Placeholder

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΟΣΥΠ: Άκαιρη και ανεδαφική η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ

Δημοσίευση: 26/03/2020
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Προς:     Διοικητή ΕΦΚΑ κ. Χρήστο. Χάλαρη

Αξιότιμε κύριε,

Η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας, για να εκφράσει την αγανάκτηση της, με αφορμή την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 65531/20-03-2020 που εκδώσατε και η οποία αφορά στην «Υπαγωγή των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) και απεικόνιση της ασφάλισής τους στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (ΑΠΔ), κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4387/2016, όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του Ν.4670/2020».

Το σύνολο των Υπηρεσιών στο Δημόσιο, κατά συνέπεια και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται σε καθεστώς περιορισμένης λειτουργίας σύμφωνα με την ΥΑ 2873/Υ1/17-03-2020.

Ειδικά στις  Περιφερειακές Υπηρεσίες  Εκπαίδευσης, οι οποίες υλοποιούν τη μισθοδοσία 160.000 και πλέον μόνιμων εκπαιδευτικών, περίπου το 1/3 των μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα όπως η υποστελέχωση, η έλλειψη τεχνικών μέσων, η συνεχής εναλλαγή προσωπικού με αποσπάσεις εκπαιδευτικών κ.ά..

Το εγχείρημα της υπαγωγής των μονίμων υπαλλήλων στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση ακόμη και σε κανονικές συνθήκες θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιηθεί για τις υπηρεσίες μας, αλλά και για όλες τις υπηρεσίες και θα έπρεπε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος προσαρμογής.

Ο ΕΦΚΑ θυμήθηκε μετά από 4 χρόνια και εν μέσω πανδημίας να υλοποιήσει το  Ν.4387/2016 και μάλιστα με προθεσμία υλοποίησης της πρώτης εφαρμογής του,  τις έξι (6) εργάσιμες ημέρες, ήτοι στις 31/03/2020. Επιπρόσθετα δε, λόγω της πληθώρας των περιπτώσεων ταμείων, εισφορών και κρατήσεων στο Δημόσιο, ανακύπτουν ερωτήματα και προβλήματα, τα οποία όχι μόνον δεν μπορούν να διευθετηθούν στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, αλλά ούτε καν να υποβληθούν και να απαντηθούν.

Επιπλέον η εγκύκλιος σας, έχει ασάφειες και αοριστίες οι οποίες έχουν ήδη εντοπιστεί από τους αρμόδιους συναδέλφους μας, οι οποίοι προσπαθούν να τις  αποκωδικοποιήσουν.

Για όλα τα παραπάνω σας καλούμε, να αναβάλλεται το ανεδαφικό  εγχείρημα σας, στην παρούσα περίοδο και να μεταφέρετε την υλοποίηση του όταν αποκατασταθεί η κανονικότητα στο Δημόσιο και στις ζωές όλων μας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Σάββας Φωτιάδης

O Γεν. Γραμματέας Γιώργος Πέγκας

Ετικέτες: 
ΠΟΣΥΠ

Σχόλια (1)

 
Παπαγεωργίου Παναγιώτης
27 Μαρ 2020 11:32

Συμφωνώ απόλυτα!
Ως Υπεύθυνος εφαρμογών μισθοδοσίας Δημόσιου Τομέα σε εταιρεία πληροφορικής, θεωρώ αδιανόητη την αξίωση. Η παράταση που δόθηκε, ήταν επιβεβλημένη και όχι με αιτία τα μέτρα αντιμετώπισης του covid-19. Η ανακοίνωση περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια την πραγματικότητα, την οποία ο ΕΦΚΑ για άλλη μια φορά, επέλεξε να αγνοήσει. Τίποτα καθυσηχαστικό δεν προμηνύει και για την αντιμετώπιση του επόμενου σταδίου, δηλ. την υποβολή τις 3ετίας 2017-201

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