Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Υπουργός: “Οι Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν στα σχολεία”

Δημοσίευση: 14/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

“Οι  Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία όσο διαρκεί η απαγόρευση λειτουργίας τους".

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. κι εξήγησε:

"Πρέπει το σχολείο  να έχει μια διοικητική υπηρεσία. Για παράδειγμα: Για τις  άδειες ειδικού σκοπού  υπάρχουν γονείς που θέλουν να πάρουν τη βεβαίωση ότι έχουν παιδί στο σχολείο. Ποιος θα δώσει αυτή την  βεβαίωση, εάν  δεν υπάρχει Διευθυντής στο σχολείο; Στην κατάρτιση των Προγραμμάτων    εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  ο Διευθυντής θα έχει τον βασικό λόγο .

Αρα οι Διευθυντές οφείλουν να πηγαίνουν  στο σχολείο, αλλά και  οι εκπαιδευτικοί δεν είναι σε διακοπές. Έχουμε απλά κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες και οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ομαλοποιηθεί η  κατάστασ稔.

Σχόλια (57)

 
alex12
16 Μαρ 2020 12:36

Αναρωτήθηκε κανείς αν τα διευθυντικά στελέχη ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες;
Οχι δεν ανάβουν καλοριφέρ σε όλα τα σχολεία. Καθόμαστε στο κρύο. Και οι διευθυντές και υποδιευθυντές μπορούν να κολλήσουν τον συγκεκριμένο ιο.
Πάντα υπήρχε σύμπνοια στον κλάδο μας.

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
15 Μαρ 2020 19:25

Κάθε εκπαιδευτικός θεωρώ ότι δεν έχει αντίρρηση να βοηθήσει τις δύσκολες ώρες αλλά καλό θα είναι να γίνει σωστή διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και να συμμετέχουν εκ περιτροπής όλα τα Μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν ο Διευθυντής ή Υποδιευθυντής δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού ή αρρωστήσει κάποιος ποιος θα πάει στο σχολείο;

 
εκπαιδευτικός
15 Μαρ 2020 19:23

Πολύ κακώς να πηγαίνει στο σχολείο. Μένουμε όλοι ΜΕΣΑ! Μπορούν οι αιτήσεις και οι βεβαιώσεις να αποστέλλονται ηλεκτρονικά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ. Η ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;

 
Δασκάλα
15 Μαρ 2020 16:15

Τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, ηλικίας 13 έως 18 ετών, θα έπρεπε να έχουν εξοικειωθεί με συστήματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (δημιουργία λογαριασμού, ανάρτηση εργασιών σε eclass). Μπορούν να δημιουργηθούν και group αλληλοβοήθειας σε σελίδες ψηφιακής δικτύωσης (whatsapp).

Τα παιδιά Δημοτικού δε θα έχουν επιπτώσεις αν δεν κάνουν μάθημα δύο εβδομάδες, ας διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία, ας λύσουν μερικές ασκήσεις αριθμητικής και ας δουν ντοκυμαντέρ που είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

@ gf
Οι παραδόσεις της ύλης αρχικά θα είναι μαγνητοσκοπημένες από τον καθηγητή, σε δύο ή τρια βίντεο των 15 λεπτών, και οι απορίες των μαθητών θα διατυπώνονται γραπτώς. Λύσεις υπάρχουν και θα είναι χρήσιμη και σαν εμπειρία για τους μελλοντικούς φοιτητές.

Δεν είναι ανάγκη κατευθείαν να περάσουμε σε ζωντανή τηλεκπαίδευση όταν εδώ και χρόνια δεν έχουμε φτιάξει ούτε έναν βασικό σκελετό για το σύστημα ψηφιακής τάξης.

Ας ξεκινήσουμε τώρα με τα γραπτά, που είναι η βάση της εκπαίδευσης (συνήθως γραπτώς εξετάζονται οι μαθητές και οι φοιτητές) και μετά φτιάχνουμε υποδομή για MOOCs.

 
pesta
15 Μαρ 2020 15:35

Η δυνατότητα εκτροπής από το σταθερό του σχολείου στο κινητό του διευθυντή είναι απενεργοποιημένη. Το επιχείρησαν αρκετοί σε σχολεία ΔΠΕ στην Μακεδονία και δεν ενεργοποιείται. Ουδέν σχόλιο...

 
chris
15 Μαρ 2020 15:00

Όλες οι υπηρεσίες που μισθοδοτούν υπαλλήλους ξέρουν ότι οι υπάλληλα έχουν ανήλικα παιδιά γιατί τους δίνουν οικογενειακό επίδομα. Τι χρειάζεται η βεβαίωση από το σχολείο, αφού έχουμε υποχρεωτική εκπαίδευση, για τις άδειες ειδικού σκοπού; Το πολύ πολύ ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που εκδίδεται ηλεκτρονικά χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας σε Δήμους ή ΚΕΠ αρκεί.

