Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Ν. Κεραμέως: Τάμπλετ στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που τα έχουν ανάγκη

Θα τα μοιράζουν οι Διευθυντές των σχολείων
Δημοσίευση: 03/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τάμπλετ θα δοθούν από το υπουργείο Παιδείας σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωμένα τα έχουν ανάγκη γι αυτή την χρονική περίοδο που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως διδασκαλία, με απόφαση της υπουργού  Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα  :

Το υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί δωρεές  τόσο από επιχειρηματίες του κλάδου όσο και από φυσικά πρόσωπα για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία.

Η υπουργός  Παιδείας αποφάσισε ο εξοπλισμός αυτός, σε μορφή τάμπλετ, να αποσταλεί σε σχολεία που έχουν σχετικές ελλείψεις.

Οι Διευθυντές των σχολείων   θα μοιράσουν το σχετικό υλικό,   στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη.

Οταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ στα σχολεία.

Τις επόμενες ημέρες η Νίκη Κεραμέως θα ανακοινώσει τα ονόματα των δωρητών και τις ποσότητες των Τάμπλετ που θα αποσταλούν στις σχολικές μονάδες.

Σχόλια (49)

 
Ορθιανός
03 Απρ 2020 10:23

Αξιέπαινη και αυτή η πρωτοβουλία της κας Υπουργού. Πρέπει να διερευνηθεί και η περίπτωση των φοιτητών που παρακολουθούν μέσα από την πλατφόρμα της σύγχρονης εκπαίδευσης από το κινητό. Ειδικότερα η περίπτωση μαθημάτων με υποχρεωτική παρουσία. Δεν δύναται ασφαλώς ο φοιτητής να παρακαλουθεί το περίγραμμα ζωντανού μαθήματος μέσω κινητού τηλεφώνου. Η διάθεση των tablets μπορεί να γίνει με βάση τις εισοδηματικές δηλώσεις των φοιτητών. Επιπλέον οι περισσότεροι θα κατεβάζουν τα αρχεία από την επιφάνεια ανάρτησης.
Υγεία, υπομονή και ελπίδα Μ.Α.

 
σδ
03 Απρ 2020 10:33

ολοι πρεπει να παρουν...
επισης αν το αφησουν στους επιχειρηματιες θα ξεφορτωσουν οτι αχρηστο υπαρχει... το ειδαμε και με εκεινα τα asus που μοιραζαν καποτε στην α γυμνασιου

 
Teacher
03 Απρ 2020 10:40

Δεν ξέρω πόσα tablets μπορεί να προμηθευτεί η κα Υπουργός από δωρεές, ξέρω μόνο ότι περισσότερα από τα μισά παιδιά, στην Πρωτοβάθμια τουλάχιστον, προσπαθούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (σύγχρονα και ασύγχρονα) από το κινητό των γονιών τους, γιατί δεν έχουν ούτε Η/Υ ούτε Tablet στο σπίτι. Και αν οι γονείς δεν εργάζονται ή βρίσκονται σε άδεια (ή αναστολή εργασίας) κάτι γίνεται. Αν λείπουν όμως από το σπίτι λόγω εργασίας, ούτε το κινητό μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά αυτά. Οπότε, πριν ανακοινωθεί οτιδήποτε, καλό είναι να διευκρινιστεί ότι μόνο όσοι δεν έχουν τίποτα από τα παραπάνω θα δικαιούνται tablet, αλλιώς πρέπει να εξασφαλιστούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τέτοιων συσκευών. Εκτός αν αναφέρεται η Υπουργός σε συγκεκριμένες τάξεις του σχολείου (π.χ. παιδιά Λυκείου), οπότε η εξαγγελία είναι πιο εύκολο να πραγματοποιηθεί.

 
Στράτος
03 Απρ 2020 10:47

Πιο κάτω δεν έχει. Θα επιστραφούν τα tablet; Ντροπή κι αίσχος. Κάτι που σπάει και χαλάει ακόμη και μόνο του θα πρέπει να το πληρώσει κάποιος. Γελοιότητες.

Ας τα κρατήσουν στο υπουργείο να τα κάνουν κορνίζες.

 
Kωστας
03 Απρ 2020 11:27

Το γενναιόδωρο υπουργείο με τα δανεικά τάμπλετ των 50 ευρώ.

 
Ταμπλετ
03 Απρ 2020 11:31

Δηλαδή η τηλεκπαίδευση θα βασιστεί στις δωρεές την ίδια στιγμή που πακτωλός χρημάτων διακινείται σε γνωστά μέσα ενημέρωσης για να "μείνουμε σπίτι". Άθλια επικοινωνιακά παιχνιδάκια από την υπουργό-μαϊντανό.

