Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων και υπάλληλοι Γραμματειών όλων των Δομών Εκπαίδευσης εργάζονται κανονικά

Επίσης οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων (σχολείων , Φροντιστηρίων, ΚΞΓ, Κολλεγίων ΚΔΒΜ κλπ) μπορούν εφόσον το επιθυμούν να λειτουργούν μόνο τις Γραμματείες
Δημοσίευση: 11/03/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι Διευθυντές και οι υπάλληλοι των Γραμματειών των σχολείων,ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ,κλπ εργάζονται κανονικά, καθώς εξαιρούνται από το μέτρο του κλεισίματος όλων των Δομών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων  (σχολείων , Φροντιστηρίων, ΚΞΓ, Κολλεγίων ΚΔΒΜ κλπ) μπορούν εφόσον το επιθυμούν να λειτουργούν μόνο τις Γραμματείες και με την προϋπόθεση ότι  στο χώρο δεν γίνονται συναθροίσεις.  

Συγκεκριμένα η  Κοινή Υπουργική Απόφαση  ορίζει ότι από την   προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των Δομών Εκπαίδευσης εξαιρούνται:

α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση,

β) οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης.

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (32)

 
kmanitaras
18 Μαρ 2020 21:57

Ν. 1566 - Άρθρο 55. --Πρόσθετες απασχολήσεις εκπαιδευτικών. Ομάδες εργασίας.
......................
ζ) Να προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες, όταν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν οι διοικητικοί υπάλληλοι.
.................
Στα σχολεία μας δεν υπάρχουν διοικητικοί υπάλληλοι άρα όλοι οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να τις ασκούν υπό την εποπτεία του Διευθυντή!

 
Ν.Σ.
12 Μαρ 2020 09:26

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι με άσκοπη παρουσία σε ένα κλειστό σχολείο. Όμως έχει νόημα και η παρουσία του Δ/ντη-Υπ/ντη κάθε μέρα; Μήπως θα πρέπει να οριστούν δυο μέρες την εβδομάδα, καθώς όπως φαίνεται η ιστορία θα τραβήξει; Αλλιώς μοιάζει πιο πολύ με άσκοπο καψόνι., καθώς οι περισσότερες εργασίες διεκπεραιώνονται άνετα από το σπίτι.

 
Τζίμης
12 Μαρ 2020 06:55

παρακολουθώ την "συζήτηση" περί "παρουσίας των Διευθυντών στα σχολεία" και αναρωτιέμαι,
- να κάνει τι ακριβώς σε ένα έρημο σχολείο …
- είναι μια ιδιότυπη τιμωρία;
- να εξυπηρετεί το κοινό λέει κάποιος … μάλιστα … το μόνο που πιθανά χρειαστεί είναι ένα έγγραφο αποφοίτησης από κάποιο κοινό λόγω έκτακτων προσλήψεων … μιλάμε για εκατοντάδες κοινό την ημέρα … λίγη σοβαρότητα;
- ο/η Διευθυντής/ντρια ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας του σχολείου;
- έχει τις υποχρεωτικές παρουσίες και άδειες με το προσωπικό των ΔΔΕ ΔΠΕ και ΠΔΕ ή μήπως ακολουθεί τις άδειες και αργίες των εκπαιδευτικών;
- αν χρειαστεί, για οτιδήποτε, δε μπορεί να είναι στην διάθεση της ΔΔΕ ή ΔΠΕ;
- μήπως οι εμπνευστές της ΟΔΗΓΙΑΣ δεν γνωρίζουν από λειτουργία σχολικών μονάδων;
Προσωπικά λοιπόν θεωρώ νομικά έωλη και εν μέρει "τιμωριτική" την συγκεκριμένη "ΟΔΗΓΙΑ" και όχι "ΑΠΟΦΑΣΗ" και μάλλον γι' αυτό δεν εστάλη ενυπόγραφο και πρωτοκολλημένο το "έγγραφο" αλλά ως άτυπη "οδηγία" για την ενημέρωσή τους …
Υ.Γ. (για να προλάβω κάποιους)
1. είμαι εκπαιδευτικός και ουδέποτε υπηρέτησα ως Διευθυντής, αναγνωρίζω όμως ότι ο Διευθυντής, όταν χρειάζεται είναι εκεί,
2. κάποιος, κάπου, κάποτε, έλεγε: "μην πυροβολείτε τον πιανίστα"

