Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Κορωνοϊός: Ενα απο τα μέτρα που θα εκτιμηθούν είναι το κλείσιμο όλων των σχολείων και Πανεπιστημίων της χώρας

"Νομίζω δεν θα φθάσουμε στο σημείο να κλείσουν και οι δημόσιες υπηρεσίες"
Δημοσίευση: 05/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ένα από τα μέτρα που θα εκτιμηθούν είναι και το κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της νόσου, δήλωσε σήμερα  το μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες του υπουργείου Υγείας καθηγητής  της Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής.

“Ένα από τα μέτρα που θα εκτιμηθούν είναι και το κλείσιμο των σχολείων. Το κλείσιμο των σχολείων έχει νόημα στην αρχή των επιδημιών  και όχι όπως στην Ιταλία που τώρα είναι σε έξαρση κι αποφασίστηκε των κλείσιμο των Πανεπιστημίων και σχολείων” είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας το μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Δημοσιογράφος: Είμαστε πολύ κοντά σε μια τέτοια απόφαση;

Αθ. Τσακρής (ΕΑΕΣΔΥ): Θα  εκτιμηθεί όταν υπάρξουν περιστατικά αρκετά  που συνηγορούν στην εξάπλωση του ιού.

Δημοσιογράφος: Οταν λέτε να  κλείσουν τα σχολεία εννοείτε όλα στην Ελλάδα;

Αθ. Τσακρής (ΕΑΕΣΔΥ): Θα εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι. Τα σχολεία  είναι εστία  που συνήθως οι ιοί εξαπλώνονται στην οικογένεια. Σίγουρα το μέτρο αυτό θα συνεκτιμηθεί.Πρόκειται για ένα από τα μέτρα που σίγουρα θα συζητηθούν.

Δημοσιογράφος: Σε περίπτωση που κλείσουν τα σχολεία δεν θα πρέπει και οι μαθητές και οι φοιτητές να παραμείνουν για μερικές ημέρες στα σπίτια τους;

Αθ. Τσακρής (ΕΑΕΣΔΥ): Αν ληφθούν τέτοια μέτρα θα πρέπει να συνοδευθούν και με αντίστοιχες οδηγίες που θα συμβάλουν στην επιβράδυνση της εξάπλωση του ιού.

Δημοσιογράφος: Θα δούμε να κλείνουν και δημόσιες υπηρεσίας;

Αθ. Τσακρής (ΕΑΕΣΔΥ): Νομίζω δεν θα φθάσουμε σε αυτό το σημείο αλλά σίγουρα όλα θα συζητηθούν ανάλογα με τη δυναμική και τα στοιχεία της εξάπλωσης.

Σχόλια (23)

 
Όχι στο Γενικό κλείσιμο σχολειων
08 Μαρ 2020 13:44

πάρα μόνο κατά περίπτωση .

 
Χαλβάς όνομα και πράγμα
08 Μαρ 2020 11:14

@ Ο καθένας το χαλβά του...
Να μας δείξετε αυτές τις μελέτες. Ή μάλλον να τις κοινοποιήσετε στην υπουργό παιδείας της Ιταλίας που έκλεισε όλα τα σχολεία ως τις 15/3. Οι κουτόφραγκοι δεν ξέρουν ότι εδώ στην Ελλάδα τις κολοκύθες κάποιοι τις έχουν εκεί που περισσότεροι άνθρωποι έχουν το κεφάλι.

 
Ο καθένας το χαλβά του...
08 Μαρ 2020 10:42

Υπάρχουν μελέτες από άλλες περιπτώσεις που έδειξαν ότι το καθολικο κλείσιμο σχολείων δεν είχε θετική επίδραση στη μη εξάπλωση ιού. Άλλα μέτρα στο σωστό χρόνο με γρήγορα αντανακλαστικά είναι πολύ περισσότερο σημαντικά!

 
Θα αντέξουμε τον κορονοιο
07 Μαρ 2020 23:31

Αντέξαμε δυο Καραμανλήδες, δυο Παπανδρέου και δυο Μητσοτάκηδες. Τον κορονοιό δεν θα αντέξουμε;

 
ΔΙΚΑΙΟΣ
07 Μαρ 2020 22:44

Η πρόληψη σημαίνει κλείσιμο των σχολείων! Δεν χρειάζονται τα ημίμετρα. Είναι όμως θέμα πολιτικής ηγεσίας και συνενόησης.

 
foros1
07 Μαρ 2020 13:18

Μήπως από Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές με μάσκες στα σχολεία και όσοι γονείς θέλουν για τα παιδιά τους?
ΟΛΜΕ ακούς?

