Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Οι Διευθυντές Σχολείων ΔΕΝ είναι διοικητικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 11/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Γιάννης Πλάταρος, πρώην Διευθυντή Εκπαίδευσης

Οι Διευθυντές Σχολείων ΔΕΝ είναι διοικητικοί υπάλληλοι, είναι Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικοί, και με διοικητικές αρμοδιότητες («...ο Διευθυντής είναι διοικητικός, επιστημονικός και παιδαγωγικός υπεύθυνος ...»)

Πρόκειται για «τετριμμένο» θέμα, από εκείνα τα καθημερινά «τετριμμένα» που όμως δεν έχουν  λυθεί 70 χρόνια. κανείς δεν τα ακουμπάει.

Γράψατε πολύ συγκεκριμένα ότι πρέπει να πάνε οι Διευθυντές , στο Σχολείο.

Ποιό είναι το σωστό;

Υπηρεσία όπως το καλοκαίρι, δύο άτομα εκ περιτροπής, όμως με ωράριο 8-2  (απολύτως νομικά δόκιμο)  

Η διαφορά με το καλοκαίρι είναι ότι δεν έχουμε διακοπές, ούτε άδεια , όπερ το 8-2 και όχι λ.χ. 9-12 όπως το καλοκαίρι.

Αν δεχθούμε ότι οι εκπαιδευτκοί πλην προϊσταμένων δεν έχουν και ως ένα κομμάτι του έργου τους την γραμματειακή υποστήριξη τότε δεν θα πρέπει να στέλνουν ειδοποιητήρια απουσιών, ούτε να καταχωρίζουν απουσίες, ούτε πρακτικά, ούτε πρωτόκολλα , ούτε φακέλλους, ούτε φωτοτυπίες, ούτε τίποτα πλην του μαθήματος, όπερ άτοπο.

Στην παραπάνω λύση, ο Διευθυντής έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμος όλο το 24-ωρο.

Ο Διευθυντής έχει την διακριτική ευχέρεια εφ΄όσον είναι στο Σχολείο να απαλλάξει και τους εφημερεύοντες -προσωπικό ασφαλείας πριν τις 2 να πάνε σπίτια τους αφού εποπτεύει αυτός , αλλά όχι όλη το ωράριο αυτός και μόνον αυτός.

Το ότι δεν υπάρχει γραπτή επί τούτω εγκύκλιος που να διευκρινίσει ότι

1) Δεν πάνε όλοι στο Σχολείο. (Σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού)

2) Δεν πάει μόνο ο Διευθυντής είτε ο Υποδιευθυντής. (Παράνομη διάκριση) είναι τα εκ των ουκ άνευ περιεχομένων της εγκυκλίου.

Να την βγάλουν σήμερα , εντός του ωραρίου του σημερινού του Υπουργείου ΣΗΜΕΡΑ.

Σχόλια (49)

 
ΜΓ
13 Απρ 2020 17:48

Προτείνω ,το νέο σχολικό έτος 2020-2021, που θα αρχίσουν οι αξιολογήσεις σχολείων και εκπαιδευτικών,να αναλάβουν έργο οι κυρίαρχοι ΣΔ,στα πλαίσια όμως ουσιαστικής ατομικής ευθύνης και όχι μιας τυπικής διεκπεραίωσης .

 
Εκπαιδευτικός
21 Μαρ 2020 18:00

Γράψατε πολλά!
Προτάσεις, έχετε?

Ευχαριστώ!

 
Πλατάρος Γιάννης
18 Μαρ 2020 01:43

@ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
Οπότε θέλουμε μπαίνουμε κι απ όπου θέλουμε στο σύστημα.
Δεν ξέρω γιατί γράφεις ανακρίβειες. Ειρωνεια, αν κάνεις δεν έχει σαφή στόχευση.
Με τις τράπεζες κάνουμε διαφορά κόλπα για να εξυπηρετήσουμε.
Προσωπικά με κουράζουν τα κακοήθη σχόλια. Με πειράζουν οι νοοτροπίες αυτών που τα γράφουν.
Κι ενώ ο πόλεμος της βλακειας έχει τελειώσει πριν αρχίσει, εμείς ρίχνουμε τροχιοδεικτικα πυρά..