 
Θανασης
12 Μαρ 2020 06:33

Εντάξει, αν το λέει ο κύριος αυτός ότι αυτό είναι το σωστό, να το κάνουμε. Είναι στέλεχος, δεν μπορεί να κάνει λάθος.

 
B.T.
12 Μαρ 2020 02:22

Παρεμπιπτόντως, εφόσον οι Διευθυντές και όλοι οι ασκούντες διοικητικό έργο εκπαιδευτικοί παραμείνουν υγιείς, θα έχουν χρόνο να σκεφτούν, να καταλάβουν και να εφαρμόσουν την ΚΥΑ. Τι να σου κάνουν και τα Υπουργεία πια; Μήπως να κλείσουν τα σχολεία, αφού περάσει το κακό, και να ξεκινήσουν μια επιμόρφωση από το Α. Σαν μια φοίτηση ξανά στην Α΄Δημοτικού ...

 
Γρηγόρης Τσώνης
12 Μαρ 2020 02:17

To ΦΕΚ 783/10.3.2020 διακρίνει δύο περιπτώσεις:

[...] αποφασίζουμε:
Άρθρο μόνο
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής
Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού
COVID-19:
1. Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών,
πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.
2. Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των νηπιαγωγείων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και
λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων [...]

Φιλόλογος δεν είμαι, αλλά με βάση την κοινή λογική αναρωτιέμαι: αν το ΦΕΚ προέβλεπε τη διοικητική λειτουργία και υπηρεσία των σχολικών μονάδων, θα ξεχώριζε τις δύο περιπτώσεις (1. και 2.)?!

Λοιπόν, προέχει η υγεία των πολιτών.
Η κοινή λογική λέει ότι τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν και να παραμείνουν ανοικτά μόνο για να εξυπηρετήσουν έκτακτες ανάγκες του κοινού (γονέων, εκπαιδευτικών ή πολιτών - πρώην μαθητών που θέλουν κάποιο έγγραφο για διαγωνισμό, εφορία κλπ).
Κάθε Δ/ντής που καλεί εκπαιδευτικούς να πάνε στα σχολεία είτε με βάρδιες είτε όχι για να εργαστούν 8-2μμ αυθαιρετεί (!), τη στιγμή που το Κράτος καλεί τον πληθυσμό να περιορίσει τις μετακινήσεις του, τα παιδιά να μείνουν σπίτια τους και τους γονείς τους να μην συναθροίζονται σε κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς. Δεν μπορεί οι Δντές αντιθέτως με όλα τα παραπάνω να καλούν τους εκπαιδευτικούς να πάνε στα σχολεία τους, έστω και σε βάρδιες.

Δεν μπορεί δίπλα μας η Ιταλία να έχει παραλύσει και εμείς να συζητάμε το ποιος θα κρατήσει το σχολείο ανοικτό.
"Το ελάχιστο δυνατό προσωπικό!", είναι η απάντηση. Δηλαδή ο Διευθυντής συνεπικουρούμενος από τους υποδιευθυντές ή/και κάποιον εκπαιδευτικό μόνο αν προκύψει έκτακτη ανάγκη.

Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία των πολιτών!

