Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Πρόβλεψη και για τους μαθητές που δεν έχουν ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Σήμερα: Εισαγωγικό σεμινάριο σε 16 Νομούς

17/03/2020

Άκουσε το άρθρο

Αν και η πλειονότητα των οικογενειών  με παιδιά έχει πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ, κατ αρχήν χωρίς περιορισμό δεδομένων, έχει προβλεφθεί επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την πρόσβαση  των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Στο μεταξύ το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα υλοποιήθηκε με επιτυχία το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία των Νομών Έβρου, Δράμας, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου,  Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας , Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Λασιθίου, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης.

 

Σχόλια (23)

spiros
|

Χωρις Ιντερνετ και Υπολογιστή πως θα γίνουν μαθήματα.

spiros
|

Χωρις Ιντερνετ και Υπολογιστή πως θα γίνουν μαθήματα.

ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
|

Σε δύσκολες περιστάσεις πάντα διαπιστώνουμε δύο τάσεις και πρακτικές.
Η πρώτη τάση αναλώνεται σε ένα διαγωνισμό ανάδειξης προβλημάτων και αδιέξοδων.
Κεντρική ιδέα: Φταίνε όλοι και όλα, εκτός από εμάς.
Ηθικό δίδαγμα: Δεν κάνουμε τίποτα για το πρόβλημα. Μόνο καταγγέλλουμε.
Η δεύτερη τάση αρχίζει με δεδομένα τα χίλια μύρια προβλήματα και αναζητά εφικτές λύσεις, έστω και ελλιπείς.
Κεντρική ιδέα: Τώρα είναι η ώρα της μάχης, αύριο θα έρθει η ώρα της αναζήτησης των ευθυνών όλων μας.
Ηθικό δίδαγμα: Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινάει.

Αλλόκοτος
|

...κανένας μα κανένας δεν σκέφτηκε ότι υπάρχουν Drones;

Υποχρεωτικό;
|

με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης
Είναι υποχρεωτική τελικά η τηλε-εκπαίδευση ή όχι; Όποιος θέλει κάνει, όποιος δεν θέλει δεν κάνει;. Αν είναι έτσι, κάποιοι προχωρήσουν στην ύλη και άσο όχι. Θα δημιουργηθούν όχι απλώς σχολεία δύο ταχυτήτων αλλά και τμήματα δύο ταχυτήτων στο ίδιο σχολείο. Ντροπή τους να εμπαίζουν και μαθητές και εκπαιδευτικούς και γονείς

Αυδη
|

Δεν εχουμε ιντερνετ πος θα κανουμε μαθιμα

E. A.
|

Μια ιδέα! Υπαίθριο μάθημα με αποστάσεις 3 μέτρα ο ένας από τον άλλο.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
|

Φυσικά υπάρχουν καθηγητές που γκρινιάζουν ότι δεν έχουν υπολογιστή, ή ίντερνετ, ή κάμερα, ή ακουστικά, ή ηχεία, ή γραφείο στο σπίτι, ή έχουν μικρά παιδιά που κάνουν φασαρία, ή, ή, ή…

Υπάρχουν σαΐνια διευθυντές, λοιπόν, που σκοπεύουν να ανοίξουν τα εργαστήρια πληροφορικής στα σχολεία για να κάνουν τα μαθήματα από εκεί οι καθηγητές.

Δεν θα χαρακτηρίσω ούτε την υπευθυνότητα, ούτε τη νοημοσύνη αυτών των διευθυντών. Όμως, επειδή υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας, πάραυτα το υπουργείο πρέπει να απαγορεύσει την πρακτική αυτή, με οδηγία, σήμερα.

@Στράτος
|

Θα σου έρθει μήνυμα στο email σου (αυτό που δηλώνει ο διευθυντής σου στο myschool) που θα περιέχει ατομικό σύνδεσμο για την εγγραφή σου στο minedu-gov-gr-webex. Διαφορετικά δεν μπορείς να εγγραφείς.

nikos
|

Πάντως είναι απίστευτο ότι δίνονται πάσης φύσεως επιδοτήσεις στους πάντες, αλλά όχι στους εκπαιδευτικούς για την αγορά σύγχρονου Η/Υ.

Νικος
|

Μέσω Dial up? Πως το εννοείται αυτό μέσω τηλ γραμμής ;
Αν εννοείται μέσω dial up θέλει modem συσκευή και συνδρομή σε isp. Δεν ξέρω αν παρέχεται ακόμη αυτή η υπηρεσία.

