ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΕΑΠ:Λειτουργούν κανονικά οι διοικητικές υπηρεσίες

Δημοσίευση: 09/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με δεδομένη την έκδοση της με αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.15942/6.3.2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β ́ 725/8.3.2020 - το οποίο επανεκτυπώθηκε λόγω λάθους), και την προηγηθείσα αυτής από 7.3.2020 απόφασή μας, και για την άρση πάσης αμφισβήτησης σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σας γνωρίζουμε ότι, οι υπηρεσίες του Ιδρύματος κατά το αναφερόμενο στην ως άνω απόφαση (ΚΥΑ) χρονικό διάστημα, θα λειτουργήσουν κανονικά για τους εξής λόγους :

α) η δομή, η λειτουργία και η διάρθρωση των υπηρεσιών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κύριου φορέα δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της Χώρας, δεν προϋποθέτει τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού προσώπων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην έδρα του Ιδρύματος στην Πάτρα και δεν διαφέρει από τη λειτουργία οποιασδήποτε δημόσιας (Περιφέρεια, Δήμος, κ.λπ.) ή ιδιωτικής (καταστήματα τραπεζών κ.λπ.) υπηρεσίας, στην Πάτρα .

β) η συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος πέραν της εξυπηρέτησης των χιλιάδων φοιτητών του (επαναπρογραμματισμός και οργάνωση των Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων, - οργάνωση της εξεταστικής περιόδου κ.λπ.) συνδέεται με τη διάθεση της τεχνογνωσίας του Ιδρύματος και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πληττόμενες περιοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και όπου αλλού απαιτηθεί στην Επικράτεια καθώς και τη διάθεση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ιδρύματος, σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας και του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ώστε οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους, κατά την κρίσιμη για Χώρα τρέχουσα περίοδο.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με αίσθημα ευθύνης και ανταποκρινόμενο στις πρόσφατες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, επεκτείνει με τη συνέχιση της λειτουργίας του την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Καθηγητής, Οδυσσέας - Ιωάννης Ζώρας

Σχόλια (10)

 
Ο Τοτός
10 Μαρ 2020 09:34

1. Οι υπάλληλοι θα πανε κανονικα για δουλεια γιατι το ΕΑΠ ειναι εξ'αποστασεως. Δηλαδη, θα βρεθουν στις εγκαταστασεις για να δουλεψουν...εξ' αποστάσεως!
2. Αν καποιος υπαλληλος νοσησει απο τον ιο, δεδομενου της εξ' αποσταστεως φύσης του ιδρυματος αυτο σημαινει οτι ο ιος μεταδιδεται μεσω internet; Εχω την δωρεαν εκδοση του avast, κολλαω;

 
ΕΑΠ Κ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ
10 Μαρ 2020 00:18

Όσον αφορά τον βαθμό νομικής ισχύος, οι κανόνες του δικαίου μπορούν να ταξινομηθούν ιεραρχικά ως εξής:

.......
Η υπεροχή μιας νομικής πράξης σημαίνει ότι όλοι οι υπόλοιποι κανόνες του δικαίου πρέπει να απορρέουν από αυτήν, πρέπει να είναι συμβατοί με αυτή και να μην βρίσκονται σε σύγκρουση με αυτή. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι, εάν ένας κανόνας του δικαίου ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα στην ιεραρχία αντιβαίνει σε ιεραρχικά ανώτερο κανόνα του δικαίου, εφαρμόζεται ο «ισχυρότερος» κανόνας του δικαίου.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

α) εάν κάποιος/α, ακολουθώντας την εντολή της διοίκησης του ΕΑΠ κ όχι την ΚΥΑ, προσέλθει στο χώρο εργασίας, γίνει φορέας του ΙΟΥ κ ακολούθως τον μεταφέρει σε τρίτο πρόσωπο κ το τελευταίο καταλήξει, τι ευθύνες θα έχει κ κατά πόσο η απόφαση της διοίκησης είναι "νόμιμη" πηγή δίκαιου, σε περίπτωση που σε βάρος του κινηθούν δικαστικές αξιώσεις?