 
Poyet
12 Μαρ 2020 01:58

Διακρίνω κακία ( από κάποιους "συναδέλφους" για τους διευθυντές. Φυσικά όταν αυτοί κάνουν το τριωράκι τους ε, κανένας λόγος, στο επίδομα όμως κολλάμε. Και ερωτώ: Για να πάω στο σχολείο πρέπει να μπω σε λεωφορείο. Ποιος με προστατεύει εμένα; Αν έρθει κάποιος και ζητήσει κάποιο χαρτί, πώς εγώ είμαι σίγουρος ότι αυτός δεν έχει κάτι; Ποιος μου το εγγυάται αυτό; Γιατί δεν στέλνει ένα έγγραφο το Υπουργείο παρά μόνο έδωσε προφορική οδηγία στους Περιφερειακούς και αυτοί με τη σειρά τους στους προϊσταμένους Α και Β/θμιας; Γιατί ξέρουν ότι αν συμβεί κάτι και υπάρχει έγγραφο, δεν θα ξέρουν πού να κρυφτούν μετά. Δεν μπορεί να στέλνονται sms για παραμονή στο σπίτι και από την άλλη το υπουργείο να σε στέλνει να φυλάς το σχολείο (γιατί στην ουσία δεν θα κάνεις τίποτα άλλο). Από ότι λένε χρειάζονται 14 μέρες για να εκδηλωθεί ο ιός. Κι αν πάω εγώ σχολείο και κολλήσω, μετά από 14 μέρες αν λήξει ο συναγερμός και έρθουν παιδιά και συνάδελφοι στο σχολείο; Δε βαριέσαι, ε Αλλά ο διευθυντής να πάει στο σχολείο επειδή παίρνει επίδομα και εγώ δεν παίρνω. Και για να προλάβω τους κακοπροαίρετους πηγαίνω από χτες και βάφω. Βλέπετε, πρέπει να δικαιολογήσω το επίδομα.

 
@Εκπαιδευτικος
12 Μαρ 2020 01:12

Δε φωνάζουν οι Διευθυντές. Η κοινή λογική φωνάζει.

 
B.T.
12 Μαρ 2020 00:52

Δεν είναι δυνατόν, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες, να προβαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα δημόσιες, αυτές τις κρίσιμες ώρες!
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια κακομοιριά!
Ο διευθυντής ή ο προϊστάμενος μιας μονάδας δε γνωρίζει άραγε τα καθήκοντά του , τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του;
Ντροπή μας και ντροπή σε όλους όσοι έσπευσαν αγωνιωδώς και σε σύγχυση να τηλεφωνούν στις Διευθύνσεις για να τους λύσουν το πρόβλημα. Επιτέλους, ας αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την κατάσταση. Μετά διαμαρτυρόμαστε ότι δεν απολαμβάνουμε την εκτίμηση της κοινωνίας...

 
εκπαιδευτικος
11 Μαρ 2020 23:25

Δεν διαφωνούμε ότι και ο σύλλογος ασκεί διοίκηση, επιδόματα θέσης ωστόσο. όπως και μείωση ωραρίου έχουν οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές. Το καλοκαίρι ορθότατα οι εκπαιδευτικοι ασκουν διοικητικη υπηρεσία. Τώρα όμως πρόκειται για εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση. Είναι θέμα δημόσιας υγείας άκρως επικίνδυνο. Ο σκοπός είναι να περιοριστεί η έκθεση της εκπαιδευτικής κοινοτητας σε κίνδυνο και η διασπορά του ιού.. Κανονικά κανείς δεν θα έπρεπε να είναι στο σχολείο. Όποιος χρειαστεί κάτι καλεί στη διεύθυνση. Τι λέμε όμως τώρα; Στη γειτονική Ιταλία ανακοινώθηκε γενική καραντίνα. Και στην Ελλάδα έχουμε τον πρώτο νεκρό.

