Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Οι τρεις αποφάσεις για Πανελλαδικές και παράταση διδακτικού έτους εάν τα σχολεία ανοίξουν στις 27 Απριλίου

Υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί η ημερομηνία έναρξης των Εξετάσεων
Δημοσίευση: 21/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρεις είναι οι ενδεχόμενες αποφάσεις που θα λάβει το υπουργείο Παιδείας, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών,εάν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, την Δευτέρα 27 Απριλίου, ανακοίνωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως , μιλώντας  στην  ΕΡΤ και στον ΣΚΑΙ.

Εκ των πραγμάτων οι λύσεις που έχουμε για το άνοιγμα των σχολείων για μετά τις γιορτές του Πάσχα, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, θα είναι:

Α. Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους.

Β. Το ενδεχόμενο μείωσης  της διδακτέας ύλης, και ,

Γ. Όσον αφορά τις Πανελλαδικές    υπάρχει το ενδεχόμενο να μετακυλιστεί  η ημερομηνία έναρξης των   Εξετάσεων. Σταθερή μας επιδίωξη θα είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι η  τρέχουσα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα χαθεί και ότι η Κυβέρνηση  Θα κάνει  ότι χρειαστεί γι αυτό.

Η Νίκη Κεραμέως υπενθύμισε ότι με το άνοιγμα τον σχολείων στις 27 Απριλίου, οι μαθητές θα έχουν χάσει μαθήματα τεσσεράμισι εβδομάδων και της Αχαΐας, Ζακύνθου και Ηλείας πεντέμισι εβδομάδες.

Η λήξη μαθημάτων και οι ημερομηνίες εξετάσεων το περσινό σχ. έτος

Πέρσι τα μαθήματα έληξαν:

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, για τα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

Το περσινό πρόγραμμα των  Πανελλαδικών

Πέρσι οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις άρχισαν   για τους υποψηφίους των ΓΕΛ στις 7 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ 6 Ιουνίου.

Δείτε εδώ το περσινό πρόγραμμα

Οι προαγωγικές εξετάσεις

Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α ́ και Β ́ τάξης των Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Α ́, Β ́ και Γ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ ́ τάξης Ημερησίων ΓΕ.Λ. και της Δ ́ τάξης των Εσπερινών ΓΕ.Λ. της πρώτης εξεταστικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων και των εξετάσεων των μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογημένα, διεξήχθηαν από την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Οι εξετάσεις της ειδικής εξεταστικής περιόδου διενεργήθηκαν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Στο Γυμνάσιο

Οι γραπτές ανακεφαλαιωτικές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις πέρσι διεξήχθησαν  από την Πέμπτη 30 Μαΐου  έως την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί   επιδίδονταν  στους κηδεμόνες των μαθητών κατά το διάστημα από 29 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2019, σε ημερομηνία που έκρινε κάθε σχολική μονάδα.

Στα Δημοτικά

Σύμφωνα  με το Προεδρικό Διάταγμα για την “Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολειών” η  διδασκαλία των μαθημάτων    λήγει στις 15 Ιουνίου  .

Την ημέρα λήξης των μαθημάτων χορηγούνται στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλου Σπουδών  .

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (13)

 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤ.
22 Μαρ 2020 01:50

Ας ηρεμήσουν λίγο οι γονείς και οι μαθητές,διότι και στο παρελθόν (1997) υπήρξε η μεγάλη απεργία των εκπαιδευτικών,αλλά βρέθηκαν λύσεις στο τέλος.Η ηρεμία θα έλθει τις επόμενες μέρες, δυστυχώς όμως με έντονη ανησυχία εξ αιτίας του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών.Ας σταματήσουν επιτέλους τα κροκοδείλια δάκρυα των δημοσιογράφων,των γονέων και των μαθητών για τις χαμένες ώρες,αφού σε όλους είναι γνωστό ότι αυτή την περίοδο κάθε χρόνο τα Λύκεια αδειάζουν από τους μαθητές της Γ τάξης,οι οποίοι κάνουν χρήση των απουσιών και ασχολούνται μόνο με το φροντιστήριο!!!!!