 
George
15 Μαρ 2020 13:24

Είναι παράνομο να πηγαίνουν οι διευθυντές και να εκτίθενται όταν για όλους ισχύει ο περιορισμός στο σπίτι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια ότι η εγκύκλιος είναι τόσο αόριστη σχετικά με «διοικητικές λειτουργίες που πρέπει να εξυπηρετούνται» , διότι αν ανέφερε ξεκάθαρα ότι διευθυντές και υποδιευθυντές είναι υποχρεωμένοι να είναι εκεί, αν κάποιος νοσούσε θα μπορούσε να τους κάνει μήνυση και να πάρει μεγάλη αποζημίωση. Εξάλλου οι διευθυντές δεν είναι οι μόνοι που πληρώνονται, πληρώνονται και ΟΛΟΙ οι καθηγητές. Τουναντίον οι διευθυντές ότι χρειαστεί θα το κάνουν από το σπίτι τους . Συνεπώς ας πάψει η επίθεση ορισμένων, οι διευθυντές αυτές τις μέρες που θα είναι κλειστά τα σχολεία όλο και κάποια εργασία κάνουν .

 
β.ι
15 Μαρ 2020 12:27

ΠΑΝΤΕΛΗ δεν ξέρεις τι λες!!!

 
MAΡΙΑ ΧΑΡΜ.
15 Μαρ 2020 11:49

Οι γονείς μπορούν με υπεύθυνη δήλωση τους να ζητούν την άδεια ειδικού σκοπού, έτσι αναφέρει η εγκύκλιος που στάλθηκε στα σχολεία.Η βεβαίωση φοίτησης δεν χρειάζεται.

 
Σαχλαμαρες
15 Μαρ 2020 10:42

Πόση χολή και ανωριμότητα! Δεν είναι διακοπές. Όλοι είμαστε στη διάθεση της υπηρεσίας . Πληρωνόμαστε κανονικά αν δεν κάνω λάθος. Απλά το σύστημα προσπαθεί να μη συναθροιζόσαστε . Ας δείξουμε επιτέλους ωριμότητα . Θα μπορούσαμε να δουλεύουνε και εκ περιτροπής στο σχολείο.

 
Γ.Π.
15 Μαρ 2020 10:07

«Προσωπικά είμαι δασκάλα δημοτικού... Και να την προστάτευε.»
Συγχαίρω την Αγγελική Γ. για το εκπαιδευτικό της ήθος. Ανέδειξε ένα από τα πολύ μεγάλα προβλήματα του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Ας μελετήσει το ΙΕΠ αυτή την περίπτωση.

 
gf
15 Μαρ 2020 10:00

@Δασκάλα Δημοτικού κλπ
Τα συστήματα αυτά που περιγράφει η υπουργός δεν είναι συστήματα διανομής σημειώσεων εκτός αν νομίζετε ότι το να κάνεις μάθημα είναι κάτι τέτοιο. Ένα σύστημα διαχείρισης μάθησης LMS δίνει την δυνατότητα να συνδεθούν πολλοί μαθητές ταυτόχρονα να σε ακούσουν να τους ακούσεις αλληλεπίδρααση δηλαδή. Εκτός από αυτό επειδή μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα πολλοί μαθητές δεν συμβαίνει το ίδιο με τους εκπαιδευτικούς.....1 αρκεί να "διδάξει" στο μισό σχολείο και οι υπόλοιποι πάνε σπίτι τους να φτιάχνουν ομελέτα.....στην τριτοβάθμια χρησιμοποιείται σε >18 ηλικίες έχει καλά αποτελέσματα αλλά και πάλι λείπει η προσωπική επαφή της τάξης....πόσο μάλλον στα μικρά παιδιά που θα αντιμετωπίσουν και θέματα συντονισμού.....ποιος θα τον κάνει οι γονείς....μπορώ να γράψω για ώρες.....οι διευθυντές στο Ελληνικό σχολείο τα κάνουν όλα ΕΚΤΟΣ από διεύθυνση (Βάφω, φτιάχνω κλειδαριές, κάνω αγορές, γράφω χαρτιά, κάνω τον μπαμπούλα, άντε κάνω και κανα erasmus για ταξιδάκι.....).