 
Πίτσα
18 Μαρ 2020 00:00

οργανώνονται οι ηλεκτρονικές παραδόσεις των μαθημάτων, κλείνουμε το φάκελο πιστοποίησης υποβάλλουμε ευρωπαϊκές ερευνητικές προτάσεις, γράφουμε συστατικες Καλημερα υπό τον λαμπρό -ως φαίνεται από τις γρίλιες - ήλιο της Ελλάδας

 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
17 Μαρ 2020 22:26

Κάνετε μεγάλο λάθος κ. Πλατάρο. Ο Δ/ντής είναι διοικητικός υπάλληλος! Πηγαίνει στο Σχολείο 7:59 κι αποχωρεί 14:01. Μετά πηγαίνει στην Τράπεζα για να εκταμιεύσει χρήματα για το Σχολείο του, αλλά τη βρίσκει κλειστή..., γιατί οι Τράπεζες κλείνουν στις 14:00. Επιστρέφει στο σπίτι του και ξεκουράζεται. ΔΕΝ ακουμπάει διόλου τον Η/Υ του ούτε συνδέεται στο myschool, διότι (ακούστε το καλά κ.κ. Δ/ντές) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από την ΑΠΔΠΧ η είσοδος από IP εκτός ΠΣΔ. Και να μην αναφέρω κι άλλα...
Άρα, εφόσον εμείς ΔΕΝ τα κάνουμε όλα αυτά, είμαστε απλοί Διοικητικοί Υπάλληλοι. Ε, τι λέτε; Δεν τα γνωρίζει αυτά και η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ: "Οι συνδικαλ(η)στές ηγέτες, προασπιστές των συμφερόντων του κλάδου". Ας εφαρμόσουμε λοιπόν όλοι οι Δ/ντές πιστά τη νομοθεσία και θα καταλάβουν όλοι, ποιος είναι και ποιος δεν είναι διοικητικός υπάλληλος....

 
ΣΟΦΙΑ
15 Μαρ 2020 19:01

Ο κ. Πλατάρος έχει δίκιο στο συγκεκριμένο θέμα. Η κατάσταση αυτή είναι πρωτόγνωρη και για τα ελληνικά δεδομένα αλλά κι από το σχετικό Φ.Ε.Κ. δεν συνάγεται πως οι δ-ντές και υποδ-ντές πρέπει να πηγαίνουν μόνοι τους σε ένα άδειο σχολείο, που μπορεί να μην έχει καν απολυμανθεί και να μετακινούνται με ΜΜΜ, αν δεν έχουν δικό τους Ι.Χ., όταν η επίσημη κυβέρνηση λέει: "Μείνετε στο σπίτι σας"! Αυτό είναι διάκριση, αδικία αλλά και επικίνδυνο για την υγεία γι' αυτό ας αφήσουν κάποιοι τα κακεντρεχή σχόλια, που κάθονται στα σπιτάκια τους κάνοντας διακοπές και "πυροβολούν" τους δ-ντές! Στην Ελλάδα πραγματικά ο δ-ντής είναι ένα πολυμηχάνημα, κάνει όλες τις δουλειές χωρίς γραμματεία, χωρίς επιστάτη,ενώ λίγοι είναι οι "φιλότιμοι" εκπαιδευτικοί που βοηθούν από μόνοι τους χωρίς να πρέπει να τους το επιβάλλεις. Και πάντα φταίει ο δ-ντής για ότι γίνεται, ακόμη και για τα λάθη των άλλων και βέβαια δεν θεωρείται άνθρωπος και πρέπει να είναι 24 ώρες το 24 ωρο σε εγρήγορση! Και ας κάνει και μάθημα επειδή η χώρα έχει οικονομική κρίση για να μην προσλαμβάνουμε και καθηγητές! Σε άλλες υπηρεσίες γίνεται αυτό? Όσο για το επίδομα θέσης είναι πενιχρό και ειδικά στα μικρά σχολεία, που έχουν όμως τις ίδιες δουλειές.
Η γκρίνια ανέκαθεν είναι η βασική παθογένεια του σωματείου των εκπαιδευτικών, ο ένας κατηγορεί τον άλλον, δεν φτάνει που κατηγορούν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι πως τάχα έχουν διακοπές, δεν δουλεύουν πολύ, κλπ, γιατί "όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρουν"!
Και τέλος η εκάστοτε κυβέρνηση βλέπουμε να νομοθετεί και να πειραματίζεται κάθε τόσο με την εκπαίδευση και συχνά χωρίς να ρωτάει τους εκπαιδευτικούς ούτε τους μαθητές!
Θα έρθουν όλοι να ζητήσουν τώρα μια βεβαίωση ή γίνεται μια φυσική καταστροφή και πρέπει να προσέχουν το κτίριο μην πέσει? Λίγη ορθή λογική!

