Ν. Κεραμέως: Ποιο είναι το ενδεχόμενο να έχουμε Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο;

"Εάν οι ειδικοί μας πουν να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά,στις καθιερωμένες ημερομηνίες, όπως και ελπίζουμε,προφανώς θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στις αίθουσες εξετάσεων, αν αυτό χρειαστεί"

28/03/2020

Ενημερώθηκε: 28/03/2020, 18:15

Άκουσε το άρθρο

Εάν οι ειδικοί μας πουν  ότι δεν μπορούν οι διαγωνιζόμενοι να βρίσκονται στην ίδια τάξη, επειδή συνεχίζεται η πανδημία, μόνο τότε οι εξετάσεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Αυτό ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας στο ερώτημα “Ποιο είναι το ενδεχόμενο να έχουμε Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο;”   σήμερα στον ΑΝΤ1 στους δημοσιογράφους Π. Στάθη και Π. Ρογγάκο .

Σε κάθε περίπτωση, είπε η υπουργός,  έχουμε λάβει μέτρα ακόμη και αν συνεχιστεί η πανδημία, και σημείωσε τα εξής:

  • Εάν οι ειδικοί μας πουν να γίνουν οι Πανελλαδικές κανονικά,στις καθιερωμένες ημερομηνίες,  όπως και ελπίζουμε,προφανώς θα υπάρχουν ειδικά μέτρα στις αίθουσες εξετάσεων, αν αυτό χρειαστεί. Έχουμε μεριμνήσει και γι αυτό . Να υπάρχουν  πολύ λιγότεροι υποψήφιοι κλπ.
  • Εάν τα σχολεία μείνουν κλειστά για περισσότερο χρονικό διάστημα  προφανώς θα προβούμε σε μείωση της ύλης προκειμένου να μπορέσουν οι υποψήφιοι να δώσουν κανονικά Πανελλαδικές. Είναι απόλυτη προτεραιότητα να  δώσουν τα παιδιά μας εξετάσεις.
  • Από πλευράς ύλης θα βρεθούν λύσεις, ώστε οι υποψήφιοι να δώσουν Πανελλαδικές και να μην παρατείνουμε ακόμη περισσότερο την αγωνία τους
  • Οι Πανελλαδικές πρέπει να γίνουν και το σχολικό έτος δεν θα χαθεί , ούτε θα χαθούν οι Πανελλαδικές.  
  •  Δεν θέλω να γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο.   Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μη γίνουν οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο.
  • Για τις ενδοσχολικές εξετάσεις περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών . Ως έχει αυτή τη στιγμή η απαγόρευση έχει μέχρι 27 Απριλίου. Θα μας πουν οι ειδικοί πως και εν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και αναλόγως θα πράξουμε.
  • Πάντως οι βασικές λύσεις που έχουμε είναι:

1ον η ενδεχόμενη παράταση του διδακτικού έτους και
2ον η μείωση της ύλης.

Σχόλια (43)

Τάσα
|

Η χρονιά φέτος ήταν η πιο δύσκολη για ολο το εκπαιδευτικό συστημα.Το υπουργειο παιδείας είχε να διαχειριστει ενα καινούριο σύστημα.Το τρίπτυχο εκπαιδευτικοι,φροντιστες και μαθητές να διεκπεραιώσουν την τεράστια ύλη.Αγχος,κούραση,απελπισία..κάτω απο αυτην την πίεση.Και τώρα
σαν επιστέγασμα,ο φόβος ,η απειλή του αόρατου ιού...Η καθημερινοτητα των παιδιών παρέα με τον θανατο ,με την αγωνία ,για την ύλη,για την ημερομηνια των εξετασεων..Ο τρόμος μηπως κολλήσουν κσι το μεταφερουν στους δικούς τους. Οι αντοχές τους εξαντλήθηκαν.Απειλείται η σωματική και ψυχικη υγεια των παιδιων μας.Απειλειται όλη η σχολική κοινότητα και θα το δουμε όλοι μας θα αλλαξει ολο το σκηνικό.Κρατήσαμε στη ζωή τη ν τρίτη ηλικία,την πείρα και το φως μην θυσιασουμε τους νεότερους ,την ελπίδα και το μέλλον του λαού μας..Δε νομιζω να βρεθηκαν παιδιά,γονείς,καθηγητές σε τοσο δραματική κατασταση.Και σας το λεω ,γιατι είμαι εκπαιδευτικός που εχω στην πλατη μου 30 χρόνων πανελληνιων και επιπλεον εναν μαθητή γ λυκειου, που το βλέπω να καταρρέει κατω από όλες τις αλλαγες οχι μονο του σχολειου,αλλα και της ζωής του.Υπσρχει λυση ,αν υπαρξει θεληση.Να μην γίνουν οι εξετάσεις..σε τετοιες συνθήκεςΝα μην θεσουμε σε κινδυνο τόσες ζωές ,να μην τα κανουμε πειραματοζωα για τη λυση του φονικου ιου.Οπως εγιναν τόσες θυσίες μέσα στο ελληνικο κρατος ας βρουν τον τρόπο να εισαχθούν τα παιδια μας χωρίς εξετασεις στα πανεπιστημια..Αυτα αλλωστε συμμετεχουν ενεργά στα κοινα.Ας το υλοποιησουμε...