 
παίζει εν ου παικτοίς
22 Μαρ 2020 09:05

ΞΑΝΑΛΕΜΕ: πάρτε το χειρότερο σενάριο και αποφασίστε τώρα να ηρεμήσουν όλοι ! (την ύλη την κάνουν , επαναλήψεις κάνουν, ο καθένας ό,τι του φανεί). Τα σχολεία και να ανοίξουν ΟΣΟΙ μπορούν να μην τα στείλουν ΔΕΝ θα τα στείλουν, ειδικά όταν παγώσει ο κόσμος σε 1-2 εβδομάδες που θα έχουμε κλιμάκωση, είναι και ψυχολογικό (εκτός αν έχετε 5 υποψηφίους ανά αίθουσα και γίνουν εξεταστικά και τα δημοτικά ! ) .Ιούλιο δεν μπορεί να γίνουν οι πανελλήνιες. Ας λήξει το έτος νωρίς για όλους (δεν θα χάσουν γνώση, σιγά ), οι πανελλήνιες να πάνε σεπτέμβρη και μία φορά την εβδομάδα θέλετε (αντί εφημερίας), 20-30 αυγούστου θέλετε, γκρουπάκια Γ λυκείου για επαναλήψεις με μικρή μείωση της ύλης (που ΔΕΝ κάνατε εξορθολογισμό που σας έλεγαν νωρίς μέσα στη χρονιά με αυτές τις αηδίες που πρώτη φορά εφαρμόζονται - βγάλτε τη λογοτεχνια ΤΩΡΑ τουλάχιστον). ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάιδαρος, δεν ακούτε τα απλά , κάντε τα ρόιδο τώρα στα δύσκολα !

 
Θοδωρής
22 Μαρ 2020 11:58

Εγώ αυτή την αγωνία για τις πανελλαδικές δεν μπορώ να την καταλάβω, παρά μόνο στο στυλ "άντε να γίνουν να τελειώνουμε". Υπάρχει καλύτερο "δώρο" για τους υποψηφίους από το να έχουν ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ χρόνο να διαβάζουν, κάτι που στο παρελθόν κάποιοι έκαναν παίρνοντας ψεύτικες αναρρωτικές; Όσο για την ολοκλήρωση της ύλης τι να πω; Πότε ολοκληρώθηκε πραγματικά; Θυμάμαι όταν έδινε ο γιος μου και η κόρη μου (επί Κωστάκη) σχολείο πήγαιναν μετά την 25η Μαρτίου αυτοί που κινδύνευαν από απουσίες δηλ.3-4 αδιάφοροι σε κάθε τμήμα. Τέτοια ολοκλήρωση. ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ;

 
αν δεν καταλάβατε...
22 Μαρ 2020 13:26

το πρόβλημα δεν είναι οι απουσίες αλλά η ΠΑΝΔΗΜΙΑ και η αποφυγή συγχρωτισμού. όλα μπορεί να λήξουν τον Μάιο και να επιστρέψει η κανονικότητα αλλά ο "συνωστισμός" στις τάξεις και απολύτως ασφαλής να είναι (αμφίβολο) ψυχολογικά θα είναι δύσκολος , πόσω μάλλον αν πρόκειται για πολιτική απόφαση. Δεν είναι το ίδιο με απεργίες , έλεος με τη ισοπέδωση των αναλογιών

 
Σχολεία
22 Μαρ 2020 14:12

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για την Γ'Λυκείου τον Μάιο, ίσως και για τις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου. Πανελλαδικές μπορούν να οργανωθούν τέλη Ιουνίου χωρίς μεγάλη αναστάτωση.

Τα Δημοτικά ας μείνουν κλειστά. Η χώρα πρέπει να συνεχίσει και να μην μπει σε καραντίνα το μέλλον της.

