ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Ανάπτυξης:Κανονικά θα πληρωθούν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία

"Για φανταστείτε να κλείσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και το Σεπτέμβριο να ψάχνουμε παιδικό σταθμό και να μην υπάρχει;"
Δημοσίευση: 31/03/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Τα δίδακτρα θα πληρωθούν στα ιδιωτικά Σχολεία διότι παρέχουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης".

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και αρμόδιος για τα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, Άδωνις Γεωεργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Δημοσιογράφος: Και στους παιδικούς σταθμούς;

Αδ. Γεωργιάδης: Κι εκεί γίνονται προγράμματα εξ αποστάσεως. Δεν έχουμε πει καμία αναστολή πληρωμής. Εάν αποφασίσουμε αναστολή πληρωμής διδάκτρων ξέρετε ποιος είναι ο μεγάλος κίνδυνος;

Για φανταστείτε να  κλείσουν όλες αυτές οι επιχειρήσεις και το Σεπτέμβριο να ψάχνουμε παιδικό σταθμό και να μην υπάρχει;

Όλοι μας με πνεύμα καλοπιστίας, συνεννόησης και  αντίληψης ότι είμαστε σε μια τρικυμία και πρέπει να περάσουμε όλοι απέναντι, πρέπει να προσαρμόζουμε τη συμπεριφορά μας και τα αιτήματα μας σε αυτό που μας βρήκε.

Σχόλια (21)

 
ΚωνΚυρ
09 Απρ 2020 19:51

Ερώτηση.Για να πληρώσω το σταθμό , πρέπει να μου δώσει απόδειξη , για να την προσκομίσω στην υπηρεσία μου, η οποία θα μου δώσει το επίδομα σταθμού και γω με τη σειρά μου θα τα δώσω στον σταθμό.
Ο σταθμός δεν μου δίνει απόδειξη γιατί λέει ότι είναι κλειστός.Πως θα συνεχίσω να πληρώνω το σταθμό ;
Ξέρετε κάτι ; Τι κάνουμεσε αυτή την περίπτωση;

 
ΔΟΥΝΑΒΗΣ
02 Απρ 2020 14:05

Τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία παιδικοι σταθμοί, ΔΕΝ κάνουν εξ αποστασεως εκπαίδευση και οι δασκάλες θα πάρουν τα 800 ευρώ.
εμεις σε καμια περιπτωση ΔΕΝ θα πληρώσουμε τους μήνες που δεν λειτουργούσαν. Δεν λάβαμε κάτι για να πληρώσουμε. ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ

 
"Τα θέλετε? Τα λιγουρεύεστε?"
02 Απρ 2020 09:11

Απορώ με όσους ξαφνιάζονται, για την τοποθέτηση και στάση του κ. Γεωργιάδη. Τί δεν είχατε καταλάβει τόσο καιρό για αυτόν? Άνθρωπος της αγοράς και αυτοδημιούργητος είναι....

 
Αννα
02 Απρ 2020 02:07

Μα τι διαβάζω, εξ'αποστάσεως στον παιδικό σταθμό;;;; Έχουμε τρελαθεί; Σοβαρευτείτε επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης με τα εξ'αποστάσεως. Ως γνωστον οποιοδήποτε πρόγραμμα - μάθημα - επιμόρφωση γίνεται αποκλειστικά εξ'αποστάσεως είναι πολύ πιο φτηνό από το ανάλογο που γίνεται δια ζώσης. Γιατί άραγε; Ας το σκεφτεί ο Υπουργός που τα ξέρει όλα. Εννοείται πως η εξ'αποστάσεως εκπαίδευσης απέχει μακράν από τη δια ζώσης. Αφού λοιπόν οι σχολάρχες, οι φροντιστηριάρχες παρέχουν χαμηλότερης ποιότητας εκπαίδευση από αυτή που είχε συμφωνηθεί στην αρχή της χρονιάς, είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν και τα δίδακτρα. Ούτε η μισό μάθημα σε σχέση με το δια ζώσης δεν γίνεται on line. Έχω δύο παιδιά και μου λένε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ρυθμίστε κ. Υπουργέ το θέμα των διδάκτρων γιατί θα τραβολογιούνται γονείς και ιδιοκτήτες σχολείων και φροντιστηρίων στα δικαστήρια, και σίγουρα θα κερδίσουν οι γονείς. Απλώς θα τους ταλαιπωρήσετε, όπως μας ταλαιπωρείτε τώρα και μαλώνουμε με τα φροντιστήρια. Ντροπή σας!