 
Εκπαιδευτικός
11 Μαρ 2020 23:02

Είμαστε σοβαροί συνάδελφοι; Φωνάζουν οι διευθυντές γιατί πρεπει να πηγαίνουν σχολείο; Μα γιατί παίρνουν επίδομα και είναι και ο διοικητικός διευθυντής της υπηρεσίας μαζί με τα υπόλοιπα στελέχη δηλαδή τους υποδιευθυντές! Φυσικά δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο ο διευθυντής, πρέπει να πηγαίνει και ο υποδιευθυντής όπου υπάρχει. Η νομοθεσία λέει ότι μόνο στις θερινές διακοπές γίνονται βάρδιες για τους εκπαιδευτικούς! Και για να σας το διευκρινίσω , οι εκπαιδευτικοί ασκούν διδακτικό έργο και εξωδιδακτικά καθήκοντα , όχι διοικητικά με τη στενή έννοια της λέξης! Σαν διευθυντές σταθειτε στο ύψος των περιστάσεων!

 
M.G
11 Μαρ 2020 22:12

Όποιος ερμηνεύει από μόνος του το τί είναι και τι δεν είναι διοικητική υπηρεσία και προτρέπει να πανε οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο πέφτει σε πειθαρχικό παράπτωμα και πρέπει να διωχθεί. Όταν δεν υπάρχει σαφήνεια στο ΦΕΚ ο υπάλληλος είναι υποχρεωμένος πριν ενεργήσει να ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις. 'Αυτά για όσους εδω μέσα κανονίζουν βάρδιες και άτομα για γραμματειακή υποστήριξη από μόνοι τους.

 
Θηραίος
11 Μαρ 2020 22:07

Καλά εσείς στον κόσμο σας.
Η Ιταλία είχε σήμερα σχεδόν 200 θύματα και εσείς σχολιάζετε ποιος θα πάει και ποιος κάνει διακοπές.
Μαύρες διακοπές. Χίλιες φορές στην τάξη μας.
Στην παράταση έτους εμείς θα διδάσουμε
Τη Δευτέρα που θα είναι όλοι σπίτια τους τι θα λέτε.
Συνέλθετε. Σε διπλανη χώρα με καλύτερες δομές έχασαν τη μπάλα. Ελπίζω μια φορά να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων.

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΑΤΟΣ
11 Μαρ 2020 22:05

Διαβάστε παρακαλώ καλά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, με την οποία αποφασίζεται η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών στην Ελλάδα, δημοσίων και ιδιωτικών, από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες.
«Το μέτρο αφορά σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές που εποπτεύονται από το υπ. Παιδείας, όπως ΙΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ και φροντιστήρια», αναφέρει η ΚΥΑ. «Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία (αλλά όχι και την εξ αποστάσεως), καθώς και συναθροίσεις, όπως σε εστιατόρια, βιβλιοθήκες, αναγνωστήρια κλπ.», προστίθεται.
Ξεκαθαρίζεται πάντως, ότι οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης θα λειτουργούν κανονικά και η έρευνα στα πανεπιστήμια θα διενεργείται απρόσκοπτα.
«Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες»
Από που προκύπτει ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά και θέλετε νέα διευκριστική εγκύκλιο, όταν η γραμματεία πολιτικής προστασίας ενημερώνει με μήνυμα στα κινητά τους πολίτες να παραμείνουν όσο γίνεται περισσότερο στο σπίτι τους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας.

 
Αλέξανδρος
11 Μαρ 2020 21:28

Επίδομα θέσης ευθύνης εισπράττει μόνον Διευθυντής και υποδιευθυντής... πριν να θέσουν υποψηφιότητα ας γνώριζαν ότι υπάρχει και αντίτιμο... αν δεν τους αρέσει ας παραιτηθούν...
Υ.Γ... ως απλός αγκαριομάχος εκπαιδευτικός μιλάω που διεκπεραιώνει και καθήκοντα υποδιευθυντή ως προς την διεκπεραίωση της αλληλογραφίας...

 
Ελένη
11 Μαρ 2020 21:09

@ph Γιατί διακοπές; δεν έχουν παιδιά οι υπόλοιποι συνάδελφοι για να μείνουν μαζί τους στο σπίτι;; εδώ μέχρι και στον ιδιωτικό τομέα δουλεύουν εξ αποστάσεως, για να μη μιλήσω για την άδεια ειδικού σκοπού. Τι είναι οι εκπαιδευτικοί με λιγότερες υποχρεώσεις;;; Για αυτό τους έχετε ξεφτιλίσει.

