ΜΑΘΗΤΕΣ

Παρατείνεται το "λουκέτο" σε σχολεία και ΑΕΙ έως 10 Απριλίου και η αναστολή εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση
Δημοσίευση: 20/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να υπογράψουν   οι υπουργοί Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υγείας Β. Κικίλιας (σ.σ. θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αύριο Σάββατο)  παρατείνεται

  • η απαγόρευση λειτουργίας όλων των δομών εκπαίδευσης (σχολείων  και ΑΕΙ) καθώς και
  •  η αναστολή  όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού

έως και  10 Απριλίου , για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης  της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού.

 

Σχόλια (21)

 
Εκπαιδευτικος
22 Μαρ 2020 00:18

Προέχει η υγεία, ας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε και με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Και φυσικά το καλύτερο θα ήταν εφόσον δεν υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία οι πανελλήνιες για φέτος να καταργηθούν ,ουτε περικοπή υλης , ουτε ελευθερη πρόσβαση. Δεν μπορεί να δωθεί ελεύθερη πρόσβαση στον όποιονδήποτε, χωρις την κατάλληλη προετοιμασία. Φτανε με Την ισοπέδωση των προηγούμενων ετών οπου οποίος περναγε έξω απο ΑΕΙ τον βάζαμε μεσα. Ετσι κι αλλιώς τα πανεπιστήμια έχουνε πολύ παραπάνω φοιτητές μέσω των μεταγραφών από κάθε άλλη χρονιά το καλύτερο θα ήταν λοιπόν για ένα χρόνο τα τμήματα αυτά να μείνουν κλειστά και από του χρόνου επανερχόμαστε σε νέες βάσεις και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν .

 
Εξετάσεις
21 Μαρ 2020 23:36

Κανονικά για Γ' Λυκείου μέσα στον Ιούνιο, με παράταση σχολικού έτους και περικοπή κάποιων κεφαλαίων της ύλης.

Για τις άλλες τάξεις μπορούν να γίνουν αντίστοιχες ρυθμίσεις. Μπορούν επίσης τα σχολεία να ανοίξουν 1η Σεπτεμβρίου, και να γίνει τότε η αναπλήρωση της ύλης.

Δεν είναι και τραγικό για μια χρονιά να βάλουν λίγο πιο εύκολα θέματα, ώστε να μπορεί να γράψει το 90% των ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΩΝ μαθητών ένα 10 στα 20.

 
@Εκπαιδευτικός
21 Μαρ 2020 22:42

Η ελεύθερη πρόσβαση είναι πρακτικά αδύνατη. Το 1944, όταν αποχώρησαν τα γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα από τη χώρα, εφαρμόστηκε η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Στη Νομική της Αθήνας γράφτηκαν περίπου 45.000 απόφοιτοι γυμνασίου. Την επόμενη χρονιά το μέτρο αυτό έπαψε να ισχύει και από τότε έμπαιναν με εξετάσεις που διενεργούσε το κάθε τμήμα. Το 1963 (αν θυμάμαι καλά) εφαρμόστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

 
Κρίμα...
21 Μαρ 2020 22:07

Χάλασαν όλα τα σχέδιά τους .. για τους άριστους, τους σημαιοφόρους, την τράπεζα θεμάτων, τις εξετάσεις για όλους και για όλο το αυστηρό πλαίσιο που θέλουν για την παιδεία. Ας δουν σοβαρά την περικοπή ύλης για τις πανελλαδικές και ας επαναφέρουν τα τμήματα ελεύθερης πρόσβασης για να ηρεμήσουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.

 
Επαρχία ...
21 Μαρ 2020 21:12

Πιστεύω ότι στο υπουργείο εξετάζουν διάφορες εναλλακτικές..... βλέποντας και κάνοντας... απλά δεν θέλει άγχος...αναφέρομαι περισσότερο στους γονείς κλπ !!
Ας βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο αλώβητοι από αυτήν την περιπέτεια που ζούμε.... να ακούμε ευλαβικά αυτά που μας λένε οι ειδικοί και να τα εφαρμόζουμε....... να ανοίξουν τα σχολεία όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση ώστε να μην διατρέχουμε κανένα κίνδυνο......... και έχουμε όλο το καλοκαίρι και (εν ανάγκη) μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε να καλύψουμε τα πάντα......όρεξη να υπάρχει και όχι γκρίνια !!!! Για παράδειγμα αναφέρω ότι έδωσα εξετάσεις πανελλήνιες μετά τις 20 Αυγούστου για τα ΑΕΙ και αρχές Σεπτέμβρη για τα ΤΕΙ !! Μένουμε σπίτι ... έχουμε εμπιστοσύνη στους ειδικούς και στους αρμόδιους !!

