Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Ν. Κεραμέως: Πανελλαδικές με εξεταστέα ύλη αυτή που οι μαθητές έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη

“Οποτεδήποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία οι Πανελλαδικές θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο, εκτός και αν οι ειδικοί επιστήμονες μας το απαγορεύσουν”
Δημοσίευση: 30/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν  οι μαθητές της Γ Λυκείου που θα  δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσική τάξη.

Αυτό ξεκαθάρισε  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ.

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των Πανελλαδικών η υπουργός Παιδείας, ανακοίνωσε τα εξής:

  • Ακόμη και αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο
  • Οποτεδήποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία οι Πανελλαδικές θα γίνουν , όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξης , δηλαδή αρχές Ιουνίου. Οι εξετάσεις Θα γίνουν Ιούνιο ή Ιούλιο.
  • Η προσπάθειά μας είναι να μην γίνουν το Σεπτέμβριο.
  • Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι.
  • Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι.
  • Ωστόσο, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται  από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού,όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν  οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.
  • Περιμένουμε από τους ειδικούς να μας πουν πότε οι υποψήφιοι μπορούν να βρεθούν σε μια αίθουσα από κοινού, ακόμη και με μικρότερο αριθμό υποψηφίων μέσα σε μια αίθουσα.

Σχόλια (29)

 
Αριθμός εισακτέων
31 Μαρ 2020 21:41

Τι σχέση έχει ο αριθμός εισακτέων και οι Πανελλαδικές με τις ασθένειες; Από Σεπτέμβριο πρέπει να ξεκινήσει ομαλά η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, δε θα είμαστε όμηροι μέσα στα σπίτια μας εσαεί.

Προσαρμογή της ύλης και απλά θέματα εξετάσεων για να μη μείνουν στην ίδια τάξη οι διαβασμένοι μαθητές είναι τα μόνο λογικά εκπαιδευτικά μέτρα. Ας μην επιτραπούν ευκαιριακές ρυθμίσεις και σπασμωδικές κινήσεις για την εκπαίδευση, επικαλούμενοι έκτακτες συνθήκες (παλιότερα ήταν οι σεισμοί).

Το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε ήδη να σχεδιάζει για τα επόμενα 3-4 χρόνια, με έμφαση στην ενίσχυση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης (ενσωμάτωση Α' Λυκείου, ενίσχυση και επέκταση Γυμνασίου, υποχρεωτική προσχολική αγωγή)

 
Μητέρα μαθητή Γ' Λυκείου
31 Μαρ 2020 20:50

Θα σας παρακαλούσαμε για τα εξής
1. ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΙΘΟΥΣΩΝ. Να σταματήσει η συζήτηση για το πότε θα γίνουν οι εξετάσεις. Υπάρχουν τεράστιες αίθουσες πανεπιστημιών και πάρα πολλά σχολεία σε κάθε πόλη ώστε να μπορούν οι μαθητές να γράψουν σε άδειες αίθουσες και πολύ μακρυά ο ένας από τον άλλο. Ούτως ή άλλως το πρόβλημα υγείας λόγω της επιδημίας δεν το αντιμετωπίζουν τα παιδιά αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία. Χρειάζεται σωστή οργάνωση όσων αφορά στις αίθουσες.
2. ΥΛΗ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ -Η ημερημηνία πρέπει να μείνει σταθερή. Γίνεται τόση προσπάθεια για την εξ'αποστάσεως εκπαίδευση και έχουμε το καλό αποτέλεσμα ότι τα παιδιά παρακολουθούν κάθε μέρα (είτε από το κινητό τους είτε από τον υπολογιστή τους) μαθήματα. Παρατήρησα ότι το παιδί μου είναι πολύ συγκεντρωμένο όταν παρακολουθεί το μάθημα, γιατί αυτή η γεννιά έχει εξεικοιωθεί με την ψηφιακή τεχνολογία. Αφού κάνουν μαθήματα πρέπει να προχωρήσουν στην ύλη και να την καλύψουν. Να αναγνωριστεί η ύλη που κάνουν ψηφιακά, όχι μόνο αυτή της ΦΥΣΙΚΗΣ παρουσίας και να μπορούν τα παιδιά να δόσουν στην ώρα τους.
3. ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - Το κόστος των φροντιστηρίων είναι αβάσταχτο. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε και Ιούλιο και Αύγουστο εξωσχολικά μαθήματα, τη στιγμή που υπάρχει τόσο μεγάλη οικονομική δυσχέρεια λόγω του lockdown. Να δόσουν τα παιδιά στην ώρα τους ώστε να ανασάνουμε οικονομικά.
4. ΟΜΗΡΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΛΟΓΩ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ - Οι περισσότεροι μαθητές της Γ Λυκείου θα είναι το καλοκαίρι ενήλικες και θα μπορούν να εργαστούν είτε στην οικογενειακή τους επιχείριση είτε εποχική σε τουριστικές επιχειρίσεις είτε και αλλού. Αν δόσουν τέλος του καλοκαιριού θα βρίσκονται σε "ομηρία" όλο το καλοκαίρι και δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο.

