Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: “Οι Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν στα σχολεία”

Δημοσίευση: 14/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι  Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία όσο διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας τους".

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. κι εξήγησε:

"Πρέπει το σχολείο  να έχει μια διοικητική υπηρεσία. Για παράδειγμα: Για τις  άδειες ειδικού σκοπού  υπάρχουν γονείς που θέλουν να πάρουν τη βεβαίωση ότι έχουν παιδί στο σχολείο. Ποιος θα δώσει αυτή την  βεβαίωση, εάν  δεν υπάρχει Διευθυντής στο σχολείο; Στην κατάρτιση των Προγραμμάτων    εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  ο Διευθυντής θα έχει τον βασικό λόγο .

Αρα οι Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν  στο σχολείο, αλλά και  οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σε διακοπές. Έχουμε απλά κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες και οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ομαλοποιηθεί η  κατάστασ稔.

Σχόλια (57)

 
Παντελής Πολυχρονοπουλος
14 Μαρ 2020 16:00

Όλοι οι γονείς έχουν τον έλεγχο του Α τετραμήνου. Αρκεί.Δεν πιστεύω να έχετε σκοπό να στείλετε στα σχολεία τους γονείς...Αν θέλετε και βεβαίωση... ηλεκτρονικά. Στα σχολεία δεν έχει γίνει απολύμανση.Οταν θα τελειώσει το θέμα όλοι θα κριθούν... Παντελής Πολυχρονοπουλος Δ/ντης. Γυμνασίου Αγριάς

 
Α ναι
14 Μαρ 2020 16:18

Δεν μπορεί να ειδοποιηθεί από το γραφείο εκπ/σης και να σταλεί η βεβαίωση ηλεκτρονικά? Μοιάζει με καψόνι, αλλά όπως λέει και ο Παντελής όλοι θα κριθούν.

 
Εκπαιδευτικός
14 Μαρ 2020 16:40

Το myschool είναι ορατό και συνδέεται με τις Δ/νσεις Εκπαίδευσης, που παραμένουν ανοικτές. Οι γονείς μπορούν να ζητούν βεβαίωση με mail από τις Δ/νσεις και να παίρνουν εξ αποστάσεως βεβαιώσεις, από ΚΕΠ κλπ. Πρέπει να θερμαίνεται ολόκληρο κτήριο για το Δ/ντή;

 
Παντελής
14 Μαρ 2020 16:49

Όλοι να βοηθήσουμε . Ο καθένας από το πόστο του οι εκπαιδευτικοί και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι νοσηλευτές μας έχουν ειδίκευση και μπορούν να δώσουν οδηγίες και να συνδράμουν αν χρειαστεί. Οι τεχνολόγοι, τα επαγγέλματα υγείας και άλλοι.

 
Petros
14 Μαρ 2020 17:22

Καλές οι δηλώσεις αλλά για να ισχύσει αυτό που είπε η κ.υπουργός πρέπει να στείλει και σχετική εγκύκλιο στα σχολεία

 
Αλέξης
14 Μαρ 2020 17:26

Μπράβο κ.Πολυχρονόπουλε που έγραψες επώνυμα.Λίγοι το κάνουν αυτό

 
Rip
14 Μαρ 2020 17:32

Κυρία υπουργός όλα τα έγγραφα που αφορούν τα παιδιά μπορούν να βγουν και ηλεκτρονικά και να σταλούν ψστα email των γονέων αλλά που να καταλάβετε τι σχέση έχετε με το χώρο.

