Τα 16 σημεία του Σχεδίου Νόμου του υπ. Παιδείας που παρουσιάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο

Αφορά και τις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης

27/02/2020

Ενημερώθηκε: 28/02/2020, 12:44

Άκουσε το άρθρο

Αλλαγές στο σχολείο που αποτελούν συνδυασμό νομοθετικών ρυθμίσεων, υπουργικών αποφάσεων και ευρύτερων δράσεων, που μαζί διαμορφώνουν την εκπαιδευτική πολιτική, παρουσίασε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Το Σχέδιο Νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στα μέσα του Μάρτη. Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να ψηφιστεί στη Βουλή και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης , πριν το Πάσχα.

Το Σχέδιο Νόμου  κινείται σε 3 άξονες: το πρόγραμμα του σχολείου, την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου και τις εκπαιδευτικές δομές.

Για το πρόγραμμα του σχολείου:

  1. Διαμόρφωση νέων προγραμμάτων σπουδών και σταδιακή επιμόρφωση εκπαιδευτικών ήδη από τον Απρίλιο του 2020.
  2. Πιλοτική ένταξη των εργαστηρίων δεξιοτήτων το σχ. έτος 2020-2021 στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα.
  3. Ενίσχυση πληροφορικής, κλασικών γραμμάτων, ξένων γλωσσών και φυσικής αγωγής.
  4. Τροποποίηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και σταδιακή αλλαγή της φιλοσοφίας των εξετάσεων - έμφαση στις ερευνητικές εργασίες.
  5. Θεσμοθέτηση Τράπεζας Θεμάτων, ήδη από το 2020-21 για την Α’ Λυκείου.
  6. Ενίσχυση του Εθνικού Απολυτηρίου.

Για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου:

  1. Έμφαση στην επιμόρφωση, με πρωτοπόρες δράσεις και καινοτόμες μεθόδους. Σε πρώτη φάση, επενδύουμε 14 εκατομμύρια ευρώ στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης.
  2. Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από το 2020-21, και αυστηροποίηση θεσμικού πλαισίου ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της.
  3. Δρομολόγηση ήδη από το2020 διαδικασίας για τηναξιολόγηση εκπαιδευτικών.

Για τις εκπαιδευτικές δομές:

  1. Αλλαγές στις δομές υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου: διακριτή έμφαση στην παιδαγωγική υποστήριξη σχολικών δικτύων, πιο αξιοκρατική διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.
  2. Δάσκαλοι στην τάξη: π.χ. διπλή μοριοδότηση δυσπρόσιτων περιοχών, προτεραιότητα στην κάλυψη κενών των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, διετής διάρκεια πινάκων.
  3. Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: 24 πρότυπα και 38 πειραματικά σχολεία ήδη από το Σεπτέμβριο του 2020, ανοιχτή πρόσκληση εντός του 2020 για επέκταση.
  4. Ασφάλεια στο σχολείο: Δάσκαλος/Καθηγητής Εμπιστοσύνης, θέσπιση σχολικών κανονισμών, αναδιάρθρωση των παιδαγωγικών μέτρων και τακτική συλλογή δεδομένων μέσω της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

Επίσης, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει βελτιωτικές ρυθμίσεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως:

  1. Εξωστρέφεια: δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων από κάθε ΑΕΙ (χωρίς  να απαιτείται έγκριση Υπουργού και χωρίς υποχρεωτική συνεργασία με άλλο ίδρυμα), θεσμοθέτηση κοινών και διπλών προγραμμάτων σπουδών μεταξύ ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, διευκολύνσεις στην προσέλκυση και τη διαμονή αλλοδαπών φοιτητών (π.χ. απαλλαγή από ΔΟΑΤΑΠ).
  2. Αλλαγές στη διοίκηση: ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές των Πρυτανικών Αρχών, ηλεκτρονική ψηφοφορία, καθιέρωση της τετραετούς θητείας.
  3. Αλλαγές στις μετεγγραφές: εξορθολογισμός οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, προσθήκη ακαδημαϊκού κριτηρίου (επίτευξη υψηλού ποσοστού επί της βάσης του τελευταίου εισαχθέντος) .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (84)

LeMp
|

@Ert

Έτσι ακριβώς δεν πρόλαβαν λόγω της ψήφου του Ελληνικού Λαού το 2015. Γι' αυτό και τώρα ούτε κουβέντα για τα ΕΠΑΛ. Μήπως ετοιμάζονται να το παρουσιάσουν το καλοκαίρι για να μας πιάσουν στον ύπνο;

@Ert
|

Ξανά για τους νεοδημοκράτες...ΔΕΝ απολύθηκε κανείς εκπαιδευτικός από την διαθεσιμότητα του ΜΑΝΙΤΑΚΗ που ήταν υπουργός του ΣΑΜΑΡΑ προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ.... γιατί απλά δεν πρόλαβαν με την ψήφο του λαού το 2015....

