Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα η πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση
Δημοσίευση: 06/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zerorating) από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας   για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία, από την Τετάρτη 8 Απριλίου, έχει εξασφαλιστεί, μετά τη    συνεργασία της υπουργού   Νίκης Κεραμέως, του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, της υφυπουργού   Σοφίας Ζαχαράκη, και των παρόχων κινητής τηλεφωνίας της χώρας Cosmote, Vodafone και Wind.

Το τεράστιο έργο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τους μαθητές της χώρας μας διεκπεραιώνεται μέσω των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων που διατίθενται εμπορικά για κάθε νοικοκυριό, με κάλυψη που σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) υπερβαίνει το 99% σε όλη την Επικράτεια.

Στην προσπάθεια ενδυνάμωσης, στο μέγιστο βαθμό, των τεχνολογικών επιλογών που διατίθενται σε όλους τους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των συναρμόδιων υπουργείων και παραχώρησαν πρόσβαση χωρίς χρέωση στις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

URL: https://www.sch.gr/
URL: http://eclass.sch.gr
URL: http://blogs.sch.gr
URL: http://lessons.sch.gr
URL: http://mmpres.sch.gr/
URL: sso.sch.gr
URL: https://dschool.edu.gr/
URL: https://e-me.edu.gr
URL: https://4all.e-me.edu.gr
URL: http://ebooks.edu.gr/new/
URL: http://photodentro.edu.gr/aggregator
URL: micro.photodentro.edu.gr
URL: saas.photodentro.edu.gr
URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr
URL: http://aesop.iep.edu.gr
URL: http://www.study4exams.gr
URL: https://cisco.webex.com/
URL:https://www.mathainoumestospiti.gov.gr/

Σχόλια (23)

 
Παναγιώτης Β.
06 Απρ 2020 10:23

18 Μπράβο στο ΥΠΑΙΘ και στους παρόχους!

 
Εκπαιδευτικός
06 Απρ 2020 10:41

Συμπεριλαμβάνεται και η σύγχρονη εκπαίδευση σε αυτο; Δηλαδή η παρακολούθηση μαθήματος μέσο webex δεν χρεώνεται;

 
Don Quixote de la Mancha
06 Απρ 2020 11:10

Παρακαλώ πολύ μην κακοποιείτε τις δοτικές.

 
Ε.Κ.
06 Απρ 2020 12:00

Και κάπου εδώ σταματάνε οι δικαιολογίες για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Πρόσβαση στο διαδίκτυο θα έχουν όλοι! Θα μπορούν να συνδέονται από σταθερό υπολογιστή, laptop, tablet, smartphone. Όσοι δεν έχουν - ελάχιστοι βάσει στατιστικών- θα τους δοθεί ένα tablet. Πρέπει επιτέλους σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συστρατευθεί με τις προσπάθειες του υπουργείου.

 
Μαρία Α.
06 Απρ 2020 13:43

Καλημέρα κ καλή εβδομάδα. Καταρχήν θεωρείτε δεδομένα κάποια πράγματα, νομίζοντας ότι έχουν όλοι κ υπολογιστή, laptop, κινητό, εκτυπωτη. Είναι εύκολο για την κάθε οικογένεια νομίζετε να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό; ΌΧΙ, κοιτάξτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα πρώτα κ μετά με το σήμα από τον εκάστοτε παροχο.

 
@Μαρία Α.
06 Απρ 2020 14:57

Ναι καλή μου, σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένα κινητό! Έλεος δηλαδή με την στείρα άρνηση! Δεν ζούμε στην παλαιολιθική εποχή!
Δεν ζήτησε κανείς να έχουν απ' όλα ταυτόχρονα!
Από το έρμο το κινητό που μπαίνει κάθε παιδί και έχει γίνει εξπέρ στη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων, μπορεί πλέον να μπαίνει ΔΩΡΕΑΝ στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. Ένα μπράβο εδώ είναι αυτονόητο πια!

 
Δημήτρης Λεωνίδας
06 Απρ 2020 15:07

Το MS-Teams η το epresence που χρησιμοποιούν τα περισσότερα ΑΕΙ δεν υπάρχει στον κατάλογο.

 
Παναγιώτης Β
06 Απρ 2020 15:17

@Μαρία Α.
Ακόμα και αν σάς δώσουν και υπολογιστή και laptop και κινητό και εκτυπωτή, κάτι μού λέει ότι, εσείς θα ζητήσετε και ρευματοδότηση για να λειτουργήσουν όλα αυτά.

 
@ Μαρία Α.
06 Απρ 2020 15:32

Και laptop και τάμπλετ να τους δώσουμε θα πρέπει και να τους μάθουμε να τα χρησιμοποιούν. Κι ως τότε τι κάνουμε; Αφήνουμε το 90% να περιμένει το 10% που έχει πρόβλημα; Άσε που ως τότε θα τελειώσει κι η καραντίνα.

 
Νίκος
06 Απρ 2020 16:00

Μπράβο στην κυβέρνηση. Πολύ θετικό το μέτρο. Θα ήταν καλά να γίνει κάτι και για τα Πανεπιστήμια και κυρίως τους εκπαιδευτικούς με αναβάθμιση των συνδέσεων τους, λόγω του ότι θα πρέπει να μεταδίδουν βίντεο σε τηλεδιασκέψεις.

 
Θανάσης
06 Απρ 2020 16:15

Το υπουργείο συστρατευτε με τους εκπαιδευτικούς που από την πρώτη στιγμή αναζήτησαν τρόπους επικοινωνίας με τους μαθητές τούς.Μετα από ένα μήνα κάλιο αργά παρά ποτέ .