 
Ιδιωτική εκπαίδευση
02 Απρ 2020 02:06

Λανθασμένη απόφαση, οι σχολάρχες δεν πρέπει να πιέζουν παράλογα και τους εργαζομενους και τις οικογένειες. Στα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία ο μαθητικός πληθυσμός προέρχεται από τη μεσαία τάξη, με γονείς που συχνά κάνουν οικονομίες για να εξασφαλίσουν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης (ή δεν έχουν επιλογή, όπως στους παιδικούς σταθμούς λόγω έλλειψης θέσεων). Ελάχιστοι συγκριτικά είναι οι εύποροι και μεγαλοαστοί πελάτες.

Δε θα πάθουν τίποτα οι επιχειρήσεις αν δε καταβληθούν δίδακτρα ένα τρίμηνο.

Φυσικά, όλα αυτά τα έκτακτα μέτρα πρέπει να λήξουν το συντομότερο δυνατόν κυρίως για να επανέλθει η κανονική εκπαιδευτική δραστηριότητα για τα παιδιά: δεν αντέχει μια κοινωνία κλειστά σχολεία για πάνω από 2 μήνες.

 
Δε ζούμε στον ίδιο κόσμο κ. Γεωργιαδη
01 Απρ 2020 20:58

Ψάξαμε ιδιωτικό παιδικό σταθμο το Σεπτέμβριο επειδή δε μας πήραν στο δημόσιο. Δεν μας περίσσευαν 350€ το μήνα.

 
Μαρία
01 Απρ 2020 20:26

Εμάς τα παιδιά μας πάνε σε παιδικό σταθμό και δε γίνεται κανένα μάθημα εξ' αποστάσεως. Γιατί να πληρώσω;

 
Ακης
01 Απρ 2020 19:56

Έχει δίκιο!
Εγώ στο παιδικό σταθμό θα πληρώσω και για το σχολικό λεωφορείο αυτό τον μήνα. Σκεφτείτε το Σεπτέμβρη να μην έχουν ούτε σχολικό λεωφορείο!
Τι λέει ο άνθρωπος;

 
Ντροπή κ. Γεωργιάδη
01 Απρ 2020 17:46

Το ιδιωτικό σχολείο που στέλνω το παιδί μου ΔΕΝ κάνει κανονικά μαθήματα, όπως και πολλά άλλα. Κάνουν υποτυπώδεις συζητήσεις διαδικτυακά, τις μισές διδακτικές ώρες απ'ότι το κανονικό πρόγραμμα. ΔΕΝ βαθμολογούν εργασίες, ΔΕΝ μετράνε απουσίες, ΔΕΝ λογίζεται ότι έχει παραδοθεί ύλη. Όλα αυτά με εντολή του Υπουργείου όπως και σε όλα τα άλλα σχολεία της χώρας. Άρα εμείς πληρώνουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ; Συμφωνήσαμε να πληρώσουμε για μια υπηρεσία την οποία ΔΕ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ. Θεωρείτε δίκαιο να την πληρώσουμε στο ακέραιο; Με τι λεφτά; Οι δουλειές μας έχουν σταματήσει. Γιατί οι σχολάρχες στο απυρόβλητο; Αυτά με το "αν κλείσουν το Σεπτέμβριο" είναι γελοίες δικαιολογίες. Αν ο κόσμος δεν έχει λεφτά, απλά θα γράψουμε τα παιδιά μας κι εμείς στο Δημόσιο σχολείο και το ιδιωτικο θα κλείσει το Σεπτέμβριο. Που είναι το νόημα και η δικαιοσύνη στο να τους πληρώνουμε χωρίς να μας παρέχουν την εκπαίδευση την οποία συμφωνήσαμε;

 
Παραπομπή
01 Απρ 2020 13:56

στο μάθημα Γενικές αρχές αστικού δικαίου Α' εξαμήνου. Παιδιά όποιος θέλει μπορεί να πάει να το παρακολουθήσει ως ακροατής μαζί με τους νεοεισακτέους

 
ΝΠ
01 Απρ 2020 11:46

Προφανώς ο κος Γεωργιάδης ψάχνει για θύματα. Θύματα γονείς που θα πληρώσουν την ανικανότητα του, την ανικανότητα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τα ιδιωτικά σχολεία για τις παράλογες απαιτήσεις τους.
Εμπόριο με θύμα τους μαθητές και γονείς τους.
Πληρωμή διδάκτρων χωρίς παροχή υπηρεσιών, πολύ απλά στο αστικό δίκαιο είναι αθέτηση συμφωνίας.

