Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

HMU το ακρωνύμιο Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην αγγλική γλώσσα

Δημοσίευση: 27/02/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με απόφαση που υπέγραψε ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νικ. Κατσαράκης:

1. Το Ακρωνύμιο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην ελληνική γλώσσα είναι ΕΛΜΕΠΑ.

2. Το όνομα του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στην αγγλική γλώσσα είναι HELLENIC MEDITERRANEAN UNIVERSITY και το ακρωνύμιο είναι HMU.

 

Σχόλια (10)

 
γιαννης
27 Φεβ 2020 13:16

Καλοταξιδο το ονομα. Το πανεπιστημιο αυτο αν σταματησουν να το βαζουν τρικλοποδιες και του δωσουν μερικους ΔΕΠ θα εξελιχθει συντομα σε φόβητρο ποιοτητας για τα κεντρικα πανεπιστημια.

 
Φοιτητής του ελμεπα
27 Φεβ 2020 14:50

Μερικές ακόμα αλλαγές θα το κάνουν εξαιρετικο σε ποιότητα πανεπιστήμιο

 
Μεσογειακό Πανεπιστήμιο Κρήτης
27 Φεβ 2020 22:04

Υπάρχει ΑΕΙ στην Κρήτη από το 1977, σε αυτό πρέπει να ενσωματωθούν το Πολυτεχνείο Κρήτης (Χανιά) και το πρώην ΤΕΙ Κρήτης.

 
PE04
27 Φεβ 2020 22:44

Στην Κρήτη υπάρχουν
3 Πανεπιστήμια
2 τμήματα ΗΜΜΥ
1 τμήμα επιστήμης H/Y
1 τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών
και
1 τμήμα Διοικητικής επιστήμης και τεχνολογίας
1 τμήμα Διοίκησης επιτηρήσεων και τουρισμού
1 τμήμα Λογιστικής και Χρηματοικονομικής
1 τμήμα ΑΣΤΕ
1 τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης
1 τμήμα μηχανολόγων Μηχανικών
και πολλά άλλα απλά αυτά είναι 1 παράδειγμα
Μήπως αφού όλοι αυτοί πληρώνονται από τα δικά μας χρήματα πρέπει
να Γίνουν 1 πανεπιστήμιο και τα παραπάνω 10 τμήματα να μειωθούν σε 5 μεγαλύτερα που θα θεραπεύουν τα ίδια αντικείμενα με ενδεχομένως ξεχωριστούς τομείς και ειδικεύσεις ? αλλά και παράλληλα να εισαχθούν και προγράμματα που οδηγούν σε πτυχίο επιπέδου 5 ?
Μήπως αντί να ζητούν ΔΕΠ να συμμαζευτούν και μετά αν υπάρξουν ανάγκες να υπάρξουν εκ νέου προσλήψεις ?
Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επικαλύψεις απλά αυτά είναι ένα παράδειγμα

 
Observator
28 Φεβ 2020 02:01

Tα τμηματα και τα πανεπιστημια δεν αναπτύσονται με εντάξεις και συγχωνεύσεις αλλά μεσα απο τις εσωτερικές διαδικασίες τους. Επομένως
το Μεσογειακό Πανεπιστήμιο για να επιβιώσει στο μέλλον με τμηματα
σπουδών 5-ετους διάρκειας πρέπει να πετυχει να ειναι πρώτη επιλογη
έναντι του ΕΜΠ κάτι που εχει καταφέρει σε κάποιο βαθμό το Πολ. Κρήτης
ακόμα και για μαθητές απο την Κρήτη. Αυτό ειναι δυσκολο να συμβεί
στην παρουσα συγκυρια διότι οι μισθοι των ΔΕΠ ειναι χαμηλοι (και θα μειωθουν περισσότερο λογω πληθωρισμου) και δυσκολα θα έρθουν καλοι
ώριμοι επιστημονες απο το εξωτερικό για να δώσουν ώθηση που θα
αποδόσει σε μικρό χρονικό διάστημα.

 
Χάρτης των ΑΕΙ
28 Φεβ 2020 22:29

Απαράδεκτο να λειτουργούν στην Κρήτη τρία ξεχωριστά ΑΕΙ, το υπουργείο τι θα κάνει για την αναδιοργάνωση της δομής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ακαδημαϊκή ανάπτυξη δε σημαίνει εξάπλωση των σχολών και διασπορά μη βιώσιμων τμημάτων με ελάχιστα μέλη ΔΕΠ, χωρίς σχεδιασμό, όπως γινόταν επί χρόνια στην Ελλάδα.

Στην περιφέρεια πρέπει να παραμείνουν 4-5 ισχυρά ΑΕΙ, που να μπορουν να είναι διεθνώς ανταγωνιστικά:

Πανεπιστήμιο Πατρών - για την Πελοπόνησσο και τη ΝΔ Ελλάδα

Παν. Ιωαννίνων - για την Ήπειρο και τη ΒΔ Ελλάδα

Παν. Θεσσαλίας - για τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά Ελλάδα

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης - για τη Θράκη και την ΒΑ Μακεδονία

και Πανεπιστήμιο Κρήτης & Αιγαίου, που θα καλύπτει τον νησιωτικό χώρο, με σχολές στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο).