 
Καθηγητής
21 Μαρ 2020 15:17

Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στην πανδημία του αιώνα, ίσως ταυτόχρονα να αποτελέσει και το φιάσκο του αιώνα.

Την ώρα που όλοι ζητούν καλύτερη πληροφόρηση, από εκείνους πoυ χρησιμοποιούν μοντέλα ανάλυσης της επιδημίας μέχρι τις κυβερνήσεις και τον κόσμο που περιορίζεται ή μπαίνει σε καραντίνα, δεν έχουμε αξιόπιστα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι προσβάλλονται από τον κορωνοϊό. Η πληροφόρηση είναι αναγκαία για την καθοδηγήσει τις αποφάσεις και δράσεις μας και για να δούμε τις επιπτώσεις τους.

Δρακόντεια μέτρα έχουν επιβληθεί σε πολλές χώρες, τα οποία θα είναι ανεκτά από όλους αν η πανδημία υποχωρήσει, είτε από μόνη της είτε λόγω των μέτρων. Για πόσο καιρό όμως θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτά τα μέτρα, και τι θα γίνει αν η πανδημία συνεχίσει για μεγάλο διάστημα; Πώς θα ξέρουμε αν τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση ή τελικά προκαλούν περισσότερο κακό;
Ένα εμβόλιο θα ήταν σίγουρα η λύση, αλλά είμαστε μήνες μακρυά από μια τέτοια επιλογή. Δεν έχουμε λοιπόν καμία εικόνα για τις επιπτώσεις ενός παρατεταμένου lock-down.

Εάν δεν γνωρίζαμε για έναν νέο ιό εκεί έξω και δεν είχαμε ελέγξει τα άτομα με δοκιμές PCR, ο αριθμός των συνολικών θανάτων που οφείλονται σε «γριπώδη συνδρομή» δεν θα φαινόταν ασυνήθιστο φέτος. Το πολύ, ίσως να παρατηρούσαμε ότι η γρίπη αυτή τη σεζόν φαίνεται να είναι κάπως χειρότερη από το μέσο όρο. Η κάλυψη των μέσων ενημέρωσης θα ήταν μικρότερη από ό, τι για ένα παιχνίδι NBA μεταξύ των δύο πιο αδιάφορων ομάδων.

Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, το οποίο δεν υιοθετώ, εάν ο νέος κοροναϊός προσβάλλει το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 1% των μολυσμένων ανθρώπων πεθαίνουν, αυτό θα μεταφραστεί σε περισσότερους από 40 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως, επίπτωση όμοια την πανδημία γρίπης του 1918. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτής της εκατόμβης θα είναι άτομα με περιορισμένο προσδόκιμο ζωής. Αυτό είναι σε αντίθεση με το 1918, όταν πέθαναν πολλοί νέοι.

Κάποιος μπορεί μόνο να ελπίζει ότι, όπως και το 1918, η ζωή θα συνεχιστεί. Αντίθετα, με το lock-down για μήνες, αν όχι έτη, η ζωή σταματάει σε μεγάλο βαθμό, οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι εντελώς άγνωστες και μπορεί να διακυβευθούν τελικά δισεκατομμύρια, και όχι μόνο εκατομμύρια, ζωές.

 
Πανελλαδικές εξετάσεις
21 Μαρ 2020 15:05

Δεν μπορούν να καταργηθούν οι Πανελλαδικές, πρέπει τα σχολεία μέχρι τον Μάιο να λειτουργήσουν. Στόχος να επιστρέψουμε στην ομαλότητα όχι η παράταση δρακόντειων και ενδεχομένως αναποτελεσματικών μέτρων.

Τα στατιστικά στοιχεία δεν δικαιολογούν τον πανικό που έχει καταλάβει την κοινωνία.

 
tasos
21 Μαρ 2020 13:26

πολύ σωστή τοποθέτηση ο

Εκπαιδευτικός 21 Μαρ 2020 08:11

 
Ανθή
21 Μαρ 2020 13:26

Τι πάει να πει αναστολή; Ματαίωση ΟΛΩΝ των εκδρομών, διδ. επισκέψεων και περιπάτων. Αυτό έλειπε, μετά τις εκατοντάδες ώρες που θα χαθούν, να γίνουν και εκδρομές ...

