ΜΑΘΗΤΕΣ

Σ. Γκίκα: Από Αχαΐα Ηλεία και Ζάκυνθο ξεκινά η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Οδηγίες στα σχολεία
Δημοσίευση: 15/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Θα δώσουμε προτεραιότητα στις περιοχές που η λειτουργία των σχολείων έχει ανασταλεί περισσότερες ημέρες, και συγκεκριμένα στην Αχαία, Ηλεία και Ζάκυνθο, δήλωσε η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου παιδείας Σίσυ Γκίκα.

Η κ. Γκίκα απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να   κατανοήσουν ότι δεν είναι σε διακοπές αλλά   σε έκτακτη ανάγκη , όπως ολόκληρη η ελληνική  κοινωνία.

Ηδη ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος με έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έκανε γνωστό ότι η   Αχαΐα και η Ηλεία θα είναι οι πρώτες Περιφερειακές Ενότητες που καλούνται να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως διδακτική επικοινωνία με τους μαθητές μας.

Οδηγίες στα σχολεία

Ο Διευθυντής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεώργιος Αφράτης με εγκύκλιο προς τις  σχολικές μονάδες έδωσε τις ακόλουθες οδηγίες:

  • Η πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης αναφέρεται μόνο σε μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που παρακολουθούν μαθήματα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Θεωρείται δεδομένο, ότι οι Διευθυντές/τριες έχουν ενημερώσει  το my school με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα κινητά τηλέφωνα των κηδεμόνων των ανωτέρω μαθητών και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την χρήση τους στη δράση.
  • Σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας, που διδάσκουν Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και να τους ενημερώσετε ότι καλούνται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη διαδικασία. Παρόλο που η συμμετοχή είναι εθελοντική, πρέπει να ενημερωθούν, ότι υπάρχει πρόβλεψη για υποστήριξη στο έργο τους και ότι θα επικοινωνήσει με τον/την κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί αύριο (Κυριακή 15-3-2020) μετά της 12:00 και θα περιέχει μεταξύ άλλων συγκεκριμένες οδηγίες και απαντήσεις στα πρώτα σχετικά ερωτήματα.
  • Το πρώτο μάθημα (διάρκειας περίπου 35 λεπτών) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16-3-2020 περίπου στις 11:00. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί στη συνέχεια, με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου. Η διδακτική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί από τις οικίες του εκπαιδευτικού και των μαθητών/τριων, που θα θελήσουν μετά από σχετική ενημέρωση να συμμετάσχουν. Εάν ο/η εκπαιδευτικός δεν διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα υποστηριχθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου του.
  • Κυρία Διευθύντρια -κύριε Διευθυντή,θεωρείται αναγκαίο τη Δευτέρα το πρωί (16-3-2020) εκτός από τη δική σας παρουσία, να παραβρίσκεται στη Σχολική Μονάδα και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα αφορούν την προετοιμασία και την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης. Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και αναμένω στο mail της ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ μέχρι αύριο Κυριακή 15-3-20 και ώρα 10:00, συμπληρωμένο τον συνημμένο excel, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία του, η αποστολή του στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια η διαβίβασή του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πριν από της 12:00.
  • Θα επικοινωνήσω προσωπικά τηλεφωνικά με την καθεμία και τον καθένα από εσάς για  περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινήσεις.

Σχόλια (19)

 
Κωνσταντίνα
17 Μαρ 2020 13:31

Θα μας πει πώς θα γίνει η εξ αποστάσεως διδασκαλία για τα Τμήματα Ένταξης;
Χωρίς καμία προετοιμασία και μας θυμίζει ότι δεν είμαστε διακοπές;
Ποιος εκπαιδευτικός θεωρεί διακοπές αυτή την άσχημη κατάσταση;
Δε φτάνει η προχειρότητα του υπουργείου έχουμε και κάκιστη,άστοχη κριτική.

 
Δ Φ
16 Μαρ 2020 06:56

"Η κ. Γκίκα απηύθυνε έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν ότι δεν είναι σε διακοπές αλλά σε έκτακτη ανάγκη , όπως ολόκληρη η ελληνική κοινωνία."
Ανακαλέστε, κα Γενικέ Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας...