Ert
|

Ξανά για τους συριζαιους...ΔΕΝ απολύθηκε κανείς εκπαιδευτικός από την διαθεσιμότητα του ΜΑΝΙΤΑΚΗ που ήταν της ΔΗΜΑΡ. Απλά σαν κλασικός αριστερός υπέγραψε ότι υπέγραψε και μετά την έκανε με ελαφρά...αφήνοντας τον Μητσοτάκη να την εφαρμόσει.

@Πινόκιο
|

Θα σου απαντήσω αν πάρεις ένα σοβαρό ψευδώνυμο.Σε @Πινόκιο δεν απαντώ γιατί χάνεται η σοβαρότητα της απάντησης.Βέβαια δικαίωμα σου να φοράς το ψευδώνυμο που σε εκφράζει απόλυτα.

Πινόκιο Φράχτες vs Φράκτες
|

@ @@Πινόκιο Εργασία (Αrbait) 00.15 (03 Μαρ 2020 17:09)
Εγώ έγραψα [Ο Τούρκος όμως έχει 3 εκατομμύρια, με τα οποία απειλεί όλη την Ευρώπη. Αν τους στείλει όλους στον Έβρο, εσύ τί βλέπεις να γίνεται? Θα τους κρατήσουν οι φράχτες και η ΝΔ???]. Εσύ πάλι γράφεις για το δικό μου σχόλιο, ότι [Παρακαλάς στο σχόλιο σου να έρθουν εδώ 3εκ και να γκρεμιστεί ο φράκτης].
Δηλαδή, ούτε τους φράχτες δεν γράφεις όπως τους έγραψα εγώ. Ένα απλό copie paste δηλαδή. Το να διαστρεβλώνεις τα λόγια του άλλου, είναι πολύ φθηνό κόλπο, σε καθιστά πλήρως αναξιόπιστο και όλοι το καταλαβαίνουν εδώ μέσα. Όπως καταλαβαίνουν και κάποιον, που σε 10 σχόλια, κρύβεται πίσω από τα @ και δεν βάζει καν ένα ψευδώνυμο! Γιατί άραγε?
[Αν γίνουν τώρα εκλογές θα ψάχνεστε]. Εκλογές σκέφτεσαι δηλαδή τώρα εσύ? Αχαχουυυ... [ο λαός, ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας] τώρα... και ο Θεός βοηθός.
Κοίτα όμως παράδοξο! Με Τσίπρα, χωρίς φράχτη και με ανοιχτά σύνορα vs Με Μητσοτάκη, με φράχτη και με λαό-στρατό-σώματα ασφαλείας στα σύνορα + προσφορά δώρο ο Κορονοιός....

Θρακιώτης
|

@Πινόκιο.Πρόκειται περί "ειρηνικής" εισβολής του Ερντογάν στην Ελλάδα.Να καταρρεύσει η χώρα κονωνικά,οικονομικά και εθνολογικά για να μπορεί ο νεοσουλτάνος να έχει στο χέρι την κάθε ελληνική κυβέρνηση για να του παραδοθεί το Αιγαίο και η Θράκη σαν αρχή.Και στέλνει με τον μανδύα του μετανάστη στρατό έτοιμο όταν τον χρειαστεί.Αυτό είπε και ο Μητσοτάκης μπροστά στους ξένους επισήμους σήμερα,όταν μίλησε για άπταιστα τουρκικά που γνωρίζουν όσοι εισβάλουν.Θα τον διαψεύσει κάποιος;Πάντως όλοι οι Εβρίτες είναι στα σημεία εισβολής σε όλο το μήκος των συνόρων βοηθώντας τον στρατό και την αστυνομία για να μην περάσουν.Και να παρακαλάς να μην σπάσει η άμυνα και περάσουν.Στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα πάνε και σε άλλες μεγάλες πόλεις.Άσε λοιπόν τις ιδεοληψίες σου και ενώσου με τον ελληνικό λαό.Αλλιώς μην προκαλείς με τα σχόλια σου.Παίζεται το μέλλον της χώρας ,των παιδιών μας και των μαθητών μας.