 
@E.K.
06 Απρ 2020 16:41

Δοκίμασε να μετρήσεις με τι ταχύτητα κάνεις upload με την σύνδεση του κινητού και αν μπορείς να κάνεις host webex meeting γράψε εδώ να σε κεράσω μια πάστα

 
ΚΩΝ/ΝΟΣ
06 Απρ 2020 17:13

τους 2-3 εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου που έβαλαν πλάτη και εσωσαν την εκπαιδευση και την βάφτισαν εξ αποστάσεως δεν θα τους μνημονεύσει κανείς ..... σε άλλα υπουργεία μοιράζουν λεφτά ..... κ. Κεραμέως ακους !!!

 
tsit
06 Απρ 2020 17:48

@ε.κ. το σύνολο των κινητών διαθέτει 4G. σε χωριό 1000 κατοίκων στην Κρήτη έχω πάντα 4G, που σημαίνει πάνω απο 20Mbps. Αν έχεις κινητό κυκλοφορίας από το 2014 και μετά είσαι ένας απ' αυτούς που έχουν 4G.
Πρόβλημα έχεις σε οικιακή σύνδεση που οι ταχύτητες δεν είναι καλές και αξιόπιστες. Ενδεικτικά to bandwidth που χρειάζεται το webex

Maximum bandwidth consumption of Sending and Receiving Video:

High Definition Video: 2.5 Mbps (Receive) and 3.0 Mbps (Send)
High Quality Video: 1.0 Mbps (Receive) and 1.5 Mbps (Send)
Standard Quality Video: 0.5 Mbps (Receive) and 0.5 Mbps (Send)

 
Πάνος
06 Απρ 2020 17:51

Χωρίς χρέωση δεδομένων στις συγκεκριμένες σελίδες, γι αυτούς που έχουν δεδομένα. Οι άλλοι που δεν έχουν δεδομένα στην εταιρία κινητής τί κάνουν;

 
o tempora, o mores
06 Απρ 2020 18:51

Αν δεν έχουν ούτε δεδομένα, αφήνουν το κινητό και πιάνουν το σταθερό (χωρίς εικόνα, χωρίς δυνατότητα διαμοιρασμού ενός αρχείου κλπ., που είναι τόσο απαραίτητα ειδικά για τους μαθητές της Γ)!!! Εδώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ακόμη και στη σύνδεση από υπολογιστή τις ώρες αιχμής...
Και έλεος με κάποια σχόλια που διαβάζω!! Το γεγονός ότι επισημαίνουμε τα πάμπολλα σοβαρά, υπαρκτά και συχνά ανυπέρβλητα προβλήματα δεν σημαίνει ότι δεν κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους μαθητές μας! Όλοι οι μαθητές και οι φοιτητές θα έπρεπε να έχουν κρατική επιδότηση από τον προηγούμενο αιώνα για την αγορά υπολογιστών και όλα τα σχολεία να είναι εξοπλισμένα, όχι να περιμένουμε τον κορωνοϊό ως "μια κάποια λύσις"...
Το ίδιο ισχύει και για την υγεία...

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
06 Απρ 2020 19:51

@Ε.Κ.
Γράφεις: "...Όσοι δεν έχουν - ελάχιστοι βάσει στατιστικών- θα τους δοθεί ένα tablet...".
Μοιάζει σωστό αυτό, αν και αναρωτιέμαι πού έχεις δει τις στατιστικές που αναφέρεις!
Αλλά για πες μου εσύ έναν τρόπο, ώστε να μάθουμε ποιοι ακριβώς είναι αυτοί "οι ελάχιστοι", για να τους δώσουμε τον εξοπλισμό! Φαντάζεσαι ότι αν τεθεί σε όλους το σχετικό ερώτημα, δε θα απαντήσουν πολύ περισσότεροι από τους πραγματικούς ότι χρειάζονται τάμπλετ; Και τότε τι γίνεται; Τα μοιράζουμε με κλήρωση;
Δυστυχώς, είναι ανεφάρμοστο το μέτρο. Γιατί είναι ημίμετρο! Μόνο σε όλους είναι η λύση!

 
Μέλος ΔΕΠ
06 Απρ 2020 21:30

Και για την υποστήριξη των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;
Κάποια μέριμνα για τις πλατφόρμες τηλεκπαιδευσης εκτός από το webex.

 
Μπίκος Ανδρέας - Δάσκαλος
06 Απρ 2020 22:46

Μπράβο στην κυβέρνηση και στο Μητσοτάκη. Έχει αισθητήριο, αφουγκράζεται την κοινωνία και είναι αποτελεσματικός και μάλιστα στο χρόνο που πρέπει. Αναδεικνύεται ως ένας σύγχρονος, ευαίσθητος και πρακτικός Ηγέτης.

 
Γιωργος
06 Απρ 2020 23:00

Ολα εχουν σχεδιαστει για σταθερους υπολογιστες μονο. Μπαλωματα κανει η υπουργος πλατφορμας, με ταμπλετ κινητα σερβιτσια αιρ κοντισιον

 
@ανήσυχος εκπαιδευτικός
07 Απρ 2020 01:01

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα της ευρωπαϊκής στατιστικής εταιρείας, υπάρχουν στατιστικά και σε αυτόν τον τομέα. Ακόμη, έχει δημιουργηθεί φόρμα υποβολής για τους μαθητές που δεν έχουν εξοπλισμό. Η επιτυχία της προσπάθειας επαφίεται στη συνείδηση του καθενός μας. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι πρέπει να δοθεί σε όλους τους μαθητές εξοπλισμός. Στην παρούσα φάση το θεωρώ ανέφικτο. Ελπίζω σε μια οργανωμένη προσπάθεια στο άμεσο μέλλον.

 
Kos Takis
13 Νοε 2020 20:36

Δηλαδή βάζω το παιδί μου να κρατάει κινητό στο αυτί του για 4 ώρες;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