 
ΠΕ 86
16 Μαρ 2020 05:32

Εφόσον δεν είστε σε διακοπές εκεί στο ΥΠΑΙΘ υπογράψτε ΧΘΕΣ τις εκκρεμούσες εδώ και ένα χρόνο απόδεσμεύσεις, οι οποίες είναι στο Γραφείο της Υπουργού από τις 9/3 μετά την εισήγηση ΚΥΣΔΕ στις 27/ς
2, σε κάποιο διάλειμμα μεταξύ των τηλεοπτικών εμφανίσεων. Μέχρι τότε θα λαμβάνετε, από εμένα τουλάχιστον, ιατρικές βεβαιώσεις που θα επιβάλλουν καραντίνα και ανάπαυση. Να μάθετε ότι για να απαιτείτε πρέπει πρώτα να είστε εντάξει στις υποχρέωσεις σας. Για εμάς δεν είναι διακοπές, ούτε για εσάς ευκαιρία για παρουσία στα κανάλια 4 φορές την ημέρα. ΑΝΤΕ ΓΕΙΆ.

 
Edy
16 Μαρ 2020 00:31

10 ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΑΝ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ;;;;;

 
Πε86
15 Μαρ 2020 23:00

Ντροπή σας κ.Γκίκα!πιστεύετε οτι υπάρχει εκπαιδευτικος που θεωρεί αυτη την πρωτόγνωρη και τρομακτική κατάσταση διακοπές???προσέχετε πολυ τις προσβολές που τοσο εύκολα ξεστομιζετε!

 
EMMANUIL TZANAKIS
15 Μαρ 2020 22:47

Ας κάνουμε στην άκρη τις όποιες αντιρρήσεις μας και ας προσπαθήσουμε όλοι για το κοινό συμφέρον Τα πράγματα δεν είναι και δεν ήταν ποτέ ιδανικά Πιστεύω και το λίγο που θα καταφέρουμε καλό θα είναι.

 
gf
15 Μαρ 2020 19:43

Να απέχουν όλοι από γελοίες διαδικασίες ....το φταίξιμο της αποτυχίας θα βαρύνει τους καθηγητές-διευθυντές και πάλι....ΟΧΙ σε ΠΑΡΩΔΙΕΣ...φτάνει καλύτερα μαθήματα μέχρι τον Αύγουστο .....ας βγεί να το πει ξεκάθαρα η ΔΟΕ, ΟΛΜΕ....αλλά αυτοί φαίνεται είναι σε διακοπές.

 
@ιασων
15 Μαρ 2020 18:54

Το καλοκαίρι οι γονείς έδωσαν απλόχερα 80%!!! σε 3 κόμματα που έχουν κυβερνήσει και που ήταν πάντα μετριότητα και πιο κάτω. Τώρα θυμούνται και απαιτούν. Λίγο αργά

 
ΠΑΤΡΑ
15 Μαρ 2020 17:06

Δουλειές του ποδαριού.
Τώρα όλοι βιάζονται, αλλά ΟΛΟΙ ήξερα ότι τα σχολεία θα έκλειναν.
Ο ιός θα ερχόταν κι εδώ.
Είχαν το χρόνο για κάποια έστω και στοιχειώδη επιμόρφωση των εκπ/κων πάνω στο ιδιαίτερο θέμα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Δεν είναι και τόσο εύκολη μια τέτοια διαδικασία.Αλλά αν θέλουμε τον εντυπωσιασμό κάνουμε τα πάντα στο πόδι.Μου θυμίζει την επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν όλοι έτρεχαν στο άγνωστο , αλλά και τη χουντική επιστράτευση της 20ης Ιουλίου όταν όλοι έτρεχαν σε μονάδες ανύπαρκτες, επί χάρτου.
Τόση βιασύνη να ξεσηκωθούν οι πάντες Σαββατόβραδο; Χάθηκε η Δευτέρα; Τι θα γίνει με μια ημέρα διαφορά;
Η πολύ βιασύνη τρώει τον βιαστικό.

