Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

N.Κεραμέως : Ας είμαστε προετοιμασμένοι να μην ανοίξουν μετά το Πάσχα

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους»
Δημοσίευση: 02/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Οι συστάσεις των ειδικών θα καθορίσουν τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση κλεισίματος των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην Μαρία Αναστασοπούλου.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους.

Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κ. Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί».

«Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνική προσπάθεια

Για την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνικη προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση.

«Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού», είπε η κ. Κεραμέως.

Σχόλια (13)

 
Γ Λυκείου
02 Απρ 2020 12:01

Θα μπορούσε να ανοίξει μόνο η Γ Λυκείου κάπου στο τέλος Μαΐου για να ολοκληρωθεί η περικομενη ύλη (άποψή μου).

 
ΠΕ86
02 Απρ 2020 13:34

@Προσωρινή διακοπή...

Σχετικά με αυτό που αναφέρετε στο τέλος για τη "διασπορά μαθητών σε αίθουσες"...

Εξεταστικά κέντρα δεν μπορούν να γίνουν, έτσι εύκολα, όλα τα σχολεία. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες! Γιατί :

Α) Ένα Εξεταστικό Κέντρο (Ε.Κ) έχει ειδικό εξοπλισμό λήψης θεμάτων (δεν έρχονται με το ταχυδρομείο, με φαξ ή απλό e-mail). Αν σε ένα σχολείο ΔΕ λειτουργήσει ο εν λόγω εξοπλισμός (τα Δημοτικά δεν έχουν) θα πρέπει να μοιραστούν τα θέματα με αυτοκίνητο (συνήθως περιπολικό). Καταλαβαίνετε πόσο χρόνο θα πάρει κάτι τέτοιο, ε; Σκεφτείτε τώρα τι θα γίνει αν στη μέση της εξέτασης έρθει μία διευκρίνηση...

Β) Σε κάθε Ε.Κ υπάρχει (κατ' ελάχιστο) 3μελής επιτροπή (έμπειρων) καθηγητών που έχουν στην ευθύνη τους την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αποστολή των γραπτών κτλ. Πολλαπλάσια Ε.Κ σημαίνουν πολλαπλάσιες επιτροπές. Στα Δημοτικά ποιος θα μπει σε αυτή την επιτροπή και με τι εμπειρία;

Γ) Για κάθε αίθουσα στην οποία διεξάγονται Πανελλαδικές απαιτούνται και 2 επιτηρητές εκπ/κοί. Αν, προεκιμένου να διασκορπίσουμε τους μαθητές, οι αίθουσες πολλαπλασιαστούν, αυτομάτως χρειαζόμαστε και πολλαπλάσιο αριθμό επιτηρητών. Αυτό σε κάποιες περιοχές μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας δεν είναι και τόσοι πολλοί (αν αφαιρέσουμε μάλιστα τα μέλη επιτροπών, καθ. πληρ/κής που χειρίζονται τα συστήματα λήψης, βαθμολογητές στα Ειδικά Εξετ. Κέντα κτλ). Μάλιστα αρκετές περιοχές βασίζονται στους αναπληρωτές αφού οι ελλείψεις προσωπικού είναι πολύ μεγάλες (τα λέμε από το 2012 αλλά κανένας δεν ακούει). Λάβετε υπ' όψη σας ότι οι συμβάσεις των αναπληρωτών λήγουν τον Ιούνιο και, μέχρι σήμερα, ποτέ δεν προσλήφθηκαν όλοι την 1η Σεπτέμβρη...

*** Στο σημείο (Γ) να λάβουμε υπόψη πως αυτό μπορεί να γίνει ΑΝ έχουμε σημαντικό περιορισμό των κρουσμάτων γιατί αν τα κρούσματα είναι πολλά... ξέρετε πόσοι είναι οι καθηγητές σε επικίνδυνη ηλικία με άλλα προβλήματα υγείας ή μέλη οικογένειας σε ευπαθείς ομάδες..? Τι θα πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους? Να πάρουν ένα ρίσκο για τη ζωή τους για να γράψουν τα παιδιά εξετάσεις?