 
Διευθυντής
15 Μαρ 2020 09:43

Έχει δίκαιο η Υπουργός. Κάνω λιγότερο ωράριο και εγώ και οι υποδιευθυντές για να μπορώ να υποστηρίζω το διοικητικό έργο του Σχολείου. Προΐσταμαι στο σχολείο όχι μονο για να δίνω εντολές αλλά και να αναλαμβάνω ευθύνες πραγματικές. Άλλωστε δεν είναι άδικο να παίρνω εγώ το επίδομα και να τρέχω τους απλούς εκπαιδευτικούς; Η εξουσία λοιπόν έχει και ευθύνες!

 
DIM
15 Μαρ 2020 09:42

Από πότε οι δηλώσεις έχουν ισχύ νόμου ή ερμηνεία νόμου, ή συμπλήρωση ΚΥΑ ;;;;;;;
Ο κάθε πολίτης πράττει σύμφωνα με δηλώσεις ή με τα νόμιμα έγγραφα;;;;;;;
Αντί δηλώσεων ας βγάλουν γραπτές υπογεγραμμένες οδηγίες
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ Ή ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ !!!!!

 
Λαϊκό άσμα για τον κορωνοιό ή ωδή
15 Μαρ 2020 03:03

Φέρτε φάρμακα να πιω
έχω κορωνοιό
ψάχνω μάσκα που να βρω
Πήραν όλοι και όχι εγώ

Βαρέθηκα τα ίδια και ήθελα ταξίδια
και βρέθηκα στην Κίνα,
καλά ήμουν στην Αθήνα
Τί ήθελα εκεί πέρα
καταραμένη μέρα που πήγα στο Γιουχάν
αμάν,αμάν,αμάν

Φέρτε φάρμακα να πιω έχω κορωνοιό
ψάχνω μάσκα που να βρω
πήραν όλοι και όχι εγώ (δις)

Βαρέθηκα τα ίδια και ήθελα ταξίδια
και βρέθηκα στην Κίνα
καλά μουν στην Αθήνα

Τί ήθελα εκεί πέρα κατάραμένη μέρα
που πήγα στο Γιουχάν
αμάν, αμάν , αμάν

Ανάθεμα σε Μάκη που θέλεις ταξιδάκι
δεν έβλεπες ειδήσεις στα αυγά σου να καθίσεις;
Το λένε τα δελτία
πλάκωσε επιδημία παν και τα καρναβάλια
η Ελλάς σε μαύρα χάλια

Φέρτε φάρμακα να πιω...( Δις)
Συνοδεύεται από κλαρίνο και είναι τσιφτετέλι

 
Δασκάλα Δημοτικού
15 Μαρ 2020 01:00

Μπράβο στην Αγγελική που το έγραψε, το 90% δε χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν λογαριασμό email και eclass για να διανεμηθούν οι σημειώσεις, που θα μπορούσαν να λειτουργούν στα σχολεία εδώ και 10 χρόνια.

Δε χρειάζεται να βλέπουν video τα παιδιά αρκεί να έχουν οδηγίες για το διάβασμα και κατεύθυνση για τις εργασίες. Οι Η/Υ μπορούν να είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο σε εκπαίδευση και όχι απλώς κουτιά-παιχνιδομηχανές.

 
Βικτωρία
15 Μαρ 2020 00:05

Να ενημερώσει κάποιος τους "αρμόδιους" ότι η έκδοση μιας βεβαίωσης από το myschool παίρνει περίπου 2-3 λεπτά (άντε 5' μέχρι να γράψεις και το πρωτόκολλο). Τα υπόλοιπα 355 λεπτά ο διευθυντής τι θα κάνει; Ίσως μπορεί να κάνει λίγη φασίνα (γιατί όχι;;;). Επίσης να σκεφτούν λίγο πιο σοβαρά το θέμα της ασφάλειας ενός ατόμου (ολομόναχου) σε ένα (ορθάνοικτο) έρημο κτίριο, ιδιαίτερα στα σχολεία που είναι σε πιο απομακρυσμένα σημεία.
Μια ανακοίνωση στην είσοδο με το mail του σχολείου και τα τηλέφωνα των Δ/ντή και Υποδ/ντή, μια εκτροπή κλήσης του σταθερού του σχολείου στο τηλ του Δ/ντή και το κοινό εξυπηρετείται μια χαρά. Όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά.

