Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως: Ποιο είναι το ενδεχόμενο να έχουμε Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο;

"Εάν οι ειδικοί μας πουν να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά,στις καθιερωμένες ημερομηνίες, όπως και ελπίζουμε,προφανώς θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στις αίθουσες εξετάσεων, αν αυτό χρειαστεί"
Δημοσίευση: 28/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εάν οι ειδικοί μας πουν  ότι δεν μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να βρίσκονται στην ίδια τάξη, επειδή συνεχίζεται η πανδημία, μόνο τότε οι εξετάσεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στο ερώτημα “Ποιο είναι το ενδεχόμενο να έχουμε Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο;”   σήμερα στον ΑΝΤ1 στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Π. Ρογγάκο .

Σε κάθε περίπτωση, είπε η υπουργός,  έχουμε λάβει μέτρα ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, και σημείωσε τα εξής:

  • Εάν οι ειδικοί μας πουν να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά,στις καθιερωμένες ημερομηνίες,  όπως και ελπίζουμε,προφανώς θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στις αίθουσες εξετάσεων, αν αυτό χρειαστεί. Έχουμε μεριμνήσει και γι αυτό . Να υπάρχουν  πολύ λιγότεροι υποψήφιοι κλπ.
  • Εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα  προφανώς θα προβούμε σε μείωση της ύλης προκειμένου να μπορέσουν οι υποψήφιοι να δώσουν κανονικά Πανελλαδικές. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να  δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις.
  • Από πλευράς ύλης θα βρεθούν λύσεις, ώστε οι υποψήφιοι να δώσουν Πανελλαδικές και να μην παρατείνουμε ακόμη περισσότερο την αγωνία τους
  • Οι Πανελλαδικές πρέπει να γίνουν και το σχολικό έτος δεν θα χαθεί , ούτε θα χαθούν οι Πανελλαδικές.  
  •  Δεν θέλω να γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο.   Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μη γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο.
  • Για τις ενδοσχολικές εξετάσεις περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών . Ως έχει αυτή τη στιγμή η απαγόρευση έχει μέχρι 27 Απριλίου. Θα μας πουν οι ειδικοί πως και εν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και αναλόγως θα πράξουμε.
  • Πάντως οι βασικές λύσεις που έχουμε είναι:

1ον η ενδεχόμενη παράταση του διδακτικού έτους και
2ον η μείωση της ύλης.

Σχόλια (43)

 
Φ. Κώστας
28 Μαρ 2020 19:18

Εδώ καράβια χάνονται, κόσμος πεθαίνει, και εμείς το χαβά μας με τις πανελλήνιες.

 
Εξετασεις
28 Μαρ 2020 19:45

Μπαίνουμε στον Απρίλη, η πρόβλεψη για την απαγόρευση κυκλοφορίας είναι έως τέλος Απρίλη (στο καλό σενάριο) και η υπουργός μιλάει για εξετάσεις!!!!! Πόσο ανεύθυνη, άσχετη και εγωκεντρική μπορεί να γίνει για την δική της προβολή και της δική της ανέλιξη στο κόμμα της και την εξουσία.

 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
28 Μαρ 2020 20:27

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ,ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΟΤΕ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ , ΘΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ......

 
Πατέρας
28 Μαρ 2020 20:34

Εάν έδινε Πανελλαδικές εξετάσεις το παιδί σου, θα έγραφες τα ίδια;
Απλά ρωτάω...

 
Εξετάσεις τον Ιούνιο
28 Μαρ 2020 21:34

Τα σχολεία (Γ' Λυκείου) πρέπει να επαναλειτουργήσουν τον Μάιο και οι πανελλαδικές εξετάσεις να γίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό τέλη Ιουνίου, με τροποποίηση της ύλης.

Η ζωή συνεχίζεται, δεν μπορεί ένα κράτος να κρατάει τους πολίτες σε καραντίνα πάνω από 8 εβδομάδες, περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται στην κοινωνία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