 
Ερτ
13 Μαρ 2020 22:05

Κάνετε λάθος, ευθύνη ατομικά έχουν και όσοι ψηφίζουν στον σύλλογο και βάζουν υπογραφούλα στο ονοματάκι τους. Απλά ο δντης έχει την άμεση πειθαρχική ευθύνη. Γενικά είναι ένα σύστημα που γελάει ο πλανήτης με τα χάλια μας.

 
ΚΠ
13 Μαρ 2020 16:14

Επίσης ο σύλλογος διδασκόντων παίρνει αποφάσεις αλλά την ευθύνη την έχει ο δντης κι αυτός είναι υπόλογος . Δεν πρέπει να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση , αφού ο καθένας μας έχει διαφορετικά βιώματα και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα πρέπει να συμφωνήσουμε, ότι πρέπει να αναβαθμιστεί και ο ρόλος του δντη και να μην είναι μόνο πολυτεχνίτης !

 
Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν!
13 Μαρ 2020 14:02

Το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Ζούμε πρωτόγνωρες στη γενιά μας καταστάσεις κι αντί να είμαστε ενωμένοι σε επιφυλακή για να βοηθήσουμε όπου χρειαστεί, διαπληκτιζόμαστε με ύφος που δεν συνάδει με το εκπαιδευτικό λειτούργημα, για το αν πρέπει και ποιος να ανοίγει το σχολείο, έχοντας συνάμα την απαίτηση από το υπουργείο να σκέφτεται και να φροντίζει εξ αρχής κάθε λεπτομέρεια, ενώ αντιμετωπίζει τέτοια έκτακτη κατάσταση. Το ύφος λοιπόν των περισσότερων σχολιαστών εκτός από χολή, αποπνέει και μια αίσθηση άγνοιας των συνθηκών, της επαγγελματικής ηθικής και του κοινωνικού χρέους. Φτάνει πια! Τι ήθος και τι γράμματα διδάσκουμε στα παιδιά, αν είμαστε τέτοιοι εμείς!
Όχι, δεν είμαι δικαιωματιστής εκπαιδευτικός. Διευθυντής εκπαιδευτικός είμαι, στο σχολείο βρίσκομαι και θεωρώ ότι η θέση μου είναι εδώ. Ας σταματήσει η γκρίνια κι ας ασχοληθούμε με σοβαρότερα θέματα.

Υ.Γ. Για τους μη φιλολόγους: Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν= Ενώ καίγονται τα σπίτια μας εμείς τραγουδάμε. Υπάρχει και το λαϊκό "εδώ ο κόσμος χάνεται κλπ.", όμως κάτι έγραψα περί ύφους πιο πάνω!

 
Μια ιδεα
13 Μαρ 2020 09:28

Τι θα λέγατε αν ο μισθός όσων κάθονται σπίτι τους μειωθεί στο μισό, ενώ όσων πάνε στο σχολείο, να αυξηθεί με ένα επίδομα επικινδυνότητας;

