Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ποια σχολεία κλείνουν λόγω απολύμανσης

Διαρκής ενημέρωση
Δημοσίευση: 03/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Δήμος Πύργου

Σε προληπτική απολύμανση σχολικών συγκροτημάτων ως μέτρο πρόληψης και περιορισμού του κορονοϊού προχωρά ο Δήμος Πύργου στα σχολεία της αρμοδιότητάς του  όλων των βαθμίδων.

Για το λόγο αυτό τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 5/3 και την Παρασκευή 6/3.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Πύργου για το θέμα ανέφερε:

"Το να προλαμβάνεις είναι ασύγκριτα καλύτερο από το να θεραπεύεις στην Ιατρική. Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο γενικό πληθυσμό γύρω από την εξάπλωση της ίωσης του Κορωνοϊού και επειδή στη χώρα αρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα και επειδή έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο Μαθητικό πληθυσμό ο οποίος τελεί σε συνθήκες που εχουν αυξημένη πιθανότητα μετάδωσης του Ιού , πρέπει να προβούμε σε διαδιακασία απολύμανσης όλων των χώρων που εξελίσεται η εκπαιδευτική διαδικασία. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αναθέτουμε σε όλους όσους μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά στην πόλη μας, άμεσα ξεκινήσουν σε όλα τα σχολεία την απολύμανση. Ήδη όλα τα σχολεία έχουν προμηθευτεί εδώ και αρκετό καιρό αντισηπτικά τα οποία εχουν τοποθετηθεί στις αίθουσες προς χρήση των μαθητών"

Δημήτρης Μεσσαλάς Αντιδήμαρχος Παιδείας:

"Προτεραιότητα της Δημοτικής αρχής είναι η προστασία των Μαθητών για την καταπολέμηση του Ιου που επικρατεί τον τελευταίο καιρό και έχει ανησυχήσει τις οικογένειες και τη μαθητική κοινότητα. Ταυτόχρονα είναι και η εποχική γρίπη που όπως γνωρίζεται με απόφαση του Δημάρχου είχαμε κλείσει αρκετά σχολεία ως εκ τούτου θα προβούμε στο κλείσιμο των σχολείων την Πέμπτη και την Παρασκευή  ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να γίνει απολύμανση και στις 87 σχολικές μονάδες του Δήμου μας για να αποτρέψουμε τον κίνδυνο μετάδωσης της ασθένειας"

Δήμος Βοίου

Σας ανακοινώνουμε ότι μετά την υπ’ αριθμ. 761/2020 απόφαση του Δημάρχου, αύριο Τετάρτη 04-03-2020 οι Παιδικοί Σταθμοί και τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια) του Δήμου Βοίου, δεν θα λειτουργήσουν, διότι θα διενεργηθεί προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων από εξειδικευμένο συνεργείο.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εταιρείας που θα διενεργήσει την απολύμανση, οι σχολικές μονάδες μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά μετά την παρέλευση 6 ωρών από την ολοκλήρωση των εργασιών.

Συνεπώς την Πέμπτη 05-03-2020 τα  σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δήμος Μεταμόρφωσης

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Έχοντας υπόψη:
1.Τις δ/ξεις του άρθρου 58 του Ν. 3852/2020 ( ΦΕΚ 87 τεύχος Α΄/2010 )
2.Το άρθρο 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 , Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης κ
της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης .
3. Την υπ΄ αριθμ.116/3-3-20 Απόφαση Δημάρχου Μεταμόρφωσης
4.Την 25/2/20 (ΦΕΚ 42α/25-2-20) Πράξη νομοθετικού περιεχομένου , που αφορά στα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοιού.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
Τη διακοπή μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας του Δήμου μας στις 4-3-2020 ημέρα Τετάρτη για απολύμανση ως μέτρο πρόληψης .

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ -ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
& ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΜΠΑΛΤΑΣ Γ. ΙΩΑΝΝΗΣ

Δήμος Ραφήνας Πικερμίου

Ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου έχοντας υπόψη:

ΑΠΟΦΑΣΗ 89/2020

Τις διατάξεις του άρθρου 58 και 94 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α’/2010), όπως ισχύουν.

Το Προεδρικό Διάταγμα 79 αρ. 4 (Οργάνωση και λειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) (ΦΕΚ 109/Α’/2017).

Την ανάγκη να προφυλαχθούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από ιογενείς λοιμώξεις.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Τη διακοπή των μαθημάτων σε όλα τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (Ειδικό Νηπιαγωγείο Νταού ΠΝΑ, Ειδικό Δημοτικό Νταού ΠΝΑ και ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης), για τρεις (3) συνεχόμενες ημέρες, ήτοι Τετάρτη 4, Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020, λόγω πρόληψης εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων.

Η απόφαση αυτή θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.