 
Χωροφύλακας-διευθυντής
03 Απρ 2020 11:33

"Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν το σχετικό υλικό, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς, που διαπιστωμένα, το έχουν ανάγκη."
Δηλαδή ο διευθυντής θα γίνει χωροφύλακας για να ελέγχει το σπίτι του καθενός και τις ανάγκες του; Ρε πάτε καλά;

 
@Ορθιανός
03 Απρ 2020 11:35

Για ποια πρωτοβουλία λες; Αφού άλλοι έκαναν τις δωρεές.

 
Αγάθωνας
03 Απρ 2020 11:40

Ναι θα πάρετε πίσω τα τάμπλετ..μη ξοδεύεστε ,άντε βρε χαρίστετα στα παιδιά σίγουρα θα τα έχουν ανάγκη!

 
Poyet
03 Απρ 2020 11:46

Δλδ περιμένατε τις δωρεές για να τα κάνετε όλα αυτά; Αλλά βέβαια, προείχε η εξυπηρέτηση των καναλαρχών που σας έφερε στην εξουσία και άλλων...
Ντροπή!

 
maria
03 Απρ 2020 12:01

Να δώσουν laptop σαν αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

 
εκπ/κός
03 Απρ 2020 12:01

Καλό,αρκεί να μην χρεώνεται το κράτος , αλλιώς το βέλασμα ,με το που θα βγούμε απο το σπίτι, θα ακουστεί σε όλη την υφήλιο,γιατί θα βελάξουμε που θα βελάξουμε.
Καλό το κουκουνι, αλλά θα εξαργυρωθεί,κυριολεκτικα και μεταφορικά.Είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω.

 
Anastasia
03 Απρ 2020 12:14

Σωστή κίνηση, αλλά δυστυχώς, όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε, υπάρχουν οικογένειες χωρίς internet. Να δώσουν και οι εταιρίες δωρεάν πρόσβαση σε όσες οικογένειες δεν έχουν για 2 μήνες. Με τα δεδομένα δύσκολα μπαίνει ένα παιδί.

 
Γιάννης Μ.
03 Απρ 2020 12:14

Σωστή ιδέα ΑΛΛΑ:
Καλό θα ήταν για αποφυγή κατάχρησης του εξοπλισμού, αυτός να "χρεώνεται" κοστολογημένος στα ΑΦΜ γονέων ή εκπαιδευτικών. Προφανώς ελαττωματικά μοντέλα ή τεχνικές βλάβες θα πρέπει να μπορούν να δηλώνονται από τους χρήστες για αποφυγή να επωμιστούν το κόστος σε εξοπλισμό, ο οποίος μπορεί να είναι ελαττωματικός ή να καταστεί μη λειτουργικός χωρίς ευθύνη του χρήστη.
Επίσης, θα πρέπει ο εξοπλισμός να είναι κλειδωμένος για εγκατάσταση εφαρμογών άσχετων με το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Προφανώς εφαρμογές δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού θα πρέπει να είναι προεγκατεστημένες με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ή να υπάρχει επίσημος κατάλογος επιτρεπόμενων, για εγκατάσταση, εφαρμογών μέσα από συγκεκριμένο κανάλι διανομής software.
Αν δε γίνουν αυτά, απλά θα πρόκειται για σπατάλη δωρεάς εξοπλισμού.
Τέλος, για οικογένειες με πρόβλημα στο να αποκτήσουν σύνδεση internet θα μπορούσε η παραπάνω δωρεά να εξεταστεί συνδυαστικά με εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου (πχ "εκπαιδευτικό" Internet) για όσο διάστημα υπάρχει η κρίση.

 
Εκπαιδευτικός
03 Απρ 2020 12:15

Πολύ σωστή κίνηση.

 
teacher
03 Απρ 2020 12:30

Προφανώς και είναι αξιέπαινη η προσπάθεια και θα πρέπει να υλοποιηθεί. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι το εξής: πως θα καθορίσει το υπουργείο το ποιος έχει ή όχι την ανάγκη για να προμηθευτεί υλικό; Και προφανώς, αυτοί που ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες να πάρουν πρώτοι, αλλά εφόσον υπηρετεί αναγκαίο μέσο θα έπρεπε να πάρουν όλοι. Δηλαδή η υπουργός που χρησιμοποιεί το υπηρεσιακό αυτόκινητο δεν μπορεί να αγοράσει δικό της; Ποιος είπε και γιατί κακώς εννοείται ότι τα προσωπικά μέσα των εκπαιδευτικών θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παροχή του έργου του; Γιατί θα πρέπει ο προσωπικός μου υπολογιστής να είναι διαθέσιμος για την εφαρμογή της δωρεάν εκπαίδευσης;
Προτείνω: Παροχή υλικών και μέσων σε όλους με χρησιδάνειο και επιστροφή όταν λήξει αυτή η κατάσταση.