Ερωτήματα
|

Σε αυτούς τους νομούς πότε καλύφθηκαν τα κενά των εκπαιδευτικών που διδάσκουν κατευθύνσεις στη Γ' λυκείου;
Σε ποιο σημείο της ύλης βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί σε αυτές τις Διευθύνσεις;
Μπορεί το υπουργείο να δημοσιεύσει την ύλη των κατευθύνσεων που ήδη διδάχθηκε πανελλαδικά ανά διεύθυνση; Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

@ Άτυχος
Συγγνώμη

Άτυχος
|

@ΠΟΛΙΤΗΣ
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν κινητό, γιατί είναι η ΜΟΝΗ τους δυνατότητα επικοινωνίας με τον "έξω" κόσμο και με τους δικούς τους ανθρώπους. Και για την ενημέρωσή τους, με ειδήσεις που αφορούν την ίδια τους την επιβίωση και το μέλλον. Εσύ νομίζεις ότι τα έχουν για να ανεβάζουν selfies και stories ή για να κάνουν τηλεργασία?
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν κινητά αλλά όχι την "πολυτέλεια" να λένε ότι είναι ΠΟΛΙΤΕΣ σαν εσένα κι εμένα. Εντελώς άτυχο λοιπόν το σχόλιό σου.

Στράτος
|

Πρακτικές δυσκολίες.
Στην ιστοσελίδα της εξ αποστάσεως για σχολεία minedu-gov-webex πολλοί εκπαιδευτικοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να εγγραφούν. Συγκεκριμένα δεν έρχεται email με σύνδεσμο ώστε να προχωρήσουν στον ορισμό κωδικού πρόσβασης και μετά να οργανώσουν τα περαιτέρω. Γιατί;
Υπάρχουν και άλλα πολλά προβλήματα. Αλλά ας αρχίσουμε με τα βασικά: Τη σύνδεση εκπαιδευτικών και τη δημιουργία των εικονικών τους τάξεων.

ΠΟΛΙΤΗΣ
|

@Ιστορικός
Κρίμα είσαι. Κινητά έχουν όλοι, ακόμη και οι πρόσφυγες/μετανάστες.

Δεν δεν δεν
|

Ολο Δεν, Δεν και όχι είμαστε εμεις οι εκπαιδευτικοί, ακόμη και αν μας δώσουν έτοιμη σύνδεση, αίθουσα και μαθητές στημένους και έτοιμους να παρακολουθήσουν, θα επικαλεστούμε οτι δεν είμαστε επιμορφωμένοι και οτι δεν έχουμε υλικό. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φτιάχνουμε το υλικό μας τώρα και σε όσα δεν έχουμε έλεγχο ας περιμένουμε τον κατάλληλο χρόνο.

fm
|

Εκπαιδευτικός
Ένα κινητό έχω κι αυτό με κάρτα -όχι smart
Ούτε υπολογιστή-κάμερα-ακουστικά-σύνδεση internet
??

Το μέλλον
|

Ακόμα και στο πιο ζοφερό σενάριο δεν κινδυνεύει το μέλλον της ανθρωπότητας, είμαστε 8 δισεκατομμύρια στον πλανήτη. Ας καταλάβουν ορισμένοι ότι δεν περιστρέφεται η γη γυρω από την παραγωγή και κατανάλωση, ας δεχτούμε μια επιβράδυνση για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο.

Σχολείο του 21ου αιώνα
|

Απαραίτητη η βασική χρήση Η/Υ στα μαθήματα (μελέτη υλικού, συγγραφή εργασίας) για σε μαθητές ηλικίας 15 ετών και άνω, ώστε να γίνει η μετάβαση στη φοιτητική και εργασιακή πραγματικότητα.

Ελεύθερος
|

Από τα πρώτα μνημονιακά χρόνια, πλήθος συνανθρώπων μας ΔΕΝ έχουν καν σταθερό τηλέφωνο, αλλ' αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ζώντες στην χλιδή.

Μουρικης
|

"έχει προβλεφθεί επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής"

Επειδή μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις και τα νοήματα...
Αν δεν υπάρχει μια ελάχιστη υποδομή ΔΕΝ είναι δυνατόν να γίνει τηλεκπαίδευση. (ΤΕΛΕΙΑ)
Ο βασιλιάς είναι ΓΥΜΝΟΣ, ας το αναγνωρίσουμε επιτέλους. Δυστυχώς είμαστε ΨΗΦΙΑΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ σε ανεπίτρεπτο βαθμό για Ευρωπαική χώρα του 2020.
Όποιος είναι μέσα στο χορό βλέπει ότι οι ΜΙΣΟΙ μαθητές ΔΕΝ έχουν υπολογιστή/λαπτοπ, μόνο κινητό ή Playstation.
Με το κινητό κάτι θα μπει και θα ακούσει, αλλά μετά από λίγο θα βαρεθεί.

Αν έχει υπολογιστή θα μπορεί να δει την κοινή χρήση της οθόνης με κάποια παρουσίαση, κάποιο κείμενο, κάποιο άλλο υποστηρικτικό υλικό...

ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ (κι από καθηγητές κι από μαθητές), μέχρι εκεί όμως, ας μην τάζουμε λαγούς με πετραχήλια

Ιστορικός
|

Εμείς δεν έχουμε λεφτά ούτε για σταθερό ούτε για κινητό τηλέφωνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