Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Επιτυχής η πρώτη εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Αύριο θα ακολουθήσει εισαγωγικό σεμινάριο σε σχολεία των Νομών Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου
Δημοσίευση: 16/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Πρεμιέρα» σήμερα  για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, έπειτα από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την πρόληψη της μετάδοσης του κορονοϊού.

Το υπουργείο Παιδείας  χαρακτήρισε επιτυχής  την πρώτη εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Η  υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως δήλωσε τα εξής:

  •  Η διαδικτυακή πλατφόρμα είναι ιδιαιτέρως απλή στη χρήση της. Κάθε εκπαιδευτικός διαθέτει μια εικονική τάξη με την οποία οι μαθητές συνδέονται, και έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό (έγγραφα, παρουσιάσεις), να διαμοιραστεί μαζί τους την οθόνη τους, ενώ μπορεί ακόμη να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, και οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο και να υποβάλουν ερωτήσεις. Υπάρχει συνεπώς πλήρης διάδραση εκπαιδευτικού και μαθητών.
  • Για όσους μαθητές τυχόν δεν διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή για διαδικτυακή σύνδεση, η συμμετοχή στη διαδικτυακή πλατφόρμα δύναται να γίνει και μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης με αστική χρέωση.
  • Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις έκτακτες συνθήκες, δρα προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσο. Καλούμε, λοιπόν, όλους τους συντελεστές της εκπαίδευσης να ενεργοποιηθούν, να υιοθετήσουν και να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία.

Πιλοτικά στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενεργοποίησε  τα ψηφιακά εργαλεία, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία μεταξύ των εκπαιδευτικών και των μαθητών πιλοτικά στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου με έμφαση στη Γ’ Λυκείου.

Οι τρείς αυτοί νομοί επελέγησαν καθώς είναι οι πρώτοι στους οποίους ανεστάλη, καθολικά, η λειτουργία των σχολείων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε  εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο σε περιφερειακούς διευθυντές, διευθυντές εκπαίδευσης, διευθυντές σχολείων και καθηγητές πληροφορικής των νομών αυτών, προκειμένου οι πληροφορίες να διοχετευτούν περαιτέρω στους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει αύριο η διδασκαλία.

Στο εισαγωγικό σεμινάριο συμμετείχαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός  Σοφία Ζαχαράκη, και η Γενική Γραμματέας,   Σίσσυ Γκίκα.

Αύριο

Αύριο θα ακολουθήσει εισαγωγικό σεμινάριο σε σχολεία των Νομών Δράμας, Έβρου, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας, Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Λασιθίου.

Σχόλια (10)

 
peter
16 Μαρ 2020 22:49

Μπράβο στην υπουργό και τους εκπαιδευτικούς για την άριστη συνεργασία και την επιτυχή εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

 
Στράτος
16 Μαρ 2020 23:44

Υπάρχει άραγε κάποιος που θα μπορούσε να εξηγήσει στην κα υπουργό τι σημαίνει στα ελληνικά το : <ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ> και να σταματήσει να βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τόσων συναδέλφων (και όχι μόνο) κατά παράβαση των οδηγιών του ΕΟΔΥ;

 
Στράτος
17 Μαρ 2020 00:03

Όλα για τα τηλεοπτικά παράθυρα , όλα χωρίς ουσία, όλα για να δείξουμε ότι (και καλά) κάτι κάνουμε , αδιαφορώντας για το πρώτιστο αγαθό, τις ζωές όλων μας ,που με τα ληφθέντα μέτρα προσπαθούμε να διασώσουμε, .

 
Σχέδιο για σχολεία 2030
17 Μαρ 2020 00:16

Με ανακοινώσεις δε χτίζεται η πραγματική επιτυχία για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Ας ξεκινήσουν από τα βασικά: επικαιροποίηση και εμπλουτισμός του διαθέσιμου ψηφιακού υλικού, με περιλήψεις της ύλης και ασκήσεις και πρότυπα διαγωνίσματα για επανάληψη, κάτι που είναι εύκολο να δημιουργηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αλίμονο αν τελειόφοιτοι Λυκείου δεν μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο PDF και να μελετήσουν μία ώρα μόνοι τους, σημειώνοντας σε ένα κειμενογράφο τις όποιες απορίες έχουν για να τις απαντήσεις συγκεντρωτικά ο καθηγητής.

 
chemistry teacher
17 Μαρ 2020 02:32

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΓΩ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, Η ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ:
1ον) Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΚΑΙ 2ον) ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ.
ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
ΤΑ ΔΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ (ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ), ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣΗΣ ΥΛΗΣ.
ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ.