 
Νο.2 @ΑΠΟΡΩ @Λεωνίδας
14 Μαρ 2020 23:28

Όπως το λέει και ο φίλος στις 23:11. Άλλοι τα παρουσιάζουμε τώρα, άλλοι τα είχαν από πάντα.

 
@ΑΠΟΡΩ @Λεωνίδας
14 Μαρ 2020 23:11

Παρουσιάζω συμπτώματα. Τα λέμε.

 
ΑΠΟΡΩ
14 Μαρ 2020 22:59

Από την προσωρινή απαγόρευση εξαιρούνται: α) οι διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες
Mόνο οι διευθυντές εκτελούν διοικητικές λειτουργίες και υπηρεσίες σε ένα σχολείο;

 
Παντελής Πολυχρονοπουλος
14 Μαρ 2020 22:49

Για να μην παρεξηγώ δεν διαφώνησα με το να πάμε οι διευθυντές στα σχολεία. Διαφώνησα για την άσκοπη επαφή για τις βεβαιώσεις που επικαλείται η Υπουργός κάτι που βάζει την δημόσια Υγεία σε κίνδυνο καθώς και το θέμα της απολύμανσης.Σαφως και οι διευθυντές σε αυτή την περίοδο θα είμαστε στην διάθεση του κράτους σε ότι μας ζητήσουν.Οχι όμως να διαδώσουμε τον ιό. Για το πώς διαδίδεται ο ιός αν θέλετε διαβάστε αυτό που γράφει ο Δασκαλάκης.. Παντελής Πολυχρονοπουλος. Δ/ντης Γυμνασίου Αγριάς.

 
Γιώργος
14 Μαρ 2020 22:40

Με υπεύθυνη δήλωση του γονέα δίνεται .

 
Δημήτρης δάσκαλος
14 Μαρ 2020 22:39

Υπογραφή κ. Υπουργέ. Τέλος οι προφορικές εντολές από το μετερίζι του ΣΚΑΙ.

 
Γιώργος
14 Μαρ 2020 22:25

Είστε απλά ΑΣΧΕΤΗ κ. Κεραμεως.

 
Λεωνίδας
14 Μαρ 2020 21:59

Εκτός από το διευθυντή, δώστε δουλειά και στους εκπαιδευτικούς, κ.Υπουργέ, αφού λέτε ότι δεν είναι σε διακοπές.

 
Αγγελική Γ.
14 Μαρ 2020 21:50

Όλες αυτές οι πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως από συγκεκριμένους παρόχους είναι κατά τη γνώμη μου για εντυπωσιασμό και ίσως και να κρύβονται και κάποιες εταιρείες από πίσω που θέλουν να προωθήσουν το υλικό τους.
Ο εκπαιδευτικός που θέλει να εργαστεί ηλεκτρονικά μπορεί να το κάνει και με ένα απλό μέιλ των μαθητών της τάξης του. Τους στέλνει καθημερινά ένα συγκεκριμένο υλικό με απλές οδηγίες και ασκήσεις που μπορούν να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά και οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να του τις στέλνουν συμπληρωμένες. Θα ακολουθεί η διόρθωσή τους με τις σχετικές παρατηρήσεις. Φυσικά δε θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές σε μία τέτοια είδους διδασκαλία γιατί κάποιοι δεν θα έχουν υπολογιστη στο σπίτι, αλλά στις μέρες μας το ποσοστό αυτό είναι μικρό, και άλλωστε η ύλη θα καλυφτεί δια ζώσης, όπως λέει και η Υπουργός , αμά την επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στη σχολική τάξη.
Τηλεδιασκέψεις κλπ αφορούν κυρίως μαθητές Λυκείου και δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν σε μικρότερους μαθητές.
Προσωπικά είμαι δασκάλα δημοτικού και θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να απασχολήσω μια χαρά τους μαθητές μου από το σπίτι μου, έχω το περισσότερο υλικό των εργασιών των παιδιών στον υπολογιστή μου, φτιαγμένο από εμένα, γνωρίζω τι ακριβώς θα ήθελα να παραδώσω στα βασικά μαθήματα και ποια σημεία θα χρειάζονταν περισσότερη προσοχή, αλλά φοβάμαι πως μια τέτοια πρωτοβουλία δε θα γινόταν αποδεκτή από τον σύλλογο διδασκόντων, για λόγους νομίζω φανερούς. Κάποιοι δεν θα μπορούσαν να εργαστούν με τον τρόπο αυτό, κάποιοι δε θα ήθελαν...και γενικά όταν δεν κάνεις ό,τι αποφασίζει το "κοπάδι" ή η Υπουργός ...τιμωρείσαι.
Πολύ θα ήθελα κάποτε το Υπουργείο που υπηρετώ μια ζωή να ενθάρρυνε περισσότερο την προσωπική πρωτοβουλία. Και να την προστάτευε.