Πινόκιο [Olympus Has Fallen]
|

@ @Πινόκιο Arbait 03 Μαρ 2020 11:26 (γιατί ο Ιππότης ντρέπεται να βάλει το ψευδώνυμό του)
- Ποιά ανθρωπιστική κρίση έχει η χώρα μας και χιλιάδες Έλληνες μεταναστεύουν κάθε χρόνο? Για εσένα, μόνο ο πόλεμος συνιστά ανθρωπιστική κρίση?
- [στο Μαρόκο,στην Αλγερία,στο Πακιστάν,στην Σομαλία,στο Κογκό,στο Αφγανιστάν κλπ;Σχεδόν όλοι από εκεί έρχονται]. Έχεις δικά σου στοιχεία από ποιές χώρες έρχονται σχεδόν όλοι και το ανακοινώνεις και δημόσια σε μέσο ενημέρωσης???......
- Ναι. Η Ευρώπη οφείλει να δεχθεί αναλογικά, όσους αντέχει η κάθε χώρα και η οικονομία της. Γιατί? Γιατί ακριβώς είναι η Ευρώπη! Δηλαδή, με πρώτη την Ελλάδα, το λίκνο της δημοκρατίας, του πολιτισμού, του ανθρωπισμού και της Χριστιανοσύνης. Εκτός κι αν γίναμε κι εμείς Αγαρηνο-Σαρακηνοί και δεν το ξέρω.
- Εσένα σου ζήτησε κανένας, να τον φιλοξενήσεις στο σπίτι σου? Τους Έλληνες μετανάστες, τους φιλοξένησαν στα σπίτια τους οι Γερμανοί? Δουλειά και αξιοπρεπής συνθήκες διαβίωσης, τους εξασφάλισαν. Και οι μετανάστες το ανταπέδωσαν με το παραπάνω, στη Γερμανική οικονομία και όχι μόνο. 4η χώρα είμαστε σε μετανάστες, μόνο στη Γερμανία.
- [αν σπάσει ο Έβρος θα κατέβουν όλοι τους στις πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους τις]. Πάλι από δικές σου πηγές είναι οι πληροφορίες που διαδίδεις?.... Μήπως μας προτείνεις να βάλουμε και κανένα ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα και φράχτες γύρω από τα σπίτια μας, καλού-κακού?

@@Πινόκιο Εργασία (Αrbait) 00.15
|

Τον φράκτη δεν θα τον κρατήσει η ΝΔ αλλά ο λαός αν τον θυμάσαι,ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας.Τί είσαι εσύ;Παρακαλάς στο σχόλιο σου να έρθουν εδώ 3εκ και να γκρεμιστεί ο φράκτης που κάνατε αγώνα για να τον γκρεμίσετε.Και ας σκεφτούν οι σχολιαστές τι θα γίνονταν αν τα καταφέρνατε.Αυτοί που έρχονται τους βλέπει όλη η Θράκη.Οι περισσότεροι μιλάν μόνο τουρκικά και κινούνται κατά στρατιωτικές ομάδες.Ακόμα και αυτούς που παίρνουν συνέντευξη οι δημοσιογράφοι των καναλιών από την τουρκική πλευρά τα τουρκικά μιλάνε.Πότε πρόλαβαν και τα έμαθαν;Τα είπε σήμερα και ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη τύπου.Αυτούς θέλετε να έρθουν στην Ελλάδα.Ο Θεός μας βοήθησε που σε αυτήν την κρίσιμη ώρα δεν κυβερνάτε εσείς.Γλύτωσε η χώρα από τους φανατισμούς των ανοιχτών συνόρων και όλοι οι εισερχόμενοι καλοδεχούμενοι,ακόμα και ο προκαλυμένος με τον μεταναστευτικό μανδύα τουρκικός στρατός.Αν γίνουν τώρα εκλογές θα ψάχνεστε.

LeMp
|

@Ert

Ούτε λέξη για την Επαγγελματική Εκπαίδευση. Deja vu στον Ιούλιο του 2013.

