Placeholder

Τους τομεάρχες Παιδείας των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τις πρωτοβουλίες του υπ. Παιδείας ενημέρωσε τηλεφωνικά η Ν. Κεραμέως

Η υπ. Παιδείας ζήτησε προτάσεις ενώ τους διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω επικοινωνία που αφορά στα συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στις σχετικές δράσεις του υπουργείου
Δημοσίευση: 26/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τους υπευθύνους Παιδείας των Κομμάτων της Αντιπολίτευσης ενημέρωσε τηλεφωνικά σήμερα η υπουργός Παιδείας   Νίκη Κεραμέως, για τη δέσμη των πρωτοβουλιών που ανέλαβε αμέσως το υπουργείο, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Η υπουργός συνομίλησε διαδοχικά με   Νικόλαο Φίλη από το ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά  Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ, Κυριάκο Ιωαννίδη από το ΚΚΕ, Δήμητρα Κρητικού από την Ελεύθερη Λύση, Γεράσιμο Λυμπεράτο από το Μέρα 25, και τους ενημέρωσε αναλυτικά για όλους τους άξονες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

- Σύγχρονη εκπαίδευση:

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί στο Λύκειο και δη στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, από τους οποίους ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως ζωντανά μαθήματα. Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, ώστε να μην αποκλείεται κανείς.

Τους εξήγησε πώς πραγματοποιούνται σήμερα  στην πράξη τα χιλιάδες μαθήματα που έχουν ήδη οργανωθεί, καθώς και για την πολύ ενθαρρυντική, ευρύτατη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Η σύγχρονη εκπαίδευση έχει ήδη επεκταθεί σε όλα τα Λύκεια της χώρας, ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα και οι επιμορφωτικές δράσεις για τα Γυμνάσια της χώρας και έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή και σε Δημοτικά της χώρας.

- Ασύγχρονη εκπαίδευση:

Η υπουργός ενημέρωσε τους υπευθύνους Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των πλατφορμών τουυπουργείου Παιδείας (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, E-class, E-me) και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books), ενημέρωσε για την εκθετική αύξηση εγγραφών του μαθητικού δυναμικού και για τη συστηματική αναβάθμιση των συστημάτων, που θα παραμείνουν και μελλοντικά συνιστώντας σημαντική προστιθέμενη αξία για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ασύγχρονη εκπαίδευση εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

- Εκπαιδευτική τηλεόραση:

Οι Υπεύθυνοι Παιδείας ενημερώθηκαν για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης (μέσω καναλιού της ΕΡΤ), που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Νίκη Κεραμέως τούς ανέπτυξε αναλυτικά όλο το πλέγμα των πρωτοβουλιών του υπουργείου Παιδείας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, σχολεία, ΔΙΕΚ, Πανεπιστήμια και ζήτησε τις προτάσεις τους, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι είναι στη διάθεσή τους για κάθε περαιτέρω επικοινωνία που αφορά στα συστήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στις σχετικές δράσεις του υπουργείου.

 

Σχόλια (4)

 
Αγανάκτηση
26 Μαρ 2020 13:37

Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που αναλάβατε; τα ευχολόγια και οι εγκύκλιοι; Εξοπλισμό θα δώσετε στους εκπαιδευτικούς; Θα αναβαθμίσετε την υποδομή του δικτύου; Θα διαρθρώσετε διαφορετικά την ύλη; Θα πείτε αν και πότε θα γίνουν οι πανελλήνιες; Θα μας πείτε τι θα κάνουν τα παιδιά του δημοτικού; ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ και σταματήστε να προβάλετε διαρκώς το ΕΓΩ σας.
ΥΓ
"Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, ώστε να μην αποκλείεται κανείς."
Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση των αρίστων. Ταχυδρομικό περιστέρι δέχεστε;

 
peter
26 Μαρ 2020 13:54

Κυρία υπουργέ, πρέπει αποστείλετε οδηγίες στα σχολεία και να κάνετε δηλώσεις στα ΜΜΕ με τις οποίες να ξεκαθαρίζετε ότι:
1ο: Οι μαθητές συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλίας προαιρετικα.
2ο: Δεν γίνεται αναπλήρωση της ύλης
3ο: Δεν υπάρχουν απουσιολόγια, απουσίες παρουσίες των μαθητών.
4ο: Η μή συμμετοχή καθηγητή δεν αποτελεί πειθαρχικό παράρτημα.
Το υπερβολικό ζήλο κάποιων εκπαιδευτικών έχει προκαλέσει σε πολλούς μαθητές και μαθήτριες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν για διάφορους λόγους τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θα έπρεπε . Υπάρχει υπερβολικό άγχος στα σπίτια και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει παρά τις διαβεβαιώσει σας η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 
εκπ/κός
26 Μαρ 2020 13:56

ΤΟ ΠΣΔ ΚΑΙ ΤΟ MYSCHOOL ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ,ΠΟΥ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ .
Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ...

 
Εκπαιδευτικός και γονιός μαθητή
26 Μαρ 2020 15:01

Κε υπουργέ χαιρετίζω την προσπάθεια του υπουργείου στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρα.
Το πιο πιθανό που βλέπω να γίνεται είναι να ανοίγουν κάποια στιγμή τα σχολεία όχι φυσικά μετά το Πάσχα.
Από του χρόνου να εντάξετε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως υποχρεωτική εκπαίδευση στο κανονικό πρόγραμμα των μαθημάτων.
Εννοώ κάποιες φορές το μήνα να γίνετε υποχρεωτικά το μάθημα με αυτό το τρόπο έτσι ώστε να είμαστε όλοι εξοικειωμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις για να είμαστε πανέτοιμοι.
Καλή δύναμη στο έργο σας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.