 
Νικος
14 Μαρ 2020 17:33

Μου αρέσει που η κυβέρνηση, διαφημίζει την εργασία από απόσταση. Κ. Κεραμεως ακόμη και σε αυτές τις τραγικές στιγμές θέλετε να δείξετε στους εκπαιδευτικούς ενα μίσος ανεξήγητο. Λέτε, το 2020 ότι ποιος θα δώσει αίτηση στον γονέα?? Είναι δυνατον? Μια αίτηση στο email του σχολείου με τα κατάλληλα δικαιολογητικά και αμέσως σε pdf, θα έχει σταλεί η αίτηση στο γονεα. Θέλετε δλδ να υπάρχουν όλες αυτές οι στενές επαφές δια ζώσης των Γονέων με τον Δ/ντή ενώ ο ιός είναι σε έξαρση. Εκτός από τις 2 εκδρομές το μήνα που δεν γίνονται, αλλά μια, να ξέρετε ότι από το σπίτι ο Δ/ντής έχει έλεγχο του myschool, email, ebanking για πληρωμές και πρόσβαση σε όλες τις πλατφόρμες των υπουργείων.

 
δεν υπάρχει....τέρμα
14 Μαρ 2020 17:33

Η γυναίκα αποδεικνύει περίτρανα καθημερινά την αδιαβάθμητη ανικανότητα που την διακρίνει . Δεν έχει καμία σχέση με πολιτική και καλά θα κάνει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση . Δεν έχουμε ανάγκη από διακοσμητικά αντικείμενα.

 
Χρήστος
14 Μαρ 2020 17:36

Κάθε γονέας ή κηδεμόνας μπορεί να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με το σχολείο (διευθυντή) και να αιτηθεί για οποιαδήποτε βεβαίωση. Ο διευθυντής έχει ηλεκτρονική υπογραφή επομένως μπορεί να εκδώσει και να στείλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση. Δεν γίνεται ενώ το Υπουργείο μιλάει για τηλε-εκπαίδευση να εμμένει στα έντυπα.

 
Μαρία Αντουανέτα
14 Μαρ 2020 17:40

Πολύ μου θυμίζει την φράση της Μαρίας Αντουανέτας όταν την ενημέρωσαν ότι οι φτωχοί δεν είχαν ούτε ψωμί να φάνε και απάντησε «Ας φάνε παντεσπάνι».

 
kate
14 Μαρ 2020 18:14

Στα περισσότερα σχολεία δεν έχει γίνει απολύμανση ούτε έχουν παρθεί μέτρα γαι τον καθαρισμό των χώρων,σίγουρα μπορεί να χρειάζεται να είναι κάποιος εκεί αλλά τουλάχιστον αν υπάρχουν σωστοί και σοβαροί λόγοι,όπως η απολύμανση ή κάποιο επείγον θέμα της λειτουργίας του σχολείου.
Εκεί που φτάσαμε όσοι λιγότερο είναι έξω τόσο χειρότερο.

 
Διευθυντής
14 Μαρ 2020 18:15

Πέστε μου ΜΙΑ δημοσια υπηρεσία που τις βεβαιώσεις τις δίνει ο διευθυντής της... Κατα τα άλλα "διευθυντής"...

 
ΚΠΕ
14 Μαρ 2020 18:16

ΤΑ ΚΠΕ , ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΛ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ? ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ, Ή ΜΕ ΓΚΡΟΥΠ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

 
STELEXOS
14 Μαρ 2020 18:36

ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΙΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ,,,,ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.... ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΚΑΤΩ ...ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ....ΣΤΕΛΕΧΗ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

 
Poyet
14 Μαρ 2020 18:39

Εγκύκλιο κυρά μου να στείλεις με την υπογραφούλα σου. Και αν συμβεί κάτι σε κάποιον που παρά τις οδηγίες βγει από το σπίτι, μετακινηθεί με λεωφορείο, έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να φας τη μηνυσούλα σου .

 
Σπάρτακος
14 Μαρ 2020 18:46

Ας παραμείνουν στα σχολεία οι διευθυντές...εξ αποστάσεως!

 
Βάλια Γιγαντ.
14 Μαρ 2020 18:54

Θεωρώ ότι μια ανακοίνωση στο site του σχολείου είναι αρκετή για να δίνονται βεβαιώσεις ηλεκτρονικά.
Τα μαθήματα εξ αποστάσεως απαιτούν μη φυσική παρουσία. Είναι προϋπόθεση.
Βάλια Γιγαντ.

