Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Η εκπαιδευτική τηλεόραση στη “μάχη” για την εξ αποστάσεως διδασκαλία

Δημοσίευση: 26/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στη “μάχη” για την εξ αποστάσεως διδασκαλία μπαίνει και η εκπαιδευτική τηλεόραση, με απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ηδη σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και το  σχετικό πρόγραμμα.

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα ότι οι Υπεύθυνοι Παιδείας ενημερώθηκαν για την άμεση δρομολόγηση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης (μέσω καναλιού της ΕΡΤ), που θα αφορά πρωτίστως τους μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σχόλια (7)

 
Δημήτρης
26 Μαρ 2020 19:09

Τώρα το κατάλαβε η κ. υπουργός οτι η λύση βρίσκεται στην εκπαιδευτική τηλεόραση; Σε άλλες χώρες ένα τουλάχιστον από τα κρατικά κανάλια, ασχολείται καθημερινά και αποκλειστικά με την παράδοση μαθημάτων ανά τάξη και ανά βαθμίδα από συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές παρακολουθούν για κάποιες ώρες καθημερινά τις παραδόσεις των μαθημάτων μέσω της τηλεόρασης (ζωντανά - live ή μέσω διαδικτύου - ασύγχρονα). Στο τέλος της παράδοσης αναθέτονται σχολικές εργασίες. Οι μαθητές εκπονούν τις εργασίες και τις στέλνουν μέσω email στον δάσκαλό τους ή τους καθηγητές τους για να τις διορθώσει. Οι εργασίες έρχονται διορθωμένες ένα 24ωρο μετά. Αν οι εργασίες δεν έχουν εκπονηθεί σε συγκεκριμένο χρόνο (πχ. 48 ώρες) ο μαθητής παίρνει απουσία. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν οι αρμόδιοι οτι αυτό είναι ένα οικονομικό και λειτουργικό σύστημα από το οποίο όλοι είναι ευχαριστημένοι; Και τα παιδιά κάνουν κάτι και μένουν ενεργά ως προς τη μαθησιακή διαδικασία και οι εκπαιδευτικοί ανά την επικράτεια μπορούν να διαχειριστούν και να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία διορθώνοντας τις εργασίες των μαθητών τους και κρατώντας επαφή μαζί τους

Μας έχουν τελειώσει όλους αυτές τις ημέρες με τους γονείς να προσπαθούν να μπουν στο ΠΣΔ για να γράψουν τα παιδιά τους, τους διευθυντές να προσπαθούν να βάλουν σε σειρά τα πράγματα, τους πληροφορικούς να επιφορτίζονται με όλο το βάρος της εκπαίδευσης όλων και της λειτουργικότητας των συστημάτων, τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να βγάλουν άκρη με τα συστήματα εξ αποστάσεως (που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω υπερφόρτωσης) αλλά και την προσπάθεια να διδάξουν κάτω από εντελώς νέες γι' αυτούς συνθήκες και στο τέλος τη μία ομάδα να στρέφεται εναντίον της άλλης. Και όλα αυτά γιατί;;

Γιατί το υπουργείο διακηρύσσει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν και να λειτουργήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και με τους πόρους που διαθέτουμε. Με συνεχείς ανακοινώσεις, εγκυκλίους και έγγραφα οι αρμόδιοι φορείς πιέζουν τους πάντες προς μία ΜΗ λειτουργική λύση, την οποία ούτε έχουν σκεφτεί καλά πως θα γίνει, ούτε και έχουν την υποδομή να υποστηρίξουν. Έλεος πια !!!

 
sugarax
26 Μαρ 2020 21:22

Ένα ΠΣΔ που χρόνια το έχουν εγκαταλείψει, περιμένουν τώρα να "σηκώσει" όλο αυτό το φορτίο.
Τους καθηγητές πληροφορικής τόσα χρόνια τους έχουν του"κλώτσου και του μπάτσου ", τους στέλνουν σε 2, 3 σχολεία και τώρα δουλεύουν νυχθημερόν και τρέχουν για όλους και για όλα.