Φυσικά όλα αυτά σημαίνουν και ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ των εξετάσεων σε μία εποχή που, αν και δεν έχουμε δει την κορύφωση της πανδημίας, μιλάμε ήδη για οικονομική καταστροφή!

Αυτό που είναι ΕΦΙΚΤΟ είναι :

Να λειτουργήσουν τα ήδη Ε.Κ (δηλαδή όλα σχεδόν τα Λύκεια) ανοίγοντας περισσότερες αίθουσες (διπλάσιες έως τριπλάσιες) και μόνο αν υπάρχει σημαντική ύφεση.

Και μία καθαρά προσωπική άποψη/σκέψη :

Τελικά μήπως πρέπει να δούμε λίγο το θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων ξανά? Αυτή τη φορά με διαφορετικό μάτι! Μιλάμε για μία μεγάλη κινητοποίηση, με ένα μεγάλο κόστος και τελικά και μεγάλο ρίσκο για να... διαπιστώσουμε τελικά, όπως και πέρυσι, ότι πάρα πολλοί μπαίνουν σε σχολές χαμηλής ζήτησης με βαθμούς σαφώς κάτω του 10...

 
Μαθήτρια Γ' λυκείου
02 Απρ 2020 13:36

Κυρία Υπουργέ, μήπως να το πάρουμε απόφαση πως η χρονιά έχει τελειώσει για τις περισσότερες βαθμίδες, με εξαίρεση ίσως τη χρονιά μου, αυτή της Γ'λυκείου και των φοιτητών; Ανοίξτε τα σχολεία μόνο για τις πανελλαδικές (όποτε κι αν αυτές γίνουν) και αφήστε τα υπόλοιπα, νομίζω όλοι έχουμε καταλάβει πως αυτές οι συνεχείς δηλώσεις είναι κάποιου είδους επικοινωνιακό τρικ, για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη.

 
Ελεος
02 Απρ 2020 13:46

Μπορείτε κυρία υπουργέ να σταματήσετε να μιλάτε ακατάπαυστα κάθε μέρα αναπαράγοντας αερολογίες και κενότητες; Κάθε μέρα βγαίνετε και σε ένα φιλικό σας μέσο όχι για να ενημερώσετε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά για να κερδίσετε λεπτά δημοσιότητας. Έχετε καταντήσει ΑΗΔΙΑ!!!!

 
@διακοπή
02 Απρ 2020 14:54

μα αυτό θα κάνει ! το βλέπουμε , απλώς δεν μπορεί να το πει τώρα τώρα, θα ανακοινώσει την άλλη εβδομάδα...
η χρονιά τελείωσε , πάμε να δούμε πώς και τι θα συμμαζευτεί...

 
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ
02 Απρ 2020 15:17

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ

 
εκπ/κός
02 Απρ 2020 16:17

Πως εισχωρείτε στα σπίτια μας και μας υποχρεώνετε να τα μετατρέψουμε σε χωρουσ τηλεδιασκεψης και εργασιας γενικότερα.Μάλλον είναι θράσος και ακόμη χειρότερα που το απαιτειτε και για πολύ καιρό.Αλλά θα μου πείτε οτι σας χρωστάμε τη ......σωτηρία μας.Όταν τον άνθρωπο τον φοβίσεις ,τον κάνεις όπως θέλεισ κι αυτό το γνωρίζετε καλά.

 
Dimosios
02 Απρ 2020 18:30

Κάτσε να μειωθούν οι μισθοί των εκπαιδευτικών...και εκεί να δεις τηλε-μούτζες που έχουν να πέσουν.