 
Μητέρα μαθητή Γ Λυκείου
31 Μαρ 2020 19:27

Δεν είναι μόνο η ημερομηνία κρίσιμη αλλά και ο αριθμός εισακτέων ! Μη μειώσετε τους εισακτέους!!! όπως δηλώσατε ενώ είχε αρχίσει ο κορονοϊός να καλπάζει :" Μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ προανήγγειλε στη Βουλή ο υφ. Παιδείας (Από το esos Δημοσίευση: 22/02/2020)

“Εμείς ως νέα ηγεσία θα λάβουμε υπ’ όψιν τον προσδιορισμό του αριθμού εισακτέων που θα μας δώσει κάθε Πανεπιστήμιο, κάθε τμήμα, κάθε σχολή”.

Αυτό ανακοίνωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά τη μείωση του αριθμού εισακτέων από το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-21, καθώς τα ΑΕΙ κάθε χρόνο εισηγούνται σημαντικά μικρότερο αριθμό εισακτέων από αυτόν που τελικά αποφασίζει το υπουργείο."
Δεσμευτείτε για τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εισακτέων με το 2019! Δηλώστε οτι δεν θα ταλαιπωρηθούν και άλλο τα παιδιά μας

 
Διδακτορικός φυσικός
31 Μαρ 2020 16:10

Το άγχος δεν έχει καμιά σχέση με το διάβασμα που λένε παραπάνω και γονείς και μαθητές.. Απλά πρέπει να κάτσουν τώρα που έχουν την ευκαιρία και να διαβάζουν!! Να μην τα θέλουν όλα έτοιμα.. Τα παιδιά πλέον έχουν φτάσει σε σημείο να μην θέλουν να κουραστούν ούτε 5 λεπτά...

 
World Travel Studies
31 Μαρ 2020 12:41

Κατανοώ την αγωνία μαθητών και γονέων για τις Πανελλαδικές. Δεν κατανοώ, πώς περιμένουν απαντήσεις από κάποιον που δεν έδωσε ποτέ ο ίδιος του.

 
εν μεσω πανδημίας εκλογές να φυγουν
31 Μαρ 2020 11:36

Απλά ακατάλληλη η Κα, εκλογές να φύγουν

 
Μαθητής Γ' Λυκείου
31 Μαρ 2020 11:02

Τι θα ισχύσει για τις εξετάσεις των παιδιών που ζουν στη Γερμανία; Θα έρθουμε Ελλάδα ή θα είναι κλειστά τα σύνορα;

 
Ekpaideytikos
31 Μαρ 2020 09:38

@Απλός αναγνώστης: Το υπουργείο ζητά από όλα τα Λύκεια να ενημερώνουν κάθε μήνα για την ύλη που έχει διδαχθεί στα εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών. Την ύλη την καταθέτουν οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν το μάθημα και το έγγραφο το υποβάλει ηλεκτρονικά ο διευθυντής του σχολείου.Το ίδιο ζητήθηκε και πριν λίγες μέρες, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
Επομένως το υπουργείο έχει εικόνα της ύλης που έχει διδαχθεί για όλα τα σχολεία της χώρας.

 
ΑΓΧΩΜΕΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ
30 Μαρ 2020 23:37

Αυτό που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρο. Δε θέλω να μακροσκελώ. Καλό είναι να μας πούνε αυτή την εβδομάδα που διανύουμε την ύλη εξετάσεων και να μας ανακοινώσουν τον αριθμό εισακτέων που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι λιγότερος του περσινού.

