Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Εννέα Δήμαρχοι ζητούν από την υπ. Παιδείας να μοιράσει από ένα υπολογιστή ή laptop/tablet ξεχωριστά σε κάθε μαθητή και φοιτητή

Δημοσίευση: 04/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και την δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ζητούν εννέα Δήμαρχοι με επιστολή τους   προς την υπουργό Παιδείας,Νίκη Κεραμέως .   

Οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι ζητούν επίσης:

Α. Την καθιέρωση στην Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Β. Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.

Γ. Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής :

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

Πρώτοι εμείς οι Δήμαρχοι, σαν εκπρόσωποι της κοινωνίας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να αφουγκραστούμε ολόκληρη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, τον κάθε γονιό και ιδιαίτερα τα παιδιά και να γίνουμε η δημόσια έκφραση και φωνή τους.

Η διαδικασία μάθησης διακόπηκε, ο περιορισμός στο σπίτι των παιδιών με γονική παρουσία εξασφαλίστηκε και με την γενική απαγόρευση κυκλοφορίας ο αρχικός κύκλος προφύλαξης έγινε πράξη.

Η ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, για την εξασφάλιση των απαραίτητων για την υγεία και την διαβίωση και η ανησυχία για πιθανή απώλεια εργασίας και εισοδήματος, αρχίζει να επηρεάζει οικογένειες και ανθρώπινες σχέσεις και σύντομα θα αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνική συνοχή.

Τώρα είναι η στιγμή, που η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει με συγκεκριμένα μέτρα ηθικά, ψυχολογικά και οικονομικά όλη την οικογένεια, για να βγει η κοινωνία πιο δυνατή, από αυτήν την κρίση.

Ενώνουμε τις φωνές μας και προτείνουμε στην κυβέρνηση άμεσα να λάβει κατ' ελάχιστον τα ακόλουθα μέτρα:

• Στην καθιέρωση στην Δημόσια και στην Ιδιωτική Τηλεόραση υποστηρικτικής εκπομπής «Ώρα γονιών», για την ενδυνάμωση τους μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.
• Στην ταχεία εφαρμογή της ψηφιακής τηλεμάθησης, ώστε να μη χαθεί η ουσία της σχολικής εκπαίδευσης και όχι απλά και τυπικά η σχολική χρονιά.
• Στην παροχή σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ενός υπολογιστή ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό και στην δωρεάν ελεύθερη πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν ισότιμα στην διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης κατοχυρώνοντας το δικαίωμα όλων για πρόσβαση στην εκπαίδευση.
• Να εξασφαλίσει και να διαθέσει άμεσα την απαραίτητη έκτακτη χρηματοδότηση, για να καλυφθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις τηλε-εκπαίδευσης.

Είμαστε σίγουροι, ότι θα ακούσετε την φωνή μας και θα πάρετε κάθε λογικό και απαραίτητο μέτρο, για να αποσοβηθεί η κατάρρευση της οικογένειας και της εκπαίδευσης, που μπορεί να πλήξει την κοινωνική και την οικονομική ζωή της χώρας.

Με τιμή

Ανδρούτσου Μαρία – Δήμαρχος Αγίου Δημήτριου
Βοσκόπουλος Χρήστος – Δήμαρχος Καισαριανής
Ευθυμίου Ανδρέας – Δήμαρχος Ταύρου – Μοσχάτου
Θωμαΐδου Δέσποινα – Δήμαρχος Νέας Ιωνίας
Κονδύλης Ανδρέας – Δήμαρχος Αλίμου
Μανιατογιάννης Ξενοφών – Δήμαρχος Βριλησσίων
Μπάμπαλος Νίκος – Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
Ντηνιακός Βαγγέλης – Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Χατζηδάκης Γιώργος – Δήμαρχος Ηλιούπολης

Σχόλια (4)

 
Δημόσια διοίκηση
04 Απρ 2020 23:57

Στη Σουηδία οι αποφάσεις για τις πολιτικές δημόσιας υγείας λαμβάνονται κυρίως από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, στη συγκεκριμένη περίπτωση την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας, έναν οργανισμό με πολύ μεγάλο κύρος, σε μια χώρα που θεωρεί στοιχείο της πολιτικής και κοινωνικής της κουλτούρας σε τέτοια ζητήματα τις αποφάσεις να τις παίρνουν οι ειδικοί και όχι οι πολιτικοί.

Την ίδια στιγμή ισχύει ότι η Σουηδία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη παράδοση στη δημόσια υγεία. Μάλιστα η σουηδική αντίληψη για τη δημόσια υγεία δείχνει πολύ πιο προσανατολισμένη και στις κοινωνικές πλευρές σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτή η παράδοση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους και αισθήματος κοινωνικής προστασίας εξηγεί εν μέρει και την εμπιστοσύνη της σουηδικής κοινωνίας.

 
εκπ/κός
05 Απρ 2020 22:31

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΠ ΤΟΠ ,ΕΧΟΥΝ ΕΣΟΔΑ ,ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΟΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ,ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΗΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ...ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΧΕΤΕ ΕΣΟΔΑ,ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΚΑ,ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 
ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ
05 Απρ 2020 22:54

Δηλαδη οτι ταχα δεν εχουν pc τα παιδια.Που το καθενα εχει απο 2 σημερα.Εκτος απο ελαχιστες παρα ελαχιστες περιπτωσεις ξερουμε ναι ναι ... (να τις παρω ολες τις περιπτωσεις).Φταιει δηλαδη λετε οτι δεν εχουν εξοπλισμο η μηπως οτι δεν ξερουν τι ειναι τηλεκπαιδευση .Που καθονται οι καθηγητες στον υπολογιστη και μιλανε απλα με τον μαθητη .Αυτο λετε τηλεκπαιδευση? Τηλεκπαιδευση ειναι να εχει καθαρη συνδεση να ακουγεσαι δηλαδη ,να εχει ο καθηγητης καμερα που να δειχνει τον πινακα και να γραφει και να μπορει να εχει και 2η πανω απο το γραπτο του .Και να αλλαζει γρηγορα και να βλεπει και τα 2 ο μαθητης .Αυτο που κανετε δεν ειναι τιποτα.Προφανως οτι δεν εχουν οι μαθητες λαπτοπ ειναι γελοιο να λεγεται για την περιπτωση της Ελλαδας που το 99% εχουν σημερα υπολογιστες οσο φτωχοι και ειναι απλα μια δικαιολογια να κρυψουμε την ανικανοτητα πισω 100 περιπτωσεις σε ολην την Ελλαδα.Ωραια αυτοι οι 100 να παρουν.Το να πατε να παρετε 100 χιλ υπολογιστες ομως δειχνει οτι απλα πρεπει να κυλησει ξανα ο τροχος ,να πεσουν επιδοτησεις και να μεινουμε ολοι ευχαριστημενοι στις εταιρειες που πουλανε τους υπολογιστες.Λες και δεν ξερουμε γιατι υπαρχει το ενδιαφερον τωρα για τα ''καημενα'' τα παιδια ,τους πηρε ο πονος οτι δεν εχουν ταχαμου υπολογιστες συντομο ανεκδοτο

 
πολίτης
06 Απρ 2020 13:03

εκπ/κός και ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΕ

έχετε απόλυτο δίκο !!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