@ @Πινόκιο Gillete 02 Μαρ 2020 22:30
|

Τώρα είμαστε σε μνημόνιο? Σε ποιό? Στο 4ο? Και στην τελική, πού ήταν ο Κυριάκος, ο Άδωνης, ο Μάκης, ο Αντώνης κλπ της ΝΔ, καθώς και ο Γιάννης Στουρνάρας, όταν ο Τσίπρας έκανε έκανε όλα αυτά? Έκανε καμιά πορεία η ΝΔ και δεν το θυμόμαστε?

ΑΓΝΩΣΤΗ
|

Καλέ αυτές είναι οι αλλαγές στις Πρυτανικές Εκλογές!!!

Ντίνος
|

Ευτυχώς που κυβερνάει η ΝΔ γιατί αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα ανοιχτά σύνορα ,όπως το 2015 θα πλημμύριζε η Ελλάδα και θα έμεναν εδώ εγκλωβισμένοι για πάντα.Είδατε την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για ανοιχτά σύνορα και καταγγελία για βία των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο.Ή του βουλευτή τους Δωδεκανήσου που καταγγέλει το λιμενικό για επίσης βία .Αν συνεχίσουν να λένε τέτοια θα καταποντιστούν εκλογικά.

@Πινόκιο Arbait
|

Ποιά ανθρωπιστική κρίση Πινόκιο υπάρχει στο Μαρόκο,στην Αλγερία,στο Πακιστάν,στην Σομαλία,στο Κογκό,στο Αφγανιστάν κλπ;Σχεδόν όλοι από εκεί έρχονται.Και γιατί η Ευρώπη ωφείλει να τους δεχτεί όλους τους κατατρεγμένους και μη της γής;Για να πεινάσουν όλοι μαζί παρέα;Εσύ στο σπίτι σου Πινόκιο πόσους φιλοξενείς στο σπίτι σου;Γιατί αφού η Ευρώπη οφείλει να τους δεχτεί εσύ σαν ευρωπαίος ωφείλεις να πάρεις το μερίδιο σου σε αυτήν την οφειλή.Επειδή δε έκλεισαν οι πάντες τα σύνορα όσοι έρχονται ,έρχονται για να μείνουν εδώ.Και αν κάποιοι ξεφύγουν και τους πιάσουν πάλι εδώ θα τους στείλουν Πινόκιο.Και κάτι άλλο.Αφού η Σ.Αραβία,το Κατάρ,τα ΗΑΕ,το Μπαχρέιν κλπ είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου και επιπλέον μουσουλμανικές-σουνιτικές γιατί δεν πάνε εκεί Πινόκιο αλλά όλοι έρχονται στην Ευρώπη;Πάντως αν σπάσει ο Έβρος θα κατέβουν όλοι τους στις πόλεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους τις.

Ντίνος
|

Μυαλό δεν βάλατε απ' τις αντιδράσεις για την αξιολόγηση το 2014...ε τώρα θα βάλετε λίγες οι μέρες σας!!!

@ Η εθνική ενότητα στον Έβρο
|

Ισχύουν όσα γράφετε. Όμως η εκπαιδευτική κοινότητα περί άλλων τυρβάζει.

Το Μεταναστευτικο
|

και οι χειρισμοί της κυβέρνησης έσωσαν τη ΝΔ. Ο κόσμος κατάλαβε την τραγωδία που θα συνέβαινε με ανοιχτά σύνορα αν κυβερνούσε ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές πλέον το 2023.

Πινόκιο Arbeit
|

@ @Πινόκιο 3Μαρ 19:37
Έλεος. Στην Ελλάδα θα έμεναν, αν όλες οι χώρες είχαν ανοιχτά σύνορα ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ, απέναντι σε ανθρωπιστικές κρίσεις?
Γιατί? Για τις "πολλές και καλές δουλειές", που έφερε η ανάπτυξη του Μητσοτάκη? Βλέπεις καθόλου τί απαντούν, όταν τους ρωτούν οι δημοσιογράφοι, σε ποιά χώρα θέλουν να πάνε?
Κι εσύ, τί νομίζεις ότι θα γίνει στο τέλος? Τώρα είναι κάτι χιλιάδες και ακόμα μπορούμε να τους κρατήσουμε. Ο Τούρκος όμως έχει 3 εκατομμύρια, με τα οποία απειλεί όλη την Ευρώπη. Αν τους στείλει όλους στον Έβρο, εσύ τί βλέπεις να γίνεται? Θα τους κρατήσουν οι φράχτες και η ΝΔ???