 
Lapstop
03 Απρ 2020 12:51

@maria
Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία δεν είναι laptop... αλλά lapstop αγαπητή μου.

 
Γ.Π.
03 Απρ 2020 13:46

@maria
Και μία καρέκλα γραφείου σαν κι αυτή που κάθεται.
Και ο πίνακας πίσω της ωραίος φαίνεται...
Μήπως θέλεις και το υπουργικό αυτοκίνητο;

 
Σανο
03 Απρ 2020 13:59

Το ότι κάποιοι...αποθεώνουν την υπουργό που πάλι δεν έκανε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα δείχνει ξεκάθαρα τις καταστρεπτικές συνέπειες της καραντίνας για τα εγκεφαλικά κύτταρα. Να υποθέσω πως για το φιάσκο της "τηλεκπαίδευσης" φταίνε αποκλειστικά οι (τεμπέληδες, άχρηστοι κλπ) εκπαιδευτικοί και όχι η υπουργός που όλη μέρα γυρίζει σε κανάλια-ραδιόφωνα για να προβάλει τον εαυτό της.

 
peter
03 Απρ 2020 14:00

Με πια κριτήρια θα διαπιστωθεί ποιοι έχουν ανάγκη του τάμπλετ;
Ένας εκπαιδευτικός που δεν έχει εξοπλισμό το πιθανότερο είναι να μην γνωρίζει και τη χρήση του.
Οι μαθητές που έχουν ανάγκη εξοπλισμού επίσης δεν γνωρίζουν τη χρήση του αφού το μάθημα της πληροφορικής είναι προαιρετικό στα σχολεία.
Το γεγονός ότι, όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ στα σχολεία είναι τουλάχιστον απρεπές και ειρωνικό απέναντι τους. Πρώτα τους δίνει τον εξοπλισμό που κάποιος έδωσε δωρεάν, τους χρησιμοποιεί για πολιτικούς λόγους (μη λένε ότι δεν φρόντισε για όσους δεν έχουν εξοπλισμό) και μετά τους το παίρνει πίσω. ΝΤΡΟΠΗ!!!
Η ενέργεια αυτή από την υπουργό όπως το ρεπορτάζ αναφέρει προσβάλει την εκπαιδευτική κοινότητα.
Αν η κυρία υπουργός δεν σκεφτόταν τον εαυτό της και την πολιτική της καριέρα το πρώτο που θα έπρεπε θα ήταν να επιμορφώσει τους εκπαιδευτικούς.
Διαφορετικά αν δεν υπήρχε δυνατότητα άμεσης επιμόρφωσης θα μπορούσε να κάνει τα εξής:
Να ορίσει σε κάθε ΔΔΕ ομάδες εκπαιδευτικών που έχουν τη σχετική επιμόρφωση να κάνουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία χωρίς να είναι απαραίτητα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου.
Οι ομάδες θα αποτελούνταν από εκπαιδευτικούς διάφορων σχολείων όλων των ειδικοτήτων. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα υποστήριζαν τις ομάδες αυτές με εκπαιδευτικό υλικό που είναι ανύπαρκτο και ταυτόχρονα θα επιμορφωνόταν.
Με αυτό το τρόπο θα δινόταν η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποκομίσουν εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά οφέλη που με την σημερινή αντιμετώπιση δεν πρόκειται να πάρουν.
Όμως μήπως όλα γίνονται με άλλη σκοπιμότητα;
Να δουλέψουν οι τεμπέληδες εκπαιδευτικοί;
Να δυσφημιστούν οι αναλφάβητοι τεχνολογικά εκπαιδευτικοί και να μειωθούν οι αποδοχές τους;
Να γίνει έμμεσα η αξιολόγησή τους που τόσο πολύ δεν θέλουν οι συνδικαλιστές τους.

 
Γ.Π.
03 Απρ 2020 14:34

@ Σανό
Και γιατί το «προβάλει» το έγραψες με ένα λάμδα;
Με πέντε λάμδα έπρεπε....

