Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Οι μαθητές “εκτόξευσαν” στα ύψη την τηλεθέαση στην ΕΡΤ

Ν. Κεραμέως: "Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, και με την καίρια συμβολή των εκπαιδευτικών μας, τους οποίους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά, γυρίζουμε σελίδα στην κρίση. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και στην Παιδεία!".
Δημοσίευση: 31/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο 51,2% “εκτοξεύθηκε η τηλεθέαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης  στην ΕΡΤ2, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα  πραγματοποίησης μαθημάτων εξ αποστάσεως για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Συμμετείχαν περισσότεροι  από 125.000 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, ενώ το πρόγραμμα παρακολούθησαν (11,2%) και άτομα μεγάλης ηλικίας, προφανώς γονείς

 Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, η τηλεθέαση  σε:

  •   ηλικίας 4-14 ετών άγγιξε  το 51,2%  
  •  ηλικίες 4-17 το 49,5%,
  •  άνδρες ηλικίας 25-44  το 28,7% και   γυναίκες το 15,5%,

Γενικά τα εξ αποστάσεως μαθήματα   της εκπαιδευτικής τηλεόρασης   τα παρακολούθησαν, από 1 λεπτό και πάνω  588.313 άτομα.

Μήνυμα Ν. Κεραμέως

Στο νέο μήνυμα της η υπουργός Παιδείας  Ν. Κεραμέως αναφέρει:

"Μολύβια στο χέρι, τετράδια ανοικτά, μένουμε σπίτι αλλά παραμένουμε σε επαφή με το σχολείο και το μάθημα! Καθημερινά στις 10 το πρωί στην #ΕΡΤ2. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, και με την καίρια συμβολή των εκπαιδευτικών μας, τους οποίους ευχαριστούμε ακόμα μια φορά, γυρίζουμε σελίδα στην κρίση. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και στην Παιδεία!".

Σχόλια (18)

 
ekp/kos
31 Μαρ 2020 15:21

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΥΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΔΑΝΕΙΟ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΑΛΑΣΣΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙ Σ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΚΟΥΡΙΕΡ ΤΟΝ Η/Υ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΟ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ. ΜΕΤΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΞΩ.ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ.

 
Ντίνος
31 Μαρ 2020 16:26

Η οικονομία κ.Κεραμέως καταρρέει.Τον Μάιο αναμένεται πλήρης κατάρρευση.Δεν κινείται τίποτα δεν πληρώνεται κανένας φόρος.Τουρισμός τέλος.Επίτιδες δινετε μισό μισθό για το κράτος για να μας προιδεάσετε για την περικοπή των μισθών.Παραβλέπετε όμως ότι ο μισθός σας κυμαίνεται στις 6.500€ και με τα παρεμφερή( έξοδα πολιτικών γραφείων,δωρεάν μετακινήσεις κλπ) φτάνουν τις 15.000€ .Άρα το να δώσετε 2.500€ δεν είναι τίποτε.Σε αυτόν που παίρνει 1200€ αν του κόψετε τα 400€ πως θα ζήσει;Αφήστε μας ήσυχους.

 
Κοινωνία και οικονομία
31 Μαρ 2020 19:14

Η κοινωνία είναι στα όρια της, δεν μπορεί να συνεχιστεί η καραντίνα μετά τον Απρίλιο. Το εκπαιδευτικό σύστημα ειδικά πρέπει να επαναλειτουργήσει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ας περιοριστούν οι ηλιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Με το να περιορίζουμε το 90% των δραστηριοτήτων όλου του πληθυσμού στο τέλος θα έχουμε βλάψει πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων, λογω των προβλημάτων που θα προκύψουν. Η υψηλή ανεργία και η ανέχεια είναι επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο.

 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ;
31 Μαρ 2020 20:01

Επί του τρόπου διδασκαλίας και για τη βελτίωσή του έχετε να πείτε τίποτα;
Αντιπροτάσεις για σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές έχετε;
Η ακύρωση κάθε εκπαιδευτικής προσπάθειας δεν θα λύσει ούτε τα εργασιακά ούτε τα οικονομικά της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση, οι διαμαρτυρίες για αυτά τα θέματα είναι κατανοητές και αναγκαίες, αλλά σε σχετικά με αυτά τα θέματα πλαίσια.

 
Δώρα
31 Μαρ 2020 22:50

Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική ορισμένων ανθρώπων! Δυστυχώς το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και όχι μόνο εθνικό και αφορά ότι πιο πολύτιμο έχουμε...την υγεία μας!! Βλέπουμε την πανολαιθρια που συμβαίνει στη γειτονική μας χώρα.....εμάς όμως μας ενδιαφέρει μόνο η οικονομία!!Οικονομία χωρις υγεία δεν υπάρχει!!Το ελληνικό κράτος είναι η πρώτη φορά που λειτουργεί σωστα και υπεύθυνα όμως δυστυχώς οι πολίτες του δεν συμμορφώνονται.... ήθελα να ήξερα άραγε αν γινόταν διαφορετικά τα πράγματα θα λέγαμε πως φταίει το κράτος???Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ
ΑΤΟΜΙΚΗ!!