Όσο για την παραμονή ή μη παραμονή των διευθυντών στα σχολεία, δεν έχω άποψη, αλλά εννοείται πως μια κυβέρνηση που βγήκε με βασικό σλόγκαν να εξυπηρετούμε τον πολίτη όσο γίνεται περισσότερο ηλεκτρονικά και δίχως τη φυσική του παρουσία, θα ήταν καλό , τώρα που οι ανάγκες της χώρας το απαιτούν, να το εφάρμοζε κιόλας.

 
ΧΡΉΣΤΟΣ
14 Μαρ 2020 21:50

Το υπουργείο στέλνει έγγραφα που είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα. Ο Δ/ντης δεν έχει τη δυνατότητα να εκδόση μια βεβαίωση ψηφιακά υπογεγραμμένη και να την στείλει στον γονέα ηλεκτρονικά.

 
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
14 Μαρ 2020 21:33

Πάντα οι διοικητικές εργασίες έχουν κάποια προθεσμία για να εκτελεστούν. Δεν είναι υποχρεωτικό την στιγμή της αίτησης να γίνεται και η έκδοση της βεβαίωσης ή πιστοποιητικού. Και εφόσον αυτή η προθεσμία είναι μέχρι 20 εργάσιμες ημέρες (μόνο η γνησιότητα πτυχίου από υπηρεσίες έχει 5 εργάσιμες ημέρες) τι εμποδίζει τον αρμόδιο διοικητικό προϊστάμενο (δηλ. τον Διευθυντή) να εκδώσει την βεβαίωση στις 26 Μαρτίου που ανοίγουν τα σχολεία; (Όσοι χρειάζονται μια βεβαίωση από μια υπηρεσία μπορούν κάλλιστα να την αντικαταστήσουν με μια Υπεύθυνη Δήλωση ότι έκαναν αίτηση και θα προσκομίσουν την βεβαίωση που θα εκδοθεί όταν την πάρουν στα χέρια τους) Όσο για τις αιτήσεις τα email των σχολείων είναι τόσο στην ιστοσελίδα του σχολείου όσο και στην οικείας Δευτεροβάθμιας. Ποιος ο λόγος να είναι ο Διευθυντής στο σχολείο; Για να ανοίγει την θέρμανση όλου του Συγκροτήματος και να σπαταλιέται τελείως άδικα τόσο πετρέλαιο; Στο δικό μας συγκρότημα κάθε μέρα που ανοίγει η θέρμανση από το πρωί έως το βράδυ θέλει ένα 500αρικο (σε ευρώ). Είστε σοβαροί; Ή θα πείτε τον Διευθυντή να κάτσει τον Μάρτη μήνα χωρίς θέρμανση τόσες ώρες στον χώρο εργασίας του; Όσο για τα κλιματιστικά (αν υπάρχουν) απλά να σας υπενθυμίσω πως μεταδίδεται ο κορωνοϊός; Με την κίνηση του αέρα. Φυσικά και θα εκτελούνται οι διοικητικές εργασίες αλλά ο τρόπος, ο τόπος και οι ώρες εκτέλεσης θα αποφασιστούν από τον διοικητικό προϊστάμενο (δηλ. τον Διευθυντή). Όσο για την απάντηση στο τηλέφωνο του σχολείου μια εκτροπή στο σταθερό του σπιτιού του Διευθυντή είναι αρκετή για να είναι διαθέσιμος.

 
Ευτέρπη Κ
14 Μαρ 2020 20:45

πόσους γονείς θα κολλήσει ενας διευθυντής, που είναι φορεας του ιού ?

 
Βασίλης Ο.
14 Μαρ 2020 20:33

Ντροπή τέτοιες ημέρες να γκρινιάζουμε για την παραμονή των διευθυντών στα σχολεία. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν μας συμπαθεί η κοινωνία!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