 
Ηλίας
26 Μαρ 2020 22:38

Γιατί να μην "παίζει" και αφιλοκερδώς για μαθητές γυμνασίου σε άλλα 3 ΙΔΙΩΤΙΚΑ κανάλια? Κάθε τάξη σε διαφορετικό ιδ. κανάλι!

Τι? Αυτά δεν τα πράγματα δεν γίνονται??? Ναι, αλλά η ΕΡΤ που κλείσατε ΤΑ ΚΑΝΕΙ!!!

Γιατί δεν ξεχνάμε όλοι...

 
Σ.Κ@Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πει κανείς ή να αποκρύψει
27 Μαρ 2020 09:43

[Ένα ΠΣΔ που χρόνια το έχουν εγκαταλείψει, περιμένουν τώρα να "σηκώσει" όλο αυτό το φορτίο],sugarax.

"Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πει κανείς ή να αποκρύψει την αλήθεια"[Μπέρτλντ Μπρέχτ].

1.Μέχρι τις 10 του Μάρτη σε όλα τα μαθήματα είχαν καλυφθεί τα 2/3 της ύλης...

2.Το Υπουργείο δεν θα πρέπει να ανακοινώσει την περικοπή της ύλης,κυρίως των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων,πολύ μετά από τις γιορτές του Πάσχα.Θα πρέπει να συγκροτήσει έγκαιρα τις επιτροπές που θα το πράξουν.Δεν είναι διοικητικό θέμα...Αρμόδιοι να αποφανθούν γι αυτό είναι οι διδάσκοντες και οι ΣΕΕ ανά μάθημα και ειδικότητα.

3.Η αρχαιότερη μέθοδος και η πιο αποτελεσματική για τις επαναλήψεις,είναι η αποστολή υλικού με e-mail από τους ΣΕΕ στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων,με εντολή να σταλεί στους εκπαιδευτικούς...

4.Η αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού αναρτημένου σε διάφορα σάιτ και ιστοσελίδες είναι επικουρική...δεν καλύπτει την ύλη..

5.Η δυσλειτουργία του ΠΣΔ ,με την ταυτόχρονη είσοδο χιλιάδων χρηστών, ήταν αναμενόμενη.

6.Δυστυχώς σ' αυτή τη συγκυρία,εν υπαρχουν διορατικοί άνθρωποι για να πουν ότι κι αν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, πολλοί γονείς,υπό την διάχυτη ακόμα ψυχολογία του φόβου,δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να γυρίσουν αμέσως στο σχολείο...θα προτιμήσουν να εξαντλήσουν τις απουσίες που δικαιούνται.

7.Είναι ακατανόητη η αργοπορία συγκρότησης των επιτροπών για την περικοπή της ύλης των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων..ακατανόητη..

8.Όλος ο μηχανισμός βρδυπορεί, έχοντας χαθεί στον ψηφιακό λαβύρινθο της Εξ ΑΕ και μόνο οι ευαίσθητοι εκπαιδευτικοί,που είναι οι μόνοι γνώστες της εκπαιδευτικής πραγματικότητας,περιγράφουν και διακωμωδούν, με τα εύστοχα σχόλια τους στο ESOS ,την προσπάθεια να προβληθεί,σ' αυτή τη δύσκολη κατάσταση,η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως πανάκεια..

9.Οι προτάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ δεν εισακούστηκαν..δυστυχώς.

10.Ο σκοτεινός ορίζοντας, όσον αφορά την έναρξη των πανελληνίων,επιτείνει τιςκαταστάσεις άγχους που βιώνουν οι υποψήφιοι μαθητές μας.

11.Μια ανακοίνωση ότι οι πανελλήνιες θα γίνουν ή τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη θα αποφόρτιζε το κλίμα

12.Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτή απόφαση δεν λαμβάνεται γιατί δεν υπάρχει το οκευ της επιτροπής υγείας που παρακολουθεί την εξέλιξη του κορονοιού..

