Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

(Βίντεο) Φοιτητές επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά στην Πρύτανι του Παν. Πατρών

Πρύτανις: Περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους
Δημοσίευση: 23/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επίθεση λεκτική και σωματική δέχθηκε σήμερα η Πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Β. Κυριαζοπούλου από ομάδα  20-25 φοιτητών, επειδή σε εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων, λόγω Κορωνοϊού,  υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες ομάδες , οι οποίοι διαμένουν στην εστία και δεν μπορούν να φύγουν, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

“Το πρωί σήμερα, ήρθε φοιτήτρια που διαμένει στην εστία, ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών, στην οποία εξήγησα λεπτομερώς το σοβαρό πρόβλημα που εγκυμονεί για λόγους υγείας η συνάθροιση των φοιτητών στην εστία και ότι οι αποφάσεις των υπουργείων λαμβάνονται ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις για το καλό όλων μας” δήλωσε η Πρύτανις και ανέφερε τα εξής:

  • Παρ' όλα αυτά, ομάδα 20-25 ατόμων, που παραμένει κατά παράβαση των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας, όταν με είδαν να εξέρχομαι προκειμένου να μεταβώ στο Νοσοκομείο, μου επιτέθηκαν λεκτικά και ένας εκ των φοιτητών (ο οποίος δυστυχώς δεν αναφέρει το όνομά του) σωματικά, εμποδίζοντάς με να μπω στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Εν συνεχεία, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους.
  • Λυπάμαι ιδιαιτέρως, διότι υπάρχει μία ελάχιστη μειοψηφία φοιτητών του Πανεπιστημίου (νέοι άνθρωποι), που δεν αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας και επιμένουν να συναθροίζονται σε ένα χώρο που είναι δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ οι συστάσεις του ΕΟΔΥ και οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι άλλες.Δεν συμμερίζονται ότι δίπλα μας είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς Covid 19 στην περιοχή μας και η μη αυστηρή τήρηση των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευσή του.
  • Γνωρίζετε ότι, στο πλαίσιο ελέγχου της μετάδοσης του Covid 19 στη χώρα μας υπεγράφη η με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/21-03-2020 ΚΥΑ (Β ́ 956) με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ... για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020», βάσει της οποίας απαιτείται εκκένωση των εστιών για λόγους πρόληψης, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν σε όλη τη χώρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια (3)

 
Δάσκαλος
25 Μαρ 2020 23:07

Είναι προφανές ότι οι παραπάνω σχολιαστές δεν είδαν το βίντεο, το οποίο δείχνει ευγενέστατα, αλλά ανήσυχα για τη ζωή των γονιών τους και του κοινωνικού συνόλου, παιδιά (μια δυο εξαιρέσεις εν μέρει δικαιολογούνται λόγω της φόρτισης, ο αγενής της αρχής του βίντεο προφανώς όχι) να προσπαθούν να μιλήσουν (στον πληθυντικό και όχι στον ενικό εκτός από τις δυο εξαιρέσεις) στην υπεύθυνη του Πανεπιστημίου τους. Και εκείνη να αρνείται να τους ακούσει και να θέλει να φύγει. Μάλιστα ο οδηγός έκανε όπισθεν, έβαλε σε κίνηση το αυτοκίνητο (μήπως πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας γι’ αυτό;) χωρίς να υπάρχει καμιά επιθετική σωματικά συμπεριφορά από τους φοιτητές .
Η κυρία Πρύτανις όφειλε να μιλήσει στα παιδιά της. Οι φοιτητές είναι παιδιά μας. Αντί αυτού ζητάει σαν αστυνομικός ονόματα. Τα παιδιά λένε ότι δεν τα δέχτηκε στο γραφείο της. Και έτσι να μην είναι, όφειλε να τους μιλήσει. Να κουβεντιάσουν για πιθανές λύσεις. Υπάρχουν λύσεις (όπως βρέθηκαν για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς των νησιών που μένουν σε ξενοδοχεία). Το βίντεο δείχνει παιδιά που αγωνιούν και μια ακαδημαϊκή ιατρό να θέλει να φύγει χωρίς να τους εξηγήσει. Αντί να τους πάρει με το καλό, να τους ακούσει και να τους πει αν μπορεί να κάνει κάτι. Ας τους έχει δώσει εξηγήσεις. Να τους δώσει ξανά και ξανά και ξανά, όπως θα έκανε μια μητέρα και μια δασκάλα. Οι απαντήσεις με εγκυκλίους δεν ταιριάζει σε δασκάλους.
Ελπίζω το βίντεο να μην είναι η όλη εικόνα και να υπάρχει κάτι που να μετριάζει κάπως την πολλαπλώς απαράδεκτη στάση της κυρίας Πρυτάνεως, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο βίντεο.

 
@Αδιανόητο
24 Μαρ 2020 14:20

Νομίζω δεν είναι καθόλου αδιανόητο. Διαχρονικά εδώ και δεκαετίες οι κυβερνήσεις "χαιδεύουν αυτιά" και "καλομαθαίνουν τα παιδιά". Ποια νομίζετε είναι τα αποτελέσματα, τι πολίτες και τι χαρακτήρες διαπλάθονται;

 
Αδιανόητο...
24 Μαρ 2020 09:52

Παραβλέποντας τα δευτερεύοντα ζητήματα της λεκτικής/σωματικής βίας (προβλέπονται στον ποινικό κώδικα) και της αγένειας (μαθαίνεται στο σπίτι και όχι στο σχολείο), δεν χωράει στο μυαλό μου το πώς άτομα ενήλικα, με απολυτήριο β'βάθμιας, δεν αντιλαμβάνονται την θεμελιώδη αντίφαση του να ζητάς από κάποιον να σου λύσει ένα πρόβλημα (παραδεχόμενος ότι έχει περισσότερη εξουσία από σένα) και συγχρόνως να του απευθύνεσαι στον ενικό (πόσο μάλλον όταν αυτός είναι ο Πρύτανης!).

Χρειάζεται άραγε η χώρα μας πράγματι τόσα πανεπιστήμια και τόσα πτυχία ώστε να τα δίνει απλόχερα σε άτομα που τους λείπει ο στοιχειώδης σεβασμός στους θεσμούς και τους κανόνες;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