 
Απλός αναγνώστης
30 Μαρ 2020 22:44

Μια απορία κυρίως στους μάχιμους εκπαιδευτικους και δη σε όσους διδάσκουν τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Πως διασφαλίζεται ότι αυτά που εχουν διδαχθεί οι μαθητές του 7 Λυκείου Λαμιέων για παράδειγμα ( Αν υπάρχει κιόλας) είναι αυτά που έχουν διδαχθεί και οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών; Φαντάζομαι υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα το οποίο θα έπρεπε να ακολουθείται,το θέμα είναι πως διασφαλίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν καλύψει την ίδια ύλη! Πολλά σχολεία τελούσαν υπό κατάληψη ( το κολλέγιο προφανώς όχι) την περίοδο του Φεβρουαρίου. Χ αριθμός εκπαιδευτικών απουσίαζαν από τις θέσεις του λόγω ασθενείας κτλ. Πως λοιπόν διασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές έχουν καλύψει την ίδια ύλη μέχρι αρχές Μαρτίου;;;;

 
ΧΡ. ΠΑΠΑΣΤ.(Φυσικός)
30 Μαρ 2020 22:43

Μην πιέζετε την κ. Υπουργό, διότι είναι ικανή να μας πει ότι οι εξετάσεις θα γίνουν και στα προαύλια των Λυκείων, με τις επιτρεπόμενες αποστάσεις, προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιοι , οι οποίοι βάζουν τις πανελλαδικές πάνω από την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Την απόφαση για την ημερομηνία των πανελλαδικών δεν θα την πάρει ένας.Είναι μια δύσκολη απόφαση, η οποία θα είναι κοινή και μετά από σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων (Παιδείας και Υγείας).Ας βγει επιτέλους η Υπουργός να μιλήσει ξεκάθαρα στους μαθητές και στους γονείς τους, χωρίς να δημιουργεί ψευδαισθήσεις.Πρώτα η υγεία και μετά όλα θα γίνουν όπως πρέπει και όχι <<στο πόδι>> ,για να ξεμπερδεύουμε.

 
Μητέρα μαθήτριας Γ Λυκείου
30 Μαρ 2020 20:41

Ορίστε ύλη άμεσα! Να διαβάζουν οι μαθητές απερίσπαστοι σπίτια τους και να μπορούν οι καθηγητές των Λυκείων, όσοι διδάσκουν διαδικτυακά να εστιάσουν.

Δεσμευτείτε ΤΩΡΑ οτι οι εισακτέοι θα είναι όπως πέρσι! Καμία μείωση! Αυτό είναι στο χέρι σας. Ελπίζω να μην έχετε άλλες δεσμεύσεις και αιφνιδιαστούν οι μαθητές εξαιτίας δεσμεύσεων και πολιτικών.

Τα παιδιά δεν θα αντέξουν άλλα εμπόδια. Ούτε οι οικογένειες. Ο έλεγχος του ιού είναι έξω από τις δυνατότητες μας όλων, ίσως. Τα παραπάνω όμως είναι στο χέρι σας.

 
μια μητερα παιδιού της Γ λυκείου
30 Μαρ 2020 18:57

Υπαρχουν σχολεια που δεν ειχαν καθηγητη για κοινωνιολογία ως τις αρχές Νοεμβρίου, άλλα που έχουν φτάσει στα 2/3 της ύλης και άλλα που έκλεισαν νωρίτερα από το σύνολο. Είναι απαραίτητο να δώσετε την ύλη ΑΜΕΣΑ. Αλλιώς επικρατεί χάος σε όφελος των φροντιστηρίων και σε βάρος των μαθητών

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
30 Μαρ 2020 16:44

Το πάει από εδώ, το πάει από εκεί, αλλά αποφεύγει τεχνηέντως να αναφερθεί στην ύλη! Γιατί αυτή η υπεκφυγή; Γιατί επιτέλους δεν παίρνει την αυτονόητη απόφαση να ορίσει τούτη τη στιγμή ξεκάθαρα και οριστικά ως εξεταστέα ύλη αυτή που μέχρι τις 10 Μαρτίου έχει διδαχθεί στα σχολεία, ώστε να ηρεμήσουν επιτέλους τα παιδιά και να γνωρίζουν καθαρά πάνω σε τι να αφιερώσουν το χρόνο τους στις επαναλήψεις; Ακατανόητη συμπεριφορά, καθαρά για λόγους εντυπώσεων, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτό τελικά θα γίνει υποχρεωτικά λόγω της κατάστασης.