β) το ίδιο ερώτημα αφορά και τον/την ίδιο/α, δηλαδή εάν ο εργαζόμενος/η μετά από προσβολή με τον ΙΟ στο χώρο εργασίας, καταλήξει, , θα έχουν δικαίωμα οι δικοί του να προσφύγουν κατά της διοίκησης ή θεωρείται ότι φταίει ο/η ίδιος/α που δεν τήρησε την ΚΥΑ?

 
Γιώργος 2
09 Μαρ 2020 23:16

στη περίπτωση αυτή θα πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας καθώς η μονομερής αυτή ανακοίνωση του Προέδρου του Ε.Α.Π. έχει ληφθεί κατά παράβαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και επιφέρει ποινές.
Με την απόφασή του αυτή (και πρωτίστως εφόσον υπάρχουν πιθανά κρούσματα) διακυνδυνεύεται την υγεία του προσωπικού των οικείων τους και των λοιπών ατόμων που συναναστρέφονται.

 
Υπάλληλος β κατηγορίας
09 Μαρ 2020 23:05

Απαράδεκτον κύριε πρόεδρε. Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε εσείς για την υγεία των εργαζομένων σας;

 
Πρόεδρε!!!
09 Μαρ 2020 22:24

Αντί να αναδείξετε τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ΕΑΠ και να ενισχύσετε την εξ αποστάσεως εργασία ως ίδρυμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κάνετε ακριβώς το αντίθετο!!!
Η κυβέρνηση θα επιτρέψει την εργασία από το σπίτι, αλλά εσείς όχι...

 
Πέτρος
09 Μαρ 2020 21:27

Ο σκοπός των αποφάσεων και των ΦΕΚ είναι η μείωση της εξάπλωσης του ιού. Γίνεται μία απόφαση του Προέδρου, να υπερισχύει ΦΕΚ υπουργείων;

Τι θα γίνει εάν κολλήσουν άνθρωποι στον εργασιακό χώρο επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του ΦΕΚ;

 
Εργαζόμενος (2ης κατηγορίας)
09 Μαρ 2020 20:46

Ο Πρόεδρος είναι υπεράνω των υπουργικών αποφάσεων;

 
.
09 Μαρ 2020 20:16

Οι Νόμοι ερμηνεύονται στενά :

<<Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου, εξαιρουμένων των φοιτητικών εστιών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 6.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.>>

Δεν υπάρχει περιθώριο με την παρούσα απόφαση για τροποποίηση της από όργανο ή φορέα κατώτερο των υπογραφόντων υπουργών και υφυπουργών Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Δεν είναι νομικά αποδεκτή η οποιαδήποτε απόφαση που εναντιώνεται στην παρούσα και ο αυτός που επιβάλει λειτουργεί εκτός νομικών ορίων φέροντας της συνολική ευθύνη αστική και ποινική για την έκβαση της εν λόγω υπόθεσης με τον κορωνοϊού COVID-19.

 
Γιώργος
09 Μαρ 2020 20:07

Ας τοποθετηθεί το Υπουργείο ποια απόφαση υπερισχύει η ΚΥΑ (βάσει της Νομοθετικής ρύθμισης) ή η απόφαση της τοποθετημένης Διοικούσας ;
Τελικά η μετατροπή της "αναστολής"σε "απαγόρευση" έχει δικαίωμα το όποιο Όργανο να το μεταφράζει όπως το βολεύει ;

 
Εργαζόμενος ΕΑΠ
09 Μαρ 2020 19:19

Προφανώς οι εργαζόμενοι στο ΕΑΠ και οι συγγενείς τους είναι άνθρωποι 2ης κατηγορίας. Ας κολλήσουν και...έχει ο θεός!
Το ότι ο άνθρωπος που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Ρίο είναι συγγενής μέλους ΔΕΠ, το ότι εργαζόμενος στο ΕΑΠ είναι σε 14ήμερη καραντίνα δε παίζει κανένα ρόλο!
Τέλος, μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα; Το αναρτημένο ΦΕΚ του Υπουργείου Υγείας δεν έχει ισχύ; Και η απόφαση του Προέδρου μπορεί να το καταργήσει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