Placeholder

ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ

“Έσπασε” όλα τα “κοντέρ” ο ΔΟΑΤΑΠ με εντολή Ν. Κεραμέως: Διεκπεραίωσε 750 φακέλους μέσα σε 14 ημέρες!!!

Νέο ΔΣ ΔΟΑΤΑΠ : Δέσμευση μας να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα
Δημοσίευση: 04/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Έσπασε” όλα τα “κοντέρ” η διοίκηση του ΔΟΑΤΑΠ,  καθώς μέσα σε 14 ημέρες διεκπεραίωσε 750 φακέλους, όταν τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο, ετησίως,  διεκπεραιώνονταν περίπου 5.000 φάκελοι.

Οι 750 φάκελοι  εξετάστηκαν με την ένδειξη του “επείγοντος”, μετά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. στις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου,  προκειμένου οι υποψήφιοι  να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών ΑΆθμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ.

Ο ΔΟΑΤΑΠ τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση ότι “ δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα”,και σημειώνει:  

Υλοποιείται η γενική κατεύθυνση της υπ. Παιδείας: Οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Υλοποιώντας και τη γενική κατεύθυνση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, όπως αυτή προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις της. Με διαφάνεια, ίση μεταχείριση, τήρηση της νομιμότητας και με τα υψηλά στάνταρ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγώριση τίτλων.

Πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας: Το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες. Κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας.

Προτεραιότητά μας: Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ' ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ'ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσα επικαιροποίησης.

Δέσμευση: Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σχόλια (13)

 
Γιώργος Τσ.
26 Οκτ 2020 16:20

Χάνουμε τον χρόνο μας εδώ. Και να θέλει ο λαός να κάνει έναρξη να κινηθεί λίγο η οικονομία δεν σε αφήνει η γραφειοκρατία.

 
Μ. Κώστας
29 Μάιος 2020 13:38

Αριθμός καταχώρησης αίτησής μου στον ΔΟΑΤΑΠ .../31-10-2019
Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου ..... την 1η Απριλίου 2020 και καθαρογράφεται από 30-4-2020. Αναμένω... ακόμη...

 
Κώστας
28 Απρ 2020 12:46

Δυστυχώς μαζί με τα “κοντέρ” ο ΔΟΑΤΑΠ έσπασε μάλλον και τη μηχανή του και έχουν κολλήσει τα πάντα. Κρίμα το μέλλον των ανθρώπων, ειδικά σε τέτοιες εποχές, να παγώνει λόγω τέτοιων οργανισμών.

 
Στην πρέσα ο δοαταπ
06 Μαρ 2020 18:07

Πρέσα ο ΔΟΑΤΑΠ, αξιόλογο νέο. Η ΕΘΑΕΕ ακόμα να συγκροτηθεί ή μήπως ξεχάσαμε να υπογράψουμε τις αιτήσεις πάλι; Ούτως ή άλλως δώσαμε πιστοποίησης στα Πανεπιστήμια μας. Ας περιμένουν τα "Πανεπιστήμια" αμάν πια τόσο ανυπομονησία.. λες και δεν τους δίνουμε σημασία και στοιχειώδη δικαιώματα εδώ και δεκαετίες..

 
Κώστας
05 Μαρ 2020 22:10

Πολύ ωραία νέα! Μακάρι να προχωρήσει έτσι η διαδικασία αναγνωρίσεων με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να ξεκολλήσουν και οι παλαιότερες αιτήσεις. Και κάτι τελευταίο προς τους ανθρώπους του ΔΟΑΤΑΠ: Σεβαστείτε την σειρά προτεραιότητας, ειδικά για τα βασικά πτυχία βασίζεται πάνω σας το μέλλον ανθρώπων.

 
Μαρία
05 Μαρ 2020 18:22

Έσπασε τα κοντερ ο ΔΟΑΤΑΠ αλλά της υπομονής μας. Κατέθεσα αίτηση αναγνώρισης τον Σεπτέμβριο. Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με email αλλά και τηλεφωνικά. Καμμία εξέλιξη. Έκανα αίτηση επίσπευσης πρόσφατα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμμία εξέλιξη.
Το χθεσινό δελτίο τύπου λέει διάφορα. Μεταξύ άλλων μιλάει για διαφάνεια ισονομία και άλλα. Ποιά διαφάνεια και ισονομία όταν βλέπω ότι αναγνωρίζονται τίτλοι που κατατέθηκαν αργότερα και στο δικό μου αίτημα καμμία απάντηση??
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ

 
kon
05 Μαρ 2020 15:15

Ευκαιρία να δώσει εντολή να διεκπεραιωθούν και οι αιτήσεις που εκκρεμούν στο σαεπ/ατεεν, ή μήπως εκκρεμούν εσκεμμένα λόγω κάποιας "εντολής;"

 
Κώστας
04 Μαρ 2020 20:22

Πάντως εγώ από το 2019 και ακόμα δεν έχω κανένα νέο. Τώρα τι κοντέρ έσπασαν θα φανεί στα στατιστικά στοιχεία γιατί πολύ πιθανό να εξέτασαν μαζικά αιτήσεις ενός δυο πανεπιστημίων . Ας δώσουν αναλυτικά στοιχεία να δούμε.

 
maria
04 Μαρ 2020 17:16

ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ?
ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΔΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!!!!!!

 
Nicky
04 Μαρ 2020 15:16

Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση και να μην αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο διαγωνισμό..

 
ΑΠ
04 Μαρ 2020 14:14

Ας είναι καλά το Ε-ΔΟΑΤΑΠ!

 
Apostolos
04 Μαρ 2020 13:59

Καταλάβατε γιατί τα προηγούμενα χρόνια ΔΟΑΤΑΠ και ΣΑΕΠ καθυστερούσαν? Πολιτική βούληση το λένε.

 
ΓΣ
04 Μαρ 2020 11:53

ΜΠΡΑΒΟ - να τα λέμε και τα καλά. Προσωπικά για μένα το πρ. ΔΙΚΑΤΣΑ έκανε 1,5 χρόνο να τελειώσει με την αίτησή μου. Μακάρι να τρέχει έτσι ο ΔΟΑΤΑΠ και μακάρι να παρέχει και διαφάνεια με ένα καλό πληροφοριακό σύστημα που να δείχνει στον πολίτη πόσες αιτήσεις εκκρεμούν, ποιός ο αναμ. χρόνος διεκπεραίωσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της αίτησης κλπ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