 
@Κα Κεραμέως
28 Μαρ 2020 21:35

Εσείς ασχολείστε με ασήμαντα.Αν η κατάσταση πάει έτσι μέχρι μέσα Μαίου η μείωση του ΑΕΠ υπολογίζεται σε διψήφιο νούμερο,από οικονομικούς κύκλους και το ξέρετε.Ο τουρισμός χαντακώνεται και εκατοντάδες χιλιάδες ασχολούμενοι με τον τουρισμό με τα παρεμφερή επαγγέλματα δεν θα δουλέψουν.Ταυτόχρονα καταβαραθρώνονται σχεδόν όλα τα επαγγέλματα.Ποιός θα ξεκινήσει πχ να χτίσει,να ανοίξει νέα δουλειά κλπ;Αναμένονται στρατιές ανέργων.Τα έσοδα του κράτους μηδενίστηκαν.Ακόμη και τα βενζινάδικα παραπαίουν.Και ακόμα δεν εξήγησε η κυβέρνηση σας πως με 100δολαρια το βαρέλι πετρελαίου η τιμή κυμαίνονταν στα 1,80€ /λίτρο και με κάτω από 30δολ το βαρέλι κυμαίνεται στα 1,350-1,399€/λίτρο.Και τόσο θα είναι αν κατρακυλήσει η τιμή στα 10δολ το βαρέλι.Να ετοιμαζεσθε για την δραματική φτώχευση και τις στρατιές ανέργων γιατί τον Μάιο κανείς δεν θα ενδιαφέρεται για αυτά που λέτε.

 
zathor
28 Μαρ 2020 21:42

Θεωρώ απίθανο να πραγματοποιηθούν πανελλήνιες τον Ιούνιο. Τα μέτρα θα είναι εν ισχύ και για τον Απρίλιο. Σεπτέμβριο είναι μια εκδοχή με προϋποθέσεις φυσικά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και παιδιά που δεν έχουν ολοκληρώσει την ύλη στο φροντιστήριο, γιατί δεν πάνε. Ας μην δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να αναπαραχθεί η ανισότητα.

 
Παντελής Πολυχρονοπουλος
28 Μαρ 2020 21:46

Κάθε κρίση είναι ευκαιρία για αλλαγές. Υπάρχουν σενάρια και υποσχέσεις για κατάργηση των Πανελλαδικών, ότι δεν έγινε τόσα χρόνια μπορεί να γίνει τώρα.Το Υπουργείο έχει το χρόνο για τις νομοθετικές ρυθμίσεις. Νομίζω ότι είναι η πλέον ασφαλής επιλογή, όλα τα άλλα πάνε στη λογική της αγέλης χωρίς προγραμματισμό.
Παντελής Πολυχρονοπουλος
Δ/ντης
Γυμνασίου Αγριάς

 
Πατέρας
28 Μαρ 2020 23:02

@ Πατέρας 28 Μαρ 2020 20:34

Ναι έχω παιδί που θα δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις. Μας έχουν σπάσει τα νεύρα με τα "ήξεις αφίξεις" και περίμενα από την υπουργό να πάρει επιτέλους μια θέση. Μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ τοποθέτηση και όχι να κοιτάει κάθε μέρα το φλυτζάνι και να κάνει χρησμούς. Εσύ ξέρεις για ποιο λόγο υπάρχει ο υπουργός σε ένα υπουργείο; Μήπως για να κοιτάει τις δημοσκοπήσεις του ΣΚΑΙ?
Απλά ρωτάω...

 
Γ Λυκείου
28 Μαρ 2020 23:04

Θα πρέπει να γίνουν μόνο οι πανελλαδικές στην ημερομηνία τους με τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας. Για όλες τις υπόλοιπες τάξεις έχει λήξη το σχολικό έτος.

 
εκπ/κός
28 Μαρ 2020 23:07

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;
ΜΗΠΩΣ Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ, ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;
ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΜΑΣΚΕΣ,ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ......ΥΠΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;
ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ : ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ......ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΑΛΛΟΥ...

 
Παπάς
28 Μαρ 2020 23:53

Οι πανελλαδικές μπορούν να γίνουν με κατάλληλες προσαρμογές της ύλης 1-10 Ίουλίου. Μέχρι τότε έχουμε 3 μήνες. Όλα μπορούν να γίνουν αν τα πράγματα δεν πάρουν άσχημη τροπή. Για τις υπόλοιπες τάξεις τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Θα μπορούσε να αρχίσουν τα μαθήματα 20 Αυγούστου και μέχρι 10 Οκτωβρίου να γίνουν μαθήματα που αφορούσαν την άνοιξη του 2020. Το Σχολικό έτος 2020-21να αρχίσει 15 Οκτωβρίου.