13.Ευελπιστούμε ότι, μετά το πικ και τη φάση της αποδρομής του, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

14.Το λαθος όλων μας,πολιτικής ηγεσίας και στελεχών,είναι ότι περιμένουμε,σαν τους απελπισμένους Τρώες ,του ποιήματος του Μπρέχτ,που κολλούσαν χαρτάκια στα τείχη με παρακλήσεις προς τους θεούς για να πάψει η πολιορκεία,να αποδράμει η πανδημία,για να γίνουν τα μαθήματα και να κοπεί λιγότερη ύλη!!!!Ειλικρινά και όσον αφορά σ' αυτό το θέμα,δεν ξέρω αν είμαστε για τα κλάματα ή για τα πανηγύρια..

 
Κλαίρη
27 Μαρ 2020 10:18

Ωραία όλα αυτά! Η λύση είναι η εκπαιδευτική τηλεόραση. Με τι υλικό; Υπάρχουν στην Ελλάδα δημόσιοι οργανισμοί που έχουν φτιάξει υλικό για την τηλεόραση με βάση τα προγράμματα σπουδών; !!!!! ... Ή θα δείχνει ντοκυμαντέρ για να απασχολούνται τα παιδιά; Ή μήπως θα "δανειστούμε" υλικό για να βγει μετά ένας "Σύλλογος εκδοτών ..." όπως χθες στο esos να μας ενημερώσει για τα αυτονόητα ... ότι είναι παράνομο "σε χώρα του Δυτικού Κόσμου η οποία σέβεται και προστατεύει την αξία του πνευματικού δικαιώματος, προασπίζει τους ανθρώπους της διανόησης, της γνώσης, της επιστήμης και του γραπτού λόγου, να γίνει ανάρτηση Πνευματικών Έργων στο διαδίκτυο, προς χρήση οποιουδήποτε, ελεύθερα, δίχως την έγγραφη άδεια των κατόχων των πνευματικών, συγγενικών και ηθικών δικαιωμάτων.¨" Ο κ. Λιοναράκης μίλησε για τα απλά και εφικτά ... όλα τ' άλλα ...

 
Βασίλης Κωνσταντίνου Καστοριά
27 Μαρ 2020 12:09

Γιατί όχι η εκπαιδευτική τηλεόραση και για τους εκπαιδευτικούς.Με διαβαθμισμένου επιπέδου μαθήματα για ενημέρωση. Με αρχάριους ,μεσαίους και προχωρημένους. Για εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, τις πηγές, το τι επιτρέπετε ή όχι να ανεβάζουν ,πως θα τα ανεβάζουν κλπ.Χρειαζόμαστε και εμείς ένα Τσιόρδα με καλοσύνη και συνετή ενημέρωση χωρίς επίδειξη γνώσεων αλλά με σκοπό την μετάδοση της γνώσης.

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤ.(Φυσικός)
27 Μαρ 2020 14:35

Όταν ξεκίνησαν οι δοκιμαστικές για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, τις οποίες η Υπουργός προσμετρούσε σαν ώρες μαθήματος, δήλωνε πανηγυρίζοντας:Το τολμήσαμε και το κάναμε!!!! Δυστυχώς τα κάνατε <<σαλάτα>> κ.Υπουργέ, βάζοντας εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς σε μια διαδικασία, η οποία προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό εξ αιτίας των πολλών προβλημάτων. Όλα λοιπόν για το θεαθήναι, στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής πολιτικής και προσωπικής προβολής, εκθέτοντας την εκπαιδευτική κοινότητα σε κριτικές τύπου Τέλλογλου και Χασαπόπουλου. Έστω και αργά, πολλοί είναι εκείνοι που κατάλαβαν το <<θέατρο>> που παίχθηκε αυτές τις μέρες, για να κλείσουν τα στόματα κάποιων γονέων, οι οποίοι ανησυχούσαν για τις χαμένες ώρες των παιδιών τους και ταυτόχρονα έκλειναν τα μάτια τους σ' αυτά που συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία.Τώρα <<φάτε>> λίγο εκπαιδευτική τηλεόραση!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