή του σημερινού ρεπορτάζ του ESOS ότι :
"Οι αιρετοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις θέσεις και τις εντολές του κλάδου, όπως εκείνες αποτυπώνονται και προκύπτουν μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες".

Το ερώτημα μου δημιουργείται είναι απλό: Ήταν ή όχι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τη θέση της ΕΛΜΕ Πειραιά που ελήφθη με δημοκρατικές διαδικασίες να μην γίνουν αξιολογητές των συναδέλφων τους οι δύο αιρετοί που τους ψήφισε ο κλάδος και τους έστειλε ως μέλη στο ΠΥΣΔΕ ?
Με χαρά θα διαβάσουμε την απάντησή σας.

 
Δημοκρατική διαδικασία.
28 Φεβ 2020 08:26

Το δικαστήριο είναι μία δημοκρατική διαδικασία? Αν ναι, τότε γιατί σηκώνετε το λάβαρο της επανάστασης?

 
Αποτίμησαν
28 Φεβ 2020 08:49

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών έπρεπε να αποτιμήσουν γνώμη για υποψηφίους που δεν τους είχαν γνωρίσει ως διευθυντές. Τα 4 ερωτήματα του φύλλου αποτίμησης αναφερόντουσαν αποκλειστικά σε δράσεις και συμπεριφορές διευθυντών. Ένας υποψήφιος που έβαζε για πρώτη φορά υποψηφιότητα κ αξιολογήθηκε με χαμηλή ψηφοφορία απο τους συνυπηρετούντες, είχε αντικειμενική βαθμολόγηση απο τους αιρετούς ?? αφού έλαβαν υπόψη τους μονο τη γνώμη των συλλόγων?

 
Εκπαιδευτικός Νομικός
28 Φεβ 2020 13:30

Η ανακοίνωση αυτή είναι απαράδεκτη αφού κάνει ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη προσπαθώντας να πείσει ότι οι παραπεμπόμενοι είναι αθώοι και ο εισαγγελέας που έστειλε την υπόθεση στο ακροατήριο ήταν λάθος !
Θα πρέπει αν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί οι συνδικαλιστές μας και να μην διακατέχονται από υπερβάλλοντα ζήλο γιατί είναι εύκολο να οδηγηθούν στα έδρανα του δικαστηρίου με τέτοιες παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.

 
Σωστή θέση !!!
28 Φεβ 2020 13:35

Πιστεύω θα έπρεπε να μιλήσετε και με τους μηνυτές για να έχετε μια πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς έγινε στις κρίσεις πριν βγει η ανακοίνωση αυτή. Οι μηνυτές δεν είναι μέλη της ΕΛΜΕ ? δεν έχουν ανάγκη υποστήριξης σε περίπτωση που έχουν αδικηθεί ?
Μήπως ο κομματικός παράγοντας ή ο συνδικαλιστικός μας ωθεί σε λάθος διαδρομές?

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