 
Kokovios
03 Απρ 2020 15:11

Αφηστε τις φτηνιες και αγοραστε Laptop με windows, οχι κινητα, οχι tablet.
Ας ειναι φτηνες οι οθονες ,οχι οι επεξεργαστες των Laptop. Και δωστε και καμια επιδοτηση για εξοπλισμο στους εκπαιδευτικους για να συμπληρωσουν εξοπλισμο.
Δωστε αν ειναι δυνατο επιδοτηση σε όλα τα παιδιά και σε όλους τους εκπαιδευτικούς για υπολογιστή/harware.
Και δωστε επιδοτηση σε ΟΛΟΥΣ για να εχουν συνδεση στο σπιτι , γιατι αν τραβηξει η ιστορια θα συνεχιστει η τηλεδιδασκαλια υποχρεωτικα.
Πιεστε τους παροχους για καλες τιμες σε internet, εχουν μεγαλα περιθωρια.
Το σχολικο δικτυο,επισης, πρεπει να αναβαθμιστει,απλα ξεκινηστε τη διαδικασια τωρα ,ωστε αν ξαναχρειαστει το φθινοπωρο να ειναι ετοιμο και πληρως λειτουργικο.

 
ΠΕ86
03 Απρ 2020 15:19

Σηκώνω ουσιαστικά μόνος μου το βάρος της υποστήριξης της τηλεκπαίδευσης στο σχολείο μου. Είμαι ο μοναδικός ΠΕ86 σε δύο σχολεία και έχω και τα μαθήματα εξΑΕ. Τον εξοπλισμό μου τον ΠΛΗΡΩΣΑ στο 100% από την τσέπη μου, πληρώνω σύνδεση internet τόσα χρόνια χωρίς καμία έκπτωση. Αυτά τα χρησιμοποιώ & τα χρησιμοποιούσα πολύ συχνά για δουλειές του σχολείου (ανάπτυξη ιστοσελίδας σχολείου, βοήθεια στο myschool κτλ).

Το υπουργείο δεν μας βοήθησε σε αυτό ούτε στο παραμικρό! Ίσα ίσα που τόσα χρόνια δεν μας παρέχει ικανό εξοπλισμό στο χώρο εργασίας μας (αναγκαστικά χρησιμοποιούμε τον δικό μας αρκετοί για τις δουλειές) ΚΑΙ μας κόβει μισθούς, μας κάνει "λάστιχο" με μετακινήσεις δεξιά αριστερά που γίνονται με δικά μας ΙΧ και χωρίς να καλύπτει πάντα τα έξοδα μετακίνησης (καύσιμα, εισητήρια κτλ) και όποιες λίγες παροχές είχαμε μας τις έχει καταργήσει...

Τώρα τι έρχονται να μας πουν?

 
Πλατάρος Γιάννης
03 Απρ 2020 15:44

Εγώ ως Σχολείο μπορώ και χωρίς την Υπουργό να αγοράσω για το Σχολείο 10 ταμπλέτες και παραπάνω χωρίς «να το ακούσω» καθόλου ως Σχολική Επιτροπή.
Να τα δώσω δανεικά μπορώ , αφού μου υπογράψουν και κάποιο χαρτί το οποίο θα σκίσω μπροστά τους όταν το παραδώσουν. Και οι τεμπλέτες θα είναι του Σχολείου, γιατί έτσι πρέπει.
Και ο Δήμαρχος προθυμοποιήθηκε να βάλλει από πιστώσεις σε όσους εκφράσουν αίτημα.
Και όλα τα παλιά κινητά που δεν έχουν κάρτα sim πιάνουν ίντερνετ

Εγώ είδα ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ανταπόκριση και από τους γονείς εκτός από τους καθηγητές.
Επίσης κανένας δνε μου εξέφρασε αίτημα ή παράπονο «εμείς κωλυόμαστε» και δεν υπηρετούμε σε Σχολεία της Εκάλης.
Η Σωστή διαδικασία είναι να τα επιστρέψουν στο Σχολείο. Και να ξαναχρειαστούν, στους ίδιους θα δανειστούν ή και σε άλλους συμμαθητές τους για να γίνει μάθημα με τις ταμπλέτες ενδεχομένως μέσα σε ένα τμήμα , όπου επιτρέπεται και είναι ευκταίο και επιδιωκτέο. Να είναι εξοπλισμός εργαστηρίου.
Συνεπώς η υπουργός έχει δίκιο απόλυτο που ο εξοπλισμός πρέπει να επιστρέψει στα Σχολεία, αφού είναι δανεικός προσωρινά και για ειδικό σκοπό.
Κανείς δεν επιτρέπεται να βγάζει κακομοιριά. Πιό πολύ δεν επιτρέπεται να βγάζει τον Πτωχοπροδρομισμό. Όπως η ΔΟΕ που έβγαλε μια ανακοίνωση «επιστημονική» για να μην χρησιμοποιείται η πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης λόγω των «επιστημονικών» της επιχειρημάτων αλλά στην πραγματικότητα λόγω των κοκομοιρίστηκων αιτιάσεών της .
Γενικώς η κακομοιριά και η κουτοπονηριά, με θυμώνει πάρα πολύ...