 
άλλος peter
17 Μαρ 2020 05:42

Μπράβο στην υπουργάρα μας. Μπράβο σε αυτή τη κυβερνησάρα μας. Μπράβο γενικά γιατί διώξαμε τους άλλους...του κακούς. Μπράβο που εκθέτει σε κίνδυνο κάθε μέρα και ποιο πολλούς (μετά τους Διευθυντές/ΥποΔ τώρα να μολύνουμε και τους ΠΕ86...αύριο ποιος ξέρει!). Μπράβο μας κιόλας! Μία λέξη μόνο αρκεί....ΧΑΟΣ

 
Επιτυχής εφαρμογή;
17 Μαρ 2020 07:58

Αφού δεν ξεκίνησε ακόμα πώς θεωρείται επιτυχής; Μάλλον εννοούν την ενημέρωση των διευθυντών και των πληροφορικών. Ας μας πουν σήμερα πόσοι καθηγητές και πόσοι μαθητές (σε ποσοστά) συμμετείχαν και τότε θα δούμε πόσο επιτυχής είναι.

 
οι πανελλήνιες
17 Μαρ 2020 09:07

και με το καλό σενάριο επιδημιολογικά - αφήστε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τη δουλειά άλλων- πρέπει να πάνε αρχές σεπτέμβρη ! να κάτσουν να διαβάσουν οι μαθητές, η ύλη να περικοπεί με ΣΑΦΗΝΕΙΑ λίγο, οι ΣΕΕ τι κάνουν ; να βγάλουν ασκήσεις , σχεδιαγράμματα και άλλα (τι κάνουν στα ΠΕΚΕΣ τόσον καιρό;;;; εμπειρία έχουν, χαρτούρα έχουν , χρόνο έχουν , σε μια βδομάδα θα είναι όλα έτοιμα σε συνεργασία με ΟΛΑ τα ΠΕΚΕΣ ). μαθήματα στη γ λυκείου από 20 αυγούστου κάθε μέρα σε μικρά γκρουπ (εξάλλου δεν είναι πολλοί όσοι θέλουν να δώσουν σοβαρά). και άλλες ιδέες να πέσουν αλλά με λογική και σύνεση.
τα σχολεία στις υπόλοιπες τάξεις και στις δομές μεταναστών να ΚΛΕΙΣΟΥΝ οριστικά και να ανοίξουν το σεπτέμβριο.
ας γίνει και μια περικοπή 10% μισθού στους εκπαιδευτικούς για να μπει πλάτη για όσους σοβαρά πλήττονται.

απλά και ξεκάθαρα προτείνεται μια βάση αντιμετώπισης. μέσα στις επόμενες βδομάδες (που θα είναι οπωσδήποτε κλειστά τα σχολεία) ας αποφασίσουν το πιο απλό . και να γίνουν και όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές χωρίς χαρτούρα (ακούτε όλοι στο υπουργείο ή φύγατε σύμφωνα με το 1:3 ;;;;;; ) και με μέιλ - παλτφόρμες , σκαναρισμένα έγγραφα. και να οργανωθούν όλα για του χρόνου.

βγάλτε και την ανανέωση θητείας για διευθυντές εκπαιδ (ή υπηρεσιακούς ) και διευθυντές σχολείων. αλήθεια , τα έτοιμα νομοσχέδια γιατί δε βγαίνουν να κινείται η διαβούλευση ; έτσι να περνά η ώρα...

 
Γατακια
17 Μαρ 2020 10:43

Άλλοι σχεδιάζουν χρόνια, επενδύουν σε υποδομές και επιμόρφωση, φτιάχνουν νέες μεθόδους και διαφορετικά σχέδια μαθήματος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και η υπουργάρα μας τα έκανε όλα αυτά σε 5-6 μέρες. Το μόνο που μένει είναι να την αποθεώσει ο ΣΚΑΙ και τα λοιπά μέσα ενημέρωσης. Ζήτω το ΣΑΝΟ!!!!

 
Nikos
17 Μαρ 2020 12:54

Τι εννοεί η Υπουργός ότι μπορεί να συνδεθεί μέσω τηλεφωνικής γραμμής? Dial up μέσω modem?

Ποιος έχει modem αυτή την εποχή, αλλά και να έχει πρέπει να πληρώνει με συμβόλαιο αν υπάρχουν ακόμη τέτοια έναν ISP.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