 
Πλατάρος Γιάννης
13 Μαρ 2020 09:08

@ό,τι νάναι
Από την πρώτη στιγμή, έστειλα σε όλους τους γονείς μεηλ ,τηλέφωνο σχολείου και κινητό του διευθυντή. Όμως:
Δεν μπορώ νομικά να προτείνω να δίνουν οι Διευθυντές το κινητό τους. Το ξέρει η Διεύθυνση , επικοινωνεί κάποιος για κάτι επείγον με την Διεύθυνση , η Διεύθυνση επικοινωνεί με τον Διευθυντή, του λέει «κάτι σε θέλει αυτός, επείγεται για ένα αποδεικτικό, πάρτον τηλέφωνο να σου πει» Αυτό γίνεται το καλοκαίρι, όταν δεν είναι ημέρα υπηρεσιας. Προσωπικώς έχω διανύσει 300 χιλιόμετρα για να ανοίξω το Σχολείο κάποια Δευτέρα Καλοκαιριού κάπου στο 1991 για να δώσω κάποιο τίτλο σε πολίτη, τον οποίο μάλιστα βρήκα με μετεγγραφή σε άλλο Σχολείο, για να μου πει, «ναι ...τώρα θυμάμαι...πήρα απολυτήριο από την Ανδρίτσαινα και όχι από εδώ!» Αυτό θυμάμαι και βεβαίως ένα σωρό άλλους άκυρους «συναγερμούς» αλλά χωρίς μεγάλο κόστος. Θέλω να πω ότι ο Διευθυντής εξυπηρετεί. Πάντα. Δεν ομιλώ για εξαιρέσεις , που όποιος είναι στις εξαιρέσεις δεν θα είναι για πολύ Διευθυντής.
Επίσης δεν μπορώ να προτείνω υπηρεσία καλοκαιριού με το λιγοστό ωράριο.
Ούτε να προτείνω «ετοιμότητα τηλεφωνική Διευθυντή» που όντως λύνει προβλήματα. Το τελευταίο είναι μια λύση που θα ήταν άριστη σύμφωνα με όλα τα δεδομένα . Οι λίγες τρύπες που έχει αυτό το μέτρο, λύνονται. Ας πούμε έρχεται ένας αρχαίος απόφοιτος και ζητά τίτλο. Αυτός δεν γνωρίζει το κινητό του Διευθυντή. Θα πάρει όμως την ΔΔΕ εφ΄όσον επείγεται και θα του το δώσουν. Κι αν χρειάζονται τρεις υπογραφές θα δώσει αυτός εντολή «να περάσουν από το σχολείο για ένα πεντάλεπτο τρεις καθηγητές που κατοικούν κοντά να το υπογράψουν»
Αλλά αυτά θέλουν εγκύκλιο άνωθεν ως ΕΡΜΗΝΕΙΑ και της ΚΥΑ και των ΣΥΝΘΗΚΩΝ. Προσωπικά πρότεινα αυτό που είναι καθιερωμένη πρακτική πάγια, πολλές δεκαετίες και μέχρι εκεί. Το παραπάνω ήταν υπόθεση Υπουργείου , ούτε καν Περιφερειακών, οι οποίοι έκριναν στενά με το γράμμα του νόμου, αλλά και με προφορικές όπως πάντα άνωθεν υποδείξεις.
Τώρα πάλι οι συνδικαλιστές έχουν ερμηνευτικό λόγο επί της νομοθεσίας, κάτι που είναι γελοίο, αλλά ισχύει ανέκαθεν, το έχουμε συνηθίσει και δεν γελάει πλέον κανείς...
Να παρατηρήσω τελειώνοντας, ότι συνθήματα όπως «να ενδυναμωθεί ο ρόλος του ΣΔ» είτε « ο ΣΔ είναι το ανώτατο όργανο διοίκησης του Σχολείου» καθίστανται έωλα είτε αιόλα.

 
Ο ΣΔ είναι διοικητικό όργανο
13 Μαρ 2020 08:37

Συνάδελφοι καλά τα λέει ο κ. Πλατάρος, αλλά δεν συμφέρει κάποιους, κατανοητό!

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
12 Μαρ 2020 22:34

Αν ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού τότε ποιος ανοίγει το σχολείο; Ο ΣΔ ως ...ανώτερο... όργανο Διοίκησης;