 
Teacher Leacher
03 Απρ 2020 15:45

Τα στάδια πρέπει να είναι δύο, για σήμερα και για το αύριο. Εξηγώ:

1. Για την ανάγκη που υπάρχει σήμερα πρέπει να δοθούν άμεσα υπολογιστές ή tablets (όχι κινητά), σε ΟΛΟΥΣ τους καθηγητές που διδάσκουν. Επίσης, δεν ξέρω τι είδους δωρεές είναι αυτές, αλλά πρέπει να υπάρχουν σοβαρές προδιαγραφές. Ειδικά για την σύγχρονη διδασκαλία απαιτείται tablet με stylus ή laptop με stylus ή laptop + pen tablet. Θα το κάνουν; Πολύ αμφιβάλλω.

2. Για το μέλλον θα πρέπει να υπάρχει κονδύλι για τους εκπαιδευτικούς, όπως το επίδομα βιβλιοθήκης στους πανεπιστημιακούς, το οποίο θα πηγαίνει για αγορά εξοπλισμού. Π.χ. 200€ τον χρόνο το οποίο θα μπορεί να μαζευτεί, οπότε π.χ. στα 5 χρόνια να μπορεί κάποιος να αγοράσει έναν αξιοπρεπή υπολογιστή με εκτυπωτές, οθόνες κτλ (1000€ ίσα που επαρκούν για κάτι τέτοιο) ή ένα αξιοπρεπές tablet ή κάτι παρόμοιο.

 
Ορφέας
03 Απρ 2020 18:22

Για εμάς που αναγκαστηκαμε να αγοράσουμε , γιατί καθυστέρησε πολύ η υπουργός Παιδείας να κάνει την κίνηση αυτή τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει είδη.απο που θα πάρουμε τα λεφτά να μας πει. Και πιστεύω πολύ γονείς αναγκάστηκαν να πάρουν υπολογιστή ή εκτυπωτή. Με ένα tablet δεν γίνεται δουλειά

 
Jimmy
03 Απρ 2020 19:03

Πέρα από τα όποια σχόλια ακούστηκαν, εντελώς σοβαρά, μήπως είναι ανάγκη να εξοπλιστούν οι εκπαιδευτικοί με Η/Υ για τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης; Κάτι παρόμοιο είχε γίνει στο επίπεδο Α' των ΤΠΕ, όπου δόθηκαν κάποια χρήματα αποκλειστικά και μόνο για αγορά Η/Υ. Προτείνω να δίνεται δηλαδή ένα ποσό από το κράτος, έστω 300 ευρώ, για αγορά τέτοιου εξοπλισμού. Με την προσκόμιση τιμολογίου πάντα, για να πάνε εκεί που πρέπει τα χρήματα και όχι στην τσέπη του καθενός. Ακούει η κα Υπουργός;

 
ΧΡΉΣΤΟΣ
03 Απρ 2020 19:40

Τα tablet θα μείνουν στο σχολείο και μπορεί να αξιοποιηθούν για την διδασκαλία. Στο εξωτερικό ή διδασκαλία γίνεται μέσω ηλεκτρονικού βιβλίου και ο μαθητής που δεν έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιεί αυτό τον εξοπλισμό.

 
Μαθητής-Τουριστας
03 Απρ 2020 20:59

Προφανως το υπουργειο θα ΔΑΝΗΣΕΙ ταμπλετ τα οποια ειναι κατω του μετριο σε ποιοτητα και ουτως η αλλως δεν θα ειναι ικανα να κανουν και τις πιο απλες διαδικασιες, ποσο μαλλον τηλεκπαιδευση

 
τουρίστας γενικά
03 Απρ 2020 23:30

άρχισαν οι γκρίνιες! σε κουβεντα να βρισκόμαστε. Είναι και ο εγκλεισμός. Δικαιολογούνται.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