 
NP
01 Απρ 2020 11:26

Προφανώς, ο κύριος δε έχει αντίληψη της ελεύθερης οικονομίας. Ντροπή γιατί είναι υπουργός ανάπτυξης. Αμοιβή μετά παροχής υπηρεσιών. Με βάση τα νέα δεδομένα αναπροσαρμογή των διδάκτρων για τη μείωση των παροχών.

 
Κώστας
31 Μαρ 2020 22:19

"Εξ αποστάσεως" φύλαξη στους παιδικους σταθμούς;;;;; Κλαίω!!!

 
Ελένη
31 Μαρ 2020 22:14

Για χαζούς ψάχνετε? Όλοι υφιστάμεθα τις συνέπειες και αυτοί θα βγάλουν και κέρδος;;; Αυτά τα ρυθμίζει το αστικό δίκαιο. Δεν μου δίνεις την παροχή, δεν σου οφείλω αντιπαροχή.

 
Ελένη
31 Μαρ 2020 22:10

Δε γινεται εκτελεση εργου φυλαξης και λοιπων παροχων σε βρεφονηπιακους σταθμους απο αποσταση και επομενως δεν επιναλεται η πληρωμη διδακτρων. Μηπως θα μενει το παιδι 8 ωρες εμπρος στην οθονη; για τα εξοδα των ιδιωτικων να επιμεληθει η κυβερνηση.

 
Πλάτων
31 Μαρ 2020 20:12

Τέλος ότι έγινε έγινε. Σε 20 ημέρες πρέπει η αγορά να επανέλθει και ότι γίνει δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

 
αρκετά πια η κοροϊδία
31 Μαρ 2020 19:23

Ο μισός κόσμος δεν δουλεύει επειδή κλείσατε όλα τα καταστήματα, τα μαγαζιά και την κυκλοφορία. Τα παν/μια ακόμα και με την τηλεκπαίδευση μένουν πίσω από το κανονικό τους πρόγραμμα και ας μην γελιόμαστε σε πολλά πρακτικά μαθήματα η τηλεκπαίδευση είναι παντελώς αναποτελεσματική. Στο τέλος θα ζητήσετε να τα πληρώσουν οι εργατικές και χρεοκοπιμένες τάξεις...μιας και θα φτιαχτεί ο καιρός τις επόμενες βδομάδες να σταματήσει η απαγόρευση και να αρχίσει σιγά σιγά να λειτουργεί η αγορά αλλιώς θα υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες τους επόμενους μήνες.

 
και όταν δεν γίνονται μαθήματα τότε να πληρώσουμε???
31 Μαρ 2020 18:40

ΠΟιος ελέγχει τα ιδιωτικά αν κάνουν μαθήματα?? Αν γίνονται παραδόσεις μαθημάτων, σωστή εξέταση κτλ κτλ... Δεν μπορεί να πληρώσουμε το 100% όταν τα μαθήματα γίνονται στο 20% και όλοι λένε ότι τα παιδιά θα πάρουν απολυτήριο με βάσει προηγούμενο τετράμηνο.

Κανένα ενδιαφέρον για γονείς και παιδιά, ιδιαίτερα στο κομμάτι της ορθής εκπαίδευσης, με έλεγχο με την βοήθεια της τεχνολογίας.

Δεν αναφέρομαι σε αλχημίες που γίνονται με τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς, με εξετάσεις με την βοήθεια του φροντιστηρίου κτλ κτλ.

 
Εκπαιδευτικός
31 Μαρ 2020 18:24

Οι σχολάρχες μετακύλισαν το κόστος μισθοδοσίας στην Εργάνη. Οι εκπαιδευτικοί θα πάρουν 800ευρώ και οι σχολάρχες κανονικά τα δίδακτρα. Είναι άδικο, έγινε δίκαιο....

 
εκπ/κός
31 Μαρ 2020 16:26

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ.... ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΗΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ,ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ Κ.Λ.Π.

 
εκπ/κός
31 Μαρ 2020 16:23

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ,Ο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗΣ,Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Κ.Λ.Π; ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΒΑΛΑΤΕ ΛΟΥΚΕΤΟ.ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ..ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ,ΕΡΜΑΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΣΔ
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΕΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ,ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΡΙΑΖΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΑΣ. ΑΚΟΥΣΑ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