 
Μαύρο
01 Απρ 2020 01:22

Το φυσάει το μπιμπικίνι που λέει και η διαφήμιση! Τί καλή που είναι τώρα η ΕΡΤ, ε κες και κοι της ΝΔ και κύριε Μητσοτάκη?

 
εκπ/κός
01 Απρ 2020 08:53

ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ,ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ,ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ;
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ,ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ...ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΒΓΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ

 
@Δώρα
01 Απρ 2020 09:07

Τα γειτονικά μας κράτη (Αλβανία, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία) τα πάνε καλύτερα από εμάς. (Την Τουρκία δεν την μετράω γιατί δεν νομίζω ότι δίνει σωστά νούμερα). Μην ακούτε μόνο τα κανάλια. Κοιτάξτε και τα στοιχεία.

 
@@Δώρα 09:07
01 Απρ 2020 09:40

Είναι πρωταπριλιά το το σχόλιο σου.Έχεις πάει;Είδες;Από που άκουσες ότι τα πάνε καλύτερα από μας;Άσε τώρα που μας συγκρίνεις μαζί τους.Αν πάνε καλύτερα πάνε εκεί να γλυτώσεις.Ποια στοιχεία λες;Από που και από ποιόν;Πήγες στις χώρες τους να καταλάβεις τι γίνεται;Είσαι λάθος

 
@@@Δώρα 09:40
01 Απρ 2020 11:04

Για στοιχεία για τον κορωνοϊό ανοίξτε ένα από τα site που καταγράφουν στατιστικά. Όλες οι βλακανικές χώρες είναι σε καλύτερη θέση από την Ελλάδα.

 
@@@Δωρα 11:04
01 Απρ 2020 13:46

Με μια μεγάλη διαφορά.Οι ασθενείς εκεί πληρώνουν τα νοσήλεια στα νοσοκομεία τους και έτσι κάθονται σπίτι για να γιατρευτούν χωρίς να το δηλώσουν.Ενω εδώ επειδή είναι δωρεάν δηλώνονται ακόμα και οι ύποπτοι.Για αυτό φαίνεται αυτή η διαφορά.Η Ελλάδα δημοσιοποιεί όλα τα στοιχεία ενώ οι Βαλκάνιοι όσα ξέρουν που δεν είναι όμως στην πραγματικότητα αυτά που είναι.

 
Γιώργος
01 Απρ 2020 16:25

Διαβάβαζοντας τα σχόλια κάποιες εύλογες απορίες.
Απευθύνεστε σε υπουργό Οικονομικών ή σε υπουργό παιδείας;
Τα κλειστά σχολεία είναι επιλογή ανάμεσα σε άλλες της υπουργού; και τα κλειστά σχολεία ευθύνονται για όλα τα κακά της μοίρας της κάθε ελληνικής οικογένειας;
Ποιες άλλες προτάσεις έχετε να καταθέσετε πέρα από τις όποιες προσπάθειες που έχουν δρομολογηθεί ως μόνες εφικτές ως μονόδρομος; το τίποτα προφανώς
Έλεος πια με όλη αυτή τη μιζέρια και την αντίσταση σε όποια προσπάθεια. Αν δεν μπορείτε να βάλετε πλάτη τουλάχιστον σιωπήστε.

 
Lady Petoula Rafingston
01 Απρ 2020 23:21

Διαβάβαζοντας τα σχόλια, μία και μοναδική εύλογη απορία. Οι παρενέργειες του Κορωνοιού ή του Τακαμούρι είναι σοβαρότερες?
Οι επιλογές-προτάσεις-αποφάσεις ανήκουν στους Υπουργούς. Οι πολίτες θα κρίνουν, την αποτελεσματικότητα των επιλογών-προτάσεων-αποφάσεων. Και αργά ή γρήγορα και τους ίδιους τους Υπουργούς που τις πήραν.
Οι πολίτες επίσης εδώ και χρόνια, μπορούν να εκφράζουν τη γνώμη τους ελεύθερα... και δεν χρειάζονται εμβόλιο από επίδοξους χειρούργους...

 
Σχολεία και εκπαίδευση
02 Απρ 2020 02:14

Μετά το τέλος Απριλίου όσοι δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου πρέπει να επανέλθουν σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να καλύψουν τον χαμένο χρόνο τον Σεπτέμβριο, οι εξετάσεις για τους τελειόφοιτους και τους φοιτητές να γίνουν στο τέλος Ιουνίου.