Μαθητής Γ Λυκείου
|

Κυρία Κεραμέως
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες δηλώσεων σας όπως:"Οι πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο ή μέχρι τα μέσα Ιουλίου" .Άλλοτε κάνετε λόγο για μείωση της ύλης .Άλλοτε αναφέρετε πως οι πανελλήνιες μπορούν να γίνουν τον Σεπτέμβριο.Πραγματικα η δύναμη και η επιμονή σας για να διεξαχθούν οι πανελλήνιες με συναρπάζει.Θα έλεγα ότι μου θυμίζετε τους Σπαρτιάτες:Όπως αυτοί αγωνίζονταν στις Θερμοπύλες για να διαφυλάξουν την πατρίδα έτσι κι εσείς καθημερινά (με συμπλέγματα που θυμίζουν εκπρόσωπο των ιδιωτικών πανεπιστημίων,καθώς και εσείς δεν δώσατε πανελλήνιες αλλά πήγατε στο Χάρβαρντ)επιθυμείτε να μας βασανίζετε με τις πανελλήνιες.ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια καθώς δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερωσει.ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΦΡΟΡΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.Ως μαθητής (δηλαδή μελλοντικό πρόβατο προς σφαγή) αιτουμαι φέτος να πραγματοποιηθεί ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Εφη
|

Είναι πραγματικά τραγικό τα γεγονότα να ξεπερνούν τους ανθρώπους, αλλά αυτοί να μην μπορούν να τα αντιληφθούν. Ενώ ο κόσμος έχει μπει σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη, κάποιοι συνεχίζουν να σκέφτονται με τον τρόπο που σκέφτονταν προ πανδημίας. Ποιες Πανελλήνιες; Ποιος μπορεί να προγραμματίσει από τώρα τι θα γίνει; Ποιοι γονείς θέλουν να ( πραγματικά εκπλήσσομαι!) εφόσον η πανδημία συνεχιστεί να συναθροιστούν τα παιδιά τους στα σχολεία μην τυχόν και χάσουν τις εξετάσεις. Και οι εκπαιδευτικοί; Δεν είναι και τόσο νέοι ξέρετε , άρα δεν είναι απρόσβλητοι στον ιό. Σε τέτοιες καταστάσεις τον λόγο τον έχει ο στρατηγός και κανείς άλλος! Λέγεται Σωτήρης Τσιόδρας και δε συνηθίζει απ΄ ό,τι φαίνεται να μιλά άκαιρα και άσκοπα.

Θα είστε κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο κ.Κεραμέως;
|

Αν μειώσετε ,όπως αρχίζουν να λένε τα δικά σας παπαγαλάκια για να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη,μισθούς και συντάξεις από τον Μάϊο-Ιούνιο και μάλιστα μόνιμα πιστεύετε σοβαρά ότι θα είστε κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο;Κατά τα άλλα μοιράζετε 11εκατομύρια για διαφήμιση.Με ή χωρίς κορονοιό η οικονομία παρέπαιε το τελευταίο εφταμηνο.Οι εξελίξεις θα σας προσπεράσουν και δεν θα προλάβετε να το καταλάβετε.

