“Έσπασε” όλα τα “κοντέρ” ο ΔΟΑΤΑΠ με εντολή Ν. Κεραμέως: Διεκπεραίωσε 750 φακέλους μέσα σε 14 ημέρες!!!

“Έσπασε” όλα τα “κοντέρ” η διοίκηση του ΔΟΑΤΑΠ, καθώς μέσα σε 14 ημέρες διεκπεραίωσε 750 φακέλους, όταν τα προηγούμενα χρόνια κατά μέσο όρο, ετησίως, διεκπεραιώνονταν περίπου 5.000 φάκελοι.
Οι 750 φάκελοι εξετάστηκαν με την ένδειξη του “επείγοντος”, μετά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. στις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, προκειμένου οι υποψήφιοι να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες διορισμών, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών ΑΆθμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ.
Ο ΔΟΑΤΑΠ τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση ότι “ δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα”,και σημειώνει:
Υλοποιείται η γενική κατεύθυνση της υπ. Παιδείας: Οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες. Υλοποιώντας και τη γενική κατεύθυνση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, όπως αυτή προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις της. Με διαφάνεια, ίση μεταχείριση, τήρηση της νομιμότητας και με τα υψηλά στάνταρ του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για την αναγώριση τίτλων.
Πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας: Το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες. Κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας.
Προτεραιότητά μας: Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ' ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ'ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσα επικαιροποίησης.
Δέσμευση: Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιτροπής Ανταγωνισμού και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
- Σημαντικές διακρίσεις για το ΕΚΠΑ στην Κατάταξη Θεματικών Περιοχών και Επιστημονικών Αντικειμένων της QS (Quacquarelli...
- Σεισμός: Κλειστά αύριο τα Σχολεία στους Δήμους Τρικκαίων, Πύλης, Φαρκαδόνας και Μετεώρων
- “Ρήγμα” στη Σύνοδο Πρυτάνεων για τις φοιτητικές καταλήψεις: Τρεις Πρυτάνεις με κοινή δήλωση διαφοροποιούνται από το ανακ...
- Ερώτηση 47 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε εκπαιδευτικές μονάδες της χώρας
- Περικοπή των αποδοχών μελών ΔΕΠ: Στις 2 Απριλίου θα συζητηθεί στο ΣτΕ προδικαστικό ερώτημα
- Νίκος Φίλης: Ασφυκτικός κομματικός έλεγχος και στην Έρευνα
- Η ανακοίνωση της έκτακτης Συνόδου Πρυτάνεων
- Πως φαντάζονται 5χρονοι μαθητές την Ν. Κεραμέως έξω απ το υπ. Παιδείας και πηγαίνοντας στο σπίτι της
- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για χαρακτηρισμό περαιτέρω δημοσίων σχολείων ως Πρότυπων ή Πειραματικών
Σχόλια (13)
Χάνουμε τον χρόνο μας εδώ. Και να θέλει ο λαός να κάνει έναρξη να κινηθεί λίγο η οικονομία δεν σε αφήνει η γραφειοκρατία.
Αριθμός καταχώρησης αίτησής μου στον ΔΟΑΤΑΠ .../31-10-2019
Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου ..... την 1η Απριλίου 2020 και καθαρογράφεται από 30-4-2020. Αναμένω... ακόμη...
Δυστυχώς μαζί με τα “κοντέρ” ο ΔΟΑΤΑΠ έσπασε μάλλον και τη μηχανή του και έχουν κολλήσει τα πάντα. Κρίμα το μέλλον των ανθρώπων, ειδικά σε τέτοιες εποχές, να παγώνει λόγω τέτοιων οργανισμών.
Πρέσα ο ΔΟΑΤΑΠ, αξιόλογο νέο. Η ΕΘΑΕΕ ακόμα να συγκροτηθεί ή μήπως ξεχάσαμε να υπογράψουμε τις αιτήσεις πάλι; Ούτως ή άλλως δώσαμε πιστοποίησης στα Πανεπιστήμια μας. Ας περιμένουν τα "Πανεπιστήμια" αμάν πια τόσο ανυπομονησία.. λες και δεν τους δίνουμε σημασία και στοιχειώδη δικαιώματα εδώ και δεκαετίες..
Πολύ ωραία νέα! Μακάρι να προχωρήσει έτσι η διαδικασία αναγνωρίσεων με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να ξεκολλήσουν και οι παλαιότερες αιτήσεις. Και κάτι τελευταίο προς τους ανθρώπους του ΔΟΑΤΑΠ: Σεβαστείτε την σειρά προτεραιότητας, ειδικά για τα βασικά πτυχία βασίζεται πάνω σας το μέλλον ανθρώπων.
Έσπασε τα κοντερ ο ΔΟΑΤΑΠ αλλά της υπομονής μας. Κατέθεσα αίτηση αναγνώρισης τον Σεπτέμβριο. Έχω επικοινωνήσει πολλές φορές με email αλλά και τηλεφωνικά. Καμμία εξέλιξη. Έκανα αίτηση επίσπευσης πρόσφατα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμμία εξέλιξη.
Το χθεσινό δελτίο τύπου λέει διάφορα. Μεταξύ άλλων μιλάει για διαφάνεια ισονομία και άλλα. Ποιά διαφάνεια και ισονομία όταν βλέπω ότι αναγνωρίζονται τίτλοι που κατατέθηκαν αργότερα και στο δικό μου αίτημα καμμία απάντηση??
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Ευκαιρία να δώσει εντολή να διεκπεραιωθούν και οι αιτήσεις που εκκρεμούν στο σαεπ/ατεεν, ή μήπως εκκρεμούν εσκεμμένα λόγω κάποιας "εντολής;"
Πάντως εγώ από το 2019 και ακόμα δεν έχω κανένα νέο. Τώρα τι κοντέρ έσπασαν θα φανεί στα στατιστικά στοιχεία γιατί πολύ πιθανό να εξέτασαν μαζικά αιτήσεις ενός δυο πανεπιστημίων . Ας δώσουν αναλυτικά στοιχεία να δούμε.
ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ?
ΕΧΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΔΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ!!!!!!
Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση και να μην αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο διαγωνισμό..
Ας είναι καλά το Ε-ΔΟΑΤΑΠ!
Καταλάβατε γιατί τα προηγούμενα χρόνια ΔΟΑΤΑΠ και ΣΑΕΠ καθυστερούσαν? Πολιτική βούληση το λένε.
ΜΠΡΑΒΟ - να τα λέμε και τα καλά. Προσωπικά για μένα το πρ. ΔΙΚΑΤΣΑ έκανε 1,5 χρόνο να τελειώσει με την αίτησή μου. Μακάρι να τρέχει έτσι ο ΔΟΑΤΑΠ και μακάρι να παρέχει και διαφάνεια με ένα καλό πληροφοριακό σύστημα που να δείχνει στον πολίτη πόσες αιτήσεις εκκρεμούν, ποιός ο αναμ. χρόνος διεκπεραίωσης ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της αίτησης κλπ.