 
ΝΙΚΟΣ
22 Μαρ 2020 15:46

Ο κ. Θοδωρής ας ρωτήσει πρώτα να μάθει με τη ύλη έχουν να «παλέψουν» οι φετινοί υποψήφιοι (ιδιαίτερα της θετικής κατεύθυνσης) και μετά να λέει "ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ". Λίγη ευθύνη!!
Όσον αφορά την κ. υπουργό δε γίνεται να μιλάει ακόμη με ενδεχόμενα. Χαίρω πολύ!! Αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να πάρει (ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ) συγκεκριμένες αποφάσεις (ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) και να τις ανακοινώσει έτσι ώστε τα παιδιά μας να γνωρίζουν ακριβείς ημερομηνίες και ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΧΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ!!!! ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!!!

 
ΝΙΚΟΣ
22 Μαρ 2020 17:58

Ο κ. Θοδωρής ας ρωτήσει πρώτα να μάθει για την ύλη που έχουν να «παλέψουν» οι φετινοί υποψήφιοι (ιδιαίτερα της θετικής κατεύθυνσης) και μετά να λέει "ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ". Λίγη ευθύνη!!
Όσον αφορά την κ. υπουργό δε γίνεται να μιλάει ακόμη με ενδεχόμενα. Χαίρω πολύ!! Αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να πάρει (ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ) συγκεκριμένες αποφάσεις (ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ) και να τις ανακοινώσει έτσι ώστε τα παιδιά μας να γνωρίζουν ακριβείς ημερομηνίες και ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΗΡΕΜΙΑ.
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΧΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ!!!! ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!!!!!

 
ΜΗΤΕΡΑ μαθητή Γ Λυκείου
22 Μαρ 2020 18:16

Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι φετινοί μαθητές της Γ Λυκείου είναι πρωτόγνωρες. Οποιαδήποτε αναλογία με δυσμενείς καταστάσεις τους αδικεί.

Η διακοπή των μαθημάτων και η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους (πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα) θα πρέπει να αποτελέσουν βασική παράμετρο στη λήψη αποφάσεων.

Όταν επιστρέψουν στα σχολεία, και αν αυτό γίνει πριν το τέλος Μαΐου θα πρέπει να υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, και την συνολική εκπαιδευτική κοινότητα.
Όσον αφορά τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, είναι σκόπιμο:
1.να μην γίνουν ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ Λυκείου ( και ενδεχομένως και των άλλων τάξεων), να γίνουν μαθήματα έως τις 15 Ιουνίου και ακολούθως να γίνουν εξετάσεις 20 Ιουνίου έως 5-10 Ιουλίου .
Οι εξετάσεις μετά τις 10 Ιουλίου ή το Σεπτέμβριο θα επιβαρύνουν υπερβολικά τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Για να γίνουν τα ανωτέρω απαιτείται να αποφασιστεί και να ανακοινωθεί περιορισμός της ύλης με βάση τη διδαγμένη ύλη του τελευταίου σχολείου της χώρας.

Για λόγους παιδαγωγικής και κοινωνικής ευαισθησίας και δικαιοσύνης είναι ΚΡΙΣΙΜΟ για τους μαθητές και τις οικογένειές τους:
1.Να μη γίνει μείωση των εισακτέων, όπως έχει κατά καιρούς εξαγγείλει το υπουργείο. Αυτό θα αποτελούσε τη χαριστική βολή στην ψυχολογία των μαθητών και των οικογένειών τους.
2.Να μελετηθεί εκ νέου το θέμα των μετεγγραφών, με βάση τις τρέχουσες δυσμενείς καταστάσεις.

Με την ελπίδα ότι θα αντιληφθούν όλοι τη δυσκολία των 60.000 και πλέον οικογενειών και ιδιαιτέρως των μαθητών, και θα πράξουν με γνώμονα την κοινή λογική και την στοιχειώδη παιδαγωγική και κοινωνική ευαισθησία

εύχομαι πρώτα από όλα υγεία
σωματική και ψυχική.
Μητέρα μαθητή Γ Λυκείου

 
Μετεγγραφές σε ΑΕΙ
22 Μαρ 2020 21:21

Αυξημενη δυνατότητα μετεγγραφών ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δοθεί γιατί δε συνδέονται με το θέμα και είναι επιπλέον επιβάρυνση για το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι μειώσεις στις θέσεις εισακτέων επίσης είναι μια αναγκαιότητα καθώς δεν είναι λογικό να εισάγονται περισσότεροι από 180-200 σε κάθε τμήμα.