 
Γιάννης
14 Μαρ 2020 19:04

Από τη μια διαφημίζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση,που είναι όντως σημαντική αλλά δύσκολο εγχείρημα και από την άλλη λέει να πάνε οι δ/ντές στα σχολεία,να κάθονται σαν τους κούκους μόνοι τους,μπας και έρθει κάποιος γονέας να πάρει κάποιο έγγραφο που κάλλιστα μπορεί να του σταλεί ηλεκτρονικά.

 
kmanitaras
14 Μαρ 2020 19:18

η αρρώστια θα περάσει αλλά η χαζομάρα θα μείνει!
Εδώ το 1/3 των μαθητών δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο και όσοι έχουν το internet σέρνεται!

 
Petros G.
14 Μαρ 2020 19:31

Προς STELEXOS.Φυσικά και ήταν επιλογή μας να κάνουμε αιτήσεις για δντές.Δεν κάναμε όμως αίτηση να εκτεθούμε στον κορωνοϊό.Μια χαρά μπορούν όλα να γίνουν ηλεκτρονικά το 2020.Ή μήπως η κ.υπουργός δέχεται καθημερινά πολίτες?Δεν τρελάθηκε ακόμα...

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
14 Μαρ 2020 19:56

Σε όλες τις ΔΥ οι υπάλληλοι πηγαίνουν σε βάρδιες. Υπάρχει και στα σχολεία μας αυτή την περίοδο διοικητικό έργο και πρέπει να ισχύσει και σε μας το ίδιο. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης των ΤΠΕ αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ανά ΣΜ ένας συντονισμός. Ας κοιτάξουμε να βοηθήσουμε στην δύσκολη αυτή φάση που περνάμε όλοι. Ας προετοιμαστούμε να στηρίξουμε τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους σε αυτή την φάση που τα σχολεία είναι κλειστά. Υπάρχει τρόπος αρκεί να το θέλουμε.

 
ΕΡΤ
14 Μαρ 2020 20:06

Η ψηφιακή υπογραφή ισχύει μόνο ηλεκτρονικά. ΟΧΙ να την καταθέσεις κάπου. ΕΠΟΜΕΝΩΣ μια χαρά τα λέει η Κεραμέως...αλλού βέβαια τα έχει κάνει μαντάρα.

 
Στράτος
14 Μαρ 2020 20:06

Συμφωνώ απόλυτα ότι οι Διευθυντές πρέπει να είναι στο σχολείο. Για χίλιους λόγους και όχι μόνο για όσους αναφέρει η Υπουργός. Και μόνον αυτοί. Μπορούν να επικοινωνούν από το σχολείο με τους εκπαιδευτικούς για ό,τι χρειαστεί.

Λέει η υπουργός με αισιοδοξία ότι "Στην κατάρτιση των Προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ο Διευθυντής θα έχει τον βασικό λόγο". Σωστό, αλλά φοβάμαι σε πολλές περιπτώσεις ανέφικτο. Τώρα θα φανεί ότι υπάρχουν Διευθυντές που έχουν μαύρα μεσάνυχτα από νέες τεχνολογίες, σίγουρα αδυνατούν άμεσα να μάθουν και να οργανώσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές σε εξ αποστάσεως μαθήματα και να υποστηρίξουν το όλο σύστημα που θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί.
Ερώτημα: Θα πρέπει οι καθηγητές Πληροφορικής να πάνε στα σχολεία για να υποβοηθήσουν τους Διευθυντές; Ή όχι;
Τώρα θα φανεί η αναγκαιότητα στις θέσεις διεύθυνσης σχολείων να μην επιλέγονται πλέον οι "παλαιοί των ημερών" αλλά νεότεροι με περισσότερες γνώσεις πληροφορικής και άλλες και μεγαλύτερη ευελιξία.