 
@Ιάσων
15 Μαρ 2020 16:24

Περίμενε λίγο να δεις πώς θα πάει η πιλοτική εφαρμογή. Μην βιάζεσαι τόσο πολύ. Και εμείς γονείς είμαστε, δεν χρειαζόμαστε αυτόκλητους εκπροσώπους.

 
Ιάσων
15 Μαρ 2020 16:01

Οι γονείς απαιτούν: να γίνει υποχρεωτική η εγγραφή στην πλατφόρμα εξ αποστάσεως μαθημάτων για όλους τους εκπαιδευτικούς και να αρχίσουν άμεσα τα μαθήματα στα παιδιά.

 
ΑΚΗΣ
15 Μαρ 2020 15:57

Τα λέει αυτά μια εκπαιδευτικός για εκπαιδευτικούς "ότι δεν κάνουν διακοπές". Λυπόμαστε για τις αντιλήψεις σας για τους συναδέλφους σας. Δείτε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες και αφήστε τις κορώνες!

 
Ντροπή
15 Μαρ 2020 15:40

"...έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν ότι δεν είναι σε διακοπές..."
Έτσι θέλει η ηγεσία να μας ρίξει στο φιλότιμο;
Γιατί μόνο με φιλότιμο γίνονται αυτά...
Το ξέρουμε ότι δεν είμαστε διακοπές...
Εμείς δουλεύαμε 4 & 5 ώρες την ημέρα με 25 μαθητές σε τάξεις που οι μισοί έβηχαν και σκούπιζαν την μύτη τους συνέχεια. Και μετά πηγαιναμε σπίτι μας και τρεμαμε μόλις μας έπιανε βήχας...
Εμείς παλέψαμε με αντισηπτικά, απολυμαντικά και συνέχεια οδηγίες στους μαθητές στις τάξεις 2 βδομάδες με το ένα κρούσμα μετα το άλλο να κλείνει τα διπλανά σχολεία...
Έλεος... την ξέρουμε τη δουλειά μας.

 
Στράτος
15 Μαρ 2020 15:04

Αναφέρει ο ΔΔΕ Αχαΐας: "Θεωρείται δεδομένο, ότι οι Διευθυντές/τριες έχουν ενημερώσει το my school με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα κινητά τηλέφωνα των κηδεμόνων...".

Για τα κινητά τηλέφωνα πιστεύω ότι υπάρχουν. Για τα email δεν αμφιβάλλω απλώς ότι υπάρχουν περασμένα στο myschool αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν διαθέτουν οι γονείς των μαθητών email.
Και για να ξεκινήσουμε από τα αρχικά. Πότε το Υπουργείο θα παρέχει δυνατότητα αποστολής sms προς τους γονείς μέσω myschool με πληρωμένο τον πάροχο κεντρικά από το Υπουργείο; Γιατί μέχρι στιγμής την υπηρεσία αποστολής sms που υποστηρίζει το myschool χρησιμοποιούν μόνο τα σχολεία στα οποία δίνονται από τις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων κονδύλια κάλυψης του κόστους, από κάποιο πάροχο που επιλέγουν μόνα τους τα σχολεία.
Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω για να πετύχει το εγχείρημα μιας οποιασδήποτε, έστω νηπιώδους, απόπειρας εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 
Dinos
15 Μαρ 2020 13:10

Μάλλον ο Κορωναίος έχει χτυπήσει το ΥΠΑΙΘ

 
Αστείο...
15 Μαρ 2020 12:54

"Εάν ο/η εκπαιδευτικός δεν διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα υποστηριχθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου του."

Θα υποστηριχθεί μαγικά με την μαγική δύναμη των λόγων ...
Πάντα είχα την απορία αν σκέφτονται αυτά που γράφουν...

 
Dinos
15 Μαρ 2020 12:50

Ως συνήθως ο/η εκπαιδευτικός πληροφορικής δεν έχει μικρά παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο και που δεν έχει που να τα στείλει ...

 
Γελοιοτητες
15 Μαρ 2020 12:40

Το επικοινωνιακό σοου κάκιστης ποιότητας συνεχίζεται εν μέσω κρίσης. Η υπουργός δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην προβολή της.

 
Πληροφορικός
15 Μαρ 2020 12:38

ΩΩΩ, είναι αναγκαίο να πάρει και επίδομα;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