 
Απαραίτητα μια εγκύκλιος
11 Μαρ 2020 21:07

Οι εγκύκλιοι διαταγές, οι οποίες εκδίδονται από προϊστάμενες διοικητικές αρχές, οι οποίες ασκούν είτε τον ιεραρχικό έλεγχο είτε τη διοικητική εποπτεία, απευθύνονται στις υφιστάμενες αρχές ή σε εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα οποία πρόκειται να εκδώσουν την εκτελεστή πράξη και παρέχουν οδηγίες ή έκφραση αντιλήψεων σχετικά με την ορθή ερμηνεία νεοπαγούς εφαρμοστέου νόμου ή κανονιστικής απόφασης ή την εφαρμογή τους σ’ ένα ορισμένο θέμα. Γι’ αυτό ονομάζονται ερμηνευτικές εγκύκλιοι κι έχουν ως σκοπό την ομοιόμορφη ερμηνεία κι εφαρμογή των νόμων και συνεπώς τον περιορισμό ανασφαλειών, που συνδέονται με τη νομική ερμηνεία.
Είναι απαραίτητη μια εγκύκλιος για την εφαρμογή του νόμου για τις λεπτομέρειες.

 
Ελένη
11 Μαρ 2020 21:04

Θα μας τρελάνετε; Τι ωράριο έχει ο Δ/ντης; οι ώρες τους είναι λίγες και συνήθως στα γυμνάσια-λύκεια οι πρώτες (που τις ροκανίζουν στην προσευχή με ανακοινώσεις). Αρκετοί δε δεν μπαίνουν για μάθημα. Επίσης, αυτοί παίρνουν ΕΠΙΔΟΜΑ για να είναι 8-2 στο σχολείο. Επομένως, θέλετε να βασανίσετε τους εκπαιδευτικούς ώστε απλά να τους κρατάνε παρέα σε άδειο σχολείο όπως λέτε. Σε περίπτωση επέκτασης ωραρίου ή σχολικής χρονιάς οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν μάθημα όχι οι Δ/ντες.

 
Pir
11 Μαρ 2020 20:58

@Ελενη συμφωνώ και δύο εκπ/κοι για βοήθεια του διευθυντή αφού εξ άλλου υπάρχει και γραμματειακή υποστήριξη

 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
11 Μαρ 2020 20:28

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ;ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΟ;

 
fm
11 Μαρ 2020 18:30

Για τους υποδιευθυντές τι ισχύει;

 
Poyet
11 Μαρ 2020 18:26

Να στείλετε έγγραφο, κύριοι, για τους διευθυντές ότι πρέπει να παρευρίσκονται και να φυλάν το σχολείο. Όχι στο μιλητό

 
mike
11 Μαρ 2020 17:05

Τι εννοεί ο ποιητής <εργάζονται κανονικά> οι διευθυντές των σχολείων; Ποια δουλειά κάνουν σε ένα κλειστό σχολείο;Έχουν μήπως και αντισώματα;Εφόσον ασκούν και διδακτικό έργο γιατί αυτοί στο σχολείο κι όχι και το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό;

 
Δηλαδή
11 Μαρ 2020 16:08

οι διευθυντές σχολείων συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά;

 
Ελένη
11 Μαρ 2020 15:47

ΜΠΡΑΒΟ. Το εννοώ απόλυτα. Είναι λογικό να μπορεί κάποιος που θέλει ένα έγγραφο από σχολείο να μπορεί να το πάρει. Εξάλλου οι Δ/ντες δεν κινδυνεύουν σε ένα άδειο σχολείο και επίσης οι περισσότεροι λόγω ηλικίας δεν έχουν μωρά παιδιά στο σπίτι να πρέπει να μείνουν μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για αρκετούς υποδιευθυντές. Πολύ σωστό μέτρο για να μην δίνεται και η εντύπωση πως όλα είναι μπάχαλο στο δημόσιο. Τώρα είναι που πρέπει να επιδείξουμε λογική, οργάνωση και ψυχραιμία.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
11 Μαρ 2020 15:08

Οι μόνιμες καθαρίστριες θα έρχονται στο σχολείο;

 
ph
11 Μαρ 2020 15:04

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι διακοπές?

