Placeholder

ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Αποκλείσθηκαν τα Πανεπιστήμια από την τηλεκατάρτιση των 180.342 επιστημόνων

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher)
Δημοσίευση: 04/04/2020
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Alt Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
Title Text: 
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Αποκλείσθηκαν όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας από το Πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την τηλεκατάρτιση των 180.342 επιστημόνων- Ελεύθερων επαγγελματιών, προυπολογισμού 193 εκ ευρώ..

Το γεγονός του “αποκλεισμού” έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ερωτηματικά ανάμεσα στους πανεπιστημιακούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα επιταγής κατάρτισης (training voucher) που περιλαμβάνει:

1. υλοποίηση προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 100 διδακτικών ωρών θεωρητικού μέρους αποκλειστικά διαμέσου ασύγχρονης τηλεκατάρτισης, βασισμένο σε σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, καθώς και

2. πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς, η οποία χορηγείται κατόπιν εξετάσεων, που διεξάγονται μετά από την ολοκλήρωση της παρακολούθησης του ανωτέρω προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Μητρώο Ωφελουμένων

Δικαίωμα συμμετοχής στη Δράση ως δυνητικά ωφελούμενοι έχουν όλοι οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, σύμφωνα με τον οριζόμενο από το ΥΠΟΙΚ κύριο ΚΑΔ της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας κατά την στις 20.3.2:

• δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και οι ασκούμενοι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές

• μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων

• οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως

• εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων

• ιατροί όλων των ειδικοτήτων

• ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.

Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής.

Σχόλια (9)

 
Άσχετος
07 Απρ 2020 16:45

Δεν έχουν αποκλειστεί όλα.

 
Άσχετος
07 Απρ 2020 10:28

Δεν έχουν αποκλειστεί όλα.

 
mr sun
05 Απρ 2020 15:57

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ 4ΟΟ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.......ΕΙΝΑΙ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΜΑΛΛΟΝ.......ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ .....ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΤΟΥΣ.

 
Στήριξη στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τη Δημόσια Υγεία
05 Απρ 2020 13:14

Δεν έχουν καταρτίσει κανένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής ύφεσης. Λεφτά σε λίγους, στα κανάλια και opinion makers για επικοινωνιακή θωράκιση.

Ένα τεράστιο μπράβο στους επιστήμονες των δημόσιων πανεπιστημιακών νοσοκομείων και σε όλους τους επιστήμονες και εργάζομενους στο ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία, που τόσο λοιδορήθηκαν από τους ιδεοληπτικούς που βάζουν τα κέρδη πάνω από τους ανθρώπους.

 
Εύκολη η απάντηση
05 Απρ 2020 09:50

Γιατί στο μυαλό τους είναι πως θα ωφεληθεί ο ιδιωτικός τομέας.

 
Ado
05 Απρ 2020 08:42

Τα ΚΕΔΙΒΙΜ των ΑΕΙ μπορούν σίγουρα να προσφέρουν ποιοτικότερη εκπαίδευση στα θεματικά πεδία της πρόσκλησης. Είναι και τα πλέον αρμόδια για την εκπαίδευση των επιστημόνων. Δίνονται 420 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο για 100 ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης. Τα Πανεπιστήμια μπορούν να προσφέρουν τα προγράμματα αυτά με 210 Ευρώ ανά εκπαιδευόμενο και τα υπόλοιπα 210 Ευρώ, δηλαδή 40 εκατομύρια ευρώ περίπου, να τα προσφέρουν στα νοσοκομεία για αγορά 1500 αναπνευατήρων. Γιατί αποκλείετε τα Πανεπιστήμια;

 
Δυο ερωτήσεις
04 Απρ 2020 23:52

Στο κείμενο είδα:
Κάθε πάροχος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης,ο οποίος είναι αδειοδοτημένος ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 ή Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, σύμφωνα με το Ν.4093/2012, παρ. Θ, περιπτ. Θ15, αριθ. 5 και σύμφωνα με το Ν.4111/2013, άρθρο 30, παρ. 36 και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4547/2018 και του Ν. 4589/2019.

Οπότε γιατί ένα πανεπιστήμιο που έχει ΚΔΒΜ να μην μπορεί να συμμετέχει στο πρόγραμμα;

Επίσης είδα:
Κάθε πάροχος κατάρτισης θα πρέπει να εξασφαλίζει την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ, σύμφωνα με το ν.4067/2012 «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» και τις Οδηγίες Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Σχεδιάζοντας για Όλους» στην περίπτωση που απαιτηθεί.

Δηλαδή απαιτείται προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ στο εκπαιδευτήριο για εξ' αποστάσεως εκπαίδευση! Προβλέπεται όμως το σύστημα τηλεκπαίδευσης να είναι πιστοποιημένο για ΑΜΕΑ;

 
Τηλεκατάρτιση και ΑΕΙ
04 Απρ 2020 23:47

Άλλη μια ανούσια κίνηση, που δεν βοηθά κανέναν από όσους στερούνται τώρα το εισόδημά τους. Δεν είναι σοβαρή πολιτική ενίσχυσης να οργανώνονται με πρόχειρο τρόπο "σεμινάρια" αμφιβόλου ποιότητας και στόχευσης.

 
θεματάκια
04 Απρ 2020 21:56

αυτή την περίοδο υπάρχει απαγόρευση μετακινήσεων...μέχρι πότε δεν γνωρίζουμε..οπότε δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι μπορεί να γίνει οτιδήποτε με φυσική παρουσία.
εφόσον προβλέπεται ασύγχρονη εκπαίδευση θα πρέπει να διασφαλίζεται για τα ΑΜΕΑ η πρόσβαση τους (όχι η φυσική) με κατάλληλες ηλεκτρονικές εφαρμογές, εφόσον βέβαια τα συγκεκριμένα επιμορφωτικά κέντρα διαθέτουν σχετική πιστοποίηση.

Δεν είναι σαφές τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια βεβιασμένη προσπάθεια αξιοποίησης των voucher πέρα από την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων κέντρων πιστοποίησης.

εφόσον έχουν αποκλειστεί τα ΚΕΔΙΒΙΜ των Πανεπιστημίων θα πρέπει να συμπεριληφθούν οπωσδήποτε.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