 
ανεκδοτος
14 Μαρ 2020 20:20

Να πανε ΜΟΝΟ Αν χρειαστεί να κανουν κατι που δεν γίνεται εξ αποστάσεως ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ Δεν πρεπει να πληρώσει την ανεπάρκεια των υπευθύνων ουτε ο γονιός ουτε ο υπάλληλος. Η Υπηρεσία που θα χρειαστεί βεβαίωση να τη ζητήσει απο το σχολείο με email και να μην ταλαιπωρεί τους γονείς και να τους εκθέτει σε κίνδυνο και αυτούς και ολη την κοινωνία.

 
Ηλίας
14 Μαρ 2020 20:21

Η κα.Κεραμέως δε γνωρίζει ούτε καν τις δυνατότητες που δίνει το myschool σε συνδυασμό με το e-mail και αναγγέλει και εξ αποστάσεως διδασκαλία...

Είναι ο τραγέλαφος της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή!

 
Βασίλης Ο.
14 Μαρ 2020 20:33

Ντροπή τέτοιες ημέρες να γκρινιάζουμε για την παραμονή των διευθυντών στα σχολεία. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας συμπαθεί η κοινωνία!

 
Ευτέρπη Κ
14 Μαρ 2020 20:45

πόσους γονείς θα κολλήσει ενας διευθυντής, που είναι φορεας του ιού ?

 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
14 Μαρ 2020 21:33

Πάντα οι διοικητικές εργασίες έχουν κάποια προθεσμία για να εκτελεστούν. Δεν είναι υποχρεωτικό την στιγμή της αίτησης να γίνεται και η έκδοση της βεβαίωσης ή πιστοποιητικού. Και εφόσον αυτή η προθεσμία είναι μέχρι 20 εργάσιμες ημέρες (μόνο η γνησιότητα πτυχίου από υπηρεσίες έχει 5 εργάσιμες ημέρες) τι εμποδίζει τον αρμόδιο διοικητικό προϊστάμενο (δηλ. τον Διευθυντή) να εκδώσει την βεβαίωση στις 26 Μαρτίου που ανοίγουν τα σχολεία; (Όσοι χρειάζονται μια βεβαίωση από μια υπηρεσία μπορούν κάλλιστα να την αντικαταστήσουν με μια Υπεύθυνη Δήλωση ότι έκαναν αίτηση και θα προσκομίσουν την βεβαίωση που θα εκδοθεί όταν την πάρουν στα χέρια τους) Όσο για τις αιτήσεις τα email των σχολείων είναι τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου όσο και στην οικείας Δευτεροβάθμιας. Ποιος ο λόγος να είναι ο Διευθυντής στο σχολείο; Για να ανοίγει την θέρμανση όλου του Συγκροτήματος και να σπαταλιέται τελείως άδικα τόσο πετρέλαιο; Στο δικό μας συγκρότημα κάθε μέρα που ανοίγει η θέρμανση από το πρωί έως το βράδυ θέλει ένα 500αρικο (σε ευρώ). Είστε σοβαροί; Ή θα πείτε τον Διευθυντή να κάτσει τον Μάρτη μήνα χωρίς θέρμανση τόσες ώρες στον χώρο εργασίας του; Όσο για τα κλιματιστικά (αν υπάρχουν) απλά να σας υπενθυμίσω πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός; Με την κίνηση του αέρα. Φυσικά και θα εκτελούνται οι διοικητικές εργασίες αλλά ο τρόπος, ο τόπος και οι ώρες εκτέλεσης θα αποφασιστούν από τον διοικητικό προϊστάμενο (δηλ. τον Διευθυντή). Όσο για την απάντηση στο τηλέφωνο του σχολείου μια εκτροπή στο σταθερό του σπιτιού του Διευθυντή είναι αρκετή για να είναι διαθέσιμος.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