 
εκπ/κός
30 Μαρ 2020 16:22

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ 2009
ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ
ΠΡΙΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥΣ
ΘΑ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.....ΚΛΑΙΝΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ...ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ....ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ! ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ.....ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ: ΠΑΝΔΗΜΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ.....Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 
Ανδρέας
30 Μαρ 2020 15:39

Το πιο αυτονόητο μέτρο επιτέλους ανακοινώθηκε με 20 μέρες καθυστέρηση.
Μείωση της ύλης σε ό,τι είχε διδαχθεί στα 2 τρίμηνα, δηλαδή μέχρι αρχές Μαρτίου. Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ την ανακοίνωση της νέας μειωμένης ύλης και έτσι ομαλοποιείται η κατάσταση.

 
protheodor
30 Μαρ 2020 15:31

Ευτυχώς αρχίζουμε να πατάμε πάλι στη γη.
Η λογική αρχίζει να πρυτανεύει έναντι όλων των πυροτεχνηματικής αποχρώσεως εμπνεύσεων, ανακοινώσεων και ενεργειών από όλες τις πλευρές.
Είναι επιτακτική ανάγκη - εκτός εάν δεν γίνεται διαφορετικά - να σωθεί η χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Μαθητές - Πανελλαδικές - Φοιτητές.
Η λογική που ξεκίνησε με την κατάθεση των Αιτήσεων - Δηλώσεων μας επαναφέρει σε μία κανονικότητα, ως προς τις διαδικασίες, περιορίζοντας τα άγχη και τις ανασφάλειες των δεκαοκτάχρονων της Γ΄ λυκείου.
Εάν στις αίθουσες αντί για 20 άτομα υπάρχουν 8 - 10, αυτό δεν αλλάζει τα δεδομένα.
Εάν κριθεί αναγκαίο να περικοπεί το 20% η και περισσότερο της ύλης και αυτό δεν μεταβάλλει τα δεδομένα.
Εάν χρειασθεί νομοθετική πρωτοβουλία να πάμε στις Πανελλαδικές χωρίς ενδοσχολικές και έκδοση απολυτηρίων, ούτε και αυτό φαίνεται να επηρεάζει τα πράγματα.
Οι εξετάσεις μπορούν και πρέπει γίνουν στο τέλος Ιουνίου.
Αυτό θα καταδείξει τη μερική επαναφορά στην κανονικότητα, διώχνοντας το βραχνά από χιλιάδες οικογένειες για τις θυσίες που έκαναν για να φθάσουν τα παιδιά τους στο τέλος αυτής της διαδρομής και δίνοντας την ελπίδα στους υποψηφίους, ότι δεν τους αφαιρείται (μετατίθεται) το δικαίωμα να διεκδικήσουν το καλύτερο για το αύριο.

 
Μαθήτρια Γ' λυκείου
30 Μαρ 2020 14:59

Ως μαθήτρια λοιπόν, θα ήθελα να εκφέρω άποψη επί του παρόντος. Η κ.Κεραμέως, με αυτή της τη δήλωση, συνεχίζει να μη ξεκαθαρίζει τι πραγματικά θα γίνει με τις εξετάσεις μας. Για να προετοιμαστούμε κατάλληλα, θέλουμε να μας πείτε ποια είναι η εξεταστέα ύλη, έτσι ώστε να αποφύγουμε τη σπατάλη χρόνου και ενέργειας σε κεφάλαια που εν τέλει δε θα περιλαμβάνονται σε αυτή. Το δικαιούμαστε οι τελειόφοιτοι, η γενιά του '02, μας κάνατε πειραματόζωα και συνεχίζετε να μας εμπαίζετε. Δικαιούμαστε ξεκάθαρες απαντήσεις κυρία Υπουργέ.