 
Μαρια
06 Μαρ 2020 19:46

Πρώτη φορά τα παιδιά έχουν βήχα και συνάχι; Υπάρχουν κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό; Όπου υπάρχουν κλείνουν τα σχολεία. Αθλητικά σωματεία, μπαλέτα, φροντιστήρια είναι όλα ανοιχτά. Το καθολικό κλείσιμο θα ευνοήσει την παραοικονομία του ιδιαίτερου δύο μήνες πριν τις εξετάσεις ξένων γλωσσών και πριν τις πανελλήνιες, κάποιοι το περιμένουν σαν τρελοί.

 
Δικαιος
06 Μαρ 2020 17:55

Τα σχολεια πρεπει νσ κλεισουν αμεσα. Ηδη καποιοι γονεις κρατανε τα παιδια στο σπιτι. Οι υπολοιποι εμεις και τα παιδια πιυ ερχονται ζουμε εναν εφιαλτη διοτι πολλα παιδια εχουν συναχι η βηχα. Θα πρεπει οι αρμοδιοι να παρουν δραστικα μετρα. Ευχαριστουμε.

 
Μαρια
06 Μαρ 2020 16:06

Πρώτα πρέπει να ακυρωθούν όλες οι σχολικές εκδρομές, σχολικά πρωταθλήματα, θεατρικές παραστάσεις και μετά συνολικά

 
ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ
06 Μαρ 2020 15:44

Όχι αναστολή αλλά απαγόρευση των εκδρομών. Οι γονείς έχουν πληρώσει για υπηρεσίες που δε θα λάβουν. ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ. Με αναστολή να ξεμπερδεψει το Υπουργείο με τα πρακτορεία. ΡΗΤΗ Απαγόρευση η τίποτα. Με απαγόρευση τα πρακτορεία είναι αναγκασμενα να επιστρέψουν τα χρήματα η να μεταθέσουν την εκδρομή αν αυτό είναι επιθυμητο. Αλλιώς...

 
ζορρ
06 Μαρ 2020 15:17

κλειστε τα τωρα μετα θα ειναι αργα και θα πρεπει να κανετε χαρακιρι τελειωνετε με τις σαχλαμαρες σας οταν αρχισουν να πεφτουν σαν τις μυγες θαναι αργα!!!!!!!!!!

 
C
06 Μαρ 2020 12:27

Αυτό το ΣΚ ετοιμάζονται ένα σωρό μαθητές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό ρητορικής στη Θεσσαλονίκη (!!)

 
Kathrin13
06 Μαρ 2020 08:59

Δυστυχώς, οι εκδρομές συνεχίζονται στο εσωτερικό με πολλά σχολεία να επισκέπτονται και Πανεπιστήμια. Η επίσκεψη της περισσότερες φορές γίνεται εκτός από τα Τμήματα και στην Βιβλιοθήκη αλλά και στη Λέσχη. Οπότε τα παιδιά αυτά έρχονται σε επαφή με φοιτητές από όλη την Ελλάδα, ακαδημαϊκούς που μπορεί να έχουν συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, φοιτητές του προγράμματος ERASMUS+ που ήρθαν για το εαρινό εξάμηνο. Και δυστυχώς η απάντηση των συνοδών όταν τους αναφέρεις όλα αυτά είναι ότι έχουν δώσει τα λεφτά........

 
Μαρια
06 Μαρ 2020 00:36

Δηλαδή πρέπει να βγάλει το Υπουργειο ανακοίνωση για να σταματήσουν οι εκδρομές; Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο; Υπάρχουν σύλλογοι Διδασκόντων και εκπαιδευτικοί που αποφασίζουν να συνοδεύσουν τα παιδιά σε εκδρομή υπό αυτές τις συνθήκες;

 
Εκπαιδευτικός
05 Μαρ 2020 23:44

Τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν προληπτικά! Δε χρειάζεται να έχουμε κρούσματα για να παρθεί μια τέτοια απόφαση. Σε συνάντηση που είχαμε με παιδίατρο μας είπε ότι όταν ένα παιδί νιώσει αδιαθεσία πρέπει άμεσα να ειδοποιούνται οι γονείς του και να του φοράμε μάσκα. Πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό αφού έχουν εξαντληθεί οι μάσκες στα φαρμακεία; Επίσης πρέπει να ακυρωθούν όλες οι εκπαιδευτικές επισκέψεις εντός της χώρας, διότι όταν ακυρώνει το κάθε σχολείο προληπτικά, το ξενοδοχείο αρνείται να γυρίσει τα χρήματα πίσω διότι δεν υπάρχει επίσημη εντολή ακύρωσης όλων των εκπαιδευτικών επισκέψεων. Τι περιμένουμε....