Αντίστοιχα, θα πρέπει να γίνουν συνενώσεις σε Αττική (τελικά να μείνουν 3 ΑΕΙ, ΕΚΠΑ, ΟΠΑ, τα πενταετή Πολυτεχνείο μαζί με Γεωπονικό και σε αυτά να ενταχθούν τμήματα από τα πρώην ΤΕΙ και τις άλλες σχολές) και Θεσσαλονίκη (1 ΑΕΙ, με συνένωση του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ και απορρόφηση άλλων τμημάτων)

@ Observator

Σε ποια αντίστοιχα με άλλα ΑΕΙ τμήματα είναι πρώτη επιλογή υποψηφίων το Πολυτεχνείο Κρήτης; Μόνο για ελαχιστους φοιτητές, από τον τοπικό πληθυσμό της Κρήτης.

Γιατί να έχουμε διπλά τμήματα, με παρεμφερή προγράμματα σπουδών;

 
Observator
02 Μαρ 2020 21:17

@Χάρτης των ΑΕΙ
Οι συγχωνεύσεις δεν μπορούν να στηρίζονται στη λογική ότι
εκεί έχουμε πολλά ίδια άρα τα συνενώνουμε.
Αυτό που προκύπτει δεν είναι πάντα λειτουργικό
και την πληρώνουν οι φοιτητές. Ένα τμήμα είναι σαν μια ορχήστρα και κτίζεται σιγά-σιγά, και σ' αυτή τη διαδικασία διαμορφώνεται μια παράδοση.

@Xάρτης των ΑΕΙ
Τι σημαίνει διεθνώς ανταγωνιστικά? Τα ελληνικά ΑΕΙ υπάρχουν για να εκπαιδεύουν Έλληνες πολίτες δεν ειναι όπως τα βρετανικα ΑΕΙ. Αν εννοείτε ότι να είναι γνωστά για την έρευνά τους η απάντηση ότι για να γίνει αυτό πρέπει να είναι πολυεθνικά ως προς το προσωπικό τους και να μη στηρίζονται μόνο σε ελληνικό προσωπικό. Και φυσικά καλούς φοιτητές που να μην τους διώχνουμε στο εξωτερικό και ερευνητικά χρήματα. Το αδύνατο σημείο της Ελλάδος σε ότι αφορά τις τεχνολογικές σπουδές (αυτό συζητάμε τώρα)
είναι η απουσία βιομηχανίας.

@Xάρτης των ΑΕΙ
Η ουσία δεν είναι πόσα τμήματα λειτουργούν στην Κρήτη και μάλιστα ομοειδή. Το ερώτημα είναι πόσους φοιτητές θέλεις να εκπαιδεύσεις σε ένα αντικείμενο. Αν λέμε ότι υπάρχουν ανάγκες στις τεχνολογίες υπολογιστών τότε και το Πολ. Κρήτης και το ΗΜU χρειάζονται. Το ΗΜΜΥ στο ΕΜΠ εχει 71 μελη ΔΕΠ με 260 εισακτέους και το ΗΜΜΥ στο Π.Κρήτης εχει 24 μέλη ΔΕΠ με 203 εισακτέους, το ΗΗΜΥ στο ΕΛΜΕΠΑ έχει 36 μέλη ΔΕΠ και 260 εισακτέους. Οπως βλεπετε τα 3 αυτά ομοειδη τμηματα (και υπάρχουν αλλα ομοειδη αλλου) δεχονται πανω απο 600 φοιτητές. Αν γίνει συννενωση δεν θα αυξηθει η δυνατότητα να εκπαιδευονται πιο πολλοι φοιτητές.

 
ΑΕΙ Κρήτης
03 Μαρ 2020 20:07

Πόσοι κάνουν αίτηση για μετεγγραφή στην Αθήνα, κάθε χρόνο αποφοιτούν 200 πτυχιούχοι από τα τμήματα στην Κρήτη;

 
Κατακερματισμός τμημάτων
03 Μαρ 2020 20:21

Η διασπορά των σχολών ΑΕΙ τεκμηριωμένα δεν είναι αποτελεσματική και δεν προσφέρει καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στους Έλληνες φοιτητές. Απαράδεκτη η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλη την Ελλάδα, με πανεπιστήμια πλέον εξαπλωμένα σε 5 ή 6 πόλεις.

Πρέπει να γίνουν ουσιαστικές συγχωνεύσεις τμημάτων (όχι απλή μετονομασία) και μετακίνηση προσωπικού στην έδρα κάθε πανεπιστημίου, να λειτουργούν σχολές σε 2 ή το πολύ 3 πόλεις.

 
Πανεπιστήμιο Κρήτης
04 Μαρ 2020 19:16

Ακόμα ασχολούμαστε με τρία ΑΕΙ που θα έπρεπε να είχαν ενοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, Πολυτεχνείο και ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τώρα στην ίδια πόλη λειτουργούν σχεδόν πανομοιότυπα προγράμματα σπουδών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