ΠΕ86
|

Πολλοί μιλάνε λες και το πρωταρχικό πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι οι πανελλαδικές, λες και κλείσαμε τα σχολεία για πλάκα! Κόσμος πεθαίνει, άλλοι μένουν χωρίς δουλειές, η Ιταλία μετρά 10 χιλιάδες νεκρούς και κάποιοι θέλουν όπωσδήποτε να "ξεμπερδέψουν" μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Και λέω εγώ τώρα... τι γίνεται αν βιαστούμε να άρουμε τα μέτρα και ξεκινήσει το ίδιο κακό γύρω στις 15 Μάη; Τι γίνεται αν εκεί κοντά στις Πανελλαδικές εμφανιστούν 2-3 κρούσματα σε σχολική μονάδα και πρέπει τμήματα ή σχολεία ολόκληρα να μπουν σε καραντίνα πάλι;

Κανείς δε θέλει να πάει "μακριά η βαλίτσα" των Πανελλαδικών ΑΛΛΑ ό,τι γίνεται προφανώς δε γίνεται για πλάκα! Μερικοί κάνετε λες και οι Πανελλαδικές είναι πιο σημαντικές από την υγεία και τη ζωή την ίδια..! Χαλαρώστε, εξετάσεις είναι! Σημαντικές μεν αλλά όχι το Α και το Ω σε αυτή τη ζωή...

ΙΡΙΣ
|

Διαβάζω στο esos το κάτωθι:
Την άμεση διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές, μέσω εταιρείας ταχυμεταφοράς, με την υπηρεσία παράδοσης κατ’ οίκον, αποφάσισαν σήμερα Έκτακτη διαδικτυακή Γενική Συνέλευση τα μέλη του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων (Σ.Ε.Ε.ΒΙ.), προκειμένου να διασφαλιστεί η αποφυγή διασποράς του ιού.
Και αναρωτιέμαι κανείς δεν σκέφθηκε ότι στην περίπτωση που γίνουν Πανελλήνιες Ιούνιο ή Ιούλιο ανεξάρτητα με τα "ανοικτά παράθυρα και τους 10 μαθητές ανά τάξη'' η μετάδοση του ιού μπορεί εύκολα να γίνει ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ!!!
Και ό,τι κερδίζεται τώρα από κρούσματα θα χαθεί πολύ εύκολα και γρήγορα τότε.

Μια υπενθύμιση
|

Κόσμος πεθαίνει σαν τα κοτόπουλα από μια νόσο που την προκαλεί ένας παντελώς άγνωστος, φονικός ιός και εμείς εδώ συζητάμε για τις Πανελλήνιες; Ματαιότης ματαιοτητων...

ψυχραιμία και υπομονή
|

την εποχή της γρήγορης ατάκας, του instagram με τις 2 λέξεις κτλ κτλ καλούμαστε να οργανώσουμε τον χρόνο μας διαφορετικά μπροστά σε μια πραγματικά ανεξέλκτητη κατάσταση.
Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά πρέπει να είναι ψύχραιμα μπροστά στο παγκόσμιο φαινόμενο. Να οργανώσουν τον χρόνο τους με διάβασμα, ξεκούραση και νέες μορφές χαλάρωσης και διασκέδασης.
Ίσως ανακαλύψουν τι θα ήθελαν να κάνουν στην συνέχεια, καθώς έχουν απαλλαγεί από την φρενήρη καθημερινότητα των προηγούμενων μηνών.

Ελπαοδευτικος
|

Εδώ κοσμάκης χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν. Πιστέψτε με πολύ λίγο μας ενδιαφέρουν οι πανελλήνιες όταν έχουμε χάσει ανθρώπους από τον κορονοϊό! Και εφόσον η ύλη δεν καλύφθηκε, ουτε παράταση ουτε μείωση της ύλης. Ας αναβληθούν και ας μην γίνουν οι πανελλήνιες για φέτος. Προέχει η ασφαλεια όλων και οχι η βόλεψη των ολίγων. Επειδή στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται . Εφοσον η υλη δεν καλύφθηκε απο τα σχολεία ,να επαναληφθούν οι τάξεις δεν μπορούν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια οι μαθητες με ημίμετρα. Δεν μπορούν να πληρώνω μια ζωή το μάρμαρο τα πανεπιστήμια με ανέτοιμος μαθητές φτάνει πια το παραμύθι .Σοβαρευτείτε επιτέλους.