 
Εκπαιδευτικός σε πολλές σχολικές μονάδες
05 Μαρ 2020 23:28

Τα σχολεία έπρεπε ήδη να είχαν κλείσει. Είναι προτιμότερη μια πρόληψη, ακόμα και στην περίπτωση που εκ των υστέρων θα αξιολογηθεί ως περιττή, από μια αργοπορημένη λήψη μέτρων που δεν θα μπορέσει να περιμαζέψει δεδομένα και να οργανώσει αντιμετώπιση. Είναι πάντως κρίμα που οι "ειδικοί" στο Υπουργείο κινούνται ποσομετρικά με τα κρούσματα: αν προκύψει κρούσμα, θα προκύψει μέτρο. Αλήθεια σε έναν (φυσικά και απευχόμενο) θάνατο, θα μπορέσει να αναδιαμορφωθεί ο κακός πανικός; Κρίμα, κρίμα, κρίμα. Ειδικά γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο ευκρινώς για ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο 15θήμερο. Και μην ξεχνάτε λεπτό τα ΜΗ διαγνωσμένα κρούσματα, καθώς και την συνεχιζόμενη ελλιπή αντιμετώπιση και ανεύθυνη ακόμα στάση μεγάλης μερίδας του κόσμου (ταμίες που φτερνίζονται μπροστά στον πελάτη, ασθενείς που αρνούνται να πάρουν αγωγή και αντιμετωπίσουν ιατρικά το "κρυολόγημά" τους, μαζικές συναθροίσεις κάθε είδους χωρίς σκέψη και λογική κοκ). Όλοι αυτοί περιβάλλουν και περιβάλλονται από παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Η αλληλοεπίδραση είναι σπειροειδής, ανανεώσιμη και ανεξάντλητη. Κάνει θλίψη απόψε ή εγώ τείνω σε θλίψη από την ολιγωρία;

 
δασκαλα πρωτοβαθμιας εκπαιδευσης
05 Μαρ 2020 20:19

Εξακολουθουν και διοργανωνονται ημεριδες εκπαιδευτικων στις οποιες συγκεντρωνονται 200 κακι πλεον δασκαλοι και κανενας δεν αναλαμβανει την ευθυνη της αναβολης τους.Σε ποσα σχολεια,μαθητες και γονεις θα μπορουσαν αυτοι να διασπειρουν τον ιο?Και κυριως,γιατι θα πρεπει να εκτεθουν οι ιδιοι και οι οικογενειες τους σ αυτον τον κινδυνο?

 
ΜΑΝΟΣ
05 Μαρ 2020 19:45

Είναι βεβαιο ότι κυκλοφορούν αδιάγνωστα κρούσματα και εντός σχολείων.Τι περιμένετε να νοσήσει μισό σχολείο για να τα κλείσετε;

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
05 Μαρ 2020 19:43

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

 
Εκπαιδευτικός
05 Μαρ 2020 19:32

Πραγματικά, πρέπει άμεσα να βγει απόφαση για τις σχολικές εκδρομές. Και για το εσωτερικό. Είναι ένα θέμα που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία αυτή τη στιγμή. Και η απόφαση να είναι πολύ συγκεκριμένη και διατυπωμένη έτσι ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει το Υπουργείο να κάνει επίσημες ανακοινώσεις σήμερα-αύριο.

 
Αντώνης Π.
05 Μαρ 2020 19:00

Είναι ήδη αργά. Θα έπρεπε να είχαν κλέισει χθες .

 
Γονέας
05 Μαρ 2020 18:50

Με τις σχολικές εκδρομές του Λυκείου δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια απόφαση;

 
Ενεργός Εκπαιδευτικός
05 Μαρ 2020 18:42

Πριν από οποιοδήποτε άλλο μέτρο, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, το Υπουργείο Παιδείας πρέπει αμέσως να προχωρήσει σε αναστολή: Των σχολικών περιπάτων, όλων των εντός της χώρας εκπαιδευτικών επισκέψεων και όλων των εντός της χώρας σχολικών εκδρομών (ημερήσιων ή πολυήμερων).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.