 
ΤΖΙΜΗΣ
21 Μαρ 2020 13:20

Βάλτε συνέταιρο μέσα στο σπίτι σας το κράτος. Δώστε του τον υπολογιστή σας και τα σοφτγουερ που πληρώσατε και πληρώνετε , δώστε το τηλέφωνο και το ιντερνετ που πληρώνετε μηνιαίως για να κάνετε περήφανο το σύστημα εξουσίας ότι φροντίζει τους πολίτες του χρησιμοποιώντας εσάς. Εσάς που δεν σας επιμόρφωσε ποτέ για κάτι τέτοιο, εσάς που καθημερινά σας κόβει δικαιώματα. εσάς που μετά την επιδημία θα σας τακτοποιήσει ανάλογα !!!! Λέω εσάς γιατί υπάρχουν και οι άλλοι που δεν τσιμπάνε για τα κίνητρα και τους στόχους της ελίτ.

 
Εκδρομές/Επισκέψεις
21 Μαρ 2020 08:35

Να μην γίνουν και εκδρομές το Πάσχα.
Κάποια ιδιωτικά σχολεία είχαν τέτοιο σχεδιασμό.

 
Εκπαιδευτικός
21 Μαρ 2020 08:11

Ας το πάρουμε είδηση επί τέλους: Τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν αν δεν ομαλοποιηθεί εντελώς η κατάσταση. Ποιος εκπαιδευτικός θα μπει σε μια τάξη20+ παιδιών που δεν ξέρει πόσα είναι φορείς του ιού;
Σε 5 μέρες το σύνολο των εκπαιδευτικών θα είναι ασθενείς και σε καραντίνα.
Το ίδιο συμβαίνει με τις πανελλαδικές.
Ο μόνος τρόπος για να μαζευτεί, κάπως, το πράγμα, είναι η ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια για φέτος, με κάποιο αλγόριθμο πρόσβασης ή με ανάληψη της ευθύνης από τα Πανεπιστήμια.

 
Αργυρω
21 Μαρ 2020 05:29

και ποιος μασ εγγυάται οτι θα ειναι ασφαλες για τα παιδια μασ. ??

 
Ναοί και σχολεία
21 Μαρ 2020 01:29

Τους ναούς να κλείσουν, θα δημιουργηθεί πρόβλημα που παραμένουν ανοικτοί και ο καθένας αγγίζει ό,τι θέλει.

 
steelassassin
20 Μαρ 2020 23:19

Δεν μπορώ να καταλάβω τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς που ωρίωνται υπέρ της εκ αποστάσεως διδασκαίας. Ωραία είναι όλα αυτά στη θεωρία αλλά σε ποιά παιδιά απευθύνονται; Οι μισές Ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να προσφέρουν ούτε τα βασικά στα παιδιά τους, νομίζετε πως έχουν internet και skype; Ποιοί νομίζετε πως θα έχουν πρόσβαση σε αυτή; Μόνον οι προνομιούχοι. Μιλάμε για καταστρατήγηση του συνταγματικού δικαιώματος για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση αφού προκύπτουν μαθητές όχι δύο αλλά πολλων ταχυτήτων με τον τρόπο αυτό. Δεν μπορεί το δημόσιο σχολείο να λειτούργει ως ιδιωτικό χωρίς πρώτα να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά. Να καταργηθεί αμέσως αυτή η παρωδία.

 
μέχρι πότε;
20 Μαρ 2020 22:21

πότε θα κλείσουν οκ το μάθαμε, πότε θα ανοίξουν θα μας πούνε;

 
Νίκος
20 Μαρ 2020 21:56

Εν τω μεταξύ, βγήκε λέει η υπουργός και είπε πως τα σχολεία θα ανοίξουν αμέσως μετά το Πάσχα. Άντε να δούμε αν ισχύει αυτό...

 
Εξ αποστασεως
20 Μαρ 2020 21:22

Τι θα γίνει τελικά...Θα ενεργοποιηθεί η εξ αποστασεως; Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει επιμορφωθει στις νέες τεχνολογίες, θα αξιοποιηθεί αυτό το προσόν τους ή το χρειάζονται μόνο για τις κρίσεις τους;

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
20 Μαρ 2020 21:12

Αναστολή των εκδρομών δεν ξέρω τι σημαίνει στο μυαλό της υπουργού. Γιατί αναστολή κυριολεκτικά σημαίνει αναβολή! Για πότε όμως; Μετά τη λήξη του διδακτικού έτους; Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Δεν πρόκειται για αναστολή, αλλά για απαγόρευση. Κι επομένως εδώ προκύπτει άμεσα πλέον ένα πρόβλημα που είχε τεθεί από καιρό: Τι θα γίνει με τα χρήματα που ήδη έχουν καταβληθεί ως προκαταβολή από χιλιάδες μαθητές ανά την επικράτεια; Θα χαθούν έτσι με μια μονοκονδυλιά ή θα υπάρξει κάποια ρύθμιση για την επιστροφή τους;

 
Έκπληξη..
20 Μαρ 2020 20:10

πωπω δεν το είδα να έρχεται...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.