 
Georgia
11 Μαρ 2020 14:18

Οι προϊστάμενοι ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων θα είναι στις θέσεις τους αυτές τις δεκατέσσερις μέρες και σε περίπτωση μαθημάτων στις διακοπές του Πάσχα ή παράτασης του έτους τι θα γίνει;Γιατί αν δεν το γνωρίζετε το έργο τους εκτός από διοικητικό είναι και εκπαιδευτικό.Έχουν τμήμα κανονικότατα με πλήρες ωράριο.

 
Πλατάρος Γιάννης
11 Μαρ 2020 13:53

Οι Διευθυντές Σχολείων ΔΕΝ είναι διοικητικοί υπάλληλοι, είναι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικοί, και με διοικητικές αρμοδιότητες («...ο Διευθυντής είναι διοικητικός, επιστημονικός και παιδαγωγικός υπεύθυνος ...»)
Πρόκειται για «τετριμμένο» θέμα, από εκείνα τα καθημερινά «τετριμμένα» που όμως δεν έχουν λυθεί 70 χρόνια. κανείς δεν τα ακουμπάει.
Γράψατε πολύ συγκεκριμένα ότι πρέπει να πάνε οι Διευθυντές , στο Σχολείο.
Ποιό είναι το σωστό;
Υπηρεσία όπως το καλοκαίρι, δύο άτομα εκ περιτροπής, όμως με ωράριο 8-2 (απολύτως νομικά δόκιμο)
Η διαφορά με το καλοκαίρι είναι ότι δεν έχουμε διακοπές, ούτε άδεια , όπερ το 8-2 και όχι λ.χ. 9-12 όπως το καλοκαίρι.
Αν δεχθούμε ότι οι εκπαιδευτκοί πλην προϊσταμένων δεν έχουν και ως ένα κομμάτι του έργου τους την γραμματειακή υποστήριξη τότε δεν θα πρέπει να στέλνουν ειδοποιητήρια απουσιών, ούτε να καταχωρίζουν απουσίες, ούτε πρακτικά, ούτε πρωτόκολλα , ούτε φακέλλους, ούτε φωτοτυπίες, ούτε τίποτα πλην του μαθήματος, όπερ άτοπο.
Στην παραπάνω λύση, ο Διευθυντής έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμος όλο το 24-ωρο.
Ο Διευθυντής έχει την διακριτική ευχέρεια εφ΄όσον είναι στο Σχολείο να απαλλάξει και τους εφημερεύοντες -προσωπικό ασφαλείας πριν τις 2 να πάνε σπίτια τους αφού εποπτεύει αυτός , αλλά όχι όλη το ωράριο αυτός και μόνον αυτός.
Το ότι δεν υπάρχει γραπτή επί τούτω εγκύκλιος που να διευκρινίσει ότι
1) Δεν πάνε όλοι στο Σχολείο. (Σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού)
2) Δεν πάει μόνο ο Διευθυντής είτε ο Υποδιευθυντής. (Παράνομη διάκριση)
είναι τα εκ των ουκ άνευ περιεχομένων της εγκυκλίου.
Να την βγάλουν σήμερα , εντός του ωραρίου του σημερινού του Υπουργείου ΣΗΜΕΡΑ.

 
Κ. ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ
11 Μαρ 2020 12:45

Ο διευθυντής του σχολείου είναι εκπαιδευτικό προσωπικό, ως ορίζει το ΦΕΚ διορισμού του. Διοικητικό προσωπικό είναι μόνο ο γραμματέας και ο κλητήρας (αν υπάρχει).

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