 
εκπαιδευτικος και γονιος υποψηφιου
29 Μαρ 2020 00:03

η υπουργος εχει απολυτο δικιο!!! αν οι ειδικοι επιτρεψουν ,τηρουμενων ολων των μετρων για την ασφαλεια των παιδιων οι εξετασεις πρεπει να γινουν το αργοτερο μεχρι τελος ιουνιου,

 
Τι δεν καταλαβαίνετε;;;
29 Μαρ 2020 00:37

@Πατέρας, εσείς ζητάτε από την Υπουργό να γίνει μάντης και να ορίσει σήμερα ημερομηνία εξετάσεων. Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμα είναι ΟΛΑ τα σενάρια ανοιχτά; Οι εξελίξεις θα προσδιορίσουν τι ακριβώς θα γίνει και αυτό θα το γνωρίζουμε πιθανότατα μετά από 3-4 εβδομάδες. Δυστυχώς!!!

 
Μαθήτρια Γ Λυκείου
29 Μαρ 2020 10:44

Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε με ορίζοντα δύο εβδομάδων ανάλογα με το τι θα μας πουν οι ειδικοί.
Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και με το πολιτικοκοινωνικό αισθητήριο που διαθέτετε να προγραμματίσετε σε βάθος χρόνου.
Να νομοθετήσετε ένα σύστημα πρόδρομο της ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν π.χ έως 10 Τμήματα
2. Τα τμήματα θα προσφέρουν περισσότερες θέσεις καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
3. Οι υποψήφιοι θα κατατάσσονται στα Τμήματα ανάλογα με το βαθμό του απολυτηρίου τους
4. Με την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο θα παρακολουθούν και εξ αποστάσεως μαθήματα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, αξιοποιώντας και την σημαντική εμπειρία που έχουν αποκομίσει από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Σχολείο την περίοδο αυτή.
Τολμήστε, Μεταρρυθμίστε τώρα!

 
ΘΑΝΑΣΗΣ
29 Μαρ 2020 10:48

Η μείωση της ύλης είναι το πρώτο βήμα. Και πρέπει να γίνει τώρα, ανεξάρτητα από την ημερομηνία των εξετάσεων. Κατά τα άλλα, αν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου, να είμαστε και ευχαριστημένοι...

 
Big in Japan
29 Μαρ 2020 11:00

Κόψτε ύλη και κάντε τις πανελλήνιες το νωρίτερο που θα εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Μην κολλάτε σε "διδακτικές ιδεοληψίες" ( πχ εξέταση στα Μαθηματικά χωρίς τα ολοκληρώματα και στην Φυσική χωρίς το στερεό ).

Οι μαθητές ( και οι οικογένειές τους ) βιώνουν απίστευτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 
Bill 231
29 Μαρ 2020 11:17

Zathor
Κριτήριο για την ύλη των. πανελλαδικών. ΔΕΝ. είναι αν την τελειώσαν στα φροντιστήρια αλλά στα σχολεία.. τώρα αν εσείς θέλετε να υποβαθμίζεται το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς λυπάμαι πολύ..

 
Νικος
29 Μαρ 2020 12:06

Εδώ ακύρωσαν ολυμπιακούς αγώνες 5 μήνες μετά!!,τους το είπαν οι ΕΙΔΙΚΟΙ??ΑΛΛΟΥ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ

 
Γονέας μαθητή Γ Λυκείου
29 Μαρ 2020 12:10

Κυρία Κεραμέως
Δεν αντέχουμε μέχρι το Σεπτέμβριο, ούτε εμείς, ούτε οι μαθητές.Το ψυχικό κόστος είναι τεράστιο και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες απώλειες.
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.
Να θυμίσω πως έγινε ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ τον Ιούνιο του 1998. Με μολότοφ, πετροπόλεμο,φωτιές και πολιορκία των εξεταστικών κέντρων από τους Αγωνιστές Αναπληρωτές. Και όμως έγινε. Με ανάλογη προετοιμασία να γίνουν οι πανελλαδικές και φέτος. Εύχομαι να μην χρειαστεί καμία ειδική προετοιμασία και να πάνε όλα καλά.

 
kassandra
29 Μαρ 2020 12:12

Οι πανελλαδικές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση το Σεπτέμβριο, κινδυνεύει και η ψυχική υγεία των παιδιών. Πριν βιαστείτε κάποιοι να μου απαντήσετε ότι κινδυνεύει όλων από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, σκεφτείτε το στρες των εξετάσεων, το στρες για τον ιό που απειλεί τη ζωή μας κι από πάνω προσθέστε την ανασφάλεια που προκαλεί το γεγονός να μην ξέρεις πότε θα δώσεις εξετάσεις κι αν θα δώσεις...
Οι περισσότεροι μαθητές έχουν φτάσει στα όριά τους.

