ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Κορωνοϊός (Τα πρόσθετα μέτρα): Αναστέλλονται οι εκδρομές εσωτερικού για δύο εβδομάδες

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.
Δημοσίευση: 08/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η σύσκεψη , στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, για τον Κορωναϊό για τα πρόσθετα μέτρα για τα σχολεία και Πανεπιστήμια.

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν  είναι:

Α. Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Β. Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

Γ. Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Δ. Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ε. Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Παιδείας Νίκη Κεραμέως,  Υγείας Β. Κικίλιας, οι  υφυπουργοί Υγείας Β. Κοντοζαμάνης,   παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου Α. Σκέρτσος,  παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, κ  οι  γ.γ. του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης,  Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΘ. ΣΩΤ, ΤΣΙΟΔΡΑ

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μετάδοση του νέου κορονοϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες.

Σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Τα μέτρα αυτά είναι τα κατωτέρω:

• Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.

• Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

• Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.

• Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, ανακοινώνονται 7 νέα κρούσματα της νόσου, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Τα 6 από τα 7 συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ για το ένα η ιχνηλάτηση επαφών συνεχίζεται.

 

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (10)

 
γονέας
08 Μαρ 2020 22:22

Πότε ένα σχολείο κλείνει τελικά;

Αν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητή ή εκπαιδευτικό του σχολείου;
Αν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στο οικογενειακό περιβάλλον αυτών;
Αν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στον δήμο ή στην περιοχή;

Περιμένουμε "σήμα" του ΕΟΔΥ ώστε ο δήμος να αναστείλει τη λειτουργία; Με 14 ημέρες επώασης, όταν θα βρεθεί ένα κρούσμα θα ιχνηλατίσουν 300 μαθητές + τις οικογένειές τους???

Η απόλυτη κοροϊδία...

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
08 Μαρ 2020 21:25

Στις εκδρομές συμπεριλαμβάνονται οι διδακτικές κ εκπαιδευτικές επισκέψεις και οι περίπατοι;
Ας απαντήσει κάποιος γιατί στη νομοθεσία διαχωρίζονται...

 
gf
08 Μαρ 2020 20:53

Τι θα πει δύο βδομάδες? δίνουν ελπίδες στους μαθητές ότι μπορεί να πάνε μετά.....και μετά άλλες δυο....και τελικά θα χάσουν τα χρήματα τους και δεν θα πάνε εκδρομή. Απαγόρευση όλων των εκδρομών για το τρέχον έτος και επιβολή στις εταιρίες, πρακτορεία κλπ επιστροφής όλου του ποσού (εκτός διαχειριστικών εξόδων....) στους μαθητές.

 
DK
08 Μαρ 2020 19:03

Η απόφαση εϊναι λάθος.
Θα έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία , για να μη βιώσουμε αυτά που βιώνει τώρα η Ιταλία.
Αν η κατάσταση ομαλοποιηθεί , μπορούν να εξεταστούν πολλοί τρόποι αναπλήρωσης.

 
Γιωργος
08 Μαρ 2020 17:48

Τι θα γινει με τα χρηματα που εχουν προκαταβληθει? Το σχολειο μου εχει προκαταβαλει 27.000 ευρω για εκδρομη εξωτερικου. Το ιδιο δεκαδες αλλα σχολεια. Τα πρακτορεια δεν επιστρεφουν τα χρηματα γιατι τα εχουν προκαταβαλει και δεσμευονται με συμβολαια με αεροπορικες εταιριες και ξενοδοχεια του εξωτερικου. Οι εταιριες δεν επιστρεφουν τα χρηματα γιατι επικαλουνται πως δεν υππαρχει απαγορευση εισοδου στις χωρες τους ( γερμανια, τσεχια) οι αεροπορικες δεν τα επιστρεφουν γιατι οι πτησεις εγιμαν κανονικα αλλα εμεις δεν ημασταν εκει. Γιατι δεν λεει το υπουργειο τι θα γινει?

 
Ιταλία θα γίνουμε
08 Μαρ 2020 17:09

Ενω τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, η ατολμία λήψης μέτρων εγκαίρως απο την παρούσα κυβέρνηση (κλείσιμο ΟΛΩΝ των σχολείων για 7 ημέρες και απολυμάνσεις απο τους Δήμους) λόγω πιθανών κοινωνικών αντιδράσεων κάποιων που θεωρούν τα σχολεία "παιδότοπους φύλαξης" και όχι χώρους μάθησης και κοινωνικοποίησης ...

 
O.Δ.
08 Μαρ 2020 17:01

Τι γίνεται με τις εκδρομές που είναι σε εξέλιξη;

 
Έλλην
08 Μαρ 2020 16:57

Σκεπτόμενοι το ευρύτερο σύνολο και τις επιπτώσεις των αθρόων προσελεύσεων στα επείγοντα θα πρέπει ενδεχόμενα η ηγεσία να εκτιμήσει την παράμετρο ότι τα κάθε είδους σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν τοπικό αντίκτυπο ενώ οι πανεπιστημιακές σχολές στις οποίες προσέρχονται φοιτητές που προέρχονται απο πολλά διαφορετικά μέρη της αττικής και μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς μπορεί να αποτελέσουν κέντρα διασποράς σε ευρεία κλίμακα (μίλησα για την αττική λόγω της χωροθεσίας και του πλήθους ιδρυμάτων - φοιτητών.
Νομίζω απαιτούνται δραστικότερα μέτρα στην τριτοβάθμια...

 
Βασίλης
08 Μαρ 2020 16:42

Όταν λέει εκδρομές, εννοεί τα πάντα πχ σχολικούς περιπάτους, εκπαιδευτικές επισκέψεις κλπ και εντός της πόλης που είναι το σχολείο;

 
Alex
08 Μαρ 2020 15:00

Μισές δουλειές, ως συνήθως... κοιτάν το δέντρο και χάνουν το δάσος....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