Δεν είναι μονόδρομος η καταδίκη μιας κοινωνίας σε μαρασμό με υπερβολικά μέτρα εξαιτίας ειδικών συνθηκών. Η επιδημία θα περάσει, σε ένα χρόνο πιθανότα θα υπάρχει εμβόλιο, αλλά οι κραδασμοί στο εκπαιδευτικό σύστημα θα γίνουν αισθητοί μετά για πολλά χρόνια.

Δεν τίθεται θέμα συγκρίσεων, κανείς δεν ξέρει σε ποιο σημείο θα είμαστε μετά από τρεις μήνες. Στην Ιταλία και την Ισπανία δυστυχώς είχαν μεγάλη διασπορά αρχικών κρουσμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου εμφανίζονται τα 3/4 των περιστατικών και επιπλέον μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα. Άλλες κεντρικές χώρες είναι πιο πυκνοκατοικημένες και έχουν συγκοινωνιακό φόρτο, όπως Βέλγιο και Ολλανδία. Άλλες χώρες είναι συγκριτικά καλύτερα χωρίς να εφαρμόζουν καραντίνα και ειδικά μέτρα, όπως Σουηδία.

Θα το ξεπεράσουμε κι αυτό, το θέμα είναι μην καταδικάσουμε τη νέα γενιά μέσα στον υπερβολικό πανικό που δεν φέρνει και αποτέλεσμα.

 
Κρίση
02 Απρ 2020 02:19

Επιπλέον 10 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν να περιπέσουν στη φτώχεια εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού. Να βλέπουμε και λίγο τη μιζέρια που περιμένει στη συνέχεια με τις υπερβολές, και αυτοί άνθρωποι είναι.

 
Γ.Π.
02 Απρ 2020 11:05

Dear Lady,
Έχω την αίσθηση ότι απολαμβάνετε την όλη κατάσταση και μάλιστα η μορφή σας, ως ένα αγαθό αερικό, αχνοφαίνεται στον νου μου... Κι εγώ περνώ υπέροχα στο βουνό, περιμένοντας να πάει η ώρα 12 για να μπω στο ΠΣΔ! Παρακολουθώ τους πήδους που κάνει ένα ριφάκι, καθώς προσπαθεί να αναρριχηθεί και να φτάσει τη μάνα του που στέκεται αδιάφορη στο ψηλό χαράκι. Πληκτρολογήστε κι εσείς το 6 και βγείτε λίγο από το σπίτι.. Αν είστε κοντά στη θάλασσα, πηγαίνετε στην παραλία και περπατήστε ανέμελα στην άμμο...
Δον Κιχώτης

 
Ιταλία και ιός
02 Απρ 2020 14:10

Δύο επαρχίες (Μπέργκαμο και Μπρέσια) συγκεντρώνουν σχεδόν το 30% των θανάτων σε ολόκληρη την Ιταλία. Και η εξήγηση είναι απλή: Αμφότερες είναι οι δύο πιο βιομηχανοποιημένες επαρχίες στη χώρα. Τα εργοστάσια συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά μεχρι τουλάχιστον τις 22 Μαρτίου, ένα μήνα μετά τον πρώτο θάνατο. Άρα, το να ζητείται να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι και να αφήνουν τα εργοστάσια ανοικτά σημαίνει στην πραγματικότητα ότι δεν κλείνει τίποτα, αφού δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώνονται να βρίσκονται μαζί σε κλειστούς χώρους για ώρες.

Η Ιταλία είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα, με μέση πυκνότητα 533 ατόμων ανά τετραγωνικό μίλι. Σε σύγκριση, η Γερμανία έχει πληθυσμιακή πυκνότητα 235 ατόμων.

 
ΠΣΔ με θέα
02 Απρ 2020 15:22

@Γ.Π.
Χαρά μου να συνομιλούμε και πάλι Δον. Σωστός όπως πάντα, εκτός από το ότι απολαμβάνω την κατάσταση. Το σχολείο λείπει σε όλους μας.
Την παραλία, εσείς ο ίδιος με συμβουλεύσατε να την αποφεύγω την τελευταία φορά, λόγω των "κινδύνων" που ελλοχεύει και προβάλλοντας τα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα του βουνού.
Μετά βέβαια ήρθε απρόσκλητος ο Σ.Κ. και μας τάραξε στα βουκολικά με τη Γκόλφω, το Λιάκο, τον αστυνόμο-αγροφύλακα και τα γίδια στο μαντρί.
Την καλημέρα μου και καλή δύναμη με το ΠΣΔ με θέα στον Ψηλορείτη.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