ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ

Γνωμοδότηση για τις μεταθέσεις υπαλλήλων ΙΔΑΧ του υπ. Παιδείας

Ύστερα από ερώτημα του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 03/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"H Υπηρεσία, στα πλαίσια των οριζομένων στο άρθρο 85 του π.δ. 18/2018 «Οργανισμός του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων», δύναται να διενεργήσει μεταθέσεις διοικητικών υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης των διοικουμένων, κατόπιν αίτησης των υπαλλήλων και για προσωπικούς λόγους (εφόσον βεβαιώνεται η ύπαρξη υπηρεσιακών αναγκών) από τις Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε οργανικές μονάδες των Περιφερειακών Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου και αντιστρόφως, υπό την προϋπόθεση ότι η μετάθεση γίνεται σε κενή θέση εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας που ήδη ο μετατιθέμενος υπάλληλος κατέχει προς κάλυψη υπηρεσιακής ανάγκης .

Τη γνωμοδότηση αυτή εξέδωσε, ομόφωνα, το Γ τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ύστερα από σχετικό ερώτημα του υπουργείου Παιδείας.

Η ερωτώσα υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπέβαλε το ερώτημα , ενόψει εκκρεμούς αίτησης υπαλλήλου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (στην οποία γίνεται επίκληση και προσωπικών λόγων), που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και κατέχει οργανική θέση ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, για μετάθεσή του σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στο κείμενο του ερωτήματος αναφέρεται ότι η ερωτώσα υπηρεσία , στα πλαίσια διοικητικής πρακτικής που ακολουθείται, αναζήτησε τόσο την άποψη της υπηρεσίας προέλευσης των υπαλλήλων  προκειμένου να διασφαλιστεί  η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία  αυτής μετά την τόν αποδοχή των αιτήσεων  και την αποχώρηση των υπαλλήλων, όσο και την άποψη της υπηρεσίας υποδοχής σχετικά με τις εκεί υφιστάμενες  υπηρεσιακές ανάγκες και έλαβε σύμφωνε γνώμες.

Ωστόσο η ερωτώσα υπηρεσία προβληματίζεται για την υλοποίηση των αιτήσεων αυτών επειδή ότι η σχετική διάταξη  του άρθρου 67 του Υπαλληλικού κώδικα (ν. 3528/2007), προβλέπει ότι η μετάθεση επιτρέπεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου ως τέτοιου νοουμένου του μόνιμου υπαλλήλου, χωρίς δηλαδή να επεκτείνεται στους υπαλλήλους με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Πριν την υποβολή του ερωτήματος προς το ΝΣΚ , η ερωτώσα υπηρεσία, απηύθυνε ερώτημα ομοίου περιεχομένου στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης , το οποίο απάντησε ότι αναφορικά με τη δυνατότητα μετάθεσης των ανωτέρω διοικητικών υπαλλήλων η υπηρεσία τους δεν είναι η καθ ύλην αρμόδια να ερμηνεύσει την ως άνω διάταξη

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.