 
Ελένη
12 Μαρ 2020 18:45

Και για το αποδεικτικό απόλυσης χρειάζεται υπογραφή του Δ/ντη!
Απλά ο εκπαιδευτικός μπορεί να το ετοιμάσει (ζήτημα σε κάθε σχολική μονάδα να ξέρουν 1-2 να το κάνουν) και να πάρει την αίτηση ώστε να μπορεί να το πάρει μετά από 1-2 εβδομάδες που θα έχει την υπογραφή του Δ/ντη. Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι μειωμένη η ζήτηση για έγγραφα. Το ίδιο δεν συμβαίνει όλο το χρόνο που δεν είναι μόνο τα απολυτήρια, αλλά και οι βεβαιώσεις φοίτησης, χαρτιά για αλλοδαπούς, για κέντρα διάγνωσης μαθησιακών δυσκολιών κ.λπ. Το μόνο διαφορετικό είναι που λόγω του COVID-19 δεν γίνονται πολλές μετακινήσεις άρα και απαίτηση για έγγραφα. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Δ/ντης δεν θέλει να πάει για 3-4 ώρες στο σχολείο. Ούτε ένας δεν είπε ότι έχει παιδιά κ.λπ. (οι περισσότεροι έχουν μεγάλα) όλοι κόπτονται για να κάτσουν...

 
Ό,τι νά ναι
12 Μαρ 2020 16:49

Δυστυχώς ο κύριος Πλάταρος αποδεικνύει ότι κάποιοι βρέθηκαν κατά λάθος στη θέση του εκπαιδευτικού.
Θα μπορούσατε κ. Πλάταρε να ζητήσετε την άσκηση διοικητικού έργου από τους διευθυντές για λίγες ώρες την ημέρα. Ή να δίνατε το τηλέφωνό σας και να σας καλούν στο σχολείο μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Αλλά να ζητάτε να κάνουν τη δουλειά σας άλλοι και δη απλοί εκπαιδευτικοί που δεν παίρνουν επίδομα για τη διοίκηση του σχολείου είναι πραγματικά ντροπή. Όταν κάνατε αίτηση για διευθυντής αποδεχτήκατε όλα τα βάρη που μια θέση ευθύνης φέρει. Μην "πασάρετε" λοιπόν τις ευθύνες σας.
Και (αν και δεν έχει σχέση με την περίσταση) ναι ο διευθυντής δε θα διορθώσει τα υδραυλικά του σχολείου αλλά θα είναι αυτός που θα καλέσει τον υδραυλικό και θα του δείξει το πρόβλημα. Από την άλλη, δε νομίζω ο Διευθυντής να χρειάζεται υπάλληλο για να εκδώσει μια βεβαίωση ή ένα αντίγραφο σπουδών. Γιατί αν χρειάζεται σημαίνει ότι κακώς κατέχει τη συγκεκριμένη θέση.
@DIM, όπως προείπε και ο Εκπαιδευτικός, απολυτήρια και πτυχία δεν εκδίδονται ούτε τώρα ούτε στην περίοδο των διακοπών. Αυτά εκδίδονται μόνο μια φορά και απαγορεύεται η επανέκδοσή τους ακόμη και σε περίπτωση απώλειας ή αλλαγής στοιχείων του κατόχου (όνομα, φύλο κ.λ.)
Αυτά.

 
DIM
12 Μαρ 2020 15:00

@ Εκπαιδευτικός. Ο κάθε άσχετος γράφει ότι θέλει. Αριθμ. ΦΕΚ 43496/Δ2 10/4/2019 γράφει για το τύπο του αποδεικτικού σπουδών. Χρειάζονται υπογραφή διευθυντή ή α.α., υπογραφή του συντάκτη του τίτλου και υπογραφές καθηγητών
Αντιγράφω το τέλος της ανακοίνωσης σου «Αυτά για να μην λέει ο καθένας ότι του ρθει στο κεφάλι!»

