Placeholder

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΠΕ στη Γενική Εκπαίδευση- Σχόλια, προτάσεις

Δημοσίευση: 05/04/2020
Παληγιάννης
Alt Text: 
Παληγιάννης
Title Text: 
Παληγιάννης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ  Β. Παληγιάννη

Το ΚΥΣΠΕ ολοκλήρωσε την Παρασκευή 3-4-2020 τη διαδικασία  μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκκρεμεί η υπογραφή τους από την πολιτική ηγεσία.

Οι μεταθέσεις έγιναν έγκαιρα, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω       covid-19, γεγονός που κρίνεται θετικό.

Φέτος δεν είχαμε παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στη διαμόρφωση του τελικού πίνακα κενών.

Αποτέλεσμα από τις 3.541 αιτήσεις να ικανοποιηθούν 892, ποσοστό 25,19% και στην Ειδική Αγωγή από τις 163 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 119, ποσοστό 73,01%.

Θυμίζω πως λόγω του αυθαίρετου και αναιτιολόγητου  υπολογισμού των κενών τα τελευταία χρόνια είχαμε ελάχιστες μεταθέσεις. Εξαίρεση αποτελεί η περσινή προεκλογική χρονιά. Συγκεκριμένα το 2016 το ποσοστό ικανοποίησης μεταθέσεων ήταν 8,78%, το 2017 ήταν 10,9%, το 2018 11,9% και το 2019 26,8%.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας παραθέτω πίνακα με τα στατιστικά μεταθέσεων 2020:

Επισημαίνω για άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου με την αναμοριοδότηση όλων των κριτηρίων μετάθεσης για ένα πιο δίκαιο, απλό και ισορροπημένο σύστημα.

Ιδιαίτερα τονίζω πως πρέπει άμεσα, έπρεπε χθες, να υπάρξει τροποποίηση του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96 για την επαναδιατύπωση και εκσυγχρονισμό των ιατρικών όρων και ασθενειών και την ένταξη νέων, ίσης ή μεγαλύτερης βαρύτητας με αυτές που υπάρχουν στη σχετική νομοθεσία.

Η αποτύπωση χιλιάδων οργανικών κενών σε συνδυασμό με τις 25.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έγιναν φέτος πιστοποιούν την ανάγκη μόνιμων διορισμών. Δεν είναι δυνατόν το Ηράκλειο να έχει 314 κενά δασκάλων, η Α’ Πειραιά να έχει 271, η Αιτωλοακαρνανία 219, η Δυτ. Αττική 271 κ.τ.λ..

Επομένως η δρομολόγηση και ολοκλήρωση της διαδικασίας για μόνιμους διορισμούς πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Τέλος θέλω να εκφράσω δημόσια τις ευχαριστίες μου σ’ όλο το προσωπικό της αρμόδιας Διεύθυνσης για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση των μεταθέσεων.

Να ευχηθώ επίσης σ’ όλους τους συναδέλφους που μετατέθηκαν καλή τοποθέτηση.

Συνεχίζουμε με αλληλεγγύη και αισιοδοξία.

Καλή δύναμη σε όλους.

Σχόλια (4)

 
nancy
05 Απρ 2020 15:12

Αν μπουν και νέες ειδικές κατηγορίες όπως ζητάτε, τα μόρια θα είναι περιττά και άχρηστα για τους υπόλοιπους.

 
Τηλεκπαιδευτικος
05 Απρ 2020 16:40

Κ. Παληγιάννη στο δεύτερο κομμάτι του ενημερωτικού σας (κάτω από τον πίνακα) είμαι σύμφωνος υπό την αίρεση της ουσιαστικής μελέτης ενός συστήματος δίκαιης μοριοδότησης. Ήδη παρατηρήθηκαν πάλι αδικίες από την αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο ένας αιρετός μας μιλάει για διαφοροποιήσεις στα πραγματικά κενά και εσείς για μη παρεμβολή από τη φετινή ηγεσία. Δήλαδή για δυο αντιφατικές θέσεις. Μάλιστα αντιπαραβάλλετε την κατάσταση με αυτή των προηγούμενων ετών έως το 2015 λες και εκείνο το σωτήριο έτος ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος και θεσμοθετήθηκε η εκπαίδευσή του. Φαίνεται επομένως ότι είτε ασκείτε αντιπολίτευση είτε εξωραίζετε τους πολιτικούς σας πάτρονες. Καλείστε να εκπροσωπήσετε τον εκπαιδευτικό κόσμο αφήνοντας την πολιτική. 'Η πιο σωστά η. πολιτική σας πρέπει να ορίζεται από τα συμφέροντα του κλάδου.

 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
06 Απρ 2020 14:49

απάντηση στη μελίρυτη nancy:
εσύ ξέρεις πόσοι ΑμεΑ (με ΚΕΠΑ) εκπαιδευτικοί θέλουν μετάθεση;
μην προτρέχετε...
η ανανέωση του ΠΔ είναι αναγκαία, άλλο αν το υπουργείο παρανομεί από το 2016... και αδιαφορεί για την απόφαση του ΚΕΣΥ...

 
george
06 Απρ 2020 15:37

Nancy: αλήθεια, ξέρετε ότι οι ΑμεΑ εκπαιδευτικοί είναι τόσοι πολλοί; πού βρήκατε τον αριθμό; γιατί το υπουργείο αρνείται να μας καταγράψει...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