Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ο Κορωνοϊός αναβάλει το εγχείρημα “Κεραμέως” για αρραβώνες των ελληνικών ΑΕΙ με τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια

Κανονικά και δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Πρυτάνεων στο Καβούρι
Δημοσίευση: 09/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η προγραμματισμένη επίσκεψη Πρυτανικών Αρχών 28 Πανεπιστημίων της Αμερικής για το τέλος του μήνα στη Ελλάδα, αναβάλλεται για αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, λόγω Κορωνοϊού.

Ωστόσο η προγραμματισμένη Σύνοδος Πρυτάνεων και Ανιπρυτάνεων το τετραήμερο από 12 έως 15 Μαρτίου, που μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι  και η σύμπραξη με τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια, θα πραγματοποιηθεί κανονικά σε ξενοδοχείο στο Καβούρι, παρουσία, κατά την προτελευταία ημέρα, της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ειδικότερα στην Ελλάδα επρόκειτο να έρθουν αντιπροσωπείες 28      Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, εκ των οποίων κάποια με “βαρύ” όνομα, όπως:   Harvard, Columbia, Berkeley, Princeton, Tufts, New York University, Johns Hopkins.

Οικοδεσπότης θα ήταν  ή ίδια η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.Με προσωπικές επαφές της, κατά τις δύο επισκέψεις της στην Αμερική, πρότεινε στις διοικήσεις των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων να συμπράξουν με τα τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Στην πρόταση ανταποκρίθηκαν 28 Πανεπιστήμια.

Το “μενού” της σύμπραξης θα περιλαμβάνει τη “δρομολόγηση μακροπρόθεσμων συνεργιών  όπως:

  •     η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών,
  •     η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας,
  •      η ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας, και,
  •     άλλες μορφές συνεργασίας που τα ίδια τα ιδρύματα θα αποφασίσουν.

Νόμος

Η υπουργός Παιδείας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση που θα στοχεύει στην διευκόλυνση της προσέγγισης ξένων με Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Οι διατάξεις αναμένεται να συμπεριληφθούν στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Σύνοδος Πρυτάνεων

Στη Σύνοδο η υπουργός Παιδείας θα παρουσιάσει αναλυτικά τις επαφές της με τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια, αλλά και με άλλων χωρών.

Παράλληλα θα παρουσιάσει τον κατάλογο με τα αμερικάνικα Πανεπιστήμια , αντιπροσωπείες των οποίων επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα τέλη Μαρτίου.

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια

Ηδη το κάθε Πανεπιστήμιο  έχει  καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις, στην αγγλική γλώσσα,  ως προς τις προοπτικές συνεργασίας με ξένα Πανεπιστήμια, καθώς επίσης και το προφίλ των σχολών.

Παράλληλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια ετοιμάζουν φακέλους με οπτικό και γραπτό ενημερωτικό υλικό , για ενημέρωση των αμερικάνικών Πανεπιστημίων.

Σχόλια (2)

 
UFO
11 Μαρ 2020 16:47

Αχχχ America America... Πάνε κι οι αρραβώνες, πάει και η matchmaker μαζί. Στο τέλος, στο "ράφι" τους βλέπω να μένουν.
Πάντως εντάξει... οι εξωγήινοι δεν εμφανίστηκαν ακόμη το 2020! Βάστα Κυριάκο!

 
Προβληματική Σύμπραξη ΕΚΠΑ με πρωην ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ
10 Μαρ 2020 10:39

Καλές και άγιες είναι οι συμπράξεις των ελληνικών ΑΕΙ με Αμερικάνικα Πανεπιστήμια αλλά τις προβληματικές συμπράξεις των ΤΕΙ με ΑΕΙ όπως αυτή του Πρώην ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ με το ΕΚΠΑ ποτε θα σας απασχολήσει κ. Υπουργέ; Σκύψτε και στο πρόβλημα των φοιτητών αυτών όπως ηλεκτρολόγοι, μηχανολόγοι, αυτοματιστές που ήδη μετά τη σύμπραξη με το ΕΚΠΑ έχασαν κατά το χειμερινό εξάμηνο πολλά μαθήματα λόγω μη έγκαιρης πρόσληψης διδακτικού προσωπικού από το ΕΚΠΑ. .. Που είναι το Συμβούλιο ένταξης ;;; Tι κάνει;; Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από τοΥπουργείο Παιδείας;;;;;;Αυτά δεν σας απασχολούν μόνο συμπράξεις για το ΘΕΑΘΗΝΑΙ;;;;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