 
Έλενα
12 Μαρ 2020 14:58

Για πρώτη φορά στην ζωή όλων μας έχουν ληφθεί τέτοια μέτρα.
Η διπλανή μας Ιταλία - με κράτος και περίθαλψη πολύ ποιο προηγμένα από τα δικά μας - έχει κλείσει τα πάντα.
Εμείς είμαστε μόνο στην αρχή και θα έπρεπε να κάνουμε ότι μπορούμε να μην γίνουμε Ιταλία.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε περιορισμό των μετακινήσεων για να περιοριστεί η διασπορά και εμείς συζητάμε αν θα μείνουν ο διευθυντής με τους υποδιευθυντές η και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία;
Στον γερασμένο εκπαιδευτικό πληθυσμό της χώρας αναρωτιέται κανείς πόσο μεγάλο ποσοστό είναι αυτοί που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες;
Η απάντηση είναι προφανής: ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να μετακινηθεί , για να βρεθεί στο σχολείο. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα πάντα και μετά να ζητάμε να λειτουργούν και όλα κανονικά. Προέχει η προστασία όλων. Αν μπορεί ο Δ/ντής η οποιοσδήποτε άλλος εκπαιδευτικός να εξυπηρετήσουν ηλεκτρονικά από το σπίτι , καλώς.
Αν δεν περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις πληθυσμού δεν φαίνεται ότι θα βγούμε γρήγορα από αυτό το πρόβλημα.
Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις οποίες κανείς δεν χαίρεται , και στο πίσω μέρος του μυαλού κάποιων είναι "να μην καθίσουν οι εκπαιδευτικοί στο σπίτι τους". Πόσο κρίμα είναι......

 
Εκπαιδευτικός
12 Μαρ 2020 12:31

Αγαπητέ DIM ή δεν γνωρίζεις ή είσαι άσχετος. Θα εκδοθουν νέα απολυτήρια αυτή την περίοδο; Εάν κάποιος έχει χάσει το απολυτήριο του τότε ναι ο απλός εκπαιδευτικός του εκδίδει το καλοκαίρι αποδεικτικό απόλυσης! Δεν του δίνει νέο απολυτήριο! Αν γνωρίζεις, το καλοκαίρι ο απλός εκπαιδευτικός εκτελεί χρέη διευθυντή για εκείνη τη μέρα και διεκπαιρεωνει όλες τις υποθέσεις του σχολείου!
Και σε περίπτωση που το σχολείο δεν λειτουργεί πλέον, θα πρέπει να απευθυνθεί στην διεύθυνση 'Αθμιας ή ΄Βθμιας εκπαίδευσης της περιοχής όπου ανήκει το σχολείο.
Αυτά για να μην λέει ο καθένας ότι του ρθει στο κεφάλι!

 
Περιγραφή Θέσης
12 Μαρ 2020 11:56

Κάθε επίδοξος διευθυντής ξέρει απο πριν τι θα απολαύσει και τι θα αντιμετωπίσει. "If you can't stand the heat, get out of the kitchen" που λένε και στο USA. Αν δεν περνάω καλά σε μια θέση, δεν τη διεκδικώ ( με τον γνωστό ελληνικό τρόπο ).

 
τομ
12 Μαρ 2020 10:51

Ο ρόλος του δντη είναι απίστευτα σημαντικός και εξαιρετικά δύσκολος. Και λίγα παίρνουν για επίδομα. ΑΛΛΑ. Έχω αλλάξει 15 δντες στην διάρκεια της καριέρας μου. Εκτός απο 3 οι υπόλοιποι από μέτριοι .

 
DIM<Εκπαιδευτικός>
12 Μαρ 2020 10:21

διεκπεραιώνει ο απλός εκπαιδευτικός απολυτήριο το καλοκαίρι;;; με τι υπογραφές;; ξέρεις πόσες υπόγραφες θέλει ένα απολυτήριο; την διαδικασία για έκδοση νέου; μάλλον δεν ξέρεις!!!

 
Γιώργος
12 Μαρ 2020 10:08

Δημήτρης σωστός. Όχι όποτε μας βολεύει κυρίαρχο όργανο ο Σύλλογος Διδασκόντων...

 
Ert
12 Μαρ 2020 09:31

Κυρίαρχο όργανο είναι ο ΣΔ; Από πού προκύπτει αυτό; Και αφού είναι όργανο ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ τότε όλοι σχολείο;τι, όχι;

 
Δημήτρης
12 Μαρ 2020 06:24

Κυρίαρχο όργανο Διοίκησης είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Έχουμε σοβαρή κρίση και θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής μονάδας! Βέβαια θα πρέπει να αναθέσει εργασία και έτσι θα δημιουργηθούν προστριβές ανάμεσα στα μέλη του, με συνέπεια να χαθούν ψήφοι! Άσε! Έχουμε το Διευθυντή! ελέγχει κτίρια στο σεισμό και ανοίγει προαύλια, πηγαίνει απογεύματα και Σαββατοκύριακα για εργασίες και συναντήσεις συλλογικοτήτων, κάνει απολυμάνσεις! τώρα κυνηγά και ιούς! Πολυμηχάνημα!