Παραμένει ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ η ανάγκη νέου ακαδημαϊκού χάρτη των ΑΕΙ, με απορρόφηση και συνένωση μη βιώσιμων σχολών ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο (πχ. τρια ΑΕΙ στην Κρήτη ή δύο ΑΕΙ στην Πελοπόννησο είναι πλεονασμός), ειδικά στην περιφέρεια, αλλά και ανακατανομή θέσεων προσωπικού από κέντρο προς περιφέρεια, υπάρχουν πολλά παρόμοια τμήματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη (πχ. Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μηχανικών).

Η επιδημία της ίωσης κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί, το θέμα είναι να μην επηρεάσει μακροπρόθεσμα την κοινωνία. Μόνο με ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα και φροντίδα για τους μαθητές και φοιτητές θα βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον για την Ελλάδα.

 
Τινα
24 Μαρ 2020 20:42

Διαβασα "Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν για την Γ'Λυκείου τον Μάιο". Μα τι λετε τωρα; Πως μπορειτε να το προεξοφλειτε;
Καταλαβαινετε οτι εχουμε ΠΟΛΕΜΟ;
Και αν το Μαιο -πραγμα που φοβαμαι και απευχομαι- γινεται εδω "της ΙΤΑΛΙΑΣ" και "της ΙΣΠΑΝΙΑΣ"" εσεις θα ζητατε το παιδι σας να γυρισει στι σχολειο;
Συνειδητοποιειτε τι λετε;
Τοτε ολοι θα παρακαλαμε τον Θεο να σωθουν οι ζωες μας και εσεις θα στελνετε τι παιδι σας μπροστα στο φονικο ιο;
Ισως θελετε να πειτε -αν υπαρξει κανονικοτητα-.
Κι εγω σας λεω οτι γινονται μαχες καθε μερα. Ξερουμε πως θα παει η κατασταση; Εσεις θα θελατε ΤΩΡΑ, αν γινοταν, να στελνετε το παιδι σας στο σχολειο και να το αφηνετε να βγαινει εξω; Εσεις βγαινατε αυτο το διαστημα;
Αυτο που θα επρεπε να μας ενδιαφερει τωρα ειναι Η ΖΩΗ ΜΑΣ.
Αν ειχαμε 800 νεκρους τη μερα, θα τα λεγατε αυτα;
Οσο για τα υπολοιπα, ολα θα γινουν με τη σειρα τους.
Θα μου πειτε "Κι αν υπαρξουν απωλειες;".
Κι εγω σας απαντω. Πολεμαμε αορατο εχθρο που εχει "εξευτελισει" προηγμενα συστηματα υγειας.
Το πρωτιστο που πρεπει να μας νοιαζει ειναι αν θα ζησουμε..
Και βεβαια θα υπαρξουν απωλειες που δεν αναπληρωνονται.
ΠΕΘΑΙΝΟΤΝ ανθρωποι που δεν ξαναγεννιουνται..
Καραστρεφονται οικονομιες που θελουν πολυ χρονο για να χτιστουν.
Δεν γινεται να τα θελουμε ολα δικα μας!
Λετε στους πολεμους των χωρων με οπλα, το μελημα να ειναι οι αναπληρωσεις;
Λετε αυτο να σκεφτονται τωρα η Ιταλια και η Ισπανια που "καιγονται";
Στον πολεμο του '40, οταν βομβαρδιζοταν χωρια, πολεις, οταν σφαζανε πληθυσμο, λετε το κρατος να σκεφτοταν τις αναπληρωσεις στην παιδεια; Η μηπως οταν τελειωσε ο πολεμος, να υπολογιζε η κυβερνηση της χωρας ποσες μερες μαθηματων χασανε τα παιδια μεσα στην 5ετια και να βρηκε τροπους αναπληρωσης;
Ας ασχοληθουμε με την ζωτικης σημασιας του θεματος του ιου, και ολα τ'αλλα θα παρουν το δρομο τους οταν βγουμε απ'αυτη την κατασταση..
Μακαρι να πουμε, οταν τελειωσει, κι ενα "Δοξα τω Θεω"..
Για να κατανοησουμε οτι ολα τ'αλλα ειναι δευτερευουσης σημασιας..

