Placeholder

ΜΑΘΗΤΕΣ

Υπ. Παιδείας: Ευρύτατη η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ν. Κεραμέως: “Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τα νέα ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διατήρηση στενής επαφής της εκπαιδευτικής κοινότητας με αυτήν”
Δημοσίευση: 07/04/2020
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ευρύτατη αποδεικνύεται, σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδειας,  η συμμετοχή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που εισήγαγε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων άμεσα, από τη στιγμή της αναστολής της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολείων και εκπαιδευτικών μονάδων όλης της χώρας, στις 11 Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε ευρύτατα, τάχιστα και αποτελεσματικά και στους τρεις άξονες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης με βάση πρόσφατα στοιχεία:

Α. ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στη σύγχρονη εκπαίδευση καταγράφηκαν τα εξής στοιχεία:

-    1.884.981 συμμετοχές μαθητών αθροιστικά σε ψηφιακές τάξεις (Webex),
-    398.219 συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις καθημερινά,
-    66% αύξηση συμμετοχών μαθητών κάθε μέρα,
-    71.701 εκπαιδευτικοί έχουν δημιουργήσει την προσωπική ψηφιακή τους τάξη,
-    113.974 ψηφιακές τάξεις έχουν δημιουργηθεί αθροιστικά,
-    ως και 21.592 ψηφιακές τάξεις την ημέρα,
-    7.366.124 λεπτά μαθημάτων σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Στην ασύγχρονη εκπαίδευση, εντυπωσιακή αύξηση στις τελευταίες δύο εβδομάδες:

-    Συμμετοχή μαθητών στις πλατφόρμες e-class: 435.468 / e-me: 260.733, αύξηση 2064% / 4612% αντίστοιχα,
-    Συμμετοχή εκπαιδευτικών στις πλατφόρμες e-class: 93.113 / e-me: 67.631, αύξηση 466% / 508% αντίστοιχα,
-    Συνολικά περισσότεροι από 913.000 μαθητές και 166.000 εκπαιδευτικοί έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Εκπαιδευτική τηλεόραση:

-    Σταθερά υψηλή η τηλεθέαση της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, που καθιέρωσε και υλοποίησε το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την ΕΡΤ. Ενδεικτικά, τις ημέρες 30/3-3/4, τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης στην ΕΡΤ2 παρακολούθησαν μεσοσταθμικά περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικιών 4-14.

Β. ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ

- 84% των μαθημάτων που διενεργούνταν διά ζώσης είναι ήδη ενταγμένα στην ασύγχρονη τηλεκπαίδευση,
- 86% των εκπαιδευτών έχουν κωδικούς πρόσβασης σε ασύγχρονη εκπαίδευση,
- 89% των καταρτιζόμενων έχουν κωδικούς πρόσβασης στην ασύγχρονη εκπαίδευση.

Γ. ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

- 96,35% των προπτυχιακών μαθημάτων παραδίδονται μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που σε ορισμένα ΑΕΙ αγγίζει το 99,7%,
- το υπόλοιπο 3,65% αφορά σε μαθήματα αμιγώς εργαστηριακού ή κλινικού χαρακτήρα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Τα ενθαρρυντικά ως σήμερα στοιχεία ευρύτατης συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση καταδεικνύουν ότι μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τα νέα ψηφιακά εργαλεία που επιτρέπουν τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη διατήρηση στενής επαφής της εκπαιδευτικής κοινότητας με αυτήν. Μαζί με τους υφυπουργούς, Σοφία Ζαχαράκη και Βασίλη Διγαλάκη, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια θέρμη, ώστε να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες, αλλά και δυνατότητες της εκπαιδευτικής κοινότητας. Συγχαρητήρια για άλλη μία φορά σε όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό που υλοποιεί καθημερινά τη μάθηση στο σπίτι. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Σχόλια (3)

 
Τζίμης
07 Απρ 2020 17:28

δηλαδή κα Υπουργέ όλα βαίνουν καλώς; αναρωτιέμαι ... με τους μαθητές που κοιμούνται, μέχρι νεωτέρας, έως αργά το μεσημέρι τι γίνεται; αυτά τα στοιχεία που δημοσιοποιείτε πώς προκύπτουν; ... εγώ θα είμαι πιο ρεαλιστής ... θα πω ότι πράγματι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από το Υπουργείο τους συνεπείς μαθητές και τους συνεπείς εκπαιδευτικούς ... όμως ... τα προβλήματα παραμένουν ... το eclass και ειδικά το e-me είναι σε διαδικασία αναβάθμισης ... όσο για την σύγχρονη ... έτσι κι αλλιώς είναι εθελοντική ... για όλους ... αρκεί όμως η προσπάθεια κάποιων για να πούμε ότι όλα βαίνουν καλώς; θαρρώ πως όχι ...

 
Παύλος
08 Απρ 2020 10:30

Τα στατιστικά δεν λένε τίποτα απολύτως για την ποιότητα της εκπαίδευσης.

Αντί να παραθέτει ξερά στατιστικά το υπουργείο, γιατί δεν κάνει μια δημοσκόπηση ανάμεσα σε αυτούς του υποτίθεται ευχαριστημένους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν, ώστε να ακουστεί η πραγματική τους γνώμη;

 
Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες
08 Απρ 2020 12:30

Στατιστικά, σαν κι αυτά με τα οποία μας έβαλε και ο Σημίτης στο ευρώ... Ενθουσιαστήκαμε πράγματι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