 
NIKOLAOS
29 Μαρ 2020 12:14

KALA ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ..

 
foros1
29 Μαρ 2020 12:59

Τι νόημα έχει να κάνουμε σενάρια όταν ακόμη δεν ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας?
Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί αν βρεθεί φάρμακο που θα ρίξει την θνητότητα στο επίπεδο της γρίπης ή βρεθεί εμβόλιο ή νοσήσει πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού.
Επομένως όλα είναι ανοικτά, ακόμη και το ακραίο σενάριο να μην γίνουν ούτε τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις! Άλλωστε στο τελευταίο αυτό σενάριο, το τελευταίο που θα ενδιαφέρει την κοινωνία θα είναι οι εξετάσεις...

 
zathor
29 Μαρ 2020 13:14

Bill 231
Το ίδιο λέμε με τη διαφορά ότι εσείς έχετε ένα ορθογραφικό που το auto correct δεν την αναγνωρίζει. Διαβάστε σωστά, είναι σαφής η διατύπωσή μου.

 
Apostolos
29 Μαρ 2020 13:29

Με Πανελλήνιες ή όχι, με πτυχίο ή όχι τα παιδιά όσων δεν έχουν κατάλληλες γνωριμίες θα γίνουν γκαρσόνια επομένως γιατί έχετε άγχος με τις πανελλήνιες? Έχουν αλλάξει οι εποχές, δεν είναι η εποχή που δίναμε εμείς Πανελλήνιες.

 
ζορ
29 Μαρ 2020 13:46

γνωριζει η υπουργος οτι με την επιστρατευση του 1974 περασαν στα πανεπιστημια χωρις εξετασεις λεω κατι που εχει ξαναγινει στη χωρα μας μηπως να το ψαξει λιγο??????

 
Αλεξάνδρα
29 Μαρ 2020 14:49

Σας παρακαλούμε να Υπουργέ τα παιδιά είναι ήδη κουρασμένα προσπαθήστε να μην μετακινηθούν οι Πανελλαδικές . Τέλη Ιούνη με αρχές Ιουλίου να τελειώνουμε.

Ένας γονιός

 
Μάιος Ιούνιος 2020
29 Μαρ 2020 15:14

Δεν μπορούν υπο το καθεστώς πανικού να θεσπιστούν αλλαγές στην πρόσβαση στα ΑΕΙ (πχ. ελεύθερη πρόσβαση, κατάταξη βάσει ΜΟ Απολυτηρίου, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κτλ.).

Σε 2 μήνες αναγκαστικά θα ανοίξουν πάλι τα Λύκεια γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να είναι σε καραντίνα πάνω από 10 εβδομάδες.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι το ίδιο αποδοτική με την δια ζώσης, σε καμία βαθμίδα δεν μπορεί να καθιερωθεί. Ούτε στο εξωτερικό, που εδώ και χρόνια προσφέρουν μαθήματα εξ αποστάσεως, έχουν σταματήσει την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη. Ούτε φυσικά υπάρχει κάπου ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Για την Γ' Λυκείου οι Πανελλαδικές μπορούν να διεξαχθούν τέλη Ιουνίου, με αλλαγές στην ύλη και ίσως λιγο ευκολότερα θέματα ώστε το 10/20 να είναι εφικτό.

Οι υπόλοιπες τάξεις θα κάνουν αναπληρώσεις τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά χωρίς προβλήματα. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα για την Εκπαίδευση.

 
Όχι στον πανικό
29 Μαρ 2020 15:18

Πανελλαδικές Σεπτέμβριο θα είναι άσχημη εξέλιξη για όλους τους μαθητές, και αυτή τη χρονιά αλλά και τις επόμενες.

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και πρέπει τα σχολεία να επανέλθουν σε κανονικές συνθήκες διδασκαλίας ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο η κοινωνία.

 
Τάκης Σ
29 Μαρ 2020 16:17

Οι πανελλήνιες είναι καλό να γίνουν όσο γίνεται πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους με μείωση της ύλης εξετάσεων. Το πιο σημαντικό είναι να μην μειωθούν οι θέσεις εισακτέων στα Πανεπιστήμια ύστερα από όλη αυτήν την ψυχολογική πίεση που δέχονται τα παιδιά.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.