 
Νικη
12 Μαρ 2020 03:26

Διακρινω μια "στροφη" του υφους του αρθρου απο τυπικη με εγκυκλιους κλπ σε ηθικη-ανθρωπινη με "μονος μου ολο βαρος". Εδω θα μπορουσαμε να εχουμε συμφωνια, και να βρεθουν λυσεις οπως λειτουργια μια φορα την εβδομαδα οπως το καλοκαιρι (δηλαδη το καλοκαιρι πως περιμενει αυτος που θελει αντογραφο...) και ηλεκτρονικη εξ αποστασεως διεκπεραιωση. Αλλα αλλο επιχειρηματολογω με εγκυκλιους και αλλο λειτουργω στην ουσια κι ανθρωπινα οπως γινεται σε καθε σχολειο που θελει να λειτουργησει απροβλατιστα στη χωρα μας (και γιαυτο παρα τα οσα προβληματα καταφερνουν και λειτουργουν).
Και φυσικα, οπως λεει ο Petros, παλι καταφεραμε να τσακωνομαστε.... Αυτο εχει ραξει καο τον κλαδο μας που θα επρεπε να ειναι ο πιο ισχυρος αφου αριθμητικα εχουμε ισως το μεγαλυτερο συνδικαλιστικο οργανο (κλαδικο και οχι γενικο τυπου ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ κλπ).

 
Observator
12 Μαρ 2020 02:00

Oι Διευθυντές ειναι μέρος της δημόσιας διοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Οι καθηγητές ΜΕ και οι δάσκαλοι δεν ειναι διοικητικοί υπάλληλλοι, εκτός αν εχουν αποσπαστεί σε διοικητικές θέσεις.

 
Λογικό επιχείρημα
12 Μαρ 2020 01:43

ΟΙ ιατροί δεν είναι διοικητικοί υπάλληλοι. Όταν αρρωστήσετε μην απευθυνθείτε σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Μετά τιμής.

 
Ερωτημα
12 Μαρ 2020 01:06

Να πούμε αλήθειες λοιπόν...
Πόσες φορές κάνατε αξιολόγηση συστηματος, συναδέλφων;
Έχετε καταλάβει ότι σαν διευθυντής αξιολογείτε μόνο διοικητικό προσωπικό;
Πως βγάζετε συμπεράσματα και διορθώνετε καταστάσεις;
Αγαπητέ πρέπει να μάθετε διοίκηση πρώτα για να διοικησετε και όχι να ωριμάσεις για να διοικήσεις.
Το ότι έκανες στην αεροπορία, αν έκανες δεν σε κάνει πιλότο και πολύ περισσότερο διοικητή.
Το ίδιο ισχύει και για τους διευθυντές σχολικών μονάδων.
Μπορεί να είστε καλοί εκπαιδευτικοί αλλά η διοίκηση είναι άλλο πράγμα.
Το ότι είσαι σε ρεντινες δεν σε κάνει και καλό διοικητή μιας που το να απαντάς στο τηλέφωνο στις 2 το βράδυ για ποτό δεν σημαίνει ότι το σχολειο θα λειτουργήσει τέλεια αύριο.
Παραγόμενα και αξιολογηση.

 
Γιάννης Πλατάρος
11 Μαρ 2020 23:57

@Στράτο
Φίλε στρατό το επίδομα διευθυντή, ΔΕΝ είναι γι αυτό που περιγράφεις. Κι αν δεν το ξέρεις, δεν πέρασες από την θέση ευθύνης. Ξέρω καλά αυτή την παρανόηση. Από πάρα πολλούς. Και έμπειρους.
Ως προς την διαρκή ετοιμότητα, νομίζεις ότι υπερβάλω, αλλά ο διευθυντής είναι υπεύθυνος γι ο, τι συμβεί εντός του σχολείου, όλο το εικοσιτετραωρο. Και τις αργιες και τις διακοπές. Σίγουρα δεν έχεις κάνει διευθυντής. Ας είναι ένας δίπλα από τον διευθυντή κάθε μέρα 30 χρόνια, δεν την ξέρει την αισθηση

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