 
Σιλα
25 Μαρ 2020 01:37

Κα Υπουργε, κα Υφυπουργε

Διαβασαμε την ιδια μερα 2 αντιδιαμετρικες δηλωσεις δικες σας, για παραταση και μη παραταση σχολικου ετους!!!
Τρελλαθηκαμε πραγματικα!!!!
Μετρατε τις μερες που μενουν κλειστα τα σχολεια!!
Αν σκεφτεστε την παραταση, αυτο σημαινει ενα πραγμα!. Δεν εκτιματε τον κοπο και τη δουλεια που κανουν οι εκπαιδευτικοι για να στελνουν ασκησεις, εργασιες στα παιδια και να κανουν μαθημα.
Προσβαλλετε και υποτιματε τη δουλεια τους, και δειχνετε οτι τζαμπα παιδευονται.
Και σας πληροφορω, ο καθενας κανει ο,τι μα ο,τι μπορει.-
Μα, αν θεωρειτε οτι ειναι χαμενες μερες, γιατι τους βαζετε ν'αγωνιζονται
και να ταλαιπωρουνται;
Παλιοτερα κανανε καταληψεις αρκετο καιρο, πολυ μεγαλες απεργιες, και δεν ειχε παραταθει το ετος (γινοταν καλυψη, το κατα δυναμιν, με οσα μεσα διατιθονταν). Και ηταν και λιγοτερες οι μερες διδασκαλιας.
Μη μετρατε μονον αριθμους!!. Το ΚΑΛΟ, οπως λεγανε και οι αρχαιοι ημων προγονοι, δεν βρισκεται μεσα στην ΠΟΣΟΤΗΤΑ!.
Μην ξεχνατε οτι εδω και 3 χρονια που καταργηθηκαν πολλα μαθηματα ως εξεταστεα τον Ιουνιο, αυξηθηκαν κατα 13 οι μερες διδασκαλιας.
Τοσα πολλα χρονια που υπηρχαν λιγοτερες μερες διδασκαλιας, και εξετασεις σχεδον σ'ολα τα μαθηματα, τα παιδια επαιρναν επαρκεις γνωσεις.
Και σας πληροφορει ο εκπαιδευτικος κλαδος οτι ειχαν περισσοτερες γνωσεις σε σχεση με τα παιδια του σημερα.
Δηλαδη, αν "χαθουν" 13 εργασιμες μερες, θα ειναι σαν να τελειωνουν το σχολειο με τον παλιοτερο νομο.
Αρα: Ουτε γατα, ουτε ζημια!!
Και δεν επιτρεπετε να μιλατε οτι πραγματικα χανονται οι μερες, γιατι τοτε υποβαθμιζετε ΕΣΕΙΣ την εξ αποστασεως, που ηταν προταση ΔΙΚΗ ΣΑΣ.
Ουσιαστικα δινετε να καταλαβουν οι αλλοι οτι δεν εχει νοημα αυτη η εκπαιδευση, οτι δεν προσφερει ΤΙΠΟΤΑ!!
Και ειναι πολυ αδικο γι'αυτους που την υπηρετουν!
Μπορειτε να καταργησετε για φετος εντελως τις εξετασεις Ιουνιου και ν'αυξηθουν ετσι οι μερες διδασκαλιας. Η να γινουν οι ωρες οπως στα νυκτερινα σχολεια 25'. Υπαρχουν τροποι.
Θυμηθειτε ομως οτι σ'ολους τους πολεμους υπαρχουν απωλειες. Και δεν αναπληρωνονται, δεν ξαναγινονται Αυτη ειναι η φυση του πολεμου. Δεχθειτε το επιτελους, και παρακαλεστε να μη γινουμε Κινα και Ιταλια.
Γιατι τοτε ποσως δεν θα ενδιαφερει κανεναν η αναπληρωση(!!) στην εκπαιδευση, αλλα μονο να βγει απο τη λαιλαπα ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

