Placeholder

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠ/ΣΗ

Φυλάκιση 2 ετών σε όσους παραβιάσουν την απαγόρευση λειτουργίας Φροντιστηρίων ΚΞΓ, ιδιωτικών σχολείων κλπ

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου
Δημοσίευση: 11/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με φυλάκιση έως δύο (2) ετών,  τιμωρείται όποιος δεν συμμορφώνεται  με το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020.

Τα παραπάνω προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Υπενθυμίζεται ότι η  απόφαση προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 10.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19:

1. Όλων των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, πλην των διοικητικών λειτουργιών και υπηρεσιών αυτών.

2. Όλων των σχολικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων

  •     των νηπιαγωγείων,
  •     ΑνωτάτωνΕκπαιδευτικών Ιδρυμάτων,
  •     κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και λοιπών πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών,
  •     φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών,
  •     κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, ως εξής:

α) των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) της λειτουργίας των βιβλιοθηκών, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των αναγνωστηρίων, των εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού στις ανωτέρω δομές και

γ) των τελετών, ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Από την ως άνω προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται:

α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες, καθώς και, κατά περίπτωση,

β) οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) η λειτουργία των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και δ) η λειτουργία των εστιών στέγασης.

Ετικέτες: 
Κορωνοϊός

Σχόλια (6)

 
Η γκρίζα περιοχή των ΑΕΙ
12 Μαρ 2020 08:13

Όπως πολλοί δεν γνωρίζουν, τα ΑΕΙ δεν χρησιμοποιούνται μόνο για μαθήματα, αλλά ως χώρος συνάθροισης διαφόρων πολυπληθών ομάδων. Υπάρχουν αντιεξουσιαστικές ομάδες που συνεχίζουν να κάνουν συνελεύσεις, υπάρχουν θεατρικές ομάδες που συνεχίζουν να κάνουν πρόβες, υπάρχουν πολιτικές παρατάξεις που συνεδριάζουν, ομάδες οι οποίες θεωρούν τιμή τους να μην ζητούν από κανέναν άδεια για χρήση των χώρων και των υποδομών των ΑΕΙ.

Ποιο είναι λοιπόν το νόημα της απαγόρευσης της διδασκαλίας σε ένα αμφιθέατρο π.χ. 100 ατόμων, όταν στα ΑΕΙ συναθροίζονται καθημερινά άτομα με άλλες (μη εκπαιδευτικές) δραστηριότητες, παραβιάζοντας αν όχι το γράμμα, το πνεύμα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την ανεξέλεγκτη διάδοση του ιού; Ποιος έχει την ευθύνη της στην πράξη ακύρωση της ΠΝΘ και των εντολών των οικοίων Πρυτανικών αρχών; Ποιος θα κατηγορηθεί για αμέλεια στην περίπτωση (ό μη γένοιτο) που υπάρξουν κρούσματα ή θύματα στον φοιτητικό πληθυσμό;

Η Ιταλία δεν πήρε ρίσκα με την ζωή των πολιτών, και αποφάσισε το κλείδωμα των πάσης φύσεων καταστημάτων. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αποτελούσε ημίμετρο. Στην Ελλάδα, όπου η ανυπακοή στην κάθε μορφής εντολή ανωτέρου αποτελεί μαγκιά και η υπακοή αποτελεί έλειμμα δημοκρατίας και επαναστατικότητας, πόσα θύματα θα χρειαστεί να θρηνήσουμε για να βάλουμε μυαλό;

 
Δεκα μικροι μητσοι
12 Μαρ 2020 01:03

Με φυλάκιση έως δύο (2) ετών,  τιμωρείται όποιος δεν συμμορφώνεται  με το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κέντρων ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020......"""
ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ Ο ΔΝΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ??...ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ??....Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤ. ΕΚΠ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ Κ ΑΝ ΚΡΙΘΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΝΤΗΣ. Ο ΔΝΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Κ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤ..ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΔΝΤΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ...ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ...Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ...ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΞΗΛΩΘΕΙ....ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ....ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ....ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ή ΟΧΙ??...Ο ΥΠΟΔΝΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΞΗ..ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ.

 
X
12 Μαρ 2020 01:03

Η λειτουργία σημαίνει καινά ανοίξουμε για μαθήματα Skype?

 
CC
12 Μαρ 2020 00:37

Ναι!! Δύο χρόνια φυλάκιση.... όπως τιμωρήθηκαν όλοι (και εφαρμόστηκε η ΠΝΠ) εκείνοι που συμμετείχαν στις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις/παρελάσεις (σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας)!!..

 
Οδηγίες κλπ
11 Μαρ 2020 22:53

Οι ΔΔΕ, ΔΠΕ και οι ΠΔΕ όταν δινουν τέτοιου τύπου οδηγίες να το δίνουν γραπτώς και να υπάρχει και αποδεικτικό παραλαβής.
Με αντίγραφο στον εκπαιδευτικό.
Έπεται συνέχεια μετά... Όχι προφορικές εντολές έναντι σε ΦΕΚ.
Ακούει κανείς.....?

 
Πάμε
11 Μαρ 2020 22:45

Να δώ μια εγκύκλιο ή μια "οδηγία" από ΔΔΕ αύριο που θα ορίζει ότι πρέπει να παραμείνουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία εκτός αυτών που ορίζει το ΦΕΚ και τι άλλο στον κόσμο....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