Placeholder

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ: Πανελλαδικές: Στις αυλές των σχολείων ή σε μεγάλα γήπεδα-τύπου ΟΑΚΑ- οι εξετάσεις

Το σχέδιο 15 “σημείων” της Ν. Κεραμέως για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Δημοσίευση: 01/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : To παρακάτω   είναι πρωταπριλιάτικo ρεπορτάζ και δεν ισχύει.Καλό μήνα. Και του χρόνου.

Την διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων στις αυλές των Εξεταστικών Κέντρων ή σε μεγάλα γήπεδα, όπως το ΟΑΚΑ, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κλπ, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, λόγω Κορωνοϊού.

Οι εξετάσεις, όπως ήδη έχει δηλώσει   η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  θα γίνουν οπωσδήποτε τον Ιούνιο ή Ιούλιο.

Για το λόγο αυτό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας    έχει έτοιμο το σχέδιο κι εφόσον χρειαστεί θα το προτείνει στην αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου Υγείας.

Τον τελικό λόγο, βέβαια, θα έχει ο ΕΟΔΥ, εάν θα υιοθετηθεί το πλαίσιο της εισήγησης της υπουργού Παιδείας.

Ειδικότερα το σχέδιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, το οποίο δημοσιεύει κατ'  αποκλειστικότητα το esos έχει ως εξής:

1.  Οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου 2020, όπως πάντα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας..

2.    Για την διενέργεια των εξετάσεων θα χρησιμοποιηθούν οι σχολικές αυλές. Τα θρανία θα τοποθετηθούν στο κέντρο κύκλου ακτίνας 1,5 μέτρων.

3. Σε εμφανές σημείο θα υπάρχει αντισηπτικό , ενώ στους υποψήφιους θα χορηγούνται δωρεάν μάσκες και γάντια.

4.    Η εξέταση θα ξεκινά στις 6 το πρωί, για προφανείς λόγους. Οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι στη θέση τους στις 5πμ.

5.    Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 5 ως τις 6 το πρωί, σε μονό ζυγό και σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον.

6.    Οι μαθητές θα μπορούν εκτός από το μπουκάλι με νερό (σε θερμός), να έχουν καπέλο και γυαλιά ηλίου.

7.    Θα απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και πεζών πέριξ του τετραγώνου του εξεταστικού κέντρου.

8.    Θα απαγορευτεί η έξοδος των περιοίκων στα μπαλκόνια για όλο το χρονικό διάστημα της τρίωρης εξέτασης.  

9.    Τα γραπτά θα σκανάρονται και θα στέλνονται στους διορθωτές με pdf για διόρθωση.

10.    Σε κάθε εξεταστικό κέντρο θα διατεθεί ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για κάθε έκτακτη ανάγκη.

11.    Όσοι μαθητές δεν μπορέσουν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις εξαιτίας προσβολής από τον Κορονοϊό, θα εισαχθούν στα ΑΕΙ χωρίς να ληφθεί υπόψιν  το μάθημα από το οποίο απουσίασαν στην έκδοση του Γενικού Μέσου Όρου Βαθμολογίας. Δηλαδή θα θεωρηθεί ότι είχαν υποχρέωση να δώσουν ένα μάθημα λιγότερο.

12.    Αν υποψήφιος που έχει προσβληθεί από Κορωνοϊό , απουσιάσει  από τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα  , θα εισάγεται στις σχολές , με κριτήριο τη βαθμολογία τη Α, Β και Γ Λυκείου.

13.     Θα αποκλειστούν από κάθε συμμετοχή στις εξετάσεις εκπαιδευτικοί που έχουν ηλικία άνω των 60  και ορισμένες άλλες ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών.

14.    Μηχανογραφικά θα υποβάλλονται από 20 ως 26 Ιουλίου

15.    Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν  στις 14 Σεπτεμβρίου .

Σχόλια (27)

 
Και από
01 Απρ 2020 13:34

πάνω στα κεραμίδια ελεύθεροι σκοπευταί. Η επιτροπή θα στέλνει τα θέματα σε ειδικά τάμπλετ, που θα μοιράζονται σε όλους, και εκεί οι μαθητές θα απαντούν με γραφίδα. Με το πέρας θα πατάνε send. Απαγορεύεται το ουρείν, το πτύειν και το υβρίζειν. Οι γαλαί θα συλλαμβάνονται πάραυτα.

 
Γαβριήλ Ζώτος
01 Απρ 2020 12:37

Οι πανελλαδικές του 2020 , για πρώτη φορά , θα γίνουν εξ ΄αποστάσεως. Οι υποψήφιοι θα μπαίνουν με τον με το κωδικό τους σε ειδική εφαρμογή και θα απαντούν στα θέματα που θα τους έχουν σταλεί. Η διάρκεια της εξέτασης παραμένει 3 ώρες και η δυνατή αποχώρηση θα γίνεται μετά από 1 ώρα. Λεπτομέρειες προσεχώς.

 
elsa
01 Απρ 2020 11:41

Μην τους δίνετε ιδέες γιατί είναι ικανοί να το κάνουν!!!

 
Σ.Κ.@Πρωταπριλιάτικο ή Ο σουρεαλισμός είναι εδώ!
01 Απρ 2020 11:23

Ο σουρεαλισμός είναι εδώ!Που είσαι Αντρέα Εμπειρίκο..που Νίκο Εγγονόπουλε!Έξω από την αυλή θα περνάει ο γύφτος με το μεγάφωνο του ,γύρω στις 10 ή ώρα και θα φωνάζει "όλα τα μαζεύω,καθαρίζω ταράτσες,αυλές,εξεταστικά υπαίθρια κέντρα,γηροκομεία,πατάρια,ταράτσες,μάσκες προστασίας από τον κορωνοιό..Αυτό θα διαρκεί δέκα λεπτά...Εκείνη την ώρα οι υποψήφιοι θα λύνουν δύσκολες συναρτήσεις ,κλπ.που οι μισοί μαθηματικοί της χώρας μας θα δυσκολεύονται πολύ να τις λύσουν.Θα σερβίρεται στα μέλη του εξεταστικού κέντρου παγωμένo τσίπουρι με 70% αλκοόλ για τον κορονοιό,pina colada και copa libra και ο πρόεδρος του εξεταστικού κέντρου θα καπνίζει στα κάγκελα αμέριμνος το κουβανέζικο πούρο του.Πρωταπριλιά είναι και το άρθρο πράγματι, πολύ ευφάνταστο.Θα σκανάρουμε,θα ξεσκανάρουμε και θα βαθμολογούμε σε word!!! Κάποιος "βάρβαρος της εξειδίκευσης" έριξε την ιδέα... και έγινε αμέσως πράξη!!!Την 21η Απριλίου θα οριστπυν συμπληρωματικά εξετατικά κέντρα τα Γιόυρα,η Μακρόνησος,ο Αι Στράτης και το Παρθένι της Λέρου.Θα επιτρέπεται δεκαπεντάλεπτο μπάνιο στους υποψηφίους που θα είναι υποχρωμένοι να φέρουν μαζί τους κόκκινη βερμούδα made in China!

 
AntoPap
01 Απρ 2020 11:16

Καλοοοο Πολυυυυυυ καλοοοοο...

 
ΕΛΕΝΗ ΔΑΜΑΛΑ
01 Απρ 2020 11:10

Καλό μήνα και πάντα με γέλιο!!!

 
Άλεξ
01 Απρ 2020 10:48

Λίγο ρατσιστικούλι μου ακούγεται το "Θα αποκλειστούν από κάθε συμμετοχή στις εξετάσεις εκπαιδευτικοί που έχουν ηλικία άνω των 60 ". Πάντως εγώ άκουσα από έγκυρη πηγή ότι όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας του χωρίς καμία εξέταση!

 
Καλό μήνα
01 Απρ 2020 10:30

στις 5 το πρωί σταμάτησα να διαβάζω
εύγε...

 
Antivirus
01 Απρ 2020 10:25

...ειδικά οτι θα υπάρχει ενα ασθενοφόρο του Εκαβ εξω απο καθε σχολειο ... Καλο μηνα και καλη Λευτερια.

 
Στα ξερονήσια
01 Απρ 2020 09:48

Να απομονωθούν οι υποψήφιοι από τώρα σε ξερονήσια έως τέλος Ιουνίου. Όσοι παραμείνουν έως τότε να εισαχθούν στη σχολή επιλογής τους.
Όσοι φύγουν νωρίτερα με εθελούσια αποχώρηση να εισαχθούν σε ΤΕΙ, τα οποία θα ξαναδημιουργηθούν.
Όσοι φύγουν με αεροδιακομιδή να εισαχθούν με μόρια οι ημέρες παραμονής.

Οι καθηγητές που θα επιφορτισθούν με την επίβλεψη των υποψηφίων να υποστούν επιμόρφωση, μεταφερόμενοι πίσω στον χρόνο και εκπαιδευόμενοι από τους διοικητές των Άουσβιτς-Μπριρκενάου και άλλων ευαγών ιδρυμάτων.

 
Εκπαιδευτικος
01 Απρ 2020 09:20

Καλό Μήνα !!!
Καλό Πρωταπριλιάτικο αστείο
αλλά μην κάνετε τέτοιες πλάκες !!!

 
Χρήστος Ζηκούλης
01 Απρ 2020 09:09

Η δημοσίευση τέτοιου είδους «αστείων» -ενταγμένων βεβαίως στο πλαίσιο της ημέρας- που σχετίζονται με ένα τόσο ευαίσθητο θέμα το οποίο «ακουμπά» ένα πολύ μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, φρονώ ότι δεν τιμά ένα site σχετικό με την εκπαίδευση. Απαιτείται σεβασμός στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

 
Αυτό δεν είναι πρωτσπριλιάτικο
01 Απρ 2020 09:05

Μπαίνουμε στον 21ο μήνα παράτασης της θητείας των διευθυντών εκπαίδευσης.Ζωη να έχουν να τους χιλιάσουν.Έχουν όμως άστρο.Έπεσαν σε ηγεσία υπουργείου που είναι να μην πω τι είναι.Τυχεροί οι παρατασάκηδες ΔΕ

 
Έφη Χ.
01 Απρ 2020 08:55

Καλό μήνα. Φέτος βγάζει μάτι το πρωταπριλιάτικο αστείο

 
ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΛΚ.
01 Απρ 2020 08:50

Τίποτα άλλο δεν έχετε να πείτε; Η πρωταπριλιά σας μάρανε στο esos!
Εδώ ο κόσμος καίγεται!

 
ΜΑΙΡΗ
01 Απρ 2020 08:47

Μην γελάτε....... Όλα να τα περιμένουμε...

 
γιαννης
01 Απρ 2020 08:42

Καλο το πρωταπρολιατικο. Ελπιζω το ευχαριστηθει και η υπουργος και να ανακοινωσει τωρα που γινονται οι αιτησεις των πανελληνιων μια κατ αρχην μειωση της υλης και για το νεο συστημα και για το παλιο ,να ηρεμησουν λιγο τα παιδια και να βρουν τα βηματα τους.

 
Επίτροπος
01 Απρ 2020 08:41

Προτείνεται φέτος, λόγω των συνθηκών, για να μη λειτουργήσουν σε κλειστούς χώρους που θα μετατραπούν σε εστίες εξάπλωσης και μετάδοσης του Ιού, να μεταφερθούν οι υποδομές (fax, εκτυπωτές, γραφική ύλη, τηλεφωνικές συσκευές, φωτοτυπικά, αποκωδικοποιητές δορυφορικού σήματος, voice/fax/modem) των επιτροπών VBI και να λειτουργήσουν στις ταράτσες των σχολικών κτηρίων και των Δ.Δ.Ε.. Προτείνεται, επιπλέον, η απαγόρευση πτήσεων και ψεκασμών πάνω από τα κέντρα παραλαβής θεμάτων Πανελλαδικών.

 
Ξδξδ
01 Απρ 2020 08:38

Καλο και φέτος το πρωταπριλιάτικο

 
1η Απριλιου
01 Απρ 2020 08:32

Όλα να τα δεχτώ αλλά το σκαναρισμα... Θα διορθωναν από οθόνη... Γελάσαμε
...

 
ΠΕ04
01 Απρ 2020 07:40

Πολύ ευφάνταστο αλλά μια διαδικασία εξετάσεων σε 3 δόσεις και 2 μέτρα απόσταση θα ήταν καλή ιδέα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