ΦΥΣΙΚΟΣ
|

Καλησπέρα σε όλους. Το ότι ακούω το ψυχικό κόστος για παιδιά και γονείς θα είναι τεράστιο γελάω απλά. Δηλαδή τι νομίζετε ότι αν μπουν στα πανεπιστήμια όλα θα είναι μια χαρά?? Εκεί είναι που δίνεις πραγματική μάχη! Καλύτερα να πάνε για Σεπτέμβρη αλλιώς πιστέψτε ότι μόλις θα μπουν στις σχολές θα αρχίσουν να κλαίνε από την πίεση!. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο! Αν έχει κάποιος δει ή δουλέψει με μοντέλα επιδημιολογίας θα ξέρει πως η κατάσταση δεν μειώνετε σε κάτω από 6 μήνες. Μην κοιτάτε τα λίγα κρούσματα που έχουμε. Είναι διότι μέχρι τώρα έχουν γίνει μόνο 14000 έλεγχοι όταν άλλες χώρες κάνουν 20000 ελέγχους σε ΜΙΑ μέρα. Για αυτό διαβάστε πρώτα, μελετήστε, σκεφτείτε και μετά γράψτε!!!!!!

Κωνσταντίνος
|

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Ας μην κοροϊδευόμαστε.
Τα σχολεία δεν θα ξανανοίξουν. Τον Σεπτέμβριο με το καλό.
Ούτε στην Κίνα που λένε ότι επέστρεψε η κανονικότητα είναι ανοιχτά, ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ κάποια στιγμή στο μέλλον.
Μείωση ύλης και πανελλαδικές το πολύ αρχές Ιουλίου μόνο για τους μαθητές της Γ Λυκείου. Να παρθεί η τελική απόφαση πριν το Πάσχα να ηρεμήσουν λίγο γονείς και παιδιά. Αρκετά πειράματα έγιναν φέτος στους τελειοφοίτους.
Θα δίνουν σε τάξεις με ανοιχτά παράθυρα και λίγα άτομα (10 αντί 20 σε κάθε αίθουσα).Κάτι αντίστοιχο με τα Σούπερ μάρκετ με την προϋπόθεση ότι ο ιός θα έχει περιοριστεί πολύ λόγω αυστηρών μέτρων και καλοκαιρίας.

Μαρία Φ.
|

Πρώτον, θα ήθελα να επισημάνω ότι τόσο η υπουργός, όσο και η υφυπουργός, ΔΕΝ έχουν δώσει καμία σαφή απάντηση. Αυτή τη στιγμή, παίζουν με το μέλλον χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι αγωνιούν για το τι θα γίνει με τις εξετάσεις τους (αν και πότε αυτές θα πραγματοποιηθούν). Οικονομικά, οι
περισσότεροι γονείς δεν αντέχουν παράταση του έτους μέχρι Σεπτέμβριο. Άρα μήπως η ηγεσία του Υπ.Παιδείας οφείλει τώρα να δώσει απαντήσεις τουλάχιστον όσον αφορά αυτό το θέμα;

Νάντια Σ
|

Το καλύτερο για τα παιδιά είναι να δοθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις μέχρι τέλος Ιουνίου με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Αναμένουμε και απο την κυρία Υπουργό να ανακοινώσει τον αριθμό εισακτέων που ελπίζουμε να είναι όπως και πέρυσι.

Τάκης Σ
|

Οι πανελλήνιες είναι καλό να γίνουν όσο γίνεται πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους με μείωση της ύλης εξετάσεων. Το πιο σημαντικό είναι να μην μειωθούν οι θέσεις εισακτέων στα Πανεπιστήμια ύστερα από όλη αυτήν την ψυχολογική πίεση που δέχονται τα παιδιά.

Όχι στον πανικό
|

Πανελλαδικές Σεπτέμβριο θα είναι άσχημη εξέλιξη για όλους τους μαθητές, και αυτή τη χρονιά αλλά και τις επόμενες.