Λουκουμακι
|

Οι ξένες γλώσσες να βγουν εντελώς, κανένας δεν μαθαίνει τίποτα αν δεν κάνει φροντιστήριο. Όχι να τις ενισχύσουν κιόλας!

@Πινόκιο Gillete
|

Πότε μας έβγαλε ο Τσίπρας από τα μνημόνια;Υπέγραψε επιτροπεία ως το 2060.Παραχώρησε τον δημόσιο πλούτο και την χώρα στους δανειστές ως το 2115,μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με ξένο ΔΣ και έδρα το Λουξεμβούργο.Ποιόν κοροιδεύεις;Για χαζούς μας περνάς;

Η εθνική ενότητα στον Έβρο.
|

Φορείς και εθελόντριες συγκεντρώνουν τρόφιμα και νερά και τα μοιράζουν στους στρατιώτες και αστυνομικούς.Σύλλογοι αλιέων ,κυνηγών κλπ βοηθούν τις ένοπλες δυνάμεις και την αστυνομία για να αποτρέπουν τις εισόδους.Οι κάτοικοι σε επαγρύπνηση για 4η ημέρα.Όλοι μαζί ,ενωμένοι χωρίς διαχωρισμούς για να εμποδίσουν την είσοδο χιλιάδων νεαρών σε ηλικία που κινούνται σαν στρατός και πολλοί από αυτούς μιλάνε μόνο τουρκικά και ο νοών νοείτο.Δεν υπάρχει φόβος στους εβρίτες,είναι συνηθισμένοι.Υπάρχει θυμός και αποφασιστικότητα.

@Πινόκιο 3
|

Ευτυχώς που κυβερνάει τώρα η ΝΔ αλλιώς αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τα σύνορα θα ήταν ανοιχτά όπως το 2015-16 και θα πλάκωνε εδώ όλη η Ασία,η Αφρική και η Λατινική Αμερική.1εκ και βάλε πέρασαν τότε πριν κλείσουν από βορρά τα σύνορα.Τώρα και θα τους άφηνε ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν και θα εγκλωβίζονταν εδώ.Έτσι δεν είναι @Πινόκιο;Την χθεσινή ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ την διάβασες;Αυτό λέειΑνοιχτά σύνορα.Ευτυχώς που κυβερνά η ΝΔ και έκλεισε τα σύνορα.

Πινόκιο Gillette
|

@Τασος
Αλήθεια είναι αυτό που λέτε. Μια άλλη αλήθεια είναι, ότι η [αριστερή παρένθεση] του Τσίπρα, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια. Πράγμα που επιτρέπει σε κάποιους σήμερα, να μιλούν για το μέλλον. Σκεφτείτε λοιπόν να μπορούσε και να ενώσει.

@Ert 01Μαρ 12:16
Ο Μανιτάκης, υπουργός του Τσίπρα ήταν, ή του Σαμαρά? Τί σχέση είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ? Πρόταση του Κουβέλη, σε Σαμαρά-Βενιζέλο το 2012 ήταν. Λέτε ανακρίβειες(sic), ενώ είμαι σίγουρος ότι μπορείτε και καλύτερα...

@ @Πινόκιο3 01Μαρ 12:04
- [ασε τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά]. Εγώ σας κρατάω ρε παιδιά? Βρε πάτε εσείς, κι ερχόμαστε. Το έχω ξαναγράψει, μπροστά πήγαιναν και οι Σουλιώτισσες. Και ο Τιτανικός επίσης. Γι' αυτό μην τρέχετε και πολύ ε?
- [Εδω ο κόσμος χάνεται και ...]. Για κάποιον που πάει μπροστά, μάλλον λίγο πίσω έμεινες. Χρόνια τώρα υπάρχει η Gillette(σύριζα) ή και το Laser(από τη ρίζα).
- Για άνεργους-ξενιτεμένους-ιδιωτικό τομέα? [Πρέπει να είμαστε δίκαιοι στις απολύσεις]. Τί να προσθέσω λοιπόν εγώ? Το ερώτημά σου το κάλυψε πλήρως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός! Δικαιοσύνη στις απολύσεις τώρα!!!