 
Μαθητής Τρίτης Λυκείου
30 Μαρ 2020 14:43

Θα σας παρακαλούσαμε με όλα αυτά που συμβαίνουν να μην μειώσετε τους εισακτέους στα πανεπιστήμια προσπαθούμε υπό αυτές τις συνθήκες να συγκεντρωθούμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

 
Εκπαιδευτικος
30 Μαρ 2020 14:00

Είναι κατανοητό ότι δεν μπορείτε να δεσμευτείτε για το ποτέ θα γίνουν. Πρέπει όμως να ανακοινώσετε επιτέλους την ύλη. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζουν τα παιδιά σε ποια ύλη θα εξεταστούν. Είναι νόμιμο αυτό;

 
Γιάννης Αναγνωστάκης
30 Μαρ 2020 13:54

Ανεξάρτητα του πότε ανοίξουν τα σχολεία, ανακοινώστε την όποια αλλαγή της ύλης τώρα. Είναι θέμα ψυχολογίας των παιδιών να ξέρουν ότι αυτά που διαβάζουν δεν θα αφαιρεθούν και ότι δεν χάνουν άσκοπα το χρόνο τους!

 
ΟΧΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
30 Μαρ 2020 13:52

Επειδή ο COVID-19, δεν πρόκειται να έχει εξαλειφθεί ή βρεθεί εμβόλιο
όταν θα γίνουν πανελλαδικές Ιούνιο ή Ιούλιο (τα μέτρα απαγόρευσης αν
αρθούν θα γίνει γιατί κυρίως δεν θα μπορεί να αντέξει άλλο η οικονομία), ενδέχεται ότι: α) η κοινή έκθεση των εξεταστών και εξεταζομένων σε μικρές αποστάσεις και μεγαλους αριθμούς, καθώς και β) η διόρθωση των γραπτών
εξέτασης, αποτελούν σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης.
Είναι καιρός γενναίων αποφάσεων τώρα, με κύριο κριτήριο την δημόσια υγεία. Την απόφαση για τον χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών να αναλάβει η επιστημονική επιτροπή για τον COVID πριν το Πάσχα, με βάση επιδημιολογικό μοντέλο εξάπλωσης της ίωσης (σε 2 εβδομάδες θα υπάρχουν αρκετά στατιστικά για την Ελλάδα).
Να αφήσουν την εξεταστέα ύλη όπως την γνωρίζουν μέχρι τώρα οι υποψήφιοι (να μελετούν απερίσπαστα, δίχως τον θόρυβο των διαρκών ανακοινώσεων).
Να προσδιορισθεί από την επιστημονική επιτροπή του COVID, τις επόμενες 2 εβδομάδες, πότε είναι ασφελέστερο για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας να γίνουν οι πανελλαδικές.
ΟΧΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ επ'αυτού. Αφήστε απερίσπαστους τους υποψηφίους στην μελέτη τους!

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
30 Μαρ 2020 13:42

ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΠΟΛΥ.ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΙ. ΣΑς ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΡΑΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 
Εκπαιδευτικός
30 Μαρ 2020 13:23

0,35λεπτά στοιχίζει σήμερα η βενζίνη στις ΗΠΑ επειδή η τιμή του πετρελαίου έπεσε κάτω από 25 δολ το βαρέλι.Μπορεί να εξηγήσει η κυβέρνηση σας γιατί με 100 δολ το βαρέλι η βενζίνη εδώ πωλούνταν 1,85€/λίτρο και τώρα με κάτω από 25 δολ το βαρέλι πωλείται 1,35-1,39€/λίτρο;Εκτός από λόγια κάτι ουσιαστικό έχετε να πείτε;

 
ενας απλος μαθητης
30 Μαρ 2020 13:14

Απάντηση στον χρήστη @ενας απλός μαθητής ούτε οι υπουργοί της αριστεράς τους χαρακτηρίζεις άξιους να βρίσκονται στο υπουργείο ειδικά τον φιλη αλλά ο γαβρογλου πήγε να βοηθήσει πολύ την δημόσια παιδεία μην ξεχνάμε το σύστημα πρόσβασης που δημιούργησε ένας μεγάλος αριθμός των μαθητών θα μπαινανε με το απολυτήριο στο πανεπιστήμιο που πάει να πει τα παιδιά θα έδειναν βάση στο λύκειο και δεννθα το είχαν όπως σήμερα σε δεύτερη θέση μη σου πω και τρίτη αλλά η Κεραμέως το άλλαξε και αυτό για εξυπηρέτησει το δικό της δόγμα όπως λες και εσύ και δεν νομίζω πως οι πολιτικοι που αναλαμβάνουν την θέση αυτή πρέπει να έχουν στόχο να εξυπηρετούν τα δόγμα του που πιστεύουν πρέπει να έχουν στόχο να εξυπηρετούν την εκπαιδευτική κοινότητα εφόσον η Κεραμέως όπως λες και εσύ και όπως είναι η πραγματικότητα εξυπηρετεί τα ιδιωτικά ιδρύματα δεν είναι άξια να είναι στο υπουργείο