Μέχρι το τέλος Απριλίου θα εξομαλυνθεί η κατάσταση και πρέπει τα σχολεία να επανέλθουν σε κανονικές συνθήκες διδασκαλίας ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο η κοινωνία.

Μάιος Ιούνιος 2020
|

Δεν μπορούν υπο το καθεστώς πανικού να θεσπιστούν αλλαγές στην πρόσβαση στα ΑΕΙ (πχ. ελεύθερη πρόσβαση, κατάταξη βάσει ΜΟ Απολυτηρίου, εξ αποστάσεως εκπαίδευση κτλ.).

Σε 2 μήνες αναγκαστικά θα ανοίξουν πάλι τα Λύκεια γιατί η κοινωνία δεν μπορεί να είναι σε καραντίνα πάνω από 10 εβδομάδες.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι το ίδιο αποδοτική με την δια ζώσης, σε καμία βαθμίδα δεν μπορεί να καθιερωθεί. Ούτε στο εξωτερικό, που εδώ και χρόνια προσφέρουν μαθήματα εξ αποστάσεως, έχουν σταματήσει την παραδοσιακή διδασκαλία σε τάξη. Ούτε φυσικά υπάρχει κάπου ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Για την Γ' Λυκείου οι Πανελλαδικές μπορούν να διεξαχθούν τέλη Ιουνίου, με αλλαγές στην ύλη και ίσως λιγο ευκολότερα θέματα ώστε το 10/20 να είναι εφικτό.

Οι υπόλοιπες τάξεις θα κάνουν αναπληρώσεις τον Σεπτέμβριο για να ξεκινήσει η επόμενη χρονιά χωρίς προβλήματα. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα χειρότερα για την Εκπαίδευση.

Αλεξάνδρα
|

Σας παρακαλούμε να Υπουργέ τα παιδιά είναι ήδη κουρασμένα προσπαθήστε να μην μετακινηθούν οι Πανελλαδικές . Τέλη Ιούνη με αρχές Ιουλίου να τελειώνουμε.

Ένας γονιός

ζορ
|

γνωριζει η υπουργος οτι με την επιστρατευση του 1974 περασαν στα πανεπιστημια χωρις εξετασεις λεω κατι που εχει ξαναγινει στη χωρα μας μηπως να το ψαξει λιγο??????

Apostolos
|

Με Πανελλήνιες ή όχι, με πτυχίο ή όχι τα παιδιά όσων δεν έχουν κατάλληλες γνωριμίες θα γίνουν γκαρσόνια επομένως γιατί έχετε άγχος με τις πανελλήνιες? Έχουν αλλάξει οι εποχές, δεν είναι η εποχή που δίναμε εμείς Πανελλήνιες.

zathor
|

Bill 231
Το ίδιο λέμε με τη διαφορά ότι εσείς έχετε ένα ορθογραφικό που το auto correct δεν την αναγνωρίζει. Διαβάστε σωστά, είναι σαφής η διατύπωσή μου.

foros1
|

Τι νόημα έχει να κάνουμε σενάρια όταν ακόμη δεν ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας?
Η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί αν βρεθεί φάρμακο που θα ρίξει την θνητότητα στο επίπεδο της γρίπης ή βρεθεί εμβόλιο ή νοσήσει πάνω από τα 2/3 του πληθυσμού.
Επομένως όλα είναι ανοικτά, ακόμη και το ακραίο σενάριο να μην γίνουν ούτε τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις! Άλλωστε στο τελευταίο αυτό σενάριο, το τελευταίο που θα ενδιαφέρει την κοινωνία θα είναι οι εξετάσεις...

NIKOLAOS
|

KALA ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ..

kassandra
|

Οι πανελλαδικές δεν πρέπει να γίνουν σε καμία περίπτωση το Σεπτέμβριο, κινδυνεύει και η ψυχική υγεία των παιδιών. Πριν βιαστείτε κάποιοι να μου απαντήσετε ότι κινδυνεύει όλων από την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, σκεφτείτε το στρες των εξετάσεων, το στρες για τον ιό που απειλεί τη ζωή μας κι από πάνω προσθέστε την ανασφάλεια που προκαλεί το γεγονός να μην ξέρεις πότε θα δώσεις εξετάσεις κι αν θα δώσεις...
Οι περισσότεροι μαθητές έχουν φτάσει στα όριά τους.