ΛΟΥΚΑΝΙΣΤΡΑ
|

Μπράβο!!!!! Κατάργηση της πληροφορικής και ένταξη της στα Μαθηματικά με αύξηση ωρών, όπως Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, κτλ.

Ταξί!

Τασος
|

Πάντως ο Τσίπρας δεν πρόκεται να μας ενώσει ποτέ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
|

Αυτό που αναφέρεις Κωνσταντίνε είναι η μεγάλη αλήθεια για την ελληνική εκπαίδευση, αλλά πώς μπορεί να θεραπευτεί αυτό, όταν διαιωνίζεται εδώ και σαράντα χρόνια η αντίληψη μέσω διορισμών των κυβερνήσεων ότι όλοι (ειδικότητες) είναι απαραίτητοι και χωρούν να προσφέρουν τις γνώσεις τους στους μαθητές. Χρειάζεται γενναία πολιτική βούληση, ώστε να ιδρυθεί ένα πανεπιστήμιο-ινστιτούτο της εκπαίδευσης, όπου θα σπουδάζουν ένα τουλάχιστον χρόνο όσοι θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί από συγκεκριμένες ειδικότητες, ακόμη και οι πτυχιούχοι των παιδαγωγικών. Τότε, όμως, μερικοί διδάσκοντες στις πανεπιστημιακές σχολές με διάφορα αντικείμενα θα πρέπει να μετακινηθούν...Συμφέροντα...

@εκπαιδευτικός 28 χρόνια
|

Αν δίδασκες 28 χρόνια μαθηματικά θα ήξερες ότι το μάθημα ήταν πεντάωρο και όχι τρίωρο. Με τις δύο ώρες παραπάνω εσύ έβγαλες την ύλη τον Δεκέμβριο; Ένα σωστό πράγμα έγινε (το 7ωρο) και κάποιοι προσπαθούν να επιστρέψουμε στην εποχή που οι μαθητές διάβαζαν για το φροντιστήριο την ώρα της γενικής παιδείας.

Ert
|

Άρα δεν απολύθηκε κανένας από τη συμφωνία του ΜΑΝΙΤΑΚΗ με την τρόικα. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι γνωστό ότι δίνουν άλλους ορισμούς στις λέξεις, π.χ. ακούμε για απολύσεις αναπληρωτών και άλλα κουφά.

@Πινόκιο 3
|

Ζήσε στον προιστορικό κόσμο σου και ασε τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά.Εδω ο κόσμος χάνεται και ...Για τα εκατ.άνεργους έχεις να πεις κάτι;Για τους νέους που ξενιτεύονται ακόμα;Ή αυτοί του ιδιωτικού τομέα δεν έχουν ψυχή Πινόκιο.

Κωνσταντίνος
|

Οι μαθητές στα γυμνάσια (που πλέον κινδυνεύουν με διάλυση) γνωρίζουν ποια μαθήματα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αφού όλοι οι συνάδελφοι θεωρούν τα μαθήματα τους σημαντικά γιατί δεν προτείνουν όπως σε όλη την Ευρώπη 5 μαθήματα γενικής παιδείας και 2-3 επιλογής των μαθητών; Εκεί να δεις τι έχει να γίνει !!! Το σχολείο δεν μπορεί να δουλέψει με 14 μαθήματα από τα οποία σχεδόν όλα είναι φυτευτά στους μαθητές για να συμπληρώσουν κάποιοι συνάδελφοι ωράριο. ΛΙΓΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Πινόκιο Νο3 ο Ιππότης
|

Άσε ρε φίλε, που θα μας ενώσει ο Μητσοτάκης! Υβριδική πλάκα μας κάνεις? Μπα σε καλό σου, με έκανες και γέλασα βραδιάτικα.
Το Πινόκιο, για εμένα κατάλαβες εσύ ότι το έβαλα? Στα νούμερα που παρέθεσα και στη δημόσια δήλωση του Κυριάκου, έχετε να απαντήσετε τίποτα κύριοι ή καραμέλα για το λαιμό?
Ε δεν λες και "στο παρελθόν", για το 2014. Παιδί να ήταν, Α' δημοτικού θα πήγαινε ακόμα. Και επειδή είναι πολύ πρόσφατο, κοίτα και εσύ κι ο φίλος σου να διδαχθείτε τίποτα για το μέλλον.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