 
Μάχιμος Εκπαιδευτικός
30 Μαρ 2020 12:23

Κυρία Υπουργέ

Στα sourper market υπάρχει συνωστισμός . Οι Πανελλαδικές πρέπει να γίνουν και σε κτίρια των Γυμνασίων με αραιωμένους τους μαθητές και με τις ζέστες του Ιουλίου και χωρίς συνωστισμό. Κάποιοι όμως ποντάρουν στην αποτυχία των μέτρων. Οι Πανελλαδικές το Σεπτέμβριο θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην νέα σχολική χρονιά σε όλη τη Σχολική κοινότητα (μαθητές-γονείς- εκπαιδευτικούς) και σε ολόκληρη την κοινωνία.

 
@ενας απλος μαθητης
30 Μαρ 2020 12:07

Ενώ Φίλης-Γαβρόγλου έκαναν για το υπουργείο!!! Ούτε και αυτοί εδώ είναι εντάξει αλλά τουλάχιστον έχουν την εξής δικαιολογία: υπηρετούν το φιλελεύθερο δόγμα και ως εκ τούτου εμμέσως πλην σαφώς φανερώνουν τις προθέσεις τους (που είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων). Ουδέποτε υπουργοί της ΝΔ (πλην δύο εξαιρέσεων: Γιαννάκου, Στυλιανίδης) θέλησαν να διαμορφώσουν μια ποιοτική δημόσια εκπαίδευση αλλά τουλάχιστον στο φανερώνουν από το δόγμα που υπηρετούν. Από την άλλη οι αριστεροί (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) φαινομενικά στήριζαν τη δημόσια εκπαίδευση αλλά στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν την στήριζαν αλλά την υπονόμευαν, υποβαθμίζοντας τη. Δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλοί βουλευτές και υπουργοί της αριστεράς έστελναν τα παιδιά τους σε μουράτα ιδιωτικά σχολεία προσπαθώντας την ίδια στιγμή να πείσουν τον ελληνικό λαό να εμπιστευτούν τη δημόσια παιδεία, ενώ οι ίδιοι δεν την εμπιστεύονταν για τα παιδιά τους (πόση υποκρισία). Επομένως σίγουρα αυτή η κυβέρνηση είναι προτιμότερη από μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΙΝΑΛ.

 
ενας απλος μαθητης
30 Μαρ 2020 11:38

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο που αφορά κυρίως τους καθηγητές των δημοσιων σχολείων
Η υπουργούς ανακοίνωσε πως οι πανελλήνιες θα διεξαχθούν κανονικά ανεξαρτήτως από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία με λίγα μειώνει για ακόμη μια φορά την σημασία του σχολείου και βάζει ως καθοριστικό παραγοντα στην εκπαίδευση των μαθητών το φροντιστήριο
Αυτό για τους ανθρώπους που πήγατε και ψηφίσατε αυτή την κυβέρνηση
Η Κεραμέως δεν κάνει για το υπουργείο Παιδείας

 
μαθητής Δυτικής Ελλάδας Γ Λυκείου
30 Μαρ 2020 11:26

Εκτός από την ημερομηνία των Πανελλαδικών για την οποία δεν μπορείτε να δεσμευτείτε, σας παρακαλούμε τουλάχιστον δεσμευτείτε γι αυτά που μπορείτε:
1)Καμία μείωση των εισακτέων.Διατήρηση αριθμού εισακτέων στα περσινά επίπεδα
(γιατί δεν μιλάει κανείς γι αυτό; μήπως εμείς οι μαθητές και οι γονείς μας αιφνιδιαστούμε άσχημα; )
2)Μείωση ύλης : Κάντε τη συγκεκριμένη, διότι η ύλη θα είναι περίπου η ύλη των σχολείων στο τέλους Φεβρουαρίου 2020.
Παρακαλούμε δεσμευτείτε!!! Να ηρεμήσουμε λίγο και τουλάχιστον να διαβάσουμε στοχευμένα.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