Γονέας μαθητή Γ Λυκείου
|

Κυρία Κεραμέως
Δεν αντέχουμε μέχρι το Σεπτέμβριο, ούτε εμείς, ούτε οι μαθητές.Το ψυχικό κόστος είναι τεράστιο και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτες απώλειες.
Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.
Να θυμίσω πως έγινε ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ τον Ιούνιο του 1998. Με μολότοφ, πετροπόλεμο,φωτιές και πολιορκία των εξεταστικών κέντρων από τους Αγωνιστές Αναπληρωτές. Και όμως έγινε. Με ανάλογη προετοιμασία να γίνουν οι πανελλαδικές και φέτος. Εύχομαι να μην χρειαστεί καμία ειδική προετοιμασία και να πάνε όλα καλά.

Νικος
|

Εδώ ακύρωσαν ολυμπιακούς αγώνες 5 μήνες μετά!!,τους το είπαν οι ΕΙΔΙΚΟΙ??ΑΛΛΟΥ ΠΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ

Bill 231
|

Zathor
Κριτήριο για την ύλη των. πανελλαδικών. ΔΕΝ. είναι αν την τελειώσαν στα φροντιστήρια αλλά στα σχολεία.. τώρα αν εσείς θέλετε να υποβαθμίζεται το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς λυπάμαι πολύ..

Big in Japan
|

Κόψτε ύλη και κάντε τις πανελλήνιες το νωρίτερο που θα εξασφαλιστεί η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Μην κολλάτε σε "διδακτικές ιδεοληψίες" ( πχ εξέταση στα Μαθηματικά χωρίς τα ολοκληρώματα και στην Φυσική χωρίς το στερεό ).

Οι μαθητές ( και οι οικογένειές τους ) βιώνουν απίστευτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις.

ΘΑΝΑΣΗΣ
|

Η μείωση της ύλης είναι το πρώτο βήμα. Και πρέπει να γίνει τώρα, ανεξάρτητα από την ημερομηνία των εξετάσεων. Κατά τα άλλα, αν τα σχολεία ανοίξουν μετά τις 15 Μαΐου, να είμαστε και ευχαριστημένοι...

Μαθήτρια Γ Λυκείου
|

Αγαπητή κυρία Υπουργέ,
Δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε με ορίζοντα δύο εβδομάδων ανάλογα με το τι θα μας πουν οι ειδικοί.
Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση θα πρέπει να αναλάβετε πρωτοβουλίες και με το πολιτικοκοινωνικό αισθητήριο που διαθέτετε να προγραμματίσετε σε βάθος χρόνου.
Να νομοθετήσετε ένα σύστημα πρόδρομο της ελεύθερης πρόσβασης στα Πανεπιστήμια σύμφωνα με τα παρακάτω:
1. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν π.χ έως 10 Τμήματα
2. Τα τμήματα θα προσφέρουν περισσότερες θέσεις καθώς θα υπάρχει και η δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
3. Οι υποψήφιοι θα κατατάσσονται στα Τμήματα ανάλογα με το βαθμό του απολυτηρίου τους
4. Με την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο θα παρακολουθούν και εξ αποστάσεως μαθήματα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, αξιοποιώντας και την σημαντική εμπειρία που έχουν αποκομίσει από την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Σχολείο την περίοδο αυτή.
Τολμήστε, Μεταρρυθμίστε τώρα!

Τι δεν καταλαβαίνετε;;;
|

@Πατέρας, εσείς ζητάτε από την Υπουργό να γίνει μάντης και να ορίσει σήμερα ημερομηνία εξετάσεων. Δεν καταλαβαίνετε ότι ακόμα είναι ΟΛΑ τα σενάρια ανοιχτά; Οι εξελίξεις θα προσδιορίσουν τι ακριβώς θα γίνει και αυτό θα το γνωρίζουμε πιθανότατα μετά από 3-4 εβδομάδες. Δυστυχώς!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