 
Γιαν
25 Μαρ 2020 12:06

Θα ηθελα να ρωτησω την κυβερνηση.
Πως θα "αναπληρωθουν" οι ανθρωπινες ζωες που χανονται;
Σας λεω οτι δεν θα εχουν καμμια απαντηση να δωσουν.
Ειναι δυνατον να μιλαμε για αναπληρωσεις, σαν να ζουμε φυσιολογικα;
Στα υπολοιπα κρατη που πυρπολουνται απο τον εφιαλτη, ασχολουνται με τετοιου ειδους θεματα;
Πολεμαμε, κλεισμενοι στα σπιτια μας!!
Αν ειχαμε εισβολη εχθρου απο αλλη χωρα και γινοταν πολεμικη συρραξη, το υπουργειο θ'ασχολιοταν με τις αναπληρωσεις;
Η κατασταση απαιτει μεγαλη σοβαροτητα.
Γιατι τρεμουμε μηπως η κατασταση ξεφυγει και αρχισουν οι αριθμοι θυματων και κρουσματων ν'αυξανουν εκθετικα.
Θα τα δουμε ολα τα υπολοιπα οταν ομαλοποιηθει η κατασταση.
Ολοι οι εκπαιδευτικοι βρισκονται μπροστα- μπροστα και πολεμανε με τη δουλεια τους.
Εκτιμηστε παρακαλω το κοπο τους.
Δουλευουν με τους μαθητες..
ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΕΡΓΟ!

 
Θεοφραστος
25 Μαρ 2020 12:45

Ν'ανοίξουν τα σχολεία τον Μάιο;
Κι αν γίνεται της κολάσεως;
Ν'ανοίξουν όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες, όταν θα υπάρξει ασφάλεια!!
Και για τα παιδιά που δεν πάνε φροντιστήριο και εξαρτώνται μόνο από τα μαθήματα του σχολείου, ας πάνε πιο πίσω οι πανελλήνιες.
Ας μην γίνουν εξετάσεις περιόδου Ιουνίου, και ας εκμεταλλευτούν το διάστημα αυτό για διεξαγωγή μαθημάτων.
Λύσεις πάντοτε υπήρξαν στο παρελθόν, γιατί όχι και τώρα;
Και να μη βλέπουμε την κοινωνική υποκρισία ότι τάχα αγωνιούν..
Μάχες δίνονται καθημερινά. Τι άλλο πρέπει να γίνει;
Γράφτηκε "Η επιδημία της ίωσης θα ξεπεραστεί, θέμα είναι να μην επηρεάσει μακροπρόθεσμα την κοινωνία".
Ναι, θα ξεπεραστεί, μόνο που δεν ξέρουμε σε ΠΟΣΟ χρονικό διάστημα και με ΠΟΣΟΥΣ θανάτους.
Νομίζω οτι το υπουργείο και πολίτες απ'οτι βλέπω, είναι σίγουροι -αναρωτιέμαι πως-, οτι θα τελειώσει η πανδημία νωρίς και σε λίγο καιρό θα γίνουν όλα φυσιολογικά.
Έχουν υποβαθμίσει τον εχθρό και τους κινδύνους. Δεν έχουν δει τις χώρες που τις ισοπέδωσε ο ιός;
Θα τελειώσει όμως ο εφιάλτης νωρίς;
Κι αν παρει μήνες αυτή η ιστορία;
Άρα πρωτίστως, είναι περιττό να κάνουμε σχέδια χωρίς καμμιά υπόσταση, γιατί όπως λέει και η παροιμία " Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει"..

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.