 
Τουρίστας aka Μαθητής Γ' Γενικού Λυκειού
02 Απρ 2020 22:23

Άραγε η κυρία Ν.Κεραμέως, έκανε κάτι για τα παιδιά της Γ' λυκείου τα οποία δεν διαθέτουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή για τα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους επειδή έχουν χαμηλή ταχύτητα λόγο της περιοχής τους; Πιστεύω πως όχι. Σίγουρα θα σκέφτηκε πως όλοι πλέον έχουν ίντερνετ, μόνο που δεν ισχύει. Όντως η πλειοψηφία διαθέτει μία καλή ή κακή σύνδεση αλλά θα έπρεπε η κυρία Κεραμέως να λάβει υπόψη της πως το Ελληνικό ίντερνετ δεν είναι και το γρηγορότερο και ούτε φιλόξενο για τις τηλεδιασκέψεις. Τουλάχιστον κυρία υπουργέ, δώστε μηνιαία επίδομα για οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ώστε να μπορούν να πληρώσουν για μία καλύτερη σύνδεση, για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

 
Σπάρτακος
03 Απρ 2020 07:15

Ένα αρχαίο ρητό που πάει γάντι με κάποιες κυρίες,που είναι επικεφαλής σε κάποιο υπουργείο!
<<Το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν>>

 
Υπουργός σε ρόλο εισπράκτορα
03 Απρ 2020 08:21

κα Κεραμεως ποτέ θα μας υπενθυμίσετε ξανά να πληρώσουμε τα ιδιωτικα εκπαιδευτήρια; Γκρινιάζουν κάποιοι ιδιοκτήτες γιατί ο κ. Άδωνης δεν θέλει να το επαναλάβει..

 
ΠΕ86
03 Απρ 2020 14:52

@ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ

Έγραψες :

"ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥΣ"

Η αλήθεια όμως είναι ότι :

1) Δεν έχουν επιμορφωθεί όλοι οι εκπ/κοί. Κάποιοι το απέφυγαν επειδή δεν ήταν υποχρεωτικό. Πολλοί από αυτούς που "επιμορφώθηκαν" απλά πήραν μία πιστοποίηση δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα καθώς οι πιστοποιήσεις μοιράζονταν "αφειδώς" στους πάντες. Πολλοί συμμετείχαν απλά για τα μόρια και άλλοι για την επιδότηση αγοράς εξοπλισμού (συνολικά ~600€).

2) Ο κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής, ο οποίος σηκώνει σχεδόν αποκλειστικά το βάρος της υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης στα περισσότερα σχολεία και χωρίς εκπτώσεις (καθώς συμμετέχουμε και στις Ομ. Υποστήριξης αλλά καλούμαστε να κάνουμε και το διδακτικό μας έργο όπως όλοι οι υπόλοιποι) ΔΕΝ μοριοδοτούνταν ποτέ για τις γνώσεις τους στην πληροφορική (έτσι είναι η νομοθεσία)

3) Κανονικά οι γνώσεις και τα προσόντα δεν αμοίβονται με "μόρια"... Αν δηλαδή εγώ έχω την τάδε γνώση-προσόν, τι να τα κάνω τα 5 ή 50 ή 500 μόρια? Θα τα φάω, θα πληρώσω το νοίκι μου με αυτά, θα ψωνίσω στο super market? ΟΧΙ! Τα μόρια που τόσο απλόχερα δίνει το υπουργείο είναι κάτι χωρίς κόστος και αντίκρισμα... Προσόντα έχουν πολλοί, μόρια θα πάρουν πολλοί αλλά τη θέση του δ/ντή θα την πάρει ένας. Όσοι δεν πάρουν τη θέση θα συνεχίσουν να αξιοποιούν τα προσόντα τους προς όφελος της υπηρεσίας χωρίς αυτά να αμοίβονται... Ή μήπως θα πρέπει να σταματήσουν???

 
Ποίηση
04 Απρ 2020 01:09

Είπα τον ήλιο καθ' αυγή να βγαίνει να σε λιάζει
να μην φοβάσαι μοναχή τις ώρες που βραδιάζει

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